There are no ads, please add some


Gametalk Excelsior – Ajax: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Ajax speelt zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen en daarin is Excelsior de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.  Excelsior – Ajax begint zondag om 14:30 uur.


Gerelateerde posts

96 reacties

   1. dickst14

    Vind ik ook. En ik vind ook dat we er 10 moeten maken. Alleen dit is niet het Ajax uit de 70 of 90 er jaren.
    Dus 2-5 is mijn voorspelling.

 1. Gert Bals

  Shit, seizoen nog niet voorbij. Nog een keer interview vooraf en achteraf met ten Hag. Jakkie.

  1. Bakkie

   Bereid je maar vast voor op volgend seizoen dan, moet je er nog 34 keer naar kijken

  1. Gert Bals

   Hij geeft Excelsior de 2, dus houden wij de 0. Wordt het 0-5 dan heeft Excelsior de 0 😉

 2. Charka53

  Gelukkig de laatste en laten we dit voetbal seizoen maar snel vergeten en hopelijk gaat het nieuwe seizoen sportief stukken beter en blijven we menselijk drama bespaart.

 3. JohnDoe77

  Lekker belangrijk! Op naar juli; kwalificeren voor CL met een nieuw Ajax!

  1. JohnDoe77

   Ja, daar veranderd ook weinig! Die spelen volgend seizoen gewoon tegen landskampioen Ajax! 😊

   1. Prinsengracht

    Onzin Jane. Ajax is niet de landskampioen. Kan dat soort gay grapjes niet waarderen.

    1. JohnDoe77

     Wat ben jij een dom trutje Prinsesje! Ik weet dat je gek om mij bent en vandaar heel stoer over “gay” grapjes doet maar je intelligentie is ver te zoeken. Ik weet dat jij hier alleen bent om niet inhoudelijk te reageren op mensen, wij zijn hier voor Ajax en voetbal.

     Ik zal het je uitleggen sukkeltje; hier boven zegt “wieiswie” iets over het seizoen van Twente. Dat zegt jou niets, dat is voetbal. Maar Twente is dit seizoen gedegradeerd en speelt dus volgend seizoen een divisie lager. Voor jouw beperkte geest; daar speelt ook een team van Ajax en rara wie daar landskampioen werd?

     Gelukkig zijn er mensen die hier wel inhoudelijk voetbal volgen en normaal verstand hebben. En nu je heel hard schamen dom Prinsesje! Pannenkoek!

     1. Prinsengracht

      Nee domme kut! De kampioen van de Eerste divisie is niet landskampioen. Dat is alleen de kampioen van de Eredivisie. Je begrijpt er geen reet van. En dat heb je nu zelf bewezen. Ik reageer juist op jouw omdat je zoveel domme, nietszeggende onzin schrijft.

     2. JohnDoe77

      Hahaha, wat een boos Prinsesje ben je toch! Heeft iets vertederends dat naïeve! En altijd leuk dat je wat mensen komt beledigen… nu snel terug naar de Kakkies meis!

     3. Prinsengracht

      Geen inhoudelijk antwoord op het feit dat je in de Eerste divisie geen landskampioen wordt? Je had nu beter kunnen zwijgen.

     4. XXXX

      Jeetje wat ben jij een muggenzifter en aggressief zeg! Dit komt recht van het forumbericht hier verder terug:

      Jong Ajax is zaterdagavond landskampioen geworden in de Jupiler League door MVV met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Reiziger kwam in de tweede helft op een 0-1 achterstand maar uiteindelijk waren het Kaj Sierhuis en Mateo Cassierra die de Toekomst deden ontploffen.

     5. JohnDoe77

      Haha, ik denk dat er in dat forum onderwerp ook allemaal boze reacties staan van het Prinsesje; landskampioen in de Jupiler League?!? Dat kan echt niet!! Boehoe… 😂

     6. Prinsengracht

      De redactie blinkt ook niet altijd uit. Best veel fouten. Maar als jij denkt dat je landskampioen wordt in de Jupiler League, kan ik je niet helpen.

