There are no ads, please add some


AD: ‘Moment van de waarheid; Zilvervloot van 60 miljoen vaart binnen’

In aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen Benfica en Ajax van vanavond spreek het Algemeen Dagblad over ‘het moment van de waarheid’. Volgens de krant heeft de clubleiding een Champions League-waardige selectie samengesteld en de bekroning moet deze woensdagavond gaan volgen.

Maar het is niet alleen een sportief moment van de waarheid maar ook financieel. Als Ajax woensdagavond wint van Benfica, dan is het niet alleen geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De inkomsten van het miljardenbal passeren voor Ajax dan ook de zestig miljoen euro. Bij overwintering kan een slordige dertien miljoen euro worden binnengehaald. ‘Alleen plaatsing voor de groepsfase van de Champions League leverde Ajax al zo’n 42 miljoen euro op’, begint het AD. ‘Iedere deelnemer aan de groepsfase kreeg een startpremie van ruim 15 miljoen euro. Op basis van eerdere deelnames aan Europees voetbal mocht Ajax ruim 18 miljoen euro bijschrijven en uit de pot van tv-gelden komt nog eens 2,5 miljoen euro.’ De drie thuiswedstrijden in de groepsfase leveren ook nog eens zes miljoen euro op.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax door de tot dusver twee gewonnen duels al 5,4 miljoen euro geïncasseerd. Voor het gelijkspel uit bij Bayern München hebben de Amsterdammers 0,9 miljoen euro ontvangen. ‘Winst op Benfica levert niet alleen nog eens 2,7 miljoen euro op. Ajax plaatst zich dan ook voor de achtste finales. En dat beloont de UEFA weer met een premie van 9,5 miljoen euro.’

Daarnaast is er nog de transferwaarde van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en consorten die ongetwijfeld opnieuw zal stijgen. ‘Waar het écht om draait is dat Ajax bij winst weer aanzien krijgt en verdient binnen de internationale voetbalwereld. Natuurlijk was er twee seizoenen terug die spectaculaire finaleplaats in de Europa League tegen Manchester United. Maar verder was het de afgelopen jaren vooral afzien voor Ajacieden. Met het vorige seizoen zelfs zonder een hoofdtoernooi in Europa. Een historisch dieptepunt.’

Hoe bijzonder het is als Ajax de tweede ronde haalt? De geschiedenisboeken geven het antwoord. In het seizoen 2005-2006 presteerde Ajax dat voor het laatst. Klaas-Jan Huntelaar was er toen al bij. Danny Blind, nu commissaris bij de club, was de trainer.’


Gerelateerde posts

23 reacties

 1. Wenen 1995

  Hopelijk wordt het geld goed besteed: Top aankopen voor het volgende seizoen? Aandeelhouders uitkopen? JC Arena kopen?

 2. a.p.

  Geld en Geld en Geld.
  Maar het is ook voetbal en dat is sport en die leveren ons hopelijk weer SUCCES op.

 3. dickst14

  Ja dat moeten ze doen. Aandeelhouders uitkopen en stadion verder opknappen door die hoeken dicht te maken.

 4. Ajax 1

  TROTS, dat is wat ik hiervan wordt. En niet om het geld. Maar om het feit dat onze club weer meetelt en niemand zo maar even aan zal nemen dat je van Ajax kunt winnen, zelfs de topclubs in Europa zullen ons niet onderschatten op dit moment.

  Come on lads!!

 5. Charka53

  En dat is waar het om gaat Ajax 1 , het geld geeft ons de kans om weer trots te zijn .

 6. Ajax 84

  Aandeelhouders uitkopen etc , ik snap het wel maar laat er aub volgend seizoen wel een goede selectie op het veld staan. De ligt , de jong , ziyech, onana . 100% allemaal volgend jaar weg .

 7. Iedereen heeft een mening

  Laten we eerst vanavond maar afwachten. Er is een gezegde: “niet de huid verkopen voordat…….”. Veel succes vanavond en hoop op een 1-2.

 8. Ruud Krol

  Overdreven om deze wedstrijd moment van de waarheid te noemen. Het is een eerste kans op kwalificatie. Lukt het niet dan nog steeds alles in eigen hand. Winnen we dan wordt het zuipen 😄👍🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺

 9. Daisy

  Laat het schip met 60 miljoen aanmeren op de Arena boulevard 1 vanavond please. Maar we moeten eerst maar winnen vanavond. Succes mannen Go for it. Laat ons trots zijn. Ben bang dat het weer een avondje nagels bijten wordt.

 10. Bert Betondorp

  Mr Ajax ik begrijp je, oude tijden keren terug Ajax wordt weer voor vol aangezien en dat geeft weer een erg trots gevoel over Ajax Amstedam

 11. Litmanen

  Benfica blijft een hele goede ploeg. Maar, als ze ruimte weg gaan geven, dan moet het lukken.

Reageren is niet mogelijk.