Politiestaking mogelijk spelbreker bij Ajax – FC Groningen

Zaterdag 15 september staat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma en dat is voor velen weer een opluchting na de interlandperiode. Echter is het nog helemaal niet zeker of de wedstrijd daadwerkelijk op zaterdag zal worden gespeeld, aangezien de politie een grote staking heeft aangekondigd.

De politiebonden hebben vrijdagmorgen opgeroepen om in het weekend van 14 tot en met 16 september te gaan staken voor beter arbeidsvoorwaarden. De vakbonden hebben politieagenten opgeroepen om vanaf volgende week vrijdag alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en al het andere werk te laten liggen. Inzet bij voetbalwedstrijden valt daar dus niet onder. De inzet is overigens alleen bedoeld voor buiten het stadion, aangezien de clubs zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het stadion met bijvoorbeeld stewards.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…………………….

Related posts

67 Comments

  1. AJAXForever61

    En maar belasting betalen,??. Beetje dreigen is eigen aan de Juut, zal wel mee vallen . Ga voor een 5-0 voor onze Boys!!WZAWZDB!!!

    1. De Ajacied

      De politie moet gewoon een beter salaris krijgen en met hun ook de zorg dit zijn 2 groepen die zwaar tekort komen,
      Maar ga geen voetbal wedstrijden boycotten om te staken,
      Laat ze daar in Den Haag op het Binnenhof maar alleen staan en zitten!!!!
      ❌❌❌

    2. De Nees

      Veel waardering voor politie, hondebaan, ga er maar aanstaan met al die idioten in de samenleving. Van mij mogen ze het dubbele verdienen.

  2. Zlatan4ever

    Ik heb niks maar dan ook helemaal niks met de politie integendeel, maar als er 1 beroepsgroep word onder betaald tegenover zwaar werk dan zijn het de mannen en vrouwen van de politie die op straat werken wel.

  3. Zlatan4ever

    Dus begrijpelijk dat ze druk uit oefenen. En by the way , de agenten betalen ook belasting Ajax4ever61……??

    1. AJAXForever61

      Ik heb niks tegen de politie, maar ben beetje egoistisch, heb liever dat ze andere publieke acties doen dan mijn middag naar Ajax verstoren?

      1. Ajax 1

        Dat ajax supporters structureel geweigerd worden is vervelend, maar dan gewoon goede voorbeeld geven. Anders 50 man security inhuren door ajax en op die manier doen. Laten we ons niet verlagen tot niveau utrecht en ado om onze supporters te weren.

  4. Wenen 1995

    Jammer dat de gewone man weer de dupe is van dergeljke acties. Ze kunnen beter de beleidsmakers lastig vallen! Toch bezopen dat ze misschien heel veel mensen een pleziertje gaan ontnemen?

    1. JohnDoe77

      Bij een staking zijn altijd andere mensen de dupe. Het gaat erom hoe vervelend “de baas” (in dit geval het ministerie/de minister) het vindt dat “zijn klanten” (de burgers) hierdoor hinder ondervinden. Is hun goed recht en zo vaak wordt er niet gestaakt in Nederland! Wij komen er vast wel uit met Groningen toch?

    2. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Het pleziertje veranderd dan alleen maar van datum hoor. Het komt niet te vervallen.

  5. Iamsterdam2015

    Het feit dat er politie nodig is zegt al genoeg……
    DAT kost ons en de politie veel belastinggeld en is eigenlijk te belachelijk voor woorden. lekker staken mannen, die eene dag komen wij ook wel over heen.

    1. Jimmy1971

      Eens, wij moeten laten zien dat ze niet nodig zijn omdat wij ons kunnen gedragen en allemaal voor een leuke middag komen!!
      Er is toch verder geen sport waarbij de politie verder ook zo nodig is, dit is echt weer zo’n negatief voetbal ding, omdat er een handjevol debielen voetbal gebruiken om hun frustrerende leventje te botvieren!

  6. Lilpatje

    Zolang iedereen zich netjes gedraagt is er helemaal geen politie nodig, lekker door laten gaan dus ??

