Futloos Ajax verslaat NAC Breda

Er is vandaag weliswaar gewonnen door Ajax maar erg sprankelend was het allemaal niet. Zo op het oog ziet het spel er onder Erik ten Hag hetzelfde uit als onder Marcel Keizer en vraag is waarom er zo futloos gespeeld werd. Gelukkig blijven we door deze drie punten slechts op zeven punten verschil met de koploper staan. Oefenmeester Ten Hag moet nog hard werken aan opbouw na balverlies. Er werd niet compact gespeeld zodat NAC veel ruimte kreeg en een busje peper in de reet van de spelers mag ook niet ontbreken. De vorige wedstrijden zaten de heren er wél boven op maar vandaag geloofden ze het wel, zo leek het.

Tegen verwachting in kwamen de bezoekers op voorsprong in de zesde minuut door een mooi doelpunt van Thierry Ambrose (0-1). Gelukkig wist Donny van de Beek  na een assist van Justin Kluivert in de 25ste minuut de gelijkmaker binnen te koppen en nog geen kwartier later zette David Neres de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Deze twee vleugelspelers lieten helaas niet veel van hun normale kunnen zien en de rest van het team leek ook wel in te zakken waarop het publiek ze eerst met harder zingen aan te sporen maar ook met enkele fluitconcerten om de oren sloeg. Erik ten Hag begreep eindelijk dat wisselen een legale tactiek is in het voetbal en haalde Lasse Schöne eruit en gaf de jarige Maximiliaan Wöber wat speelminuten waardoor Frenkie de Jong naar de plek van Lasse schoof. Ook besloot Erik de goed spelende Donny van de Beek eruit te halen zodat uitgerekend de minste van het midden veld mocht blijven staan. Met de 2-1 op het scorebord gunde Ten Hag Noussair Mazraoui een paar minuten speeltijd en Noussair bracht gelijk een beetje vuur in het spel van Ajax. In de blessuretijd kreeg Ajax nog een vrije trap vlak voor het strafschop gebied en eerlijk is eerlijk, die werd er door Hakim Ziyech mooi links van de muur in het doel gekruld waarmee de eindstand op 3-1 bepaald was.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek (79′ Siem de Jong), Lasse Schöne (72’Maximiliaan Wöber), Hakim Ziyech; David Neres (89′ Noussair Mazraoui), Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Opstelling NAC: Birighitti, Mets (46′ Vloet), Verschueren, Korte (69′ Fernandes), El Allouchi (77′ Te Vrede), Ambrose, Meijers, Garcia, Mari, Schoofs, Angeliño.

Scoreverloop:

(06′) Ambrose (0-1)
(25′) Donny van de Beek (1-1)
(39′) David Neres (2-1)
(93′) Hakim Ziyech (3-1)

 

Gele kaarten: Matthijs de Ligt (Ajax), Verschueren, Meijers, Ambrose (Allen NAC)

Rode kaarten: Meijers (2 maal geel)

Toeschouwers: 51.886

Scheidsrechter: Ed Jansen

Related posts

76 Comments

  1. BobbyHaarms

   Niet alleen Zyech. Nagenoeg het hele team had naar mijn idee een interne snipperdag genomen. Zelden zo’n ongelooflijke kutwedstrijd gezien de laatste tijd als vandaag.

   1. BobbyHaarms

    Trouwens, als deze lijn zo wordt doorgezet mag vd Sar alvast wel beginnen om zijn bureau leeg te maken.

     1. BobbyHaarms

      Nee. Het was een onsamenhangend geheel met ruimtes die je zelfs bij de amateurs nog niet tegenkomt BR. Het was gewoon zeer slecht en spelers liepen ongeïnspireerd over het veld te dolen. Zie momenteel echt de meerwaarde niet van deze tussentijdse trainingswissel.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik denk idd dat Ten Hag ook zo denkt.. Denk zelfs dat hij best tevreden is.

