There are no ads, please add some


Keizer: ‘Wöber loopt er nog niet echt florissant bij’

Het is nog onzeker of Maximilian Wöber aanstaande zondag kan spelen in de kraker tegen PSV. De Oostenrijkse verdediger viel afgelopen zaterdagavond geblesseerd uit tijdens het uitduel met FC Twente. Tijdens een luchtduel kwam Wöber vervelend terecht en had hij gelijk last van nekklachten. ‘Het zal moeten blijken of hij kan spelen tegen PSV. Hij is op z’n nek gevallen en loopt er nu niet echt florissant bij maar deze jongens kunnen ook snel herstellen’, aldus Marcel Keizer die zondag ook al niet kan beschikken over Nick Viergever en Daley Sinkgraven.

Bron: Ajax TV


Gerelateerde posts

129 reacties

 1. Widi

  Benieuwd met wie Ajax al contact heeft voor het geval Keizer maandag weg is. In de rest van de staf zit niemand die het tijdelijk kan overnemen.

   1. Widi

    Het wordt wel gesuggereerd. Volgens mij zou hij al weg zijn als Sar en Bergkamp niet zouden snappen dat ze dan zelf eigenlijk ook weg moeten. Volgens mij is er binnen Ajax weer een enorm spel om de macht gaande. Met alle gebruikelijke spelers. RVC. Ledenraad. Directie. Vijfde colonne.

    1. De seijs

     Denk het haast ook. Er moet dan maar gauw een zakelijke en op prijzen zijn beluste bestuur komen. Geld moet rollen. Dan speelt ajax jaarlijks CL.

     1. Widi

      Ik ben geen keeper Seijs. Maar ik wil hem in elk geval niet meer op de bank en aan de zijlijn zien.

     2. Widi

      Het is ook gewoon een gevoel, een ergernis. Deze keeperstrainer, maar nog veel meer Spijkerman, staan voor mij symbool voor alles wat er volgens mij mis is bij Ajax. Geen kwaliteit. Heel veel verkeerde mensen op goede plaatsen.

     3. De seijs

      Nou dat ben ik niet met je eens kk. Kijk het is nog geen wereld keeper. Maar ik zie toch echt wel dat hij beter wordt. En ja afgelopen weekend was een mindere wedstrijd van Onana.

    2. EugAjax

     Widi wat ik maar niet begrijp is dat indien Keizer echt ontslagen zou worden waarom Bergkamp en Sar dan moeten vertrekken. Ze hebben nu drie trainers aangesteld. Frank, haalde vier kampioenschappen. Meer als rest van alle coaches bij elkaar. Bosz, die ons een Europese finale schonk. En nu dan evt misser met Keizer. Lijkt me op dit gebied dat heren het nog steeds vaak goed zien.

     Verder moet je kijken wat Dennis betreft naar opleiding en spitsentrainingen. Doet hij volgens mij, druk me zachtjes uit, vrij aardig. En Sar heeft als Algemeen Directeur als helemaal meerdere verantwoordelijkheden.
     Waarvan vele gebieden gewoon goed tot zeer goed lopen.
     Even zonder detail dit allemaal. Maar evt ontslag van Keizer is absoluut geen reden voor vertrek van deze twee.
     Ergo het zou juist van krachtig management getuigen om vrij snel een fout in te zien als deze en hem vervangen of laten bijstaan door een betere meer ervaren coach.
     Mss beetje a la Bronkhorst in Rdam. 7 nederlagen en daarna kampioen. Er moet wat gebeuren na slecht resultaat wsl maar wel het gpede

     1. Widi

      Kenneth Perez heeft zondag gezegd wat Indojood hier ook al eens heeft gezegd: gelet op de middelen die Ajax heeft ten opzichte van PSV, Feyenoord en alle anderen, had Ajax al enkele jaren het Bayern Munchen van Nederland moeten zijn. Vorig jaar Feyenoord kampioen. De twee jaren ervoor PSV. Nu weer vrees ik. Het had veel beter gemoeten en gekund. Over spitsentraining: Dolberg zit al het hele seizoen in de put. Ze blijven misschien. Maar het moet echt veel beter. In elk geval moet Keizer weg. En Spijkerman helemaal. Keeperstrainer hoeft ook niet te blijven. Nu beginnen met goede staf. Half jaar gebruiken om volgend seizoen vanaf dag 1 aan de leiding te staan in de competitie.