  7. Charka53

    Dat is dan jammer , maar ik geef de politie volkomen gelijk het wordt tijd dat ze in Den Haag eens aan de portemonnee van de Nederlanders gaan denken en dan niet waar valt er nog wat te halen maar wat hebben ze nodig en dat is niet alleen voor de politie maar voor vele landgenoten.

  8. -buitenkantje rechts-

    Zoals genoemd zijn clubs zelf verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het stadion..
    De politie voor de veiligheidheid buiten het stadion.. Over politieinzet beslist de burgemeester. Nu de politie staakt zijn er een paar mogelijkheden..
    De wedstrijd verplaatsen.. Dat is vaak niet mogelijk door het volle programma.
    Wedstrijden zonder uitpubliek laten spelen of streng reguleren..
    Ik zou als KNVB de wedstrijden deze ronde zonder uitpubliek laten spelen en hopen dat de burgemeester dat voldoende vindt oom de veiligheid buiten het stadion te waarborgen.

  9. a.p.

    Wat mij betreft mogen ze voor hun aktie staken. Ik hoop wel dat er dan genoeg stewards en andere beveiligers want…………je weet het nooit

    1. AB

      Hij laat nu net zijn cum laude papiertje van de JC academy aan Petrus zien. Die ziet helaas direct dat het fake is, dus hij mag nog niet naar binnen.

  10. 5lager

    Ik vind wedstrijden op zaterdag sowieso ruk. Zondag middag half 3. Dan hoort mijn club te spelen.
    Of ben ik nou ouderwets en neemt mijn ocd mn leven over?

    1. AB

      Zolang iedereen Fox gaat betalen wordt het door supporters mede in stand gehouden. Voetbal hoort algemeen toegankelijk te zijn. Betalen doe je voor een kaartje in het stadion niet om vanaf je bank te mogen kijken.

  11. Moosie

    De politie moet niet zeiken.
    Als je wilt staken schrijf je geen bonnen ga je de hele dag met je sirene rijden of een week met het hele corps cold case’s doen.
    Dit is goedkoop over de rug van het voetbal willen scoren.

  12. Zlatan4ever

    Off topic: Ziyech scoort de 1-0 tegen Malawi en na de goal bleek zijn bel te goed op te zijn ?

      1. Zlatan4ever

        Gewoon een gebbetje AB…
        Niet zo snel “ van de coke “ zijn.
        Daarnaast vonden 135 ajacieden mijn grap wel leuk…?????‍♂️

    1. AB

      Er is duidelijk een soort van hacker bezig hier. Meerdere nicks krijgen gestoord aantal duimpjes. Extra reden voor afschaffen van die onzin.

      1. De Nees

        Ik heb die duimpjes balk niet, wel de eerst 2 weken daarna verdween het voor altijd. Weet iemand hoe dat zit?

        1. Moosie

          op de telefoon heb ik ze wel maar op de PC niet alleen op de PC vernieuwd de pagina steeds terwijl je een stukje schrijft zodat je weer opnieuw kunt beginnen

      2. Zlatan4ever

        AB gabber, denk je nu echt dat ik duimpjes aan het sparen ben?
        Hahahahahaha, je bent nog grappiger als ik dacht.
        Wanneer gaan we nu eens een vissie happen in Scheveningen ?
        ?

  13. Joep

    Paar jaar geleden ging de politie ook staken. Wedstrijd az-ajax ging toen gewoon door. De wedstrijd is prima verlopen.

    1. Moosie

      Ja maar de supporters van de FC moet je niet vergelijken met die van AZ het is in Groningen namelijk heel stoer om anti Amsterdam en Ajax te zijn en gezien de huidige stand op de ranglijst lopen ze nu nogal gefrustreerd in de rondte

  14. HErven

    Alweer probeert men iets te bereiken over de rug van de gewone man ( of vrouw) die gewoon gezellig naar een wedstrijd wil kijken
    ERG SLAP!!

    1. AB

      Tot het moment dat het om jouw salaris of uitkering gaat. Dan mag het wel. Laat jij je bekogelen, beschimpen en beschieten voor dat geld?

Comments are closed.