Opstellingen AZ – Ajax

Vandaag start om 14:30 uur de strijd om de tweede plek in de competitie. De laatste uitwedstrijd tegen AZ werd het nog 2-2 en de statistieken zijn in voordeel van Ajax echter de bal is rond dus zullen we gaan zien wie er als winnaar naar voren komt. Marcel Keizer heeft voor Dijks en Zeefuik  als backs gekozen en heeft Lasse Schöne weer beschikbaar op het middenveld dus laat die vrije trappen maar komen. Klaas Jan Huntelaar vervangt Kasper Dolberg en fluitist van vandaag is onze grote vriend Danny Makkelie.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatziadiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjö, Til, Koopmeiners; Alireza, Weghorst, Seuntjens

Opstelling Ajax: Andre Onana; Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Related posts

128 Comments

  1. RickyAmsterdam

   Precies wat ik dacht. Hij heeft soms erg mooie bewegingen, maar scoren wilt em op geen manier lukken.

 1. Widi

  Ik hoop op een goede wedstrijd. En winst van Ajax. Als er minstens 1 keer wordt gescoord, liggen we op schema om weer eens meer dan 100 doelpunten in een seizoen te maken.

   1. Widi

    Ik vind dat wel belangrijk. Als we er meer dan 100 maken, is er waarschijnlijk aanvallend en regelmatig goed gespeeld. Die punten zijn er dan ook wel.

    1. Yindi

     Als je kijkt naar het doelsaldo dan hadden ze nu vet bovenaan moeten staan. Zegt dus niet alles. Heb liever dat ze kampioen worden met een positief saldo van +20 dan tweede worden met +50. Je kunt toch niet ontkennen dat iedere coach daar graag voor zou tekenen. Dus veel doelpunten zijn niet per definitie altijd een garantie voor een kampioenschap.

     1. Widi

      Ik sprak voor mezelf. Ik ben geen coach. Onder Jol hebben we meegemaakt wat jij beschrijft. Maar dat seizoen ging ik er na de winterstop wel elke wedstrijd lekker voor zitten. Altijd leuk spel. Altijd veel doelpunten. Daar hou ik van.

 2. KBouter

  Vond Dolberg weer aardig voetballen laatste tijd. Vreemd dat hij het vertrouwen niet krijgt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet scorende spits.. Tja, hoe lang moet hij het vertrouwen nog krijgen? Kan me goed voorstellen dat Keizer in eerste instantie nu kiest voor KJH.

   1. KBouter

    Eens…maar vond hem weer ouderwets gevaarlijk laatste wedstrijden en dan mag je verwachten dat hij het vertrouwen krijgt om verder te bouwen

   2. Widi

    Ik denk dat de huidige verdedigers van AZ ook wat meer moeite hebben met Huntelaar dan met Dolberg. Los van de vorm(crisis).

  2. Charka53

   Dat is waar Dolberg gaat weer vooruit maar Huntelaar is meer een vechter en die hebben we echt nodig en voor hem geld hetzelfde als er geen ballen van de vleugels komen zakt het rendement.

   1. Ajaxslied

    Ja maar wat verwacht je als de trainer al in de media roept dat hij niet gelooft in voorzetten van de zijkant. Zowel Dolberg als Huntelaar functioneren niet onder Keizer.

 3. Widi

  Zit op de nos de voorbeschouwing te kijken. Wat is die Joep Schreuder een sukkel. Wat een irritante lul.

 4. Bigboss

  Gas er iop net als tegen PSV met de borst voorruit dat is Ajax. Daarom ben ik voor Ajax niet voor dat lave voetbal

 5. Ajaxslied

  Ben benieuwd hoe het in deze wedstrijd met Frenkie gaat. Dit zal een grotere test zijn als tegen PSV aangezien AZ wel vooruit wil voetballen.

 6. Kmeertens

  Komt omdat Ajax waardeloze backs heeft. Dijks, vuvuzela en zeefuik kunnen er helemaaal niks van. Superslecht dat dit kan bij een “tob”club

 7. Koning Haarms Wolfs

  Komt wel goed. We zijn sterk genoeg midden en voor, om de blunders achterin te compenseren.

 8. M800M

  We hebben het lastig achterin. Maar az ook! Winst zit er in, Hij moet ff een keer goed vallen

  1. De seijs

   Volgens br is Zeefuik beter dan de andere die geblesseerd zijn! ???Hij is er dus zeker nog niet klaar voor. Maar ja br zegt wel meer iets?????

