Ajax legt Ekkelenkamp en Ter Heide voor langere tijd vast

Ajax heeft Jurgen Ekkelenkamp en Jasper Ter Heide voor langere tijd vastgelegd. Beide middenvelders komen momenteel uit voor Ajax O19. Ter Heide kwam in 2014 over van AZ en heeft vandaag een driejarig contract getekend. Ook over de prestaties van Ekkelenkamp is Ajax zeer tevreden en de speler, die in 2014 de overstap maakt van Almere City naar Ajax, heeft een contract tot medio 2020 ondertekend. Beide spelers zijn zeer content met hun contract en laten weten dat ze zo snel mogelijk hun debuut willen maken in het eerste elftal van Ajax. 

Bron: Ajax.nl

Related posts

23 Comments

 1. HURBIE

  Jongens gefeliciteerd met jullie contract
  Maar nog ff in de rij gaan staan voor jullie aan de beurt zijn bij het éérste

 2. Widi

  Ik vraag me af of deze spelers (anders dan incidenteel) in Ajax 1 gaan spelen. Ekkelenkamp is in mijn ogen wel de creatiefste middenvelder van de ploeg (en dus niet de van ver gehaalde Pasquali). Hij zal flinke stappen moeten maken. In mijn ogen hebben veel grotere talenten het niet gered. Geldt ook voor aanvoerder Ter Heide. Speelt op 6. Speelt bijna altijd een speler met hetzelfde shirt aan. Speelt heel direct. Ook omdat hij al weet waar de bal heen moet. Verovert ook veel ballen. Maar of hij voldoende talent heeft………

  1. ajacied078

   de 6 positie is ook een stukje degelijkheid voor je defensie en niet alleen vol op de aanval denken. als hij die verdeling goed kan beheersen net zoals een rijkaard dat kon dan kunnen we er veel lol aan beleven.

   1. Widi

    Hij heeft daar echt gevoel voor 078. Maar hij is gewoon niet zo goed dat hij het in Ajax 1 ook gaat doen. Of hij moet nog hele grote stappen gaan maken.

 3. -buitenkantje rechts-

  Voor Ekkelenkamp zie ik wel toekomst.. Veel scorende multifunctionele middenvelder. Nu al op 16 goals dit seizoen. Heeft eigenlijk alles, maar oogt wat slungelachtig. Wordt weleens vergeleken met Litmanen..(maar dan de echte)
  Ter Heide vind ik te beperkt. Nie mijn type voetballer.. Bal afpakken en snel afgeven.

  1. EugAjax

   Twee Nederlanders langer vastgelegd. Zullen een paar weer heel blij mee zijn. Jongens maak vertrouwen van Ajax waar!

   1. Widi

    Drie met die keeper erbij. Er wordt wel veel geld uitgegeven aan contracten met spelers die Ajax 1 niet verder gaan helpen.

    1. EugAjax

     Widi was even linkje naar al die commentaren dat Ajax ongeveer het Chelsea van Nederland begint te worden.
     Ik blijf erbij er zijn veel meer Nederlandse jongens dat buitenlanders. Even discussie over kwaliteit daargelaten. Ik besef als jouw inschattingen uitkomen heeft Ajax een behoorlijk slechte lichting. We gaan het zien.
     Voorlopig is mijn Ajax nog steeds Ajax. Wat anderen ook beweren.
     Weet je wat ik bijv een ultieme Ajax actie vind? Keizer die door iedereen uitgekotst word en iedereen zit te wachten niet tot maar wanneer hij ontslagen wordt.

     Vervolgens komt hij terwijl niemand het verwacht of aangesurfd had met die oplossing Frenkie als inschuivende CV. Dus niet heel voorzichtige opstelling omdat hij evt onstlagen had kunnen worden, nee gewoon vol op aanval met bluf en branie die bij Ajax hoort. Dat vind ik prachtig.

     We zijn er nog bij lange na niet maar sinds Heerenveen uit krijg ik met de week het idee dat men het toch goed gezien heeft met Keizer als eindverantwoordelijke voor eerste elftal. En heel belangrijk hij heeft wel oog voor eigen opgeleide jongens in tegenstelling tot Bosz. Ik veroordeel dat niet, ik constateer alleen. Want Bosz deed het op zijn manier en ik heb echt wel genoten. Maar als je mij vraagt wat is het echte Ajax gevoel. Nou dat is dus wat ik hier boven bedoel.

     Ajax is op weg terug na de vreselijke gebeurtenis deze zomer. Het heeft ons heel erg pijn gedaan en staf en spelers nog meest. Dit Ajax heeft een manier gevonden om pijn te herenigen met sportieve ambitie. Voor schaal en beker.

     We gaan het zien, nu maar hopen dat FC Twente mijn verhaal vanavond niet meteen naar beneden haalt ??

     1. EugAjax

      Widi ik vind het eigenlijk meevallen hoor. Kijk er zijn er twee, of toch 1, die ik na veler tips oversla met lezen. AB en De Nees (alias AB). Dat scheelt al 90% van de reacties. En zijn vaak voorspelbaar schat ik in.

      Rest kan ik hebben hoor.

Comments are closed.