     2. EugAjax

      Hier heb je zeker een punt. Echter het is voor Bayern makkelijker om te profiteren van hun gezonde financiele huishouding.
      Redenen
      – ze kopen concurrentie steeds leeg met hun topspelers, hier in NL word dat niet gedaan en gepikt. Zie actie Vermeer pop. Laat staan als een Feyenoorder of PSVer hier komt spelen.
      – als ze een talent opleiden en of grote speler kopen zijn ze en financieel krachtig genoeg te wedijveren met meeste Europese clubs, op paar na. Ajax duidelijk niet
      – cultuur Bayern is opleiden maar ook veel aankopen doen. Zie hoe weerstand nu al is als Ajax klein beetje gas geeft met aankopen.
      – competitie Bundesliga is veel groter dan ED. Spelers hoeven dus niet perse weg en kan Bayern langer aan elftal bouwen. Ze kunnen zelfs kopen van LaLiga of PL clubs.
      Dit zijn een paar meteen belangrijkste redenen waarom er toch verschil zit in evt heerschappij Bayern en dat wat je van Ajax kan verwachten.

      Ik ben het wel zeer zeker met je eens 4 jaar evt zonder prijzen gaat helemaal nergens over. Maar vorig seizoen Europese finale, niks tastbaar vind ik toch een prijs.

      We gaan het zien

     3. Widi

      Ajax kan het in NL ook. En dan hoeven we echt geen spelers van PSV of Feyenoord te kopen.

     4. EugAjax

      Widi, kan in Nederland misschien ook en ergo misschien MOET het wel inderdaad.
      De vraag is alleen wat hier de oplossing is. In laatste twee jaar zie ik een fatale uitglijder in Doetinchem, fatale uitglijder in Eindhoven terwijl we vlakbij Feyenoord stonden, en een kansloze Europese finale gespeeld. Verder terug gekeken twee keer finale beker verloren van Twente en PEC. En nog verder terug op laatste dag geen kampioen. Kom ik meteen bij het in mijn ogen structurele probleem.

      Waarom kan Ajax (onder verschillende trainers, en beleidsbepalers) sinds periode Van Gaal vaak op beslissende momenten niet thuis geven?

      Dat is de hamvraag. Als uitglijders in Doetinchem en Stockholm niet plaatsvinden waren de beleidsbepalers dan wel goed? Dat is wat ik weleens bedoel. Je moet de oplossingen zoeken in de echte problemen.

      Ajax kan niet meer onderscheidend en beslissend zijn op de belangrijkste momenten. Of tegenstander nu United, Graafschap, Twente, of PEC is. De enige wedstrijd waar het wel lukte is thuis kampioenswedstrijd tegen Twente.

      Andere voorbeelden. Onder De Boer vaak net op nippertje uit CL poule. Uit bij Milan konden we het afmaken, thuis tegen Real een keer (ok ook verneukt door knipoog Kroaat).

      Ik ben reuze benieuwd hoe komt dit nu ? Ik heb het antwoord natuurlijk niet maar daar zit oplossing van ons probleem in nieuw millenium. Het is heel veel seizoenen net niet! Wegsturen van de hele vereniging nu gaat dat niet oplossen. Wat wel? Dat is de grote vraag

     5. Widi

      Tooeval bestaat niet Eug. En structureel pech ook niet. Geluk dwing je af. Met kwaliteit en doorzettingsvermogen. Sar c.s. zitten er al best lang. En het heeft niet gebracht wat we mochten verwachten.

     6. EugAjax

      Precies mijn punt Widi, daarom zet ik voorbeelden neer van meerdere periodes. Voor revolutie precies hetzelfde. Legio voorbeelden. Het ironische is dat er maar 2 personen zijn geweest in die 16 jaar na eeuwwisseling die dat doorbrak in de competitie. Frank de Boer met 4 en Ronald Koeman met twee titels. Verder geen enkele andere coach is gelukt Ajax bepalend te laten zijn als de prijzen verdeeld werden.

      Daarom geef ik dit als structureel probleem aan en dat moet worden opgelost.

      De laatste zin vind ik verrassend…….je vind dat Sar cs niet hebben gebracht wat je ervan verwacht had. Niet velen verwachtten een Europese finale ooit nog voor Ajax. Toch maar gepresteerd. In 6.5 jaar 4 kampioenschappen. 2 titels onnodig verspeeld op laatste dag of in laatste fase. Van 6.5 jaar zeker 4.5 jaar Ajax waardig voetbal. Alleen geen bekers meer, maar helaas nam Ajax die regelmatig niet serieus….

