Don Balon: ‘Real Madrid maakt 80 miljoen vrij voor De Jong’

Het is algemeen bekend dat Frenkie de Jong nadrukkelijk in de belangstelling staat van meerdere Europese clubs, maar dit seizoen nog gewoon bij Ajax speelt. Met name FC Barcelona heeft de laatste maanden een hotline met Marc Overmars maar de Catalaanse club zou weleens afgetroefd kunnen worden door de grootste concurrent, zo weet het medium Don Balon te melden.

Real Madrid heeft namelijk groen licht gegeven om De Jong komende zomer als nieuwe aanwinst te presenteren. Voorzitter Florentino Pérez heeft al eerder laten weten dat hij De Jong in de komende winterse transferperiode naar Madrid wil halen, maar daar heeft Marc Overmars inmiddels een stokje voor gestoken. Echter laat het medium weten dat Madrid inmiddels 80 miljoen heeft vrijgemaakt om De Jong komende zomer naar Estadio Santiago Bernabéu te halen. Hiermee zal het transferrecord van de Eredivisie compleet aan diggelen worden geslagen. Tot nu toe is Davinson Sanchez met 42 miljoen nog de duurste speler.

Bron: Don Balon

Related posts

70 Comments

  1. Wenen 1995

    Niet normaal zeg, 80 miljoen! Maar als je ziet hoeveel er voor Virgil van Dijk is betaald. Ik denk dat Marc lekker achterover hangt in zijn directie-stoel. Show us the money!

    1. Amoebe

      Rot op met dat geld…heb liever dat iedereen geloofd in ‘het project’ en dat ze met zijn allen een doel hebben….een europese prijs met ajax.

      Munten hebben we zat…prijzen de laatste jaren te weinig.

    2. Vakje129

      Woensdag zag ik op het scherm in het stadion een leuk filmpje … blablabla. Jajaja.jajaja. blabla blabla jaja jaja blabla blabla , hebben deze kranten niks beters te schijven Ajax is bezig een goed elftal neer te zetten en aan de jong zijn gezicht was onlangs bij studiosport af te lezen dat hij volgend seizoen bij Barca speelt …. alleen deze jongen mag gewoon niks zeggen dat de deal al rond is.

    3. JohnDoe77

      Frenkie is geweldig en als hij zich kan laten zien in de CL en daar ook zo vrij en bepalend speelt, is hij misschien dat bedrag ook waard. Verschil met Van Dijk is dat die zich in Engeland al bewezen had. Vanuit de Eredivisie is het wel een groot risico om zoveel te betalen, maar voor Ajax -realistisch helaas- niet te weigeren. Dat zou financieel onverandwoord zijn en ook Frenkie moet je die stap volgend jaar gunnen. Laat hem met zijn Ajax hart maar groeien tot de nieuwe Iniesta/Modric!

      1. Mr Ajax

        Dit is te wijten aan 3 dingen. 1. Frenkie die erg goed speelt ( kan beter), de gekke tijd waarin wr leven, waar niet wordt gekeken op milijoentje of 10, en 3. Het beleid van ajax, niet meteen verkopen!

      1. Ajax 1

        Inderdaad liever blijven, maar niet te doen voor die bedragen. Eiting klaarstomen en langer vastleggen zodat er volgend jaar in ieder geval vervanging uit eigen gelederen is. Maar in de winter weg nooit!

    1. AjaxKat

      Ff serieus jongens; Don Balon?! Heeft iemand ooit gehoord van Don Balon?! #betrouwbaarheid
      Ik lees regelmatig de gekste dingen in Engelstalige media rond Frenkie maar dit is broodje aap. De echte koopclubs halen hem ook denk ik voor de bank. Hij is denk ik nog niet klaar voor een basisplek bij de Barca’s en Reals van deze wereld. Anders was ie bij dit Ajax beter dan Ziyech en dat is ie (nog) niet. Dus als ie slim is en geduld heeft dan blijft ie nog even. Dus: 80 miljoen voor een speler die nog niet helemaal volwassen in zn spel is en nog niet alles uit zn talent heeft gehaald? Ik geloof er geen bal van.

