There are no ads, please add some


Openingsduel EK 2020 niet in Amsterdam maar in Rome

Ter ere van het zestigjarig bestaan van het Europees Kampioenschap heeft de UEFA besloten dat het EK van 2020 zal worden afgewerkt in dertien verschillende steden waaronder Amsterdam. Even was er ook sprake van dat het openingsduel mogelijk ook in Amsterdam zou plaatsvinden (zie eerder bericht) maar de UEFA heeft vandaag besloten dat de keuze voor die wedstrijd is gevallen op Rome.Β 

De Johan Cruijff Arena en het stadion van Steaua Boekarest zijn aan elkaar gekoppeld voor het EK van 2020 waardoor landen die in groep C belanden hun groepsduels in deze twee stadions zullen afwerken. Mocht het Nederlands Elftal zich plaatsen voor het EK dan lijkt het aannemelijk dat er zeker twee groepsduels zullen plaatsvinden in Amsterdam, maar dat zal door de UEFA nog nader worden bepaald.

Bron: UEFA


Gerelateerde posts

28 reacties

  1. dickst14

   het had een mooie ode geweest aan de grootste ooit in het voetbal nu het stadion zijn naam heeft. Jammer. Cruijff Cruijff Cruijff altijd en voor altijd 14

 1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

  Vast weer te maken met smeergeld, maffia en steelpenningen. πŸ˜‰

 2. AjaxKat

  Laat NL eerst maar eens een behoorlijk elftal opstellen anders staan we in 2020 in onze eigen Arena gewoon voor lul.
  Zat laatst bij de Belg een CL-overzicht te kijken. Bij veel grote clubs in Engeland zitten Belgen. NL heeft nu alleen Wijnaldum die behoorlijk presteert (Robben is nu ex-Oranje). En Wijnaldum is nog niet eens een echte topper als Eriksen.
  Ook wel schrijnend dat de beste producten uit de Ajax-opleiding van de laatste 5, 6 jaar een Belg (Vertonghen) en een Deen (Eriksen) zijn.
  Zelfs Klaassen lijkt het niet te redden daar bij een subtopper. De staat van het NL’se voetbal is op dit moment echt diep triest. Ik heb t nog nooit zo erg meegemaakt. En dan zit iedereen verbaasd te doen als Marokkanen voor Marokko kiezen ipv NL.
  Genoeg over Oranje nu, eerst moet het beter gaan met Ajax natuurlijk.

  1. dickst14

   slechte generatie. betere voetballers komen eraan. hopelijk op tijd voor de EK. Daarentegen de meeste landen die wel gaan zijn niet beter. Alleen wij doen altijd mee om het toernooi te winnen. Zweden bv is al blij om mee te doen. Maar goed crisis is het ja.

  2. De Nees

   Hoewel slecht maar deze generatie had zich zeker moeten plaatsen, daarvoor was er kwaliteit genoeg. Zouden geen potten breken daar maar aanwezig zijn was toch wel het minste. Geef voor 90% toch de schuld aan de bondscoaches: slechte taktiek en verkeerde selecties.

 3. Charka53

  Begrijpelijk , Nederland is op het ogenblik een erg laag geplaatst land waar niemand meer tegen op kijkt.

  1. dickst14

   Het stadion van Rome heeft meer sfeer ja. Je hebt alleen een verrekijker nodig om te zien wat er gebeurt op het veld.

   1. Amoebe

    Zeg ook niet dat rome de juiste keuze is.

    Ik vind de arena gewoon geen goed stadion.

    Dan zou ik toch voor de kuip gaan (ja het stadion van feijenoord).
    Ze hebben het beste veld en mooiste stadion.

    Gelukkig hebben wij de mooiste prijzenkast.

    1. dickst14

     Het stadion is al een stuk verbetert zonder die grachten. Als ze eens beginnen om die hoeken dicht te maken en dan het veld te laten zakken terwijl de autos van Bergkamp en consorten er nog staan dan zijn we al een heel eind.

     1. Amoebe

      Zomaar 2 mensen die het met elkaar eens zijn 😊

      Geen onvertogen woord.

      Een primeur voor dit forum.

     2. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Mag ik het ook eens zijn met jullie? πŸ˜‰πŸ‘πŸ‘Š

Reageren is niet mogelijk.