    2. JohnDoe77

     Buiten dat je inhoudelijk niet sterk bent; waarom al die frustraties en dat boze gedoe? Ik reageerde niet op jou dus waarom moet jij altijd op andere mensen niet inhoudelijk reageren? Stiekem een kakkerlak die onrust probeert te stoken op het Ajax forum? Dat verklaart waarom je inhoudelijk nooit iets toevoegd en alleen maar mensen probeert te beledigen… 😁 Interessant en hoe dom kun je zijn dat je niet weet dat Jong Ajax landskampioen is en Twente gedegradeerd, hahahaha! Hoop dat jouw kakkerlakken clubje snel ook in de competitie van Jong Ajax mag spelen!

 4. Peter kopsterk

  Morgen nog 1 keer de Ajax supporters verwennen met een klinkende overwinning.

  1. JohnDoe77

   Laten we het hopen PK! In ieder geval goed voor Dolberg begreep ik van TH. De rest zal er weinig zin in hebben gok ik.

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ja wat moet je hier nu mee? Laatste wedstrijd om keizers baard, in Rotterdam, op kunstgras……….ik zou zeggen geef jeugd een kans! Laat veel Jong Ajax gasten een ‘promotie’ wedstrijd spelen!

  1. Indojood

   Goed om je weer terug te zien, EugAjax. Hoe is het nou afgelopen met dat verhaal van die onthoofde pop op de heg met een briefje erbij.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Mannen goed weer terug te zijn. Op Veltman topic staat uitleg.

  2. Moosie

   Ja leuk dat je er weer bent jongen hoop dat je van de schrik bekomen bent we hebben je best een beetje gemist

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Moosie, dank je dat je me gemist hebt op ander topic blijkt daar weinig van over hahaha.

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Moosie hopelijk helpt het beetje als ik zeg dat ik krom heb gelegen van lachen over dat liedje wat je schreef dag na poppetjesaffaire. Dat had ik toen even nodig. Vond ik grote klasse😄👍.

    1. Gert Bals

     Misschien eerder je beelden bekijken slimpie. Binnen 15 minuten alles duidelijk ipv hier huilie huilie doen of heb je vertragende beelden.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Gert je blijft maar ouderwets doorgaan zie ik, camera is niet van mij kerel. Politie heeft alles afgehandeld. Ben ik ze dankbaar voor. Wat mij betreft is kous af

     2. Prinsengracht

      Kan me wel voorstellen dat je volgend jaar de gastenlijst voor je verjaardag iets zorgvuldiger vaststelt. Overigens vind ik 18-23 geen kwajongens. Kan me voorstellen dat ze een douw krijgen.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      PG was niet op mijn verjaardag maar op een waar ik gast was en het is naar tevredenheid afgehandeld

    2. Moosie

     ach eug jij een beetje bitchy bij mij viel me medicatie niet goed vandaag hen ff tukkie gedaan zand erover welkom terug ouwe laten we het gewoon niet over die gek hebben komt het allemaal goed alleen wel gewoon met 1 account reageren anders wordt het een zooitje hier.
     kop op gab

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Moosie no problemo zand erover man voetbal it is😃👍

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens met die ene account. EugAjax stond op werkmail die niet meer bestaat. Was uitgelogd op iphone en toen heb ik die nieuwe account aangemaakt. Gister geantwoord op ander topic naar BR op ipad en die stond nog op oude ingelogd.
      Heb ik beide nu staan op 4 iconen en zelfde goede mail adres 😃👍

 6. Koning Haarms Wolfs

  Ik hoop dat ze ons nog een hele mooie pot geven, met een klinkende 0-6. En dan op naar 18-19, kop hoog, rug recht en op naar de titel…. Maar voor nu: pak Excelsior in een pracht-pot!

     1. Moosie

      Ja maar op dat veld fucking onmogelijk daar houdt slappekutteveen nog de nul

 7. Zlatan4ever

  0-4 overwinning en dit seizoen snel vergeten met uitzondering van het begin van het seizoen.
  “ Appie 4ever in our minds and hearts “

 8. -buitenkantje rechts-

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen kan beginnen op het veld.. Dus zoveel mogelijk de spelers opstellen met wie je komend seizoen wilt gaan spelen. Las dat Cassierra ook om zich heen gaat kijken als hij komend seizoen geen kans krijgt in Ajax 1. Vind hem nogmaals geen 9.. Hij deed het bv ook niet onverdienstelijk op linksbuiten..
  Misschien hem dat uit laten vechten met Bandé als Kluivert vertrekt.
  Voorspelling.. 1-4

