There are no ads, please add some


Van Wijk: ‘RvC Ajax gepasseerd en geen kans gehad om te bemiddelen’

Leo van Wijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax, heeft vrijdagavond een opmerkelijke uitspraak gedaan aangaande de onenigheid die er speelde tussen Peter Bosz en het technisch hart. Volgens Van Wijk is de RvC van Ajax te laat ingelicht en was een vertrek van Bosz niet meer te voorkomen.

‘De Raad van Commissarissen is pas eind april op de hoogte gesteld van de discussie rondom Bosz terwijl de trainer in januari al zijn onvrede kenbaar heeft gemaakt’, zegt Van Wijk op de Algemene Aandeelhoudersvergadering. ‘Wij zijn als het ware gepasseerd en waren graag eerder ingelicht door beide partijen (Bosz en Van der Sar, red) en hebben hun daarop aangesproken. Het is niet gelukt om tot een onderlinge oplossing te komen. Het is geen verrassing dat dit pas zo laat bij ons kwam, juist omdat er was afgesproken om het niet naar voren te brengen bij de RvC. Toen we op de hoogte werden gesteld, was de verwijdering al dermate groot en kwam ook Borussia Dortmund langs’.

Bron: Ajaxlife


Gerelateerde posts

103 reacties

  1. BobbyHaarms

   Dit is wederom een bewijs dat er van een knappe communicatie totaal geen sprake is. Allemaal eilandjes en vieze aan zichzelf denkende egocentrische mannetjes ipv aan de CLUB…bah!

    1. BobbyHaarms

     Echt Dickst14, na meerdere schoonmaakacties (met zogenaamde harde hand…) blijven er gasten zitten die onze club kapot maken ipv opbouwen. Het lijken wel kakkerlakken die niet uit zijn te roeien, maar ondertussen wel onze trots naar de klote helpen! Wat Ajax nodig heeft zijn mensen die echt van Ajax houden (Swart, Silooy, Cruijff en noem ze maar op) en geen smerige huichelaars en zakkenvullers a la Henrichs.

     1. dickst14

      Helemaal eens. En Molenaar mag er ook bij en van Duivenbode als hij nu wel doet wat hij Johan had beloofd. Het beste zou nog zijn om Jordi voorzitter te maken. Dan weten we zeker dat Johan zijn ideeen worden voortgezet.

     2. Litmanen

      Molenaars is iemand die niet deugt.Verdiend zijn geld aan de tussenhandel van concert kaarten via internet.
      Hij is verantwoordelijk voor het feit dat alle concerten binnen 30 seconden zijn uitverkocht.
      Smeerlapperij.

     3. HURBIE

      Hé Bobby maak je niet te druk
      Zijn ze helemaal niet waard
      Geniet nog ff na van je vakantie

  2. Ajax 1

   Inderdaad ajaxfoort. Je zou toch verwachten dat de rvc iedere wedstrijd erbij is en dan vd sar en bosz ook wel eens spreken. Heel raar verhaal dit.

   1. AjaxKat

    Ajax is bestuurlijk doodziek. Dit is daar weer het perfecte voorbeeld van. RvC én Sar hadden de irritaties tussen PB en DB in een vroeg stadium de kop in moeten drukken. Van Wijk en Sar kunnen mij niet wijsmaken dat ze het hele seizoen van niks wisten. Wat een gelul van Van Wijk. Dan mag ie van mij meteen weg want hiermee zegt ie: ik weet niet wat er speelt bij Ajax.

    1. HURBIE

     Zal al een stuk beter worden als ze van die klote beurs afgaan
     Gelijk een hele grote groep die niets meer heeft te vertellen
     Dan word het weer een gewone voetbalclub

    2. Litmanen

     Als vdSar de afspraak met Bosz heeft gemaakt dat de RvC niet ingelicht zou worden, dan is vWijk niks kwalijk te nemen.
     Dan ligt de verantwoordelijkheid bij Sar.

     1. Ajaxslied

      Litmanen is 1 van de weinige die kan lezen aan al de reacties erboven te lezen. pfffffff

     2. Basisspeler

      Er staat nergens dat er een afspraak is gemaakt tussen vd Sar en Bosz. Dat verzint Litmanen er voor het gemak bij. Net als jij trouwens.

