Ajax vanavond verplicht in uitshirt tegen Benfica

Ajax moet vanavond in het Champions League duel tegen Benfica verplicht aantreden in het uitshirt, zo heeft de UEFA bepaald. De tegenstander uit Portugal mag het traditionele thuistenue dragen: rood shirt met een witte broek en rode sokken. De UEFA is van mening dat het uitshirt van Benfica te veel lijkt op het thuisshirt van Ajax. ‘Ons thuisshirt matcht niet met de drie tenues van Benfica’, aldus Ajax op Twitter. En dus heeft de UEFA maar bepaald dat Ajax zich aan moet passen. Ajax en Benfica trappen dinsdagavond om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ajax opdracht van de voetbalbond krijgt om van shirt te wisselen. Twee seizoenen geleden in het uitduel met Schalke 04 (3-2) in de kwartfinale van de Europa League speelde Ajax noodgedwongen in het uitshirt van het seizoen ervoor.

Related posts

25 Comments

    1. De Ajacied

      Vreemde gang van zaken van de UEFA maar dat zijn we al wel gewend,
      Maar Benfica weet toch al geruime tijd dat ze tegen Ajax moeten spelen ?
      Dus in Portugal speelt Ajax in het thuis teneu neem ik aan!!!
      Te gek voor woorden dit
      ❌❌❌

      1. Bakkie

        Nee, het probleem is dat de shirts van Benfica teveel op ons thuisshirt lijken. Dus ik zou er niet op rekenen dat we in Portugal wel in het thuistenue spelen.

        1. Mr Ajax

          Nee dan spelen zij weer met hin eigen thuisshirt, maar met uitshirt winnen we gewion 2 keer van ze

  1. Ajax 1

    Who cares…..als we maar winnen. F u c k man, de laatste jaren niet zo geladen geweest voor een wedstrijd als vnv…..dit is de belangrijkste voor mij en bepaald of we door zullen gaan in cl of niet….come on lads!!!’

    1. BobbyHaarms

      Helemaal met je eens Ajax 1, maar het is natuurlijk van de zotte dat Ajax thuis speelt en zich nu aan moet passen aan die UEFA-maffia ?

      1. Nultwintig

        Echt omgekeerde wereld, Kan Benfica niet in een shirt van een vorig seizoen spelen. Gaat nu ten koste van een stukje beleving imo.

  2. Kevke87

    MATCHDAY, uit of thuistenue, we gaan mijn favoclub uit Portugal helemaal dronken naar huis sturen!!!

  3. Cootje Adriaanse

    Er zijn ergere dingen in de wereld dan dit, maar ik vind het wel apart dat de thuisploeg zich dan maar moet aanpassen. Ajax heeft zich als uitspelende club wel vaker moeten aanpassen met een afwijkend broekje of paar kousen (in Eredivisie). Dat had hier met Benfica ook gekund lijkt mij.

  4. Vak 120

    Uit in schalke speelde we met een tenue van een jaar terug!! Maakt verder niet uit maar dit slaat natuurlijk nergens op.

    1. De Nees

      Wat een mafkezen, psychologische trucjes waar die corrupte UEFA weer intrapt. Alsof die gasten hier pas achter komen waar Ajax in speelt, gewoon shirtjes meenemen zonder rood en wit, hoe moeilijk is dat?

      1. dickst14

        Benfica heeft 3 tenues en die zijn alle 3 goedgekeurd door de UEFA.
        Blijkbaar lijken ze alle 3 teveel op het Ajax tenue. Dus onbegrijpelijk welke idioot vd UEFA dit goed gekeurd heeft. 3 tenues zijn er juist zodat ze in geen geval op elkaar lijken.

  5. Johan065

    Uefa is de 12de man vanavond voor Benfica en waarschijnlijk de scheids de 13de. Heelveel succes jongens ?

  6. Iedereen heeft een mening

    Ach, al moeten ze in hun blote reet spelen als we maar 3 punten pakken. ???

  7. Jur

    Heeft Benfica vandaag pas gezien dat Ajax ROOD/WIT is ??
    Oké …..dat zij ook rood/wit thuis dragen alaaa, maar welke idioot heeft dan voor de 2 uit tenues ook voor rood en wit gekozen ?✊
    Hopelijk zijn ze extra gedreven om die Portugezen een dlink pak op hun lazer te geven ??
    Ik ben er klaar voor en heb er ontzettend veel zin in ….COME ON BOYS!!!!!

  8. BeukerAjax

    Bizar dit… man man… ander land, stadion, club. Je komt op visite, dan pas jij je maar aan toch? Naja t gaat uiteindelijk om het resultaat

Comments are closed.