    1. HURBIE

     Dat hoeft en mag hij niet wezen
     Dit was de slechste wedstrijd van dit seizoen
     Ten Hag wordt een groot fiasco
     En de wedstrijd was KUT

    2. EugAjax

     Hij was ook tevreden vooral over de eerste helft. Strookt niet met zijn eerdere tekst “goed is niet meer goed genoeg”. Die tekst gaf me hoop gister niet

  2. paulvos

   Nou zo wordt je geen kampioen hoor, die Ten Hag heeft mij nog steeds niet kunnen overtuigen, hoop dat het snel veranderd.

  1. Litmanen

   Geen woord van gelogen. De slechtste man van het veld mag blijkbaar niet gewisseld worden.
   Daar kan zijn tere zieltje niet tegen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Gaat niet over waarheid of liegen.. Bij een wedstrijdverslag geef je weer wat er gebeurd is. Als je je pesoonlijke mening wilt geven neem je een nick op dit forum en geef je je reactie.

 1. JohnDoe77

  Eerste helft was best leuk te zien, tweede helft weer een behoorlijk slordige vertoning! En Frenkie met recht man van de wedstrijd! En gelukkig drie puntjes erbij en in het spoor van PSV.

  1. BobbyHaarms

   Ik vond het een schande dat er een “man van de wedstrijd” werd benoemd. Ze motten zich rot schamen, allemaal.

 2. Charka53

  Het was inderdaad weer geen top wedstrijd het enige positieve zijn de drie punten en willen de supporters op de tribune in het vervolg alleen maar juichen en applaudisseren want anders wordt er iemand boos en dat willen we niet , toch ?

  1. Litmanen

   Top Charka je hebt gelijk. Straks raakt er iemand in een depressie.
   Voor een miljoen per jaar mogen we niet te veel verwachten.

 3. Finidi

  Heb et via BVN gezien net, was kut waarschijnlijk zo te lezen en stukje op tv? En Hakim, we zitten niet meer op de kleuterschool, belachelijk om zo te reageren als je eindelijk eens weer uit een vrije trap gescoord

 4. Finidi

  Heb et via BVN gezien net, was kut waarschijnlijk zo te lezen en stukje op tv? En Hakim, we zitten niet meer op de kleuterschool, belachelijk om zo te reageren als je eindelijk eens weer uit een vrije trap gescoord hebt, jaja tegen NAC ….

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat de “maniertjes” van Ziyech niet de aandacht afleiden van de wedstrijd..
  De vorige wefstrijd moemde ik de wedstrijd van ten Hag. De behoudende speelstijl die ik vergeleek met de speelstijl onder FdB. Dat zie je nu ook weer terug.
  Als ik kijk naar de hand van ten Hag dan zie ik me name voorzichtigheid en zekerheid. Ik denk dat ten Hag dit geen slechte wedstrijd vond.. los van de eerste 5 min. Gewoon zakelijke overwinningp.. 3 punten.
  Ik zag 3 los van elkaar opererende linies. Geen aansluiting.. geen collectief afjagen.. Het aanvalsspel via de vleugels. Veltman moet nu dingen doen die hij niet kan. Tagliafico die juist teveel ging doen. Middenveld dat niet communiceerde. Liep voor geen meter. Vd Beek die gewisseld werd terwijl natuurlijk Ziyechgewisseld had moeten worden. Achterin kon je duidelijk zien dat Frenkie zich daar niet thuis voelt. Waarom hem daar dan toch blijven opstellen? Je hebt Wöber op de bank! Voorin Kluivery die fantastisch begon, maar dat nog niet een wedstrijd kan volhouden. Neres met een knap doelpunt. KJH die in de beginfase drie kansen kreeg. Daarvan moet er minstens 1 in.. Het leek alsof hij niet echt scherp was. Ik zou Cassierra een kans geven de volgende keer.
  En dan de vrije trap van Ziyech, waarbij de frustratie naar bovn kwam.. Het fluitende publiek was voor de teamprestatie. Ziyech loopt gefrustreerd rond en trekt zich kritiek persoonlijk aan. Als je hier niet tegen kan, ben je dan wel geschikt voor de echte top?