     3. AjaxKat

      Ik geloof er echt geen bal van dat de rvc er zo laat achter was dat het hommeles was tussen PB en DB. Lijkt me niet dat ze, als rvc van de club zijnde, met niemand anders praten dan met sar. Kan me nog zo de reactie van Veltman herinneren op het vertrek van PB (veltman zat toen in trainingskamp van oranje). Hij zei zoiets van: als niet iedereen achter pb kan staan dan is een vertrek misschien wel beter. Dat is zo’n teken aan de wand. Dan moeten er toch wel ergens geruchten rondzingen binnen Ajax. Met die opmerking kan ik me niet voorstellen dat de hele rvc van niemand anders binnen Ajax geruchten van hoogoplopende irritaties in de technische staf heeft gehoord. Kan me niet voorstellen. Want dan moet de hele rvc weg omdat ze niet op de hoogte zijn van wat er binnen de club speelt. Ik schreef het hier ook elders: pb heeft zijn onderhandelingspositie ook perfect uitgebuit. Ajax is (nog een soort van) een club en bij een club is het ouwejongenskrentebrood. Nogmaals: kan me daarom niet voorstellen dat die hele rvc alleen maar met 1 of 2 personen binnen de club praten over wel en wee van het eerste.

     4. Litmanen

      Interview in Parool met vdSar:
      Op verzoek van de spelers hebben we de RvC niet eerder ingelicht.

      Welke debiele directeur vraagt aan de schoonmaker of de Credit-manager ontslagen moet worden?

      Hieruit blijkt weer hoe ongelooflijk ongeschikt vdSar is voor zijn functie.

      Door het lange wachten zitten we nu met Keizer opgescheept. Wat een sukkel!

 1. Joep

  En wat hadden ze er dan aan gedaan?. Waren dan personen als Dennis verzocht om te vertrekken?

    1. BobbyHaarms

     Daarom juist, dat zal hem leren en zet hem hopelijk weer met beide benen op de grond (figuurlijk dan) 😄

   1. Litmanen

    En een paar luchtzakken en een doorstart.
    Die arrogante klootzak mag ook wel eens zweten.

  1. Ajaxfoort

   Als een RvC goed functioneert dan hebben ze veel invloed. En als er voldoende tegengas is vertrekt ie misschien zelf. Zo’n eigengereid ventje is het wel.

 2. BobbyHaarms

  Heerlijk om weer terug te zijn van vakantie, erger me nu al weer kapot aan m’n cluppie 😂

  1. Litmanen

   Het Nederlands voetbal is wel naar de kloten.
   Alleen bij Ajax zijn er straks al er een stuk of vier, vijf misschien wel zes die wel een WK spelen.

   Kan wel weer voor topverkopen zorgen straks.

   1. BobbyHaarms

    Als ze een zeer goed WK spelen wel ja. Maar bij Ajax is het niveau dit seizoen van nagenoeg elke speler ver onder de maat. De bedragen die na afloop van afgelopen seizoen genoemd werden ga je nu never nooit meer krijgen voor je (top)spelers.

    1. -buitenkantje rechts-

     Denk dan even terug aan Milik die na een redelijk EK opeens €32M opleverde.. WK is nog een groter evenement. Als Hakim 2x scoort en een paar goede passes aflevert is hij binnen.

     1. BobbyHaarms

      Is ook zo. Maar los daarvan denk ik dat hij na dit seizoen hoe dan ook weg is, even los van zijn kwaliteiten. Bij Ajax heb je momenteel nagenoeg geen mogelijkheid meer om beter te worden en om je (internationaal) te laten gelden. De zure erfenis van het niet spelen van Europese wedstrijden en zelfs in Nederland geen potten kunnen breken. Aan alles zie je dat Zyech niet meer tevreden is (eigen niveau daardoor ook onder de maat)

 3. Kingkong

  Blijkt dus dat de RVC niet capabel is en op de momenten dat het er op aankomt zit te slapen.

  1. Basisspeler

   Directie heeft informatieplicht naar de RvC. De hoofdverantwoordelijke in dit geval is vd Sar.

  2. De Nees

   Bij de concurrentie lachen ze zich rot, wat zijn die blij dat bij Ajax figuren als Sar en Bergkamp rondlopen. Dan nog de clubconstructie met RvC, bestuur, ledenraden, commissies en wat niet meer, het stikt er van de intriganten die de club in hun greep houden, eigen belang en egotripperij voert de boventoon.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt helemaal de Nees wat je zegt.. Niet alleen de concurrentie, maar iedere organisatiedeskundige gelooft niet hoe Ajax georganiseerd is.. Deze constructie vraagt eigenlijk om intriges, belangenverstrengeling en verschillende kampen. Zou daar graag mijn tanden eens in willen zetten.
    Je ziet dit trouwens vaker. Ajax is een club(geweest) die de overgang heeft gemaakt naar een beursgenoteerd bedrijf.. Vanaf dat moment gaan er compleet andere regels en eisen gesteld worden aan structuur (en cultuur)..
    Die omslag is naar mijn mening halfslachtig gedaan.. om heel veel plausibele redenen waarschijnlijk, maar dáár zit m de crux.

