Persconferentie Ajax: “Wij nemen volledige verantwoording Abdelhak Nouri”

Tijdens de persconferentie om 18:30 in de Johan Cruijff Arena heeft Ajax volledige aansprakelijkheid aanvaard omtrent het drama met betrekking tot Abdelhak Nouri. Ajax heeft na een second opinion uiteindelijk nog een opinie gevraagd aan cardiologen van het LUMC. Deze kwamen tot de conclusie dat de nog geconstateerde hartslag bij Abdelhak niet voldoende was en dat de aanwezige defibrillator eerder ingezet had moeten worden. “In dit geval had er eerder aan reanimatie begonnen kunnen worden, en was Appie er mogelijk beter vanaf gekomen. Al is dat laatste niet met zekerheid te zeggen”, aldus Edwin van der Sar, die zichtbaar geraakt, zijn diepe excuses aanbood. Als gevolg van dit drama heeft Ajax zichzelf belooft om dit in de toekomst zal proberen te voorkomen. Zelfs op amateurniveau mag dit niet meer voorkomen zei Van der Sar tegenover een zaal vol journalisten. Op de vraag of de familie van Appie de arbitragezaak door gaat zetten zei Edwin dat het niet nodig is maar geheel aan de familie ligt.

 

Related posts

56 Comments

 1. Valentino

  Pfff, kreeg er gewoon kippenvel van. Die emotie bij vd Sar, die barste bijna in tranen uit.

  1. JohnDoe77

   Van der Sar was aan het huichelen! Ajax heeft de artsen gehoord, die gaven aan dat ze meteen hadden moeten reanimeren en de behandelaars op het veld fouten hebben gemaakt. Ajax erkent die fout niet, maar vraagt een second opinion. Die geeft precies hetzelfde aan en wat doet Ajax? Onder leiding van Van der Sar? Niet toch de fout erkennen maar naar het LUMC een derde opinie opvragen. En nu ze drie keer gehoord hebben dat ze gefaald hebben, zit hij daar met tranen. Wat een gelul! En we krijgen Appie er nooit meer mee terug! Gaat alleen om dat klote geld… tijd voor Van der Sar om op te stappen!

 2. Basisspeler

  Vreselijke zaak met alleen verliezers. Hoop dat ze tot een goede oplossing kunnen komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.

 3. theomar

  Goed dat Ajax volledige verantwoording neemt. Maar alleen maar verliezers. Zonde van dit alles.

 4. Charka53

  Dit is toch respectvol en netjes geregeld welke werknemer gaat zo ver met zijn personeel ik denk dat de familie van Appie heer mee kan leven .

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Charka, ondanks dat dit een gitzwart jaar is geweest met als klap op vuurpijl de conclusies van vanavond, gaat Ajax hier zeer respectvol mee om. Ajax zal nu doorpakken met pakket voorgestelde maatregelen die laatst in Telegraaf stonden. Als ze al niet alles gaan invoeren en meer…….

   Hopelijk kan familie deze duidelijkheid een beetje een plaats geven. Hoewel ik me kan voorstellen dat je je nog meer gaat afvragen “als”? Ik wil de familie, maar ook de Ajax familie heel veel sterkte wensen na deze duidelijkheid!

   1. Charka53

    Helaas net van de Telegraaf de letselschade advocaat vindt het maar onzin.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Ja Charka ik lees het net. Advocaat beweert dat Ajax liegt. Als ik verhaal en persconferentie heb gezien kan ik me daar persoonlijk helemaal niks bij voorstellen. Waarover zou je moeten liegen in zo een situatie.
     Dat is nogal een aantijging. Voorlopig hou ik het maar op emotie na zo een bericht, want dat kan ik me wel voorstellen. Zeer beladen situatie en ik ben bang als familie niet voor oplossingen Ajax wil gaan dit nog heel vervelende door gaat werken. Was vorig jaar presteren bizar moeilijk na ongeval, dit jaar kan het nog weleens nog veel moeilijker worden als ze er samen niet uitkomen om deze verantwoordelijkheid naar tevredenheid op te lossen. Ik wens beide partijen heel veel sterkte en ook wijsheid toe

     1. JohnDoe77

      Ajax liegt inderdaad. Van der Sar heeft het over “nieuwe feiten”; onzin! Al na het eerste onderzoek was duidelijk dat de medische staf fouten heeft gemaakt, ze hadden de defibrilator moeten aansluiten en moeten reanimeren. Duidelijk. Wat doet Ajax? Second opinion aanvragen. Komt precies hetzelfde uit. Wat doet Ajax? Naar het LUMC om nog een derde opinie te horen! Te schandalig. En dan na drie keer hetzelfde te horen, zeggen dat er “nieuwe feiten” zijn en je nu opeens vindt dat je aansprakelijk bent? Pffff schande, dit hadden ze binnen een week ook al gehoord en we zijn nu een jaar verder. Dus niets “netjes” van Ajax. Die advocaat van de familie Nouri knoopt ze op.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      JohnDoe we zijn het oneens. Ik vind dit geen onderwerp om teveel over discussieren. Omdat dit zo een beladen situatie is. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gedachtes en gevoelens bij.
      Het ergste is en blijft dat Nouri er niet meer is.

 5. rickert

  wat een drama.. tranen bij de persconferentie. verliezers en pijn, met een afgrijselijk uitkomst.

 6. Finidi

  Het leek me oprecht gemeend excuus en nu de zaak verder netjes afhandelen en streep eronder wat mij betreft. Life goes on.