  1. HURBIE

   Ziyech laat zich op deze manier van zijn slechste kant zien hoe zijn karakter in elkaar zit
   En dat is kinderachtig ziekelijk
   Wat een spelbederver op dit moment

  2. Emilio4Ajax

   En als je Schöne en Frenkie omdraait…? Je behoudt het voetballende vermogen in de defensie en maakt het middenveld dynamischer…?❌❌❌❤️??

   1. Litmanen

    Ze horen allebei niet achterin.
    Ten Hag moet keuzes maken, maar blijkt net zo laf als Keizer. Ook hij durft Ziyech niet te wisselen.

    En als de trainer dan na afloop ook nog zegt dat Ziyech zijn voeten liet spreken gister, dan heeft dat weinig hoop.

    Dat Ziyech veel op vrije trappen oefent wil nog niet zeggen dat hij ze allemaal moet nemen. De meeste uren buiten de training om worden door Younes gemaakt. Die zat gewoon op de bank.

 6. Ajaxfoort

  Beginnen met iets positiefs…. Tagliafico. Ik ben blij met wat ik zie van die jongen. Is er net en zet mooie dingen neer. Daar gaan we veel plezier aan beleven.
  Dan minder positief…. de wedstrijd mentaliteit. Geen bezieling. Zyech speelde niet echt slecht maar de man kan ook totaal niet tegen kritiek. Lap toch aan je laars als er gefloten wordt. Of beschouw het als iets om motivatie uit te halen.
  Nee ik zag vandaag geen kampioensaspiratie aan het werk. Er zal iets moeten veranderen. En of Ten Hag dat bewerkstelligt betwijfel ik ook nog steeds.

 7. Vak 120

  We moeten een keer klaar zijn met die ziyech!! De ene ongelofelijke pass naar de andere! Corners komen niet eens voorbij de 5 m lijn!! En daar mag niks van gezegd worde …kut is het,wij komen kijken en mogen commentaar hebben!! Goed is goed maar er valt niks positiefs te zeggen!

 8. Machlas

  İk blijf het toch zeggen hoor. Ten hag is geen trainer voor Ajax. Keizer had het seizoen gewoon af moeten maken,en intussen kijken voor een nieuwe kandidaat. En Ziyech……..,,?

  1. beni

   Alleen kluivert steekt er boven uit, de rest inpakken en wegwezen. Matig elftal subtop niveau.

 9. geralmere

  Ik vind dat we best kritisch mogen zijn, maar een eigen speler uitfluiten doe je niet. Hij weet zelf als de beste, dat het niet goed was. Maar deze jongen kan dingen en ziet dingen, die geen enkele speler in de Nederlandse competitie kan. Zijn reactie was niet goed, echter wel begrijpelijk. Hij heeft zijn trots, die hij zelf opgebouwd heeft, maar ook een muur die veel van deze jongens helaas hebben. Vergeet niet hoe hij omgaat met de familie van Nouri. Op deze manier hoeft niemand zich straks meer aan hem te storen, want dan vertrekt hij vanzelf en dat zou heel jammer zijn . Verder was hij niet de enige due fouten maakte, wat dachten we van Kjh en Schöne, die beiden een hopeloze wedstrijd speelden, maar niet uitgefloten werden……

  1. f-side64

   hij heeft geen geen fuck gepresteerd dus moet hij dimmen met zijn walgelijke gedrag de status van Messi Ronaldo Suárez of zlatan zal meneertje ziyech nooit bereiken al voetbalt hij tot in het jaar 2075.

  2. Litmanen

   Fijn dat hij zoveel bijzondere dingen kan. Enig idee wanneer hij het gaat laten zien?
   Al anderhalf seizoen laat hij het in alle belangrijke wedstrijden afweten, ook in de Europese wedstrijden. Leuk dat trainers en sommige blinde analisten (Kieft) ,het in hem zien zitten.
   Nu de supporters nog.