      De twee keer dat ze dat wel deden in finale en je raad het al weer konden ze het niet afmaken.

      Dus ontslaan van je staf is niet de oplossing. Als je dat al doet neem dan Frank of Ronald, zie uitleg boven.
      Maar ga vooral op zoek naar het probleem van ‘er niet zijn op de momenten dat het moet’.

     7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Je legt wederom de nadruk bij de titels, de prijzen en niet bij het spel. Eerst het mooie spel, dan volgen de prijzen ook uiteindelijk. Prijzen met saai, vervelend voetbal zijn voor een (al oudere) Ajacied niets waard. Jij blijft echter alleen maar wijzen op prijzen en, voor de periode Bosz, een incidentele mooie wedstrijd. De slechte, vervelende partijen moeten uiterst zeldzaam zijn. Het liefst verleden tijd. Inmiddels is er in jouw optiek al sprake gewwest van 4,4 jaarcAjaxcwaardig oetbal. Sorry, maar dat is echt een lachertje, je bent daarin niet serieus te nemen.

     8. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      PS Eug, kijk nog eens naar de lengte van je bijdragen elke keer en vergelijk die met anderen.

     9. Widi

      Laat Eug en anderen in hun waarde. Eug is volgens mij van jouw leeftijd. En denkt minder in mooi voetbal dan jij. Dat mag gewoon. Het is aanmatigend om hier dan te schrijven dat je hem niet serieus neemt. Ik ben iets jonger dan jullie. Maar oud genoeg om ook juist het goede voetbal te willen zien, liefst eindigend in een kampioenschap. Laat iedereen in zijn waarde. Ook Eug. En zeur niet over de lengte van zijn bijdragen. Anders lees je het maar gewoon niet. Er was een normale discussie bezig. En jij maakt het weer persoonlijk. Stop daar nu gewoon mee. Je hebt het niet nodig. Want als jij je gewoon concentreert op de inhoud heb je zeker ook je waarde.

     10. EugAjax

      Widi dank. Even voor de goede orde. Ik vind mooi voetbal weldegelijk zeer belangrijk. Ik heb wel dezelfde stelling als bijv Johan
      “Resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig”
      Als ik moet kiezen ben ik liever saai dan onzinnig bezig😄🏆.
      Bovenal wil ik een titel met heel mooi sexy spectaculair voetbal. De enige trainers die dat in mijn optiek structureel konden combineren zijn Rinus Michels en Louis van Gaal. Johan kon het ook, alleen helaas in Europa.

      Dus als je me vraagt wat heb je liever? Fantastich voetbal en geen prijs of wel kampioenschappen maar iets minder spectaculair voetbal kies ik voor laatste. Vorig jaar is klein uitzondering omdat we met zijn allen toe waren aan een goed aanvallend spelend Ajax. En kon ik leven met seizoen zonder titels. En inderdaad dank voor een leuke discussie. We laten het er maar bij nu 😄

     11. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Widi, net als jij en velen anderen hier: ik en alleen ik bepaal wat ik hier wel en niet schrijf. Niemand anders. Helder? Ik sta overigens verre van alleen in mijn mening mbt Eug. Nog niet opgevallen zeker omdat je zo op mij let.

     12. Widi

      Het meeste zie ik wel. Ik heb tegen je gezegd wat ik wou zeggen. Wat je er mee doet, is aan jou.

     13. dickst14

      Volg jij het wel een beetje wat er allemaal gebeurt of snap je er gewoon helemaal niets van??

     14. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Als ik Eug lees moet ik telkens aan die managers denken die de hele dag lullen en langecrapporten schrijven maar niets zeggen omdat ze voor meter snappen wat ze aan het managen zijn. Ze verbloemen hun onkunde met een hoop tekst. Wat dat betreft zou hij perfect passen binnen het huidige TH.

     15. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Hij wil niet begrijpen dat prijzen niet heilig zijn. Het gaat vnl om het Ajax spel. Het spel dat eindelijk onder Bosz weer langzaam zichtbaar werd en nu als sneeuw onder de zon is verdwenen. Een prijs onder Keizer maakt niet dat we iedereen toejuichen als dat met dit spel zal gebeuren. Wil je dat niet zien dan snap je niets van het instituut Ajax.

     16. dickst14

      Momenteel zit er totaal helemaal geen lijn in en geen idee achter. Of ja, er zit wel een lijn in. De lijn Bergkamp/Sar en de totale ineenstorting van alles waar Johan voor stond.