  1. Ab (the nice, but realistic, one)

   Klopt. Volkomen onterecht de lof die Ajax hier krijgt.

 7. a.p.

  ja, ja helaas alleen maar verliezers. het stelt me tevree dat Ajax zijn fouten erkend

 8. JohnDoe77

  Heel slecht van een zo professioneel medisch team. Een defibrilator kun je ALTIJD aanbrengen, die doet niets als er niets nodig is maar wel als het wel nodg is. Ik begrijp dat echt niet. Dat leren ze iedere amateur die een cursus reanimeren doet! Goed dat Ajax de verantwoordelijkheid ook echt pakt nu maar diep, diep triest dat dit zo heeft kunnen gebeuren. Daar kan geen geld tegenop om dit leed te verzachten.

 9. Teuntje

  Geen fan van Van der Sar maar jezus dit gun je niemand om zo’n bericht te moeten delen.
  Vreselijk voor alle betrokkenen maar vooral voor de familie Nouri.
  Potverdikkie…..

 10. Ajax 1

  Ik denk dat velen van ons wel behoorlijke kritiek heeft gehad op het beleid v vd sar. Maar als je reeel bent: wat een moeilijke baan kan het soms zijn. Dit kun je niet voorzien en kun je als directie niet voorkomen. Vervolgens moet je er mee dealen en dat doet hij in dit geval toch echt. Respect.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Ajax 1. Hoe moeilijk deze situatie ook is, Edwin vd Sar toont zich een groot leider maar bovenal een menselijke leider.

  2. dickst14

   totaal niet. molenaar, ling of jordi had het nooit zover laten komen.
   sar is een voorzitter met weinig hersens en geen persoonlijkheid.
   Zonder de cameleon Sar had Bosz nog trainer geweest.

 11. AFCA my World

  Hoewel het erg triest en zeker gemeend is,vind ik toch dat Ajax door moet,voor Nouri en Ajax is het beter om het nu op een reeele manier af te sluiten, we zullen hem nooit vergeten en ik hoop dat ze hem op een mooie manier eren ! Ik zal wel weer bagger over mij heen krijgen maar dat ben ik gewend, wij gaan door voor Ajax ! ⚽️

  1. HURBIE

   Mee EENS AFCA
   Ajax moet door en wij en iedereen ook
   Vergeten doen wij het nooit

 12. Ab (the nice, but realistic, one)

  Blijft apart hoe Ajax ee mee is omgegaan. Jammer. Appie:? Inshalah.

 13. Bert Betondorp

  Iedereen moet door. De familie van Nouri maar ook de AFCA AJAX Amsterdam.
  Dat kan ook vanaf vandaag. Ajax neemt de volle aansprakelijkheid. MIsschien
  Heeft het wat lang geduurd. Maar nu is er duidelijkheid.
  Het moet ook een les zijn. Dit mag nooit meer gebeuren.
  Familie van Nouri sterkte gewenst bij een leven zonder Nouri.

 14. fpvk

  Letselschade advocaat zegt dat vd Sar glashard liegt (Telegraaf) omtrent ‘nieuwe informatie’ maar voor Ajax was de conclusie van de twee cardiologen die alle informatie nogmaals hebben bekeken toch nieuwe informatie lijkt mij.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Klopt fpvk. Het is zelfs een third opinion aangevraagd door Ajax zelf…….dus verhaal advocaat kan niet eens. Hij kan wel stellen dat hun overtuiging van Ajax’ verantwoordelijkheid terecht was op basis van hun informatie

   1. Ab (the nice, but realistic, one)

    Je kent de ins en outs niet. Stop met het Ajax op een voetstuk zetten ajb.

 15. kanu

  niemand kent de ins en outs.Vind erg om te zeggen maar ben bang tot dit alleen een geld kwestie gaat worden.En waar geld in spel is worden mensen onvoorspelbaar.

 16. Finidi

  Het begint er op te lijken dat vd sar wel eerlijk is op zijn manier maar dat dit juridisch boven zen pet gaat, ik weet het ook niet maar ik vind dat de medische staf gefaald heeft maar in dienst is van Ajax en dat Ajax dus verantwoordelijk is, maak een deal zou ik zeggen en sluit het af want dit gaat ten koste van alles aan beide kanten!

  1. Ab (the nice, but realistic, one)

   Dit is puur een actie op advies van de juridisch adviseur van Ajax, niet meercen niet minder. Erg doorzichtig.

 17. jood84

  die van de sar moet ook weg, wat een gebrabbel allemaal, kwam bijna nergens uit zijn woorden en las alles van een papiertje. persoonlijk vond ik alles ongeloofwaardig, deze man is ook nog een het uithangbord van onze mooie club.. schandalig gewoon

  1. Ab (the nice, but realistic, one)

   Klopt Jood84 en vervolgens zetten een aantal nitwits Ajax op een voetstuk. Walgelijk.

    1. JohnDoe77

     Helemaal eens! Zwak verhaal zwak gebracht. Voegt niets aan Ajax toe, geen persoonlijkheid.

 18. Ajaxfoort

  Ik vind het heel normaal dat Ajax niet meteen verantwoordelijkheid nam. Dat doen wij bij een onduidelijke aanrijding ook niet meteen. Eerst goed laten onderzoeken of en wat er mis is gegaan. En als dat dan vaststaat dan inderdaad de verantwoordelijkheid nemen. Ik vind dat Ajax prima gehandeld heeft. Het heeft lang geduurd, maar er staat ook veel op het spel. Zowel voor de familie als voor Ajax.

Comments are closed.