   1. ABAjaxBarcelona

    En dan noemen ze mij een azijn zeikerd. Tandjes Litmanen, jij komt geloof ik ter plekke klaar als je weer een, terecht en onterecht, kans ziet om Ziyech af te zeiken. Voor iemand die zo’n probleem heeft met commentaar op Younes en Veltman ga jij dubbel zo hard tekeer als het om Ziyech gaat. Jij noemt met zeer grote regelmaat de term blindheid bij vele andere mensen. Los van het feit dat het hele team, waaronder ook Ziyech en ook Veltman, zwaar kut waren, waren vele balaananes van Zitech van grote klasse. Alleen daaraan valt al te zien welje kwaliteiten hij heeft. Maar ja, sommige suppirters zijn daar duidelijk blind voor. Ik vond dit persoonlijk een aardige inhoudelijke bijdrage (met wat beeldspraak).

    1. Litmanen

     Je hebt gelijk, er is geen speler die een bal beter kan aannemen dan Ziyech.
     Jammer dat er na die aanname steeds een mislukte pass komt……

     En over jouw vriendje Veltman, als Huntelaar scherp was begonnen, dan had Veltman na 1 minuut al een assists achter zijn naam gehad.

     En nu weer aftaaien ok. Je belooft steeds op te lazeren. Kom je belofte eens na.

     1. ABAjaxBarcelona

      Nee, ik mis je zo. Maar blijf gewoon doen waar je anderen steeds van loopt te beschuldigen. Wat was jouw aandoening ook al weer? Loopt ook eens langs een brillenzaak, is een welgemeende tip of koop een betere tv. Zwart wit blijft toch wat onduidelijk. Enne ….. geen lelijke woorden gebruiken joh, kan alleen maar tegen je gebruikt worden. Heb ik ervaring mee.

 10. Zlatan4ever

  Ajax was futloos over de hele linie m.u.v Neres.
  Maar ik weet bij God niet (om maar iemand te noemen) waarom Ziyech nooit gewisseld word terwijl de rest van de spelers daar geen problemen mee hebben, zodra ze er uit gehaald worden of niet starten.
  Heeft dan geen enkele coach “ de ballen “ om hem uit te leggen dat hij geen uitzonderingspositie heeft ? Er is maar 1 speler in de wereld die daar een uitzondering op is en die speelt bij Barcelona in de spits…En op dat nivo is meneer Zyech bij lange niet

 11. Zlatan4ever

  We wachten de Wereldcup maar af en dan gaan we internationaal zien hoe goed hij is…..
  Ik hoop het niet maar ben bang dat hij aardig door de mand gaat vallen

  1. Vak 120

   Ik weet het wel zeker!! Als je er tegen nac niet boven uit steekt ben je geen topper…hij laat in 90 min misschien 3 mooie dingen zien..veel te weinig!!

  2. Litmanen

   Hij staat bij Marokko rechtsbuiten.
   Op het middenveld schijnen ze betere spelers te hebben.

 12. Brokamp

  Als je bij de groenteboer een paar rotte appels in de zak gestopt krijg ga je ze toch ook ruilen. Dus niet altijd vd Beek wisselen maar gewoon de spelers die niet in de wedstrijd zitten. En dat dus niet alleen in het laatste kwartier.

 13. Brokamp

  Als je bij de groenteboer een paar rotte appels in de zak gestopt krijg ga je ze toch ook ruilen. Dus niet altijd vd Beek wisselen maar gewoon de spelers die niet in de wedstrijd zitten. En dat dus niet alleen in het laatste kwartier. Mag ook gewoon een keer in de rust

 14. AFCA my World

  Wat een waardeloze vertoning,zo verdien je geen eens te winnen ! En dat wil kampioen worden ? Laat me niet lachen ! Een vergalde middag door zo’n slecht elftal, ten hag lijkt het ook niet te zijn ! Haal Bosz maar terug ! ⚽️

 15. JohnDoe77

  Jij gunt ook iemand wel de tijd he, hahaha! Vast een teletekst supporter, zo slecht was de eerste helft echt niet. Kwam ook omdat NAC voetbalde in tegenstelling tot meeste clubs die naar de ArenA komen. Tweede helft was bagger! Eerste helft een 6, tweede een 3!