     17. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Van mij mogen er zondagavond genoeg redenen zijn om te starten met veranderingen cq de “schoonmaak”.

     18. dickst14

      Ik hoop altijd dat Ajax wint, maar in dit geval zal bij winst alles gewoon dooretteren. Bij verlies zal ik chagarijnig zijn, maar ook hoopvol dat eindelijk de bezem er doorgaat. Te beginnen bij Bergkamp en dan verder het rijtje af.

     19. Widi

      Eug hoeft dat niet te begrijpen. Prijzen zijn niet heilig voor jou. Voor hem misschien wel. Wat wil je doen. Hem verbieden Ajacied te zijn. Inhoudelijk zit ik op jouw lijn.

     20. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Widi, ik geef aan waar ik mij aan erger binnen de club en supporters. In mijn ogen is een Ajax supporter die prijzen op de eerste plaatst zet een Ajax supporter zonder verstand van “Ajax”. Mag van mij, is iedereen vrij in maar ik geef het wel aan. Als dezelfde persoon zijn, in mijn ogen, onkunde/onzin ook nog eens constant verpakt in lappen tekst dan zeg ik daar wat van. Simpel.

     21. Widi

      Gaat om de wijze waarop je het zegt. Laat Eug toch. Als we allemaal hetzelfde zeggen, is er hier ook niks aan. En over die bezem: die mag/moet er ook door als Ajax zondag wel zou winnen.

     22. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Ik heb kort geleden duidelijk aangegeven welke forumleden ik niet met rust zal laten. Er zijn er zelfs die balen dat ze niet op mijn lijstje staan.

     23. Widi

      Dat tekent je instelling. Moet je ook zelf weten. In mijn ogen ben je niet meer dan een aangeslagen bokser die ik kan raken waar en wanneer ik wil, zonder zelf geraakt te worden. Ooit was je van de inhoud. Daar ben je beter in.

     24. Indojood

      Sommige zaken zullen nooit veranderen, dickst14. De onzin die Eug uitkraamt is er één van. Hij had gezegd zijn reacties te beperken maar gewoon weer terug met ellendig lange epistels vol flauwekul.

      Zijn conclusie is dat TH nergens schuld draagt voor alles wat fout gaat…. 😶

     25. Indojood

      Ik scroll er snel doorheen maar het is inderdaad niet nodig, haha. De eindconclusie weet je al, Bergkamp doet niets fout.

     26. EugAjax

      Bij jou verandert er ook niks Indojood……..o ja toch wel jij wil een van de grootste Ajacieden aller tijden vastbinden in een vliegtuig en voor het gerecht brengen……..die had ik nog niet gehoord van je. Maar strekking is hetzelfde toch. Om over andere onderwerpen maar te zwijgen….Bosz, Jonk etc
      Ach iedereen heeft zijn kijk op dingen en we zijn niemand uitgezonderd allemaal niet op andere gedachten te brengen.

      Overigens kan je slecht lezen. Er staan in die epistels voldoende kritiek op TH leden en directie leden.

     27. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Is een probleem met je lange stukken. Mensen geven het lezen op. Ik en hier duidelijk geen uitzondering in. Daarnaast jij en kritiek op Ajax …… hooguit piepklein onbeduidend speldenprikje. Meer kan het niet zijn.

     28. Widi

      Je zegt dat je het niet leest, maar je reageert er altijd op en nu tel je zelfs de woorden. Je wil sommige mensen zo graag een hak zetten, dat je niet goed oplet wat je zelf schrijft. Persoonlijk vind ik dat Eug zich over dit onderwerp beter even in zwijgen kan hullen, maar het is wel aan hem wat hij doet.

     29. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Even voor de duidelijkheid: tellen is iets heel anders als lezen. Kwestie van regels tellen, niet lezen en elke regel heeft gemiddeld 15 woorden. Aan leestekens ben ik niet begonnen. Verder nogmaals: ik reageer sowieso op een aantal forumleden omdat ik een hekel aan ze heb. Dat heb ik, herhaling herhaling, eerder duidelijk aangegeven. Veltmanen ligt vroeg in zijn mandje of kijkt naar 6 schermen naar voetbal, dus die heeft mazzel. Jij gedraagt je redelijk, dus mijn commentaar aan jou is normaal.