    1. BobbyHaarms

     Ook ja. En niet geheel onbelangrijk: Ajax is als club mijlenver afgedreven van de binding met zijn eigen supporters. Logo, beursgang, aandeelhouders…het heeft allemaal gezorgd voor de transformatie van een fijne warme topclub naar een kille, stinkend rijke middenmotor met zijn eigen supporters ergens op de 8e plek.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ja, dat is net de kunst.. de cultuur van je cluppie bewaren als je beursgenoteerd bedrijf bent geworden.. Ajax heeft daar duidelijk moeite mee en dat zie je oversl terug. Men probeert door naamgeving stadion en aankleding daar wel wat aan te doen, maar het clubgevoel is er nog niet.

    2. Widi

     Ajax is altijd al een club geweest waar heel veel stromingen een deel van de macht wilden. Daar is de beurs niet voor nodig. De vijfde colonne werd in de jaren-70 al in één adem genoemd met Ajax. Geen pleidooi om op de beurs te blijven. Wel een nuancering.

     1. De Nees

      Dat wel Widi, dat er reuring is bij Ajax is van alle tijden maar met de beursgang hebben die klaplopers een officiële functie gekregen en vinden daardoor genoeg stromingen om hun trawanten te mobiliseren. Zie maar wat Johan voor z’n kiezen kreeg, tot aan de rechter aan toe. In een clubstructuur met sterke figuren aan het roer kan je de 5e colonne beter pareren vind ik.

    3. De Nees

     De business mind overheerst in de club BR, gecombineerd met lieden als Sar en Bergkamp die het voetbal moeten dienen maar liever voor hun ego kiezen, dan zie je hoe ver we afgedreven zijn van de CLUB Ajax.

 4. Jimmy1971

  Tja , waardeloze communicatie dus en duidelijk gebrek aan betrokkenheid !!
  Ze zitten daar alleen maar voor hun eigen ego ..

 5. Fan uit 076

  Jongens laten we eerlijk zijn !! Bosz is gewoon voor het grote geld gegaan !!! ( en is zeker geen man met een ajax hart !!!! )

  1. Litmanen

   Jij bent niet helemaal in orde. Bosz is de enige die Cruijff heeft gevolgd in wat hij wilde: mooi voetbal en winnen, in die volgorde.

   1. BobbyHaarms

    Eens. Sinds Bosz weg is kijk ik geen seconde meer met plezier naar mijn cluppie. Vrijwillig of gedwongen weggegaan, zonder Bosz is Ajax maar een troosteloos cluppie wat niet om aan te gluren is.

  2. Indojood

   Zo zo, op hoge poten eisen wat wel en niet gepubliceerd mag worden. En als het niet gebeurt, ga je dan weg hier?

  3. De Nees

   Laat ajaxpers maar raaskallen. Meneer moet keer op keer zielig aantonen hoe groot een hardcore hooligan hij is, daar heeft hij een veilig forum voor nodig. Pak je zo’n kneus bij de strot dan begint het meteen te janken, zo’n type lijkt me dit.

 6. -buitenkantje rechts-

  Zal door de heren TH en directie ongetwijfeld meegenomen worden in hun zelfevaluatie..pffff 😠

 7. Jari10

  Heeft met clubliefde etc niets te maken. Is gewoon slecht bestuur. Ex voetballers zijn niet automatisch goede bestuurders. Een mix is noodzakelijk. En daar schiet plan Cruijff blijkbaar te kort. Van Gaal is de enige die in beide werelden kan functioneren en een groot Ajax hart heeft.

  1. Yindi

   Jari 10, volledig eens! Dat is nou precies wat ik hier al eerder eens heb beweerd. Van Gaal weet ik niet, ik denk dat een echte “ bestuurder” beter zou zijn.

 8. Jari10

  Heeft met clubliefde etc niets te maken. Is gewoon slecht bestuur. Ex voetballers zijn niet automatisch goede bestuurders. Een mix is noodzakelijk. En daar schiet plan Cruijff blijkbaar te kort. Van Gaal is de enige die in beide werelden kan functioneren en een groot Ajax hart heeft. Dan was dit zeker anders gelopen.