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   BR kan hij als schaduwspits? Achter Huntelaar volgend jaar? Cassierra

   1. -buitenkantje rechts-

    Kan zeker.. Ik vind hem geen echte targetman. Hij heeft een spits voor zich nodig die de aandacht afleidt. Dan functioneert hij op z’n best. Qua positie een beetje als Siem. Een schaduwspits die komt van de tweede lijn. Was ook duidelijk te zien in de wedstrijd JA tegen MVV.. Toen Sierhuis in de spits ging spelen kwam Cassierra veel beter tot zijn recht.
    Denk dat jouw opstelling met Huntelaar in de diepe spits en Cassierra komend seizoen weinig kans maakt. Denk dat KJH voornamelijk als invaller en pinchhitter gebruikt gaat worden. Kijkend naar de spelers die we hebben gaan we steeds meer richting Barca systeem. Drie zwervende spitsen met een blok aanvallende middenvelders er achter. Hoofdrol zie ik voor Frenkie en Donny. Ook bij de backs gaat de lat omhoog. Vond Mazraoui een revelatie op rechtsback! De eerste voetballende back die ik sinds lange tijd had gezien! Beter nog dan Fico.. en dat uit eigen jeugd.. De jeugd die de levensader is van Ajax!! Achterin hoop ik dat de Ligt nog 2 seizoenen blijft.. wat een kanjer!! Verdedigend nu al volwassen spelend en aanvallend ook belangrijk.

    Maar even terug naar je vraag..😁 Cassierra kan achter KJH, maar denk dat de kans klein is dat dat gebeurt. Voorzie een voorhoede met Kluivert/Bandé.. Dolberg… Neres..

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Mooie analyse waar ik het grotendeels in kan vinden. Ik zag het ook tegen MVV dus vandaar de vraag😄. Je kan zomaar gelijk krijgen dat Hunt volgend jaar niet de vaste spits word. We gaan het zien. Lijkt me wel goede combo met Cassierra. Verder zie ik veel potentie in dit elftal. Mazraoui was inderdaad vrij goed en uit eigen jeugd. Fantastsich. Dan wel doodzonde van die twee aankopen. Ik ben het eens met je dat Marc daar in doorslaat.
     Men verliest teveel het oog voor onze jeugd lijkt het. Aan de andere kant er komen toch wat jongens weer bij.
     Toch ontbreekt er wat bij elftal. Ik kan mijn vinger er niet helemaal opleggen. Ik zou opteren voor meer ervaring.
     Echter dan denk ik wie dan? En voor wie?
     Gaat interessante zomer worden. We moeten selectie klaar hebben op 25 juni, maand voor start voorronde cl
     Ben ik trouwens positief over.
     Waarom? Omdat we geen clubs uit grote landen tegen gaan komen. Die zijn allemaal al gekwalificeerd

     1. -buitenkantje rechts-

      Er is maar 1 ding dat ontbreekt Eug.. de mindset.. Je moet je als speler niet spiegelen aan wat je in de eredivisie tegen komt. Je moet je spiegelen aan spelers bij MU..City..Liverpool.. Arsenal.. Bayern.. Real.. Barca..
      Dat is het niveau waaraan je alles moet spiegelen! Dat is het niveau dat we willen met Ajax toch??! Dat betekent elke dag 100% geven.. trainen op je zwakke punten..ècht beter worden.. keihard aan jezelf werken. De lat moet niet 1 tree, maar wel drie treetjes omhoog. Je moet je kapot schamen als je als Ajax in de eredivisie een wedstrijd verliest.. Winnen moet weer vanzelfsprekend worden.
      Daarvoor heb je een geloutede trainer nodig die ontzag en gezag heeft en zelf intenationaal successen heeft gehad. Weet wat erbij komt kijken om te slagen. Wat hebben wij.. Hakkelende ten Hag!! Wat is zijn visie dan? Wat wil hij met Ajax? Hoe wil hij spelen? Als hij dat al weet..hoe moet hij dat overbrengen op spelers? Dit is een trainer die achter zijn rug belachelijk gemaakt wordt door spelers..

      Dat is wat er aan mankeert Eug..