     30. Widi

      Tellen is iets anders DAN lezen. En ik probeer inderdaad zo normaal mogelijk tegen je te doen. Je maakt het me best moeilijk.

     31. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Proficiat. Juiste opmerking Widi, alias Eug, alias vak411. Je kan het ook laten gaan. Eigen keus. Lul. Jij blijft het in stand houden, jij alleen. Oh nee, jullie alle drie.

     32. Widi

      Jij corrigeert anderen dagelijks. En nu je zelf een keer aan de beurt bent, ga je schelden. Bovendien laat ik dagelijks fouten van jou gaan.

     33. Litmanen

      AB, je bent een doorgeslagen, door je vrouw mishandelde mongool. Even geen zin in je onzinnige discussie waarin er maar 1 gelijk kan hebben: onze Scheveningse narcist……..

      Waarvan akte dus…

     34. Indojood

      Jij wilt die faalhazen gewoon laten aanmodderen, dat getuigt niet van een topsportmentaliteit. Ik had nooit kunnen bevroeden dat uitgerekend onze oud-spelers zo zouden omgaan met de erfenis van Cruijff en we zo ver zouden afzakken, en dat zelfs met al dat geld op de bank. Dat maakt mij extra kwaad en gefrustreerd. En jij blijft ze nog gewoon verdedigen.

     35. EugAjax

      Ja klopt dat we er nooit uitkomen. Ik denk wel dat we allebei het beste voor Ajax willen en belang Ajax boven alles plaatsen. Als het een zekerheidje is dat je gelijk hebt dat als Dennis weg is en in navolging Sar en mss Overmars dat Ajax dan weer Ajax word ben ik meteen voor. Maar integenstelling met jou denk ik dat het niet de oplossing is.

      Ik blijf maar raar vinden dat Dennis de grote zwarte piet krijgt. In ruzie met Jonk kan ik dat nog van je voorstellen. Ik ben ook eens dat Dennis daar voorname rol in had in vertrek Jonk. Maar ik vond en vind het een logische keuze van Dennis.

      Maar bij de rest niet. Waarom niet? Omdat Sar en Overmars beslissingsbevoegdheid hebben en Dennis niet.
      Dus als je al gelijk hebt dat Dennis veroorzaker van alles is moet je je juist heel veel zorgen maken om Sar en Overmars. Dan laten zij alles bepalen door iemand die geen verantwoording draagt volgens velen.

      Als dat zo is wie is dan meer fout. Degene die hem die ruimte bied ? (Sar en Overmars als directie) of degene die die ruimte pakt.

      Maar goed als uiteindelijk trio BOS weggaat dan hoop ik van ganse harte dat je volledig gelijk hebt. Als ze blijven zitten hoop ik dat dit een tijdelijke dip is. En we daarna tig stappen vooruit maken.

      Want bovenal wie er ook aan roer zit Ajax moet winnen met liefst heel mooi voetbal

     36. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      En wederom ……… heel veel tekst met ……… heel weinig inhoud.

     37. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Alleen dit topic al 115 regels met gemiddeld 15 woorden per regel oftwel 1725 woorden in één topic.

     38. Kingkong

      Ze zijn ook verantwoordelijk voor deze foute keuze , voor het vertrek van Jonk, en voor de slechte comunicatie met Overmars , Duivenbode , en de achterban.

     39. EugAjax

      KingKong eens over foute keuze, maar ik oordeel aan eind seizoen. Voor vertrek Jonk ook eens zijn ze verantwoordelijk voor, maar was goede keuze vind ik (omdat Jonk zijn entourage niet los wilde laten), slechte communicatie met Overmars vind ik geen goed argument. Als dat zo is dan is Overmars daar mede versntwoordelijk voor.

      Hij is een van de drie statutaire directeuren dus in hierarchie boven bijv Dennis, was al zo voor verandering laatst. Duivenbode heeft ook zelf verkeerd aangepakt. Hij zat in RvC, in mijn ogen controlerend orgaan, geen dagelijkse gang van zaken verantwoordelijkheid. Communicatie met achterban ben ik zeer met je eens. Die is slecht en dat moet veel beter bij Ajax.

      Edwin van de Sar en Marc Overmars met name horen veel meer naar buiten toe te treden, zeker na de laatste veranderingen. Dennis ben ik minder mee eens. Hij is al minder belangrijk geworden na laatste wijzigingen.