      1. Iedereen heeft een mening

        Ik dacht dat Don Balon de zaakwaarnemer was van F de Jong. Wat kan je je daarin vergissen. ???

  2. Bakkie

    Mooi om te zien dat nu Ajax eindelijk een beetje meegaat in die “gekte” op de transfermarkt (duurdere spelers kopen, salarisplafond omhoog), dat je spelers dan ook gelijk veel meer waard gaan worden. Zo werkt het nou eenmaal en zo groei je wel als club

    1. Sluk

      Ik heb toch liever dat die geld bubbel klapt in het voetbal, dan dat we er in mee gaan. Als klein landje kan je incidenteel een internationaal succesje boeken net als dat je incidenteel een financiële klapper maakt. Structureel ga je het niet redden omdat de markt er gewoon niet voor is in Nederland. Daarbij zijn de bedragen die rond gaan in het topvoetbal gewoon absurd.

      1. AjaxKat

        Incidenteel? Ajax heeft veel geleerd met de verkoop van Van Basten die bijna gratis naar Milan ging. Daarna hebben ze veel spelers verkocht met dikke winst. Waarom is Ajax één van de rijkste clubs van Europa? Niet omdat ze zoveel prijzen winnen. Landelijk is NL idd niks, maar waarom dit landelijk bekijken? Ajax behoort met verkopen en eigen opleiding in de top van Europa. Met alleen eigen opleiding word je hooguit landskampioen. Kijk maar naar de periode FdB. Geld moet (met gepaste mate) op het veld staan. Daarom is Ajax nu (tijdelijk) koploper in de CL-poule. Het is daarom juist een bubbel om te denken dat je geen geld hoeft te investeren. Ik hoorde gisteren dat ze Ajax de transfers van Tadic en Blind alweer had terugverdiend. Zo snel kan dat dus gaan.

    1. Rickie

      hopelijk meer dan 80 mill in mijn ogen kan vd ligt wel om frenkie heen. leiderschap,lengte,kracht,breedte heeft hij exstra.

  3. Sluk

    80 miljoen hebben we als supporter natuurlijk niks aan. Maar als de jong toch niet te behouden is, kan je er maar beter een flinke zak geld voor krijgen om de selectie op peil te houden zodat Ajax het aanzien waard blijft. Een container geld zoals deze, is dan helemaal wel fijn.

  4. Dagrump

    Niks ervan. Gewoon lekker blijven !! Maar dit is bijna niet meer tegen te houden. Maar de vraag is wil De Jong naar Real??

    1. ajacied078

      iedereen wil naar real. is meer de vraag wil real jou. 3x champ liga achter elkaar dan wil iedereen daar heen. zeker nu jongens als kroos. marcelo ramos jaartje ouder worden. en ronaldo weg is. frenkie en asensio op middenveld is veel voetbal?

  5. Daisy

    Ze mogen mijn seizoenskaart voor de helft al kopen. Dan kunnen ze Frenkie elke thuis wedstrijd al zien voetballen. Wat nou Mickey Mouse competitie. Het is een competitie waar Ajax goede voetballers opleid. Waar gaat dit heen.

  6. Peter kopsterk

    Op het einde van het seizoen zitten we boven de 100 miljoen als hij zich door ontwikkeld. Niet te geloven.

      1. BobbyHaarms

        Van 13 naar 34. Mwoah, zou ie gestopt zijn met zichzelf liken omdat er een blaar op zijn duim zit? ?

    1. BobbyHaarms

      Blaren op je klauwen zeker Kopsterk? Of vind je het wel prima om de boel te belazeren?? Neppert

  7. BobbyHaarms

    Die bedragen gaan natuurlijk helemaal nergens meer over, waanzin. Maar zoals hierboven al terecht aangegeven: Frenkie is een toptalent maar hij komt wel net pas kijken, en hier speelt ie iig basis. Dus nog minimaal 2 jaar rijpen bij Ajax en dan pas verder kijken. En 2x zoveel cashen ?