     1. ?

      Is toch prachtig BR dat iemand zichzelf op het internet zo giga voor lul kan en mag zetten. Hij heeft er geen enkele hulp bij nodig en hij denkt ook nog echt dat hij erg bijdehand en slim is. Let maar weer op zijn reactie hierop. Heerlijk.

 9. Ajax 1

  AZ heeft tien minuten goed gespeeld en nog een paar minuten verderop in de eerste helft, verder was Ajax wat sterker en behoorlijke kansen ook gehad. Zeefuik ongelukkig bij penalty, maar verder speelt hij niet slecht.

 10. Ajax 1

  En Neres, Ziyech spelen lekker. Achterin iets minder risico bij de jong en schone; veroorzaakten een paar kansen voor AZ met zwakke inspeelpasses

    1. Widi

     Vond ik wel. En dan hebben we nog Younes, Nunnely, Dekker, Johnsen en die nieuwe jongen uit België. Niet meer kopen dus.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ben het eens hoor..vandaar mijn commentaar. Speelt prima voor AZ. Dus lekker bij AZ laten.

  1. KBouter

   Slaat nergens op deze wissel. Speel dan op de counter met snelle jongens zoals Neres en Kluivert

    1. -buitenkantje rechts-

     Pakt vaak verkeerd uit, maar begrijp de gedachtegang van Keizer wel in dit geval.

     1. Indojood

      Je moet altijd snelheid voorin houden als je wilt gaan consolideren. Cocu deed dat ook woensdag, die pisvlekken schoten bij 2-3 die ballen naar voren maar er was niemand om er mee aan de haal te gaan en zo onder de druk vandaan te komen. Het gevolg was volkomen logisch.

     2. KBouter

      Juist Indo en dan met iemand als Neres, Kluivert of een Depay in je elftal zal dodelijk zijn met een uitbraak.

 11. -buitenkantje rechts-

  Leuke wedstrijd voor de toeschouwer.. veel gemiste kansen over en weer..Weinig goed voetbal. Misschien nu tegen 10 man is er nog wat mogelijk.

 12. Widi

  Yes! Goed gespeeld. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Veel inzet. Af en toe goed combinatiespel op het middenveld. Aanval gevaarlijk. Blij mee. En toch ook met de punten.

 13. KBouter

  Wedstrijd had alles..strijd gezien van onze middenvelders zoals het hoort. De tegenstander opgejaagd zoals Ajax hoort te spelen. Had ook al vroeg 2-0 kunnen zijn. Wisselbeleid weer wazig.

  Ajax doet weer mee..winnen van Feyenoord..winnen van Psv en uit winnen van AZ.

 14. Widi

  De cijfers: Onana 7, Zeefuik 6, Orejuela 6, de Ligt 8, F. de Jong 8, Dijks 6, Donny 8, Ziyech 8, Schöne 8, S. de Jong 6, Neres 8, Huntelaar 8, Kluivert 8, Dolberg 6.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik vond de Ligt en Frenkie geen 8.. een 7. Ook Donny geen 8, maar een 7. Schöne vond ik erg goed, een 9 Over Siem en Dolberg geen waardeoordeel wegens te weinig speeltijd.

     1. Widi

      Donny ben ik wel eens. Maar ik ben bij hem niet objectief. De Ligt vond ik erg goed. Al een paar wedstrijden. Schöne was idd de beste.

 15. De Nees

  Iedereen was goed vandaag, maar vooral blij met de wedstrijdmentaliteit, stevig d’r op en niet laten intimideren. Alleen jammer dat Frenkie zo ver van doel moet spelen, die libero rol is echt zonde van zijn kwaliteiten. Zouden Schone of van Beek die rol niet kunnen inruilen met Frenkie?

  1. -buitenkantje rechts-

   Begrijp wat je zegt.. Dichter bij de goal is hij gevaarlijker. Zijn huidige rol vervult hij goed. Deze wedstrijd kon hij wat minder opkomen, masr in andere wedstrijden heb je echt een extra wapen met een opkomende Frenkie. Ik vind het een goede vondst en zou het zo laten staan voorlopig.

  2. Widi

   Het spel van achteruit is wel enorm verbeterd. Het is niet meer rondspelen om het rondspelen. De spelers staan nu “opengedraaid”. Onder druk wordt er gewoon goed gecombineerd. De middenvelders krijgen nu de bal terwijl ze in een wat gunstiger positie staan dan tot voor kort. Bovendien verdedigt Frenkie op inzicht ook nog gewoon goed. Ik zag hem een keer of 5 goed een gat dichtlopen en duels winnen.

