There are no ads, please add some


Cerny super gemotiveerd: ‘Ik wil als ‘een bom’ terugkomen’

Vaclav Cerny bevindt zich in de afrondende fase van zijn blessureherstel na een revalidatieperiode van een klein jaar. Cerny kijkt met het volste vertrouwen uit naar wat nog komen gaat. Met trainer Erik ten Hag kwam het nog niet ter sprake, maar na het vertrek van Justin Kluivert is het wel een feit dat er een gat is om op te vullen. ‘Ik wil als ‘een bom’ terugkomen. De huidige trainers kennen mij nog niet goed. Toen zij kwamen, kampte ik al met een blessure. Dus ik wil de staf straks op de training laten zien dat ik er weer ben. Ik zie dat echt als een heel mooie kans.’

‘Het gaat prima voor wat betreft het durven schieten, durven springen en landen op mijn geblesseerde been’, aldus de buitenspeler tegenover Ajax Life. ‘Ook durf ik vol te kappen en draaien met een bal, net als voor mijn blessure. Met duels ben ik nog niet bezig. Dat komt pas als ik weer met de groep meetrain en zo ver ben ik nog niet.’

Het trainingskamp in Duitsland komt voor Cerny nog te vroeg. ‘Met mijn blessure ben je wel echt acht of negen maanden zoet. Ik ga nu naar de zevende maand. Ik ben al zo ver gekomen. Ik wil nu niet te vroeg beginnen. We willen die fout niet maken.’

Tijdens zijn revalidatie kwam de Tsjech vier kilo pure spiermassa aan. ‘Dat is best veel voor mij, want ik kom niet zo makkelijk aan. Ik wil natuurlijk wel lichtvoetig blijven als buitenspeler en dat blijf ik ook, maar ik kon fysiek wel wat extra’s gebruiken en dat is me nu gelukt.’

Op de vraag op welke vleugel zijn voorkeur ligt is hij duidelijk: rechts. ‘Maar toen ik in de C’tjes speelde, was ik puur linksbuiten. Ik werd een beetje rechtsbuiten in de A1 en bij Jong Ajax, maar in principe kan ik aan allebei de kanten goed uit de voeten.’

Ondanks de zware tegenslag van zijn blessure heeft Cerny de knop gevonden om het om te zetten in iets positiefs. ‘Dat klinkt misschien heel raar, maar je leert er gewoon heel veel van. Ik denk echt dat ik hier sterker uitkom. Ik heb mijn rust gevonden en ben nu echt een prof. Niet dat ik mij daar niet al bewust van was of gek deed, zo is het niet, maar zo’n zware blessure maakt je wel bewust van bepaalde zaken.’


Gerelateerde posts

39 reacties

 1. wieiswie

  Laten we hopen dat ie nu eens doorbreekt bij ajax. Tot nu toe maakt ie het nog niet waar.

  1. dickst14

   Dat gaat ook moeilijk als je een tijd geblesseerd bent. Hopelijk komt hij sterker terug. Was een supertalent.

   1. Mr Ajax

    Kom maar snel terug, en laat dsn maar zien hoe goed je bent, maar niet ba 5 goede wedstrijden meteen naar italie verhuizen

 2. Wenen 1995

  Hoe lang loopt zijn contract nog? Hij heeft wel een paar leuke dingen laten zien, nu laten zien dat hij echt Ajax-waardig is. Hopelijk verrast hij ons positief!

 3. Jimmy1971

  Was het supertalent, hoop voor ons allen dat het er nog steeds uit gaat komen!

 4. Zlatan4ever

  We zullen zien wanneer de bom valt…..hij is welkom op de plek van sukkeltje Cluyferd

 5. JohnDoe77

  Jeetje wat heeft die jongen een pech gehad. Hopelijk gaat hij ons dit jaar verrassen! En anders speelt hij twee leuke potjes, roept dat hij net zo goed wil worden als Ronaldo en dan kunnen wij hem aan AS Roma verkopen voor € 20mln!

 6. Peter kopsterk

  Het wordt tijd dat hij het een keer laat zien. Speelt al een aantal jaren bij Ajax. Het talent heeft hij.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat hij de concurrentiestrijd aan kan met Bandé waar ik tot nu toe weinig bijzonders van heb gezien..
  Snap het aankoopbeleid van Ajax sowieso niet erg. Waarom niet Dumfries gehaald als rechtsback.. Aantoonbaar de beste back van de eredivisie. Ook een Steven Bergwijn en een Steven Berghuis voor rechtsbuiten? Een Mason Mount is een regelrechte versterking.. Van Ginkel vind ik een prima middenvelder.
  Een Sadic van NAC is een zeer talentvolle spits! Wordt nu gehuurd van AS Roma..Volgens mij had je een deal met Kluivert kunnen maken..
  Ajax blijft maar vissen in Latijns Amerika met alle rompslomp en vertragingen en onzekerheden die daarbij komen kijken.