     40. Jimmy1971

      Bergkamp is iid prima als spitsentrainer maar bewezen ongeschikt als onderdeel van het TH , waarbij hij ook blijkbaar nog teveel invloed heeft ook !
      Een goed paard is niet per definitie een goede ruiter ( Cootje ) !!

     41. EugAjax

      BR, lijkt me dat hij een groot aandeel heeft in ontwikkeling Dolberg. Ik besef jij bent geen fan van Dolberg, maar Monaco wilde deze zomer 50 mln voor hem neerleggen, dat is niet omdat het een koekenbakker is.
      Dit seizoen valt hij vooralsnog tegen. Maar liet in sommige wedstrijden zijn ongekende klasse zien.

      En het is vrij normaal dat een jonge speler die als komeet omhoog schoot in zijn tweede jaar het lastiger heeft. Hij komt er wel.

      Verder komt Sierhuis eraan heb ik het idee. De eerste echte zelf opgeleide spits sinds jaren. We moeten afwachten of hij beslissende stap kan zetten, maar voortekenen zijn goed.

      Verder kijk je wsl alleen naar centrumspitsen, hij traint ook buitenspelers. Kom ik weer bij een van jouw ‘favorieten’. Younes heeft zich bij Ajax opgewerkt tot Duits international. En heeft zelf aangegeven dat dat niet in laatste plaats door Dennis komt.

      Kluivert is ook een mooi voorbeeld. En jonger in de jeugd dan moeten mening van Widi vragen die ziet alles😄

     42. -buitenkantje rechts-

      Dolberg heeft het zogenaamde bod van Monaco dat nooit bevestigd is alleen te danken aan de EL finale.. Na een tedelijk EK konden we zelfs Milik slijten voor 35M. Dolberg raakt al tijden geen knikker meer.. Hoop niet dat Bergkamp daar een hand in heeft. Younes.. vreselijk! Bergkamp bemoeit zich volgens mij weinig met Sierhuis en Kluivert.

     43. EugAjax

      Voorbeeld Milik is wel goed punt van je. Groot gedeelte van die 50mln niet bevestigde bieding is inderdaad een op hol geslagen markt, maar voor andere spelers van Ajax hoorde je die bedragen niet en daar vergelijk ik het mee.
      Ik weet details niet. Ik heb alleen wel begrepen dat Bergkamp spitsentrainer is van de gehele bovenbouw. Als hij zich dan niet bemoeit met Sierhuis en of Kluivert is er wel wat mis lijkt me.
      Anyway ik heb Bergkamp iig hoger zitten als spitsentrainer als Kruzen.
      Ik mag toch hopen jij ook? 😄

     44. theomar

      Er wordt door Eugajax aangegeven dat sar en bergkamp ook goede dingen hebben gedaan. Succes met de boer, succes met bosz, misser met keizer. Maar volgens mij hebben ze met het wegpesten van bosz de grootste fout gemaakt. Misbruik van macht. Bosz kreeg bijna dezelfde voetballers wel met aantrekkelijk en goed voetbal aan het spelen. Werkelijk een anti-climax dit jaar. Vanwege misbruik macht en mismamagement.

     45. Litmanen

      Dat is absoluut niet waar! Kijk even wat er allemaal gekocht en gehuurd is na Frank! Bosz mocht heel veel geld uitgeven, Frank nooit een dubbeltje.

     46. Litmanen

      Tenzij je het alleen over Keizer hebt, dan heb je gelijk. Maar dan moet je Nouri, Sanchez en Traore ook meenemen.

  1. ajaxhoger

   Grootheid spijkerman zal het wel over nemen ,dan komen we van de regen in de drup .

 2. ajaxpers

  De enige die zoveel achterstand kan inhalen en dat ook eerder bewezen heeft is Frank de Boer. Deze selectie verdient hem.

  1. Litmanen

   Je hebt gekijk ajaxpers, de enige die dit seizoen nog smoel kan geven en derde voorronde CL kan halen is Frank.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat hij kan spelen.. Maakte tegen Twente het verschil achterin.. Prima versterking gebleken.

 4. AFCA my World

  En dan koop je een linkeraanvaller in plaats van een linkerverdediger ??? ⚽️

 5. Widi

  Hoop dat hij kan spelen. Goede inzet. Goede techniek. Goed inzicht. Die gaat nog veel beter worden.

 6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Volgens mij heeft Wöber meer last van zijn hoofd dan van zijn nek. Hij moet nog erg wennen aan de vreemde tactische aanwijzingen van Keizer en Spijkerman. Daar gaat je hoofd van tollen.