   1. -buitenkantje rechts-

    En kopduels winnen van Weghorst.. opvallend. Hij moet alleen oppassen geen balverlies te lijden bij een rush naar voren. Dan sta je meteen kwetsbaar achterin. Ook verdedigend vind ik dat hij teveel in de zone staat met teveel ruimte voor de aanvallers van de tegenstander. Hij heeft wel vreselijk veel potentie. Zijn stijl doet me denken aan Rijkaard in zijn goede tijd.

  3. De Nees

   Kan niks tegen inbrengen hoe Frenkie het doet achterin, ben het met jullie eens. Maar zijn aanvallende kwaliteiten zijn exceptioneel, hoe goed verdedigende acties ook zijn maar dat legt het af tegen steekpasjes en doelpunten. Aanvallend heeft Frenkie nog meer waarde, daarom liever Beek/ Schone achterin als Ajax voor deze strategie kiest.

   1. Widi

    Geen andere speler in de selectie durft achterin te spelen zoals Frenkie. Hij spelt alsof hij op de helft van de tegenstander loopt. Dat maakt juist het verschil. Als hij ook nog het lichaam van Rijkaard had………tja.

 16. Kingkong

  Als keizer overleg heeft gehad met Dolberg warom hij deze wedstrijd met de hunt ging spelen is er toch niets aan de hand volgende week gewoon weer Dolberg.

 17. Yindi

  Wat me opvalt is dat er nauwelijks een bijdrage van Litmanen is. Heeft er blijkbaar moeite mee om eens te zeggen dat Ziyech een goede partij heeft gespeeld. (nu gaat hij reageren zo in de trant van: mag niet anders verwachten van hem met zijn salaris van 1 M) !! Voorspelbaar zielig dus.

  1. Widi

   Is dat erg dan Yindi? Je weet toch al wat hij gaat zeggen. Toch alleen maar fijn dat hij dat nu niet doet? Nu lijkt het net alsof je niet zonder kunt. Één ? is meer dan genoeg Yindi.

   1. Yindi

    Widi, hij (Litmanen) heeft bij mij blijkbaar (latent) iets los gemaakt waar ik normaal gesproken makkelijker over heen zou stappen. Bij f-side64 had ik hetzelfde. Maar ok, je hebt een punt. En ik kan heel goed zonder. Trouwens, soms is AB ook wel eens grappig. Hierboven vind ik hem gewoon grappig,(administratie/hertelling) is toch leuk man? Niks mis mee, heeft een andere lading dan iemand een “mongool”te noemen.

    1. Widi

     Zolang Litmanen het niet over Veltman en Ziyech heeft, zegt hij ook regelmatig dingen waar best wat in zit. Maar velen lijken dat niet meer te zien. En ? is een rare snijboon, die inderdaad regelmatig grappig is. En dan laat ik hem dat ook gewoon merken. ? heeft trouwens zijn eigen manier om iemand mongool te noemen. Hij gebruikt daar een driehoekig muziekinstrument voor. Ook best grappig.

     1. Indojood

      Toch vind ik dat het nog wel beter kan met grappige en gevatte opmerkingen op dit forum.

     2. Indojood

      Ik draag mijn steentje bij. Mis bij de zelfbenoemde Amsterdammers wat gogme hier. Moet ik weer Veltmanen als voorbeeld nemen, vandaag reageert ie ook weer serieus op mijn opmerking dat ze beter zijn gaan spelen door mijn oproep van vorige week.

     3. ?

      Ik merkte op tv zelfs dat 429 het meest enthousiaste vak was. 426 deed ook dapper mee maar was iets onderbezet helaas. Was perfecte sfeer, zelfs voor de tv.

  2. ?

   Yindi, ik zit ook al te wachten ?? Administratie is nog niet op orde denk ik of hij doet een hertelling omdat hij zijn eigen ogen niet kan geloven.

  3. -buitenkantje rechts-

   Veltmanen bekijkt eerst nog een paar keer de herhalingen en moet de streepjes tellen op zijn notitieblok.. Of hij heeft problemen met zijn tekstmachine.. kan natuurlijk ook.

 18. ajaxpers

  En dit noemt zich een supporter, gatverdamme. Lekker de aanvoerder van Ajax belachelijk maken. Zoek een goede therapeut

Comments are closed.