Ajax onder 19 verspeelt titel definitief tegen Feyenoord

Ajax onder 19 heeft de kansen op een kampioenschap definitief verspeeld. In Rotterdam speelde de ploeg van John Heitinga met 2-2 gelijk tegen feyenoord. Voor rust wisten Victor Jensen en Danilo Pereira voor de 0-2 ruststand te zorgen. Na rust leek er aanvankelijk niets aan de hand en koerste Ajax af op een overwinning.  Een klein kwartier voor tijd maakte Feyenoord echter de aansluitingstreffer via Naoufal Bannis en in blessuretijd volgde ook nog de gelijkmaker via Lutsharel Geertruida. Door het puntverlies moest Ajax onder 19 de titel nu definitief uit het hoofd zetten. Omdat PSV onder 19 in eigen huis wist te winnen van NEC/FC Oss zijn de Eindhovenaren niet meer in te halen.

Related posts

17 Comments

  1. Prinsengracht

   Ik ben dat niet met je eens. Volgend seizoen geen youth league. Daar leren ze het meest van. Ik vind dat Heitinga vervangen moet worden.

   1. Moosie

    Die hoort daar helemaal niet te zitten het is het vlaggenschip van de opleiding en daar hoort dan je beste jeugdtrainer bij met roulatie dat vind ik prima maar we continuïteit en dat is nu alleen dat het continu slecht is

 1. ajaxpers

  Laat Heitinga maar lekker op TV z’n werk doen want daar hoef je niks te doen.

 2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Titels zijn niet belangrijk, ontwikkeling wel. En over laatste zijn er ook al niet heel veel goede berichten bij deze lichting. Wie weet nog een laatbloeier of twee. Lijkt me maximale van deze lichting.

  1. Prinsengracht

   Dit is nu juist een titel die wel bekangrijk is. Want geeft toegang tot de YL.

   1. Basisspeler

    Ach.. JMFD heeft hier ooit gelezen dat het in de jeugd bij Ajax gaat om opleiden, niet om titels. Hij vond dat wel goed klinken zeker en herhaalt dat hier nog maar eens.

    1. Prinsengracht

     Het zou helpen als hij wat minder uit is op instemming en effectbejegening.

     1. Basisspeler

      Ach ja, ieder duimpje is weer een aaitje over het bolletje. En nu maar weer draaien.

    2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Basisspeler lees hoeronder, ik was cynisch. Heb je me beter gelezen in verleden had je het kunnen weten.
     Ik heb nu even uitgelegd hoe ik er in sta.

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    PG, klopt eerste zin was lichtelijk cynisch. Ik weet hoe bijv Johan er in staat, maar persoonlijk vind ik naast persoonlijke ontwikkeling meespelen om de titel en die ook nog winnen weldegelijk van belang.
    In alle lagen van jeugdopleiding.
    Ik vind wel ontwikkeling 1, maar ik sta er beetje in als Bergkamp. Vanaf bovenbouw is individuele training nog steeds heel belangrijk, maar moet de nadruk steeds meer komen te liggen op teamtraining.
    Daaronder andersom. Dus eens hoor. Titel is voor dit jeugdteam echt belangrijk en YL gemis laat zich hard voelen vrees ik.

    1. Ajax AB Barcelona

     Meteen alweer draaien. Zin wat totaal niet cynisch bedoeld maar je maakt het er van omdat dat nu beter uitkomt. Simpele ziel ben je Eug om te denken dat mensen daar allemaal intrappen.

 3. Basisspeler

  Miljoenen geïnvesteerd in jeugdspelertjes. Begrijpelijk.
  Wat je in eigen omgeving niet kan vinden haal je uit Finland of Australië.

 4. Basisspeler

  Heitinga is een voorbeeld dat vriendjespolitiek boven kwaliteit wordt gesteld bij Ajax. Waarom nooit een Fred Rutten adngesteld als hoofd jeugdopleiding? Bv

 5. Charka53

  Jammer jongens en ze moeten niet zo zeiken het is voetbal en dat kan alle kanten op .

Comments are closed.