   1. AjaxKat

    Vind zeker dat Jari een punt heeft, ook wat betreft Van Gaal. Alleen is Ajax bestuurlijk zo doodziek dat het onmogelijk is dat er 1 persoon is die alle koppen dezelfde kant op krijgt. Het lukte JC, de grootste Ajacied ooit, ook al niet. Laat staan Van Gaal, die heeft nog meer mensen tegen zich. Daarom is voor mij LvG ook geen optie. Denk dat Michael van Praag de beste kaarten heeft en bij alle stromingen de meeste krediet heeft. Maar denk dat hij er geen zin in heeft. En geef hem eens ongelijk.

    1. Basisspeler

     Leuk verhaal over Neeskens die geweerd werd door een steward uit het Ajaxstadion en toen beloofde nooit meer terug te keren naar Ajax. Sjaak Swart vond het destijds ook onbegrijpelijk dat Neeskens niet naar binnen mocht. Van Praag was in die kwestie erg formeel en ook hij zorgde er niet voor dat Neeskens naar binnen mocht. Oud zeer door onbegrijpelijk sociaal arm gedrag.

    2. Litmanen

     Van Praag is een grote lafbek die zijn hele leven op zoek is geweest naar leuke baantjes in de voetballerij.
     Destijds onder bedreiging van nog meer geweld er persoonlijk voor gezorgd dat honderden mensen die een aandeel Arena hadden gekocht hun plaats kwijt raakten aan de f-side.
     Ondergetekende hoorde daar ook bij. Gewone mensen die allemaal 2500 gulden hadden betaald om verzekerd te zijn van een.plaats na jaren wachtlijst in de Meer.
     Van Praag deugt niet. Toen niet en nu niet. Vriendje van onze FIFA oplichters.

 9. De seijs

  Het zal toch niet zo wezen dat swart straks in het bestuur moet gaan zitten. Er zijn er hier die dat wel zien zitten? Gezellig met elkaar in de bestuurskamer het kakkerlak lied gaan zingen voor elke vergadering. En voordat ze naar huis gaan nog effe het ado lied in volle borst mee zingen. En dat moet ajax er weer bovenop helpen. Het moet toch niet gekker worden! ! Zelfs de supporters zijn al aan het doordraaien! 😣

  1. -buitenkantje rechts-

   Supporters hebben behoefte aan èchte Ajacieden in het bestuur.. Supporters zijn helemaal niet aan het doordraaien. Wat doe jij? Roepen om ‘backstabber’ v Gaal.. Jij bent degene die doordraait.

   1. De seijs

    Echte ajacieden zitten al in dit bestuur br!! Door Cruyff gekozen!! wel effe bij blijven br!! Wat ajax nodig heeft is een echte professionele leiding door heel de vereniging. En wie dat zijn maakt geen eene moer uit! !! Als ajax maar weer de beste wordt!

    1. -buitenkantje rechts-

     Sukkel Seijs.. Bestuur wordt gekozen door de ledenraad en moet worden benoemd door de aandeelhouders.. jij tegen mij zeggen dat ik bij de les moet blijven?? Haha! Lachwekkend..

     1. De seijs

      Laat ik maar netjes blijven br! Echte ajacieden toch? Daar heb jij het toch over! Kwamen deze heren niet op voorhand van Cruyff? !!

     2. -buitenkantje rechts-

      Ben jij eigenlijk wel bekend met de structuur van Ajax?? Ken jij het verschil tussen ALV, AVA, ledenraad, bestuursraad, RvC, Directie en TH ?

     3. De seijs

      Het bestuur is door Cruyff samen gesteld. Cruyff zijn idee. En jij kan praten en draaien als brugman maar nogmaals het is Cruyff zijn idee.

     4. -buitenkantje rechts-

      Het idee van Cruijff was het TH Seijs.. ‘Voetbaljongens’ die over het voebaltechnische gedeelte gaan. Bestuur wordt gekozen door de ledenraad.. Waar Cruijff zich in vergiste was dat ook onder voerbaljongens addertjes zitten.. Dat was miss hien verkeerd ingeschat.
      En daar hoeft geen Brugman aan te pas te komen..

     5. De seijs

      “Het idee Cruyff ” waar jij het over hebt werkt nog niet zoals het hoort dus. Iedereen hier (bijna) wil deze jongens of een deel daarvan ruimen. Jij ook lees ik. Zijn wel jongens op voorhand van Cruyff. En dat wilde ik even aanhalen. En wie er in het bestuur zit of komt, maakt mij niets uit. Mij gaat het om ajax! Dat moet weer regeren op de velde.

