Dekker: ‘Ook psv benaderde mij; Tijdens mijn blessure keek Ajax niet naar me om’

Vince Gino Dekker maakt deze zomer, zoals eerder bericht, de overstap naar AZ. De vleugelaanvaller van Jong Ajax had echter nog meer clubs waar hij heen kon gaan. “Ik kon ook naar PEC Zwolle of Willem II,” geeft Dekker aan. “Toen de medische keuring was geweest, benaderde ook PSV mij. Maar ik had mijn keuze sowieso al gemaakt, bij AZ verwacht ik de meeste kansen te krijgen.”

In een interview met De Stentor geeft Dekker aan uit te kijken naar zijn transfer naar AZ. In Alkmaar hoopt hij een goede sfeer te treffen. “Feestje, gezelligheid, Nederlandse zanger; ik ben erg gehecht aan een goede sfeer. Bij Ajax was die er niet altijd. Ik ben de club ontzettend dankbaar voor alles hoor, maar de sfeer was er wel vaak kil. Tijdens mijn blessure heeft er nooit iemand naar me omgekeken van Ajax.”

Dekker zegt Ajax toch wel te gaan missen. “Vooral de jongens met wie ik jaren heb gespeeld. En ik vind het vreselijk dat ik net niet het eerste heb gehaald, al was ik er dichtbij. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Ajax is voor nu een gesloten boek. Ik ga alles geven voor AZ, daar heb ik heel veel zin in.”

Related posts

23 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Dit hoor je veel te vaak, dat Ajax mensen slecht behandelt. Let wel: je hoeft niet te pamperen, maar wat empathie kan geen kwaad.

  1. Litmanen

   Je hoort dat ook van verhuurde spelers. Nooit enig contact.
   Blijft vreemd dat dit jaar in jaar uit geconstateerd wordt maar dat dit nooit veranderd.

   Wat kan dat kosten. Iemand in dienst nemen die zich uitsluitend bezig houdt met dit soort zaken.
   Soms lijkt het wel of Ajax er trots op is om zo afstandelijk te zijn.

   1. KBouter

    Aub zeg… zeker weer iemand als die Endt in dienst nemen die Van Gaal in zijn dromen pijpt! Flikker op met dit soort gasten

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens Litmanen, dit onderdeel is slecht geregeld bij Ajax en dat is zowat van alle tijden. Ik zou zelfs een team formeren van paar man/vrouw om dit soort zaken goed te begeleiden. In Engeland heel normaal. Kan je meteen veel geregel uit handen nemen van zaakwaarnemers en dan kunnen die meteen minder percentage krijgen voor transfers. Ik weet niet of dat in voetballand realistisch is maar hier ligt volgens mij een stuk extra service die je als club kan bieden en die spelers in staat stelt puur op voetbal te concentreren.
    Er moet dus op zijn minst wat verbeteren bij Ajax hiermee

 2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Jammer voor deze jongen die blessure. Is toch een groot talent van nature. Het is wel een drama dat deze jongen geen aandacht heeft gekregen tijdens zijn blessureperiode. Dat is Ajax onwaardig. Een grote club hoort je ook te zijn op dit soort momenten.. die signalen van kilte gaat me steeds meer zorgen baren.
  Dekker succes bij AZ. Een club die oog heeft voor talent en ze vaak ook goed ontwikkeld. Het warme bad dat je zoekt ga je daar op zeker vinden??

  1. De Ajacied

   Ja he Ajaxpers
   Achter baks volk is dat, wijzen altijd naar andere stelletje calimero’s zijn het
   ❌❌❌

 3. Dagrump

  Jammer jongen !! Heel veel succes bij AZ!! En slecht dat er geen aandacht gegeven werd tijdens je blessure !! Staf schaam jullie !!

 4. Charka53

  Blijkt maar dat Ajax een handelshuis is IPV een voetbal club , ze moeten zich schamen.

 5. Jimmy1971

  Ze hadden David Endt nooit weg moeten doen als Teammanager!
  Hij is een Ajax man en had groot emphatisch vermogen, die had zo’n jongen wel opgepakt ..

 6. Zlatan4ever

  Ajax leert niet van zijn fouten wat betreft empathisch vermogen richting spelers die nieuw of geblesseerd zijn.
  Mijn held werd ook gedumpt in Diemen met een playstation. De enige die er wat aandeden om Zlatan uit zijn isolement te halen waren Andy vd Meijden en Maxwell. Gelukkig had Zlatan een killers mentaliteit en heeft het daardoor wel de top bereikt !

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Heeft ie wel fantastisch voetbal geleerd op die playstation??. Wat een geweldenaar is die man, ik weet nog wel dat Ajax publiek ook kritisch op hem was. Oeps even verkeerd gezien. Een van de koningen op voetbalveld

   1. Zlatan4ever

    Hi Eug,
    Nu snap je zeker ook wel dat ik Ziyech een “zeikertje” vind wat betreft dat hij wel eens uitgefloten werd (als het wel eens mis ging op het veld).
    Zlatan werd door een half stadion uitgefloten toen hij net bij Ajax kwam(niet door mij overigens maar dat zal je begrijpen). In plaats van in de pers er over te zeuren ging Zlatan gewoon door en liet zijn voeten “spreken”. Na zijn laatste wedstrijd voor Ajax tegen NAC waarin hij 9 man passerde en scoorde en de spelers omvielen als “ poppetjes” was voor iedereen duidelijk dat er een wereldster ons ging verlaten.
    De daarna volgende carriere is bij iedereen bekend een carrierre die Ziyech nooit zal krijgen, sorry Ziyech.

 7. M800M

  De sfeer voelt soms kil bij ajax.. Tsja wat wil je met zo’n ijskonijn als directeur.. Volgens mij begint het bubbelbad langzaam dicht te vriezen zodra Sar de kleedkamer binnenloopt 😉 en van die mafkees die het eerste traint verwacht ik niets, maar toch wel raar dat dit organisatiebreed het geval is. Als je nou jeugdtrainer bent dan heb je toch af en toe ff contact met je geblesseerde spelers, hoeveel tijd en moeite kost dat nou?

 8. Bigboss

  Ik Blijf zeggen ligt aannde leiding van de club. Weg met die gasten die msken de club al jaren langzaam na de klote

 9. AFCA my World

  Nou clubliefde is ver te zoeken, behalve dat hij niet naar pisvee gaat daar komen vaak oud-Ajacieden aan de bak ! ⚽️

Comments are closed.