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik ben het eens met je. De lat moet omhoog. En deze trainer gaat ons daar niet brengen.
      Ik ben ervan overtuigd dat Frank de Boer dat zou kunnen. Verslappen is onmogelijk bij hem (zie bijv oorwaasing bij NEC uit op veld toen ze 0-5 voorstonden!
      Internationaal gelouterd en weet wat er komt kijken om naar die clubs toe te groeien. Jij had laatst mooie bijdrage over hem. Daar was ik het mee eens.
      En in tegenstelling tot meerdere vond ik dat we onder De Boer in Europa wel wat hebben laten zien.
      Poule met kampioen Engeland, Duitsland, Spanje en dan toch overwinteren…..
      FCB verslagen mwt zeer goed voetbal.
      Uitgeschakeld door een knipoog Kroaat, en 1 doelpunt tekort in Milaan nadat we thuis in blessuretijd eerst 1-0 maakte en toch nog gelijkmaker om de oren….
      Dus eens trainer is groot probleem.
      Ten Hag had wel een mooie spreuk.
      “Goed is niet goed genoeg mwer”. Jammer dat hij er niet naar handelt.
      Ik vrees alleen dat hij blijft zitten

     3. Prinsengracht

      Eens met BR. Met jou gedeeltelijk. In zoverre dat Frank veel beter is dan Ten Hag. Maar ik zie toch liever Bosz.

    2. Prinsengracht

     Die mindset kan al totaal veranderen door 1 of 2 nieuwe spelers die perse elke wedstrijd willen winnen. Type Lerby. Een veel betere trainer helpt ook natuurlijk.

 9. a.p.

  gelukkig dit seizoen is bijna voorbij. Als Ajaxsupporter heb ik zeker niet genoten van Ajax 1 wel van jong Ajax en de Ajax vrouwen.

  1. JohnDoe77

   En niet te vergeten van Jong Ajax A.P.! Dat was prachtig, alleen Prinsessengrachtje ons kleine kakkerlakje heeft al dat moois mogen missen! 😁

   1. Prinsengracht

    Ik was er gewoon bij. Alleen is Jong Ajax kampioen van de Eerste divisie geworden. En geen landskampioen. Want dat word je alleen in de hoogste divisie. Je kunt natuurlijk de aandacht blijven vestigen op het feit dat jij dat niet wist.

    1. JohnDoe77

     Hahaha, moet je ongesteld worden Prinsesje? Wat een boosheid toch… iedereen noemt het Landskampioen (in de eerste divisie/Jupiler Leaugue) maar jij moet weer piepen! 🙃

     1. Prinsengracht

      Ik doe helemaal niet boos. Ik reageer inhoudelijk. En jij reageert persoonlijk. Niemand noemt het landskampioen. Niemand. Alleen jij. Daarom reageer ik op jou. Geen van de anderen heeft het zo genoemd. Dat kun je zelf nalezen. Maar jij gaat waarschijnlijk nooit toegeven dat je fout zit. Je zult blijven draaien. Vermakelijk.

     2. dickst14

      Dus jong Ajax gaat ook voorronde CL spelen als landskampioen zijnde. Mooi.

 10. -buitenkantje rechts-

  Off: Justin gaat bijtekenen. Verwacht dat ook de Ligt bijtekent.

  1. Prinsengracht

   Net als het gerucht dat hij naar MU zou gaan, komt dit gerucht ook weer uit Engelse tabloids. Afwachten maar. Overigens plaats ik wel mijn kanttekeningen als Kluivert alsnog bijtekent. Hij zou ook een flinke salarisverhoging hebben gekregen indien Raiola zich niet van zijn gebruikelijk tactieken zou hebben bediend. Ajax kan dan immers ook meer voor hem vragen bij een toekomstig vertrek. Wat nu gebeurd is, is wat extra salaris niet waard. Er is een zekere verwijdering opgetreden tussen een deel van de supporters en Kluivert. Daarnaast heeft Kluivert de druk voor zichzelf onnodig veel hoger gemaakt door zich zo op te stellen. Hij zal nu kritischer gevolgd worden. En hij zal zonder meer moeten presteren. Een veel hoger rendement halen. En dat wordt nog moeilijk genoeg.