  1. EugAjax

   Gemiddeld een 4.5 is dus dan ook niet best John. Terecht compliment voor NAC. Als je thuis met 0-8 bent weggespeeld en je begint zo aan de wedstrijd in JC Arena heb ik daar ook respect voor. Zekers
   Verder moeten we idd Ten Hag nu niet al afserveren gaat veel te ver. Ik ben wel van mening dat, en daar kan Ten Hag niks aan doen, trainerswissel midden in seizoen zelden tot nooit tot iets goed leid.
   Al helemaal niet als het een trainer is die niet uit Ajax hoek komt. Onze club is volgens mij zeer moeilijk te leiden. Ook bij het eerste. Dan heb je als buitenstaande trainer tijd nodig om te wennen en in de gaten te krijgen hoe de club met verschillende stromingen in elkaar steekt.
   Door de korte winterstop kan dat niet. En dus houd hij, mss wel logisch, vast aan Keizer opstelling en taktiek. En daar gaat het meteen fout.
   Als laatste blijf ik ervan overtuigd dat Ten Hag qua trainersprofiel meer bij PSV zou passen. Ik vind hem dus wel een goede trainer, maar heb sterke twijfels of hij het voor elkaar krijgt om Ajax te laten presteren met prachtig voetbal. Men vond in verleden Frank de Boer op den duur te saai voor woorden, ik vermoed dat het met Ten Hag erger word,
   Kan hij nog steeds presteren. We gaan het zien. Ik heb nog steeds kleine hoop op de titel aan einde seizoen.
   7 punten is veel maar als wij winnen in Eindhoven en PSV verliest weer in de Kuip dan is het nog maar 1 punt.

  2. afcadeluxe

   klopt dat ze voetbalden,maar alleen omdat ze door 1lucky goal voorstonden en omdat in het begin bij ajax scherpte ontbrak

 16. VanDattem

  Man man man waarom zijn we zo zuur. Wat hebben we daar nou aan? TH nu al afserveren slaat natuurlijk ook nergens op. Er waren tijden dat we deze wedstrijd gewoon gelijkspeelden omdat we hoogstens nog op 1-1 kwamen of de 2-1 voorsprong nog in de laatste minuut weggaven.
  Het was idd niet om aan te zien, en we moeten NAC gewoon oprollen, maar iedereen bleef in z’n taak spele (met veel slordigheden) tegen een ploeg die wederom besloot met 6 man op lijn achterin te staan en met 10 man achter de helft van de eigen helft.
  Wat betreft Ziyech moet hij idd volwassen worden, maar tegelijkertijd een groep mensen op de tribune ook…Deze jongen loopt zich het laserus aan de rechterkant, wat niet bij zijn speelstijl past. Hij grossiert in geniale passes en loopacties, overal zit veel risico in maar het is wel een van de spelers waardoor we veel meer vooruit spelen dan voorheen. Al zijn acties zijn aanvallend ingesteld, dan maak je ook fouten. Daar mogen we wat van vinden, maar uitfluiten is zo opportunistisch, en dan weer juichen als hij scoort of volgende week fabelachtig is.
  Kritisch zijn moet. Maar wel Ff stoppen met zeuren als t niet helemaal nodig is. 3 punten binnen, ziyech scoort, nog een beetje wennen aan de nieuwe trainer en alle energie stoppen in t steunen van de ploeg, dat is de vibe die we nodig hebben om alles te blijven winnen.

  1. ABAjaxBarcelona

   Joepie iedereen bleef in z’n taak spelen. Die taak was dus zwaar klote, dat was wel duidelijk. Als iedereen voortaan in deze taak blijft spelen krijgen we fluitorkest van 50.000 man en vervolgens e3n leeg stadion maar …… we domineerden en bleven in onze taak spelen. Waarom word ik hier totaal niet blij van. Ik zag in de tweede helft NAC vaker op de helft van Ajax dan andersom dus wie had er een verdedigende taktiek? Was er nog een tegenstander? Het was zo traag als stroop. Zelfs Onana ging tijdrekken bij de 2-1 wat gewoon een grof schandaal ik voor Ajax begrippen. Je gaat een stel niksnutten toch niet toejuichen, dan denken ze ook nog dat alles goed gaat.