 7. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Off: Keizer weigert wedstrijd van zondag beslissend te noemen. Met andere woorden hij ziet de donderbui al hangen boven zijn hoofd.

  1. De seijs

   Bij hem zit niet een steekje los maar gewoon heel veel steken! Wat een waardeloze flapdrol. Ikke ikke ikke. Vaak gepest zo’n ventje. Kan niet anders.

   1. Litmanen

    AB zit in een indentiteitscrisis. Zijn vrouw is bij hem weg. En nu moest hij ook zijn huis huis en woont hij tijdelijk bij zijn ex-schoonmoeder van 93 in Rijswijk…….
    Maar ja, het maakt hem niet zoveel uit wie er ‘s-avonds tegen hem aankruipt.

    1. De seijs

     😂😂😂👍 ja litmanen, abje burn-out is echt een triest geval. Hij blijft maar in zijn kinderachtige puber fase zitten. Jullie zijn groot en ik ben klein. Wat een trieste leugenachtige achterbakse misbaksel is het toch.

 8. Indojood

  Jammer dat AB weg is. We kunnen niet genoeg pro-Cruijff supporters gebruiken hier. Zijn er veel te weinig. Van mij mag ie terugkomen.

  1. Litmanen

   Indojood, als jij gelooft dat Rijswijkse Mongool AB niet is, dan bestaat de kans dat vandaag of morgen het busje voor rijd met van die mannen in witte pakken.

   1. Indojood

    Goed zo, Litmanen, altijd wel een simpele ziel die erin trapt. Wel zo aardig dat uitgerekend jij het bent. Ga jij maar voor het raam gaan staan wachten op dat busje.😂😂😂

    1. Litmanen

     Als je niet kunt lezen moet je helemaal oppassen voor dat busje.
     Ik schrijf: Als je het niét doorhebt.
     Maar ja, je bent van hetzelfde niveau als AB te zien aan je reacties. Dus toch maar dat busje in…..

     1. Indojood

      Hier lul je jezelf niet uit, Veltmanen. Dat je überhaupt in twijfel bent gebracht getuigt van niet al teveel intellect en kennis. Jammer voor je maar je hebt jezelf in de luren laten leggen voor het hele forum.

     2. Litmanen

      En jij dat je net als AB een cursus begrijpend lezen nodig hebt.
      Zielig om op deze manier aandacht te vragen.

      Aan de andere kant, nu kun je samen met AB in het tehuis bomen over hoe Cruijff Ajax nu zou leiden.
      Helaas leven jullie allebei in het verleden.
      Hendrik en Evert…..

     3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Verzoeken/benamingen van Veltmanen aan AB en Rijswijkse Ajaxfan:
      – spring van de 2e ring
      – kom tussen 6 plankjes
      – je bent een mongool
      – kruip tegen je 93 jarige schoonmoeder aan
      – mijn vrouw doet aan mishandeling
      – ik ben een narcist
      Ik laat het hier maar even bij maar persoonlijk vind ik het wat vreemd als Veltmanen dit soort uitlatingen doet en vervolgens een ander gaat beschuldigen van forum vervuiling en respectloos gedrag.

     4. De seijs

      Hahaha ja indojood die abje burn-out blijft maar ontkennen 😂😂😂😂wat een doebe.😂😂

     5. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Ik heb een heel vaag idee dat het een commentaar van Indojood richting Veltmanen was maar ja ik heb geen cursus begrijpend lezen gevolgd dus ik ga af op mijn gevoel.

     6. De seijs

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂joh……….. ….echt😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂wat een sukkel ben jij toch ook hè 😂😂😂😂😂😂😂

     7. Indojood

      Was bedoeld voor Veltmanen die blijft ontkennen dat ie zich in de maling heeft laten nemen, zoals hem dat zo vaak is overgekomen hier.

     8. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Oei, let op onze taal purist.

 9. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Dat Bergkamp nog steeds zijn plekje bezet blijft houden is erg jammer. Niet alleen omdat je vriendjes moet zijn met hem om wat te kunnen bereiken bij Ajax maar ook omdat hij duidelijk faalt in het beter naken van aanvallers. Dat iemand veel geld over heeft voor een spits of dat iemand de mogelijkheid heeft op een uitnodiging van het nationale elftal maakt niet dat hij zijn werk goed doet.
  Dolberg zit veel te lang in een vorm crisis en Younes is daar al meer dan een jaar niet uit geweest. Hoe kan je dan positief zijn over zo’n man. Hij is killing voor Ajax maar je moet het wel willen zien om dat te begrijpen.