   1. -buitenkantje rechts-

    Raiola is een meester in het onderhandelen.. Hij herft daarvoor ook weer de gebruikelijke tactieken gebruikt. Door Kluivert bij te laten tekenen maakt hij van Kluivert een diepteinvestering. Hij zal bij verkoop over 1/2 jaar zeker 10-20 Milj meer opleveren. Kluivert krijgt een forse salarisverhoging en zal boven het salarisplafond uitkomen, waardoor hij direct de best betaalde Ajacied wordt. Over dat feit zullen de kranten en supporters het meest berichten. Overigens verwacht iik dat hij dat niet lang zal zijn. De Ligt zal ook een sterk vebeterd contract krijgen en daarmee meer of net zoveelgaan vedienen als Justin. Matthijs heeft Hulshof als zaakwaarnemer, maar tijdens de onderhandelingen schuift Raiola aan.

    Ik denk dat we hiermee het definitieve einde van het salarisplafond meemaken. De marktwerking heeft zijn werk gedaan en Ajax schoorvoetend gedwongen mee te doen. Ook de supporters zullen er aan moeten wennen dat jochies van 18-20 miljoenen verdienen bij Ajax. Dat daarmee he verwachtingspatroon en de druk alleen maar toeneemt juich ik toe. Als je een grote jongen wilt zijn wordt er ook veel van je verwacht. De lat moet omhoog, dus ook het verwachtingspatroon.

    1. Prinsengracht

     Ik ben wat sceptischer geworden ten aanzien van Kluivert. Ik betwijfel of hij kan leveren. De Ligt doet het anders. Zal minstens evenveel gaan verdienen. En zal wel leveren.

     1. JohnDoe77

      Eens; zoveel heeft Kluivert nog niet laten zien. Als hij niet die achternaam had, was hij vermoedelijk allang weg.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Dat zou gaaf zijn BR, ik vind wel dat Pg hier een goed punt maakt. Aan de andere kant ee tweede seizoen is altijd moeilijker door meer druk. Justin kan dat hopelijk wel aan die u dan extra druk

   1. -buitenkantje rechts-

    Zie boven Eug voor mijn antwoord. Druk vind ik niet per defenitie negatief. Wordt je een grote jongen van..onder druk onstaan vaak mooie dingen.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     BR eens druk is inderdaad niet erg en werkt prestatieverhogend vind ik. Maar ben wel met pg eens dit zorgt voor onnodige extra druk vergrootglas. We gaan het
     Mbt pizza bakker. Idd marktwerking en Raiola is gewoon een kei goede onderhandelaar. Het is aan de clubs en spelers om aan te geven waar hun grenzen liggen.
     Kom je bij salarisplafond. Die mln was acht jaar terug en met slechte financiele huishouding. Gezien alle ontwikkelingen is een verhoging naar a 1.5 mln gerechtaardigd. Of Kluivert daar al i oet zitten waag ik te betwijfelen maar dan kom je weer op die marktwerking.
     Eens dat op zijn minst Ligt mee moet dan.

 11. apeldoorn

  Jonk terug!!
  Jordy Cruijff terug!
  Bisz terug!!

  En Ajax is weer Ajax!!

  1. M800M

   Jordi heeft alleen in de jeugd bij ons gespeeld, en verder nooit een funcie o.i.d. bij ajax vervuld. Wil je hem terug als jeugdspeler ofzo dan? 😉 En eigenlijk geldt voor alle 3: dream on, gaat nooit gebeuren..

 12. apeldoorn

  het gaat om de visie die ze alle drie uitdragen simpele ziel!
  Die puinzooi van nu gaat nergens over!

  1. M800M

   Zeg doe jij eens even chill mannetje. Heb realistisch commentaar op je bijdrage, zo werkt een forum, hoef jij niet meteen zo hatelijk te worden.

 13. M800M

  Opstelling is bekend, lamprou op goal, hoop niet dat dat betekent dat onana weg gaat. Matusiwa ook in de basis. Ben benieuwd.

 14. fjonkman

  Ik zeg 3-1 voor Excelsior… heb alweer genoeg gezien, totaal ongeinspireerd Ajax, geen scherpte, ongeconcentreerd, zwakke passing, kut-instelling, en een fantasie opstelling van ten Hag waar ze zelf niet eens van snappen wat de bedoeling is….

Reageren is niet mogelijk.