   1. EugAjax

    Dn toch maar beter het Ajax van Keizer/Bergkamp cs, die speelde dit middelmatige ploegje volledig van mat in eigen stadion……?

    1. ABAjaxBarcelona

     Was er toen een tegenstander. Geef jij de eer aan Ajax van die 0-8? Goh, bijzonder. Zoiets heet scorebord journalistiek geloof ik oftewel, commentaar geven waarbij de wedstrijd zelf totaal buuten beeld blijft. Maar jij zegt eigenlijk: Bergkamp moet terug maar je speelt het via Keizer. Erg doorzichtig wederom. Ook jammer.

     1. EugAjax

      En ik hoef niks via te spelen. Bergkamp is er nog steeds hoor, als ze slim zijn laten ze arbitragezaak schieten en laten ze Ajax Ajax weer worden…..

     2. ABAjaxBarcelona

      Oh ja? Jij begrijpt anderen wel vaker niet. Even heel kort: het is sinds het vertrek van Cruijff en Jonk verre van mijn Ajax. Met Bosz ging men in bepaalde zaken (spel technisch) de goede kant op maar die is helaas weer weg. Dus ……. geen domme zeggen over wat ik nu van Ajax vind.

 17. Koning Haarms Wolfs

  Hwt is jammer, dat mensen die zoveel geluk hebben, dat ze vanwege talent van hun hobby hun beroep kunnen maken, dan abominabel veel geld mee verdienen, maar dat deze redenen niet voldoende blijken te zijn voor inzet, passie, besef en doorzettingsvermogen. Gadverdamme zeg.

 18. Iamsterdam2015

  Woensdag uit naar Roda…. nou met deze instelling wordt het een heeeeeele lange rit terug naar Amsterdam.

 19. Bert62

  Ik zeg het wel vaker, dit is gewoon een kwestie van onderschattIng, uit met 8-0 winnen wil niet zeggen dat het vanzelfsprekend is dat er thuis ook maar eventjes overheen gelopen gaat worden. Onvolwassen en onprofessioneel

 20. Bert62

  Ik zeg het wel vaker, dit is gewoon een kwestie van onderschattIng, uit met 8-0 winnen wil niet zeggen dat het vanzelfsprekend is dat er thuis ook maar eventjes overheen gelopen gaat worden. Onvolwassen en onprofessioneel. Men wil het blijkbaar maar niet snappen.

 21. Kingkong

  Gut gut gut wat weten we het allemaal weer goed , maar ik lees hier veel slap gelul nog erger dan Derksen op t.v.

 22. Ajax belg

  heel deze discussie is te weiten aan fysieke paraadheid. op training zie veel oefeningen met de bal. maar lopen zie ik ze weinig doen. en man kort afdekken is na het tijdperkVan Gaal voledig verdwenen bij AJAX. Daar betalen we nu de prijs voor met zulke slappe wedstrijden

 23. Kingkong

  Ik wil het even over zyech hebben hij heeft volkomen gelijk als hij vind dat niemand beter gaat spelen als hij of zijn team negatief word benaderd ( lees uitfluiten) helaas gebeurd dit veel te vaak door zogenaamde supporters echte supporters steunen hun club door dik en dun ook als men teleur gesteld is laten we afspreken dat we vanaf nu echte supporters zijn en achter de ploeg gaan staan tenslotte willen we allemaal maar een ding en dat is kampioen worden .
  Zyech ik hoop dat jij begrijpt dat niet alleen jij fustraties hebt maar ook supporters hebben dat .
  Dat is voor en van beide niet goed .
  We snappen dat je ondanks je klasse niet elke wedstrijd een 10 kan zijn maar we mogen van jou wel verlangen dat je niet door de ondergrens zakt , iemand met jou klasse mag nooit lager dan en 6 je zijn .

 24. ABAjaxBarcelona

  Moet zeggen: Younes liep zich zondag perfect warm, liep zich geen enkele keer vast ?

Comments are closed.