    1. HURBIE

      Idd Bobby
      Laat hem eerst maar eens een veel seizoenen spelen en dan pas wat hogerop
      Kluivert zit ook op de tribune met spijt dat hij te vroeg is weggegaan

    2. De Nees

      Met zulke kanonnen op MV bij Real, daar kom je niet snel tussen. Sneijder, vd Vaart, Huntelaar, Robben bijv redden het ook niet, ligt niet persé aan kwaliteit maar doorgaans aan de tijd die je gegund wordt. Naar Real gaan is meest onverstandige wat je kan doen. Zou toch heel verstandig zijn als Frenkie nog een jaar aanplakt, veel beter voor zijn ontwikkeling.

  8. -buitenkantje rechts-

    Ik dacht al..waar blijft ie?
    Het wekelijkse bericht van een Spaanse club met belangstelling voor een Ajaxspeler..
    En daar vervolgens ook nog aandacht aan geven.

  9. Jimmy1971

    Het is duidelijk dat Frenkie niet heel lang meer te houden is, hoe janmer en overstandig dat misschien ook is. Maar dan is het wel fijn als Real en Barca tegen elkaar gaan opbieden, dan komt er genoeg geld binnen om het met betere versterkingen weer op te vangen..

    1. Finidi

      Daarom , het bedrag zal nog wel oplopen dit seizoen als Ajax het goed blijft doen in CL en net als toendertijd met Beckham hebben ze zon transfer zo weer terugverdiend via wereldwijde merchandaising. Zat gister tussen de engelsen in kroeg op mallorca maar die waren ook gek op Frenkie en Cityfans die er zaten zeiden dat ze die moesten halen : what a lovely player! City verloor en United won daar haha nou werd er niet gezelliger op kan ik jullie vertellen?

  10. hubert

    het zou zeker erg jammer zijn als frenky weg zou gaan. maar kunnen ook trots zijn hem in ons midden te hebben gehad en van hem hebben kunnen genieten. maar realistisch gezien is frenky niet te houden met zulke bedragen

    1. Dagrump

      Wat heb je aan dat geld?? Al kun je de beste speler kopen de vraag is of ze in de eredivisie willen spelen. Zie hem veel liever blijven !

  11. Iamsterdam2015

    80 miljoen….!!!!niet normaal meer. Leuk die bedragen ( als het klopt) maar het is alleen maar negatief voor je toekomstige aankopen. Stel ajax wil een speler kopen van Heerenveen of Groningen. Die gaan nu ipv 2 miljoen 9 miljoen vragen en komen ze uitendelijk uit op 6 miljoen voor een speler die nog niets heeft gepresteerd. Dit omdat clubs uit binnen en buitenland ( zuid amerikaanse struikrovers) weten dat ajax poen heeft. Leuk die tachtig miljoen maar dan ook graag weer spenderen aan spelers die het waard zijn ipv een Labiyat of een Duarte die dan 8 miljoen ineens gaan kosten en vervolgens als tribune of bank verwarming fungeren…..

  12. Slingertje.

    Laat die grote clubs maar lekker tegen mekaar opbieden dan gaan we over de 100 miljoen heen voor Frenky.

  13. afcadeluxe

    was dat niet die voorzitter die dit seizoen neymar als opvolger van ronaldo wilde presenteren?praatjes om in het nieuws te blijven..

  14. Nultwintig

    Hij wordt meer waard dan een Ronaldo of Neymar. De geest van Cruyff zit in onze Frenkie, kijk hoe hij beweegt en de wedstrijd leest.
    Vandaar de hotline met Barça, die hebben dit ook gezien.

  15. Indojood

    In de winter een bod doen op Lozano, even de boel opstoken daar in dat fakking 040. Like als je dit een goed idee vindt. #chuckynaarajax

  16. ajax62

    ze zijn niet te houden dus laat de topclubs dan maar tegen elkaar opbieden. kunnen wij met 80 miljoen andere contracten openbreken en ons versterken met nieuwe toppers.

Comments are closed.