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Opvallend de stilte op de herhaalde uitlatingen van Veltmanen mbt Mongolen. Opvallend de drukte die een bijdrage van mijn kant teweeg brengt.

   1. Widi

    Dat je een narcist bent, daar heeft hij gewoon gelijk in. Opmerkingen over zes planken etc streep ik weg tegen jouw giertank en lijn 9 opmerkingen. Je bent geen haar beter dan Veltmanen. Dus niet janken. Anders moet je je grote bek houden, word je ook niet meer aangepakt. Wie kaatst, kan de bal verwachten. Huilebalk.

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Ik noem het alleen op Eug, ik klaag niet, ik constateer. Zit wezenlijk verschil in. Lijn 9 komt overigens van Veltmanen niet van mij en giertank is van AB. Verder wordt wederom duidelijk dat jij niet zonder mij kan. Je leeft van mijn bijdragen want anders is je leven hier zinloos. Je wijsr mensen zo graag terecht, tenminste dat doe je bij mensen waarvan je het idee hebt dat je meer bent. Best wel zielig. Maar joh, ik werk graag mee aan je hobby Eug of ….. vak411 …… in ieder geval geen Widi. Op naar een leuke CL wedstrijd, misschien haalt Feijenoord toch nog wat punten.

     1. Widi

      Ik wijs alleen jou terecht. Omdat je een oplichter bent. Je bent 🆎. Iedereen weet het. En jij blijft het volhouden. Wedden dat ik het langer volhoud?!

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Jij en iemand terecht wijzen? Moet niet gekker worden Eugie. Bibber, bibber, bibber. Jij gaat het alleen langer volhouden wanneer ik eerder dood ga. Ik zal je een geheimpje vertellen: mijn naam is geen AB en ook geen Rijswijkse Ajaxfan. Ik ben hier anoniem op het forum onder een schuil-cq nickname. Jij gaat mij toch niet vertellen dat je echt EugAjax heet? Straks kom ik misschien wel met de nick DB of MK of MO. Wie zal het zeggen. Is natuurlijk heel erg belangrijk allemaal. Wat ben je toch een zeldzaam mislukt zaadje.

     3. Widi

      Het maakt niet uit welke naam je gebruikt. Je verraadt jezelf toch zo. Je bent die kwal die zichzelf lang Ajax Barcelona noemde. Later nam je dagelijks/wekelijks een andere nick. Je beweerde dat je in een Penthouse in Scheveningen woonde. En dat je rijk en succesvol was. Je ging op vakantie naar Namibië waar je volgens eigen zeggen toch niet bleek te zijn. De conclusie van velen was dat je een internetgekkie bent dat of in de postkamer werkt of werkloos is. Je bent met de week zieliger geworden. And the story continues………………….

     4. Litmanen

      Je bent een zaadje AB.
      Ik stel voor:
      Spring van de tweede ring.
      Laat je kosten.
      Kom dan onder lijn 9
      Laat je naast je schoonmoeder van 93 leggen.
      Zorg voor Correlatie voor je schoonmoeder. Dat mens kan er ook niets aan doen.

      O ja, je bent AB niet. Nou, dan heb ik niks gezegd.

 10. tiszosimpel

  Als Wöber niet kan spelen hebben we echt een vet probleem. Wie zetten we dan achterin? Alleen De Ligt en Veltman zijn dan fit. Orejuela is misschien net weer fit maar heeft ook geen ritme en daarbij weinig gespeeld. Waarom eigenlijk? Is dat een miskoop? Als je slechter bent dan Veltman op rechtsback…..Als t een beetje tegenzit speel je zondag met de achterhoede: Zeefuik, Veltman, De Ligt, Dijks. Tja dan kun je gewoon met 0-4 verliezen.

    1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

     Kijk uit, de verpleegster ziet straks dat je nog niet slaapt.

 11. fjonkman

  De hele verdediging zit in de lappenmand, het schiet echt niet meer op zo. Ik zie vooralsnog niet in hoe we in hemelsnaam zondag kunnen winnen van psv. Als je verdediging zo zwak is, en je moet aanvallen, dan wordt je door die lampjes er simpel uitgecounterd. Geen fijn vooruitzicht…

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Misschien beter wanneer we niet spelen, dan wordt het slechts reglementair 0-3 😂

Reageren is niet mogelijk.