  1. Litmanen

   Dat van Dumfries weet ik niet, nog maar heel kort een aantal goede wedstrijden gespeeld.
   Wat wel waar is dat je met dat soort transfers veel minder risico loopt dan met al die miljoenen deals voor spelers die blijkbaar te zwak zijn voor de echte top.
   Anders gingen ze niet naar Ajax.
   Tadic is een uitzondering. Die was al bekend in Nederland.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens BR. Zo word je echt het Bayern van NL!
   Gewoon beste spelers weg halen bij concurrenten.

   Ik vind zeker Mount en Ginkel super.
   Heb ik weleens eerder aangegeven toen werd ik hier afgemaakt 😃😃. Door ‘vrienden’ van me 😃

 8. Finidi

  Vond het altijd wel een fijn spelertje, hoop dat hij het redt en heel blijft.

 9. Finidi

  Waarom zou v Ginkel naar Ajax komen ? Is hij van Psv of huren ze hem daar nog steeds? Wel een vieze luis in het veld en die lopen er bij ons niet zoveel trouwens maar Berghuis?? Snap ik niet das een kakkerlak man wat je ermee? Moet je niet willen.

  1. Finidi

   Laten ze die linksbuiten bij Twente maar weghalen,Assaidi oid, kun je missc best nog wat aan hebben want die heeft toch ook bij Liverpool gezeten waarschijnlijk letterlijk maar goed.

  2. Ajax 1

   V ginkel gaat naar fehnerbahce. Zou goede zijn, maar zal niet gebeuren. Berghuis, serieus? Goede voetballer hoor, maar echte kakkerlak. Nee hoor, haal tadic er maar bij, niemand meer weg en dan zit het goed.

   1. Ajax 1

    Waarom zeg ik dat zo: labyad kan prima voorin aan de zijkant, dus dat is de voornaamste concurrent voor bande. Dolberg hebben we ook nog, en sierhuis komt eraan. Dus voorin geen versterking nodig.

    Op middenveld kunnen we drie goede elftallen opstellen als tadic komt: schone, labyad, de jong, de jong, tadic, vd beek, …..genoeg opties.

    1. Ajax 1

     Blijft achterin over: als magallan komt heb je centrum met de ligt en wober voldoende opties, en frenkie kan daar ook nog evt. Linksback is zekerheidje met nico, en rechts hebben we aantal opties, allereerst mazroui daar maar weer proberen en anders heb je nog een paar opties. Laten we eerlijk zijn: als je het van je rechtsback moet hebben, heb je in ieder geval een kutelftal. Kampioensmateriaal dit.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ajax 1, heldere analyse en helemaal eens. Elftal staat zo goed als indien Magallan en Tadic komen. Ik heb wel begrepen van Ten Hag dat ze dan ook nog vervanger zoeken voor Kluivert.
      Dan vermoed ik dat ze een andere rol in gedachten hebben voor Bande of Labyad.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Trouwens niet alleen kampioensmateriaal. Met dit elftal moet je in huidige CL kwalificatie opzet je gewoon kwalificeren voor de groepsfase CL.

 10. Ajaxbest

  Ajax wint de VVSB met 0-7 Ajax.
  Doelpunten:
  Sierhuis 2x
  De Wit 1x
  Huntelaar 1x
  Bijleveld 2x
  Bandé 1x

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   VVSB uit altijd lastig….hup eerste zevenklapperrrrr😃

 11. Dagrump

  De juiste instelling! Ik hoop het voor je dat je als een bom terug komt. Heel erg fijn voor je dat je op de weg terug bent !!

 12. Gert Ajax

  Nog niet maar aangezien hij nu bij Ajax onder contract staat komt oranje ook eerder in beeld.

 13. Iamsterdam2015

  Ondanks zijn zware blessures waar ik hem uiteraard niet op beoordeel, vond ik hem in zijn fitte periode ook niet bijzonder. Zeker een leuke voetballer maar niet speciaal. Ondanks dat hoop ik natuurlijk dat ik het fout heb en hij inderdaad als een bom terug komt.

Reageren is niet mogelijk.