Jong Ajax verslaat Cambuur: 3-2

Jong Ajax heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Reiziger stond na een kleine 25 minuten spelen al met 3-0 voor door doelpunten van Mateo Cassierra, Noa Lang en Carel Eiting. In de tweede helft kwam Cambuur echter terug in de wedstrijd en maakte Jong Ajax het zich zelf onnodig moeilijk. Uiteindelijk bleef het bij 3-2 en Jong Ajax heeft het gat met koploper Fortuna Sittard verkleind tot twee punten.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Zeefuik, Bergsma, Bakker, Eiting, Mazraoui (85. Flemming), Dani de Wit, Lang (73.Nunnely), Cassierra, Johnsen

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

22 Comments

  1. vak411

   het is verder magertjes allemaal hoor. snap wel dat er aanvullingen gekocht worden. Johnsen had ook een bord voor.zn kop. gelukkig 3 puntjes

  2. Brokamp

   Helemaal niet goed bezig Machlas, een wedstrijd duurt 90 minuten en geen 45. Het is geen speeltuin.

    1. Bakkie

     Helemaal eens, naar mijn mening staat JA eigenlijk al veel te hoog in de Jupiler League

 1. Zlatan4ever

  Noa verdiend een kans om bij de selectie van het eerste te komen
  Hij werkt hard en heeft de klasse(techniek,snelheid) om te slagen. En vergeet Sierhuis niet om ook een keer mee te draaien.
  2 Toppers in spe !

 2. Brokamp

  Wat verschil in belevingtussen de 1e en de 2e helft. Met de bekende Amsterdamse bluf werd Cambuur weggespeeld voor de pauze. Maar jongelui een wedstrijd kent ook een 2e helft. Cambuur herpakte zich goed en dat is toch iets om over na te denken. Robertha had kort voor tijd ook zijn hattrick kunnen maken. Laat dit een leermoment zijn want het is al eerder gebeurt dit seizoen na een 3-0 voorsprong. Meedoen in de top van de Jupiler is leuk maar er iets leren is de doelstelling. Er moet een leider op staan die zegt tot hier en niet verder. Ik heb hem niet gezien.

  1. Basisspeler

   Dat Cambuur zich herpakte was ook een verdienste van Cambuur. Was een leuke wedstrijd met veel leermimenten

 3. Kingkong

  Na 3 – 0 voorsprong mag je jezelf niet zo in de problemen brengen , maar blij met 3 punten.

  1. EugAjax

   Widi mag ik hier even op inhaken? Ik vind de stand van ranglijst inderdaad belangrijk. Juist voor de opleiding in laatste fase (zoals Jong Ajax zou moeten zijn). Individuele ontwikkeling moet voorop staan in opleiding maar ergens in die opleiding moet je ook doorschakelen naar teamverband belangrijk maken, naar mentale wedstrijdspanning, teamtaktisch etc. Jong Ajax zou een ideaal elftal hiervoor moeten en kunnen zijn.

   Dus ik zie spelen in sat opzicht als een extra bonus. Daar komt meer bij kijken dan een gewone wedstrid tussen nummer 10 en 11 bijv.

   Dus ja ik vind de ranglijst heel belangrijk. Ik zie wel liever doorstroming goed zijn dan dat we de JL schaal in handen krijgen dat wel, maar ik zie dit toch als positieve ontwikkeling dat JA in de top speelt nu.

   Waar ik me meer zorgen om maak ik kooplust Marc. Nu hebben we vier (!) RB bijv en daar zal tweetal naar JA druppelen en dus staat dat ontwikkeling van spelers uit A1 of lager tegen en dat vind ik een groter gevaar.

   1. Widi

    Het gaat maar om hooguit 2 of 3 spelers. De rest is veldvulling. Daarom is de ranglijst niet belangrijk. Ajax spelers leren al vanaf hun zesde jaar dat ze altijd moeten winnen. Dat zit er echt al in als ze 17 zijn. Alles moet worden gedaan om de echte grote talenten in Ajax 1 te krijgen. Ook die talenten op andere plaatsen in het elftal op te stellen om ze bepaalde aspecten te leren. Zeefuik zal worden verhuurd. Orejuela zal afvallen. Veltman zal bij een goede kans ook vertrekken. En in de onder 19 loopt geen rechtsback die zelfs maar al in de buurt van het niveau van Ajax 1 komt.

    1. EugAjax

     Ik begrijp wat je zegt en ik heb toch een vraag hierover. Dat weet jij het best. Ik snap de cultuur binnen Ajax opleiding dat winnen altijd moet. Maar krijgen ze ook die weerstand of winnen ze in de jeugd 90% van die wedstrijden te makkelijk? Of is dat een achterhaald idee van me, juist daarom is spelen voor een kampioenschap op nivo JL weldegelijk een pre. Omdat daar 2e van ons tegen eerste van anderen spelen.

     Toekomstperspectief van 4 Rb kan ik me in vinden maar ondertussen houden ze ontwikkeling spelers daaronder tegen. Dat is mijn punt een beetje. Want mss Zeefuik nog weg in een week tijd maar die andere drie zeker niet….

     Dus laag eronder staat 6 maanden vast in lagere elftallen en dus minder weerstand en dus minder ontwikkeling vrees ik

 4. Widi

  Er zit niks achter Zeefuik. Niemand zit een rechtsback in de weg. Nu niet. En over die weerstand: het gaat echt alleen om de allergrootste talenten. Die weten wat winnen is. En natuurlijk is het goed dat ze in Jong Ajax grotere weerstand krijgen. Je hoeft daar niet in de top 3 voor te staan. Bovendien: aan de echte grote talenten (de Ligt, Donny, Appie, Kluivert) zag je dat ze binnen een wedstrijd of 5 al klaar waren voor weer een stap na Jong Ajax.

  1. EugAjax

   Ok, eens over viertal maar je hebt ook laatbloeiers volgens mij en daar zou het goed voor kunnen zijn.

  1. EugAjax

   Die twee benoem ik omdat die beide groot werden, dus er zullen ongetwijfeld nog meerdere zijn

 5. a.p.

  klopt voor Jong Ajax is de ranglijst van minder belang wel strijdlust, hardheid en spelinzicht … zijn de ervaringen die je ,hoog, in de Jupiler opdoet. Dus blijven strijden zo hoog mogelijk

Comments are closed.