     6. -buitenkantje rechts-

      Hiervoor zeg je nog dat het bestuur door Cruijff is samengesteld.. nu kan je het niks meer schelen wie er in het bestuur zitten? Je wilt jongens “ruimen”? Je eindigt met een holle frase dat wilt dat Ajax weer gaat regeren op de velden..
      Ik kaat het hierbij, maar zou je willen aanraden om je af en toe in de materie te verdiepen waarover je een reactie plaatst.

     7. De Nees

      BR verspilde moeite om met seijss te discussiëren, verbanden leggen is gebleken niet zijn sterkste punt.

 10. Charka53

  Laat wel weer zien wat we allang weten het is een ongeorganiseerde bende bij Ajax en dat is ook te zien op het veld .

 11. AjaxKat

  En voor de rest: PB is al maanden weg, laten we daar alsjeblieft aan gaan wennen. En PB misbruikte zn onderhandelingspositie ook perfect. Laten we dat niet vergeten.

 12. Amoebe

  Alsof een rvc er uberhaupt iets in had kunnen betekenen!!!!

  Als mensen met egos (financieel onafhankelijk) botsen dat helpt het niet als er een paar bobos in hun dikke audi stappen richting amsterdam.

  Zij moeten zich bezig houden met het beursgenoteerde en nu niet een beetje quasi verontwaardigd doen….alsof bosz, sar of bergkamp zich maar enigsinds door hun had laten sturen.

 13. De seijs

  Ja samengesteld door Cruyff. En nogmaals wie er in zit maakt mij niet uit. Als er mensen uit moeten dan moet het maar. Nogmaals het gaat mij om ajax. En ajax staat voor mij boven iedereen. Mensen die er werken of komen zijn dat tijdelijk. Ajax is voor eeuwig.

 14. Forever nr14

  Ziek dood en dood ziek is de eens zo mooie prachtige trots, ziek gemaakt door een stelletje egotrippers en zakkeevullers, het blijft onbegrijpelijk dat er niets aan gedaan kan worden, om dit ongedierte te bestrijden!
  Zet die schijnheilige Bergkamp op een vleigtuig en stuur m aub de wereld rond en als de sodemieter van die klote beurs af!

  1. De Nees

   Het gezicht van hoe ziek de club is en schoolvoorbeeld van egotripperij kon je gister zien bij Voetbal Inside: Bergkamp. Wat gaf hij zich te kennen in dat interview, wat een arrogantie en zelfingenomenheid, om misselijk van te worden.

   1. BobbyHaarms

    Was echt een geweldige voetballer en ik heb van hem genoten…maar in deze functie heeft ie zich ontpopt tot een walgelijk schijnheilig teringventje.

    1. De Nees

     😂 teringventje ja… bully en pestkop past ook bij Dennisje. Ik heb ook genoten van hem als voetballer, maar triest hoe hij zich als persoon heeft ontwikkeld.

    2. Indojood

     Dat maakt het juist zo frustrerend. Dat uitgerekend Bergkamp dit doet. Met Van Basten had ik precies hetzelfde toen hij de breuk met Cruijff veroorzaakte.

    3. De Nees

     V Basten idd van dezelfde categorie Indo, ook vol hoogmoed wat zich o.a. uitte hoe hij geforceerd Cruijff ging tegenspreken om een statement te maken. Zo doorzichtig.

   2. Widi

    Hij mag van mij overtuigd van zichzelf zijn. Of zelfs arrogant. Maar dan moet hij wel eerst zorgen dat er heel goed gevoetbald wordt en dat Ajax 9 van de 10 keer landskampioen wordt.

    1. De Nees

     Bergkamp vind zich een hele slimme vogel. Dat hoogmoedige had hij al in zijn voetbaltijd, want meneer had toch maar even atheneum gedaan.

   3. Widi

    Bergkamp zou helemaal gelijk hebben gehad als hij de afgelopen jaren de beste beslissingen voor Ajax had genomen die hadden geleid tot mooi voetbal en resultaten. In dat geval mag je zeggen dat je er verstand van hebt en veel critici niet. Nu niet. Al jaren geen kampioen. En op een half jaar na al jaren slecht voetbal. Het is pure onervarenheid om dan zoiets voor een camera te zeggen. En ook niet heel slim.

 15. Bigboss

  Maanden later zou niet weet ik het sllemaal. Lekker betrokken en hoe kan je dan als RVC wst te vertellen hebben. Die hele RVC stelt dus niks voor want ze beslissen. Toch en dan mogen ze achteraf reageren ipv beslissen ….. snap er niks van

 16. JohnDoe77

  Kortom; dat is een wanprestatie van de directie. Iedere grote onderneming die een belangrijke kwestie heeft in het bestuur, licht hier de RvC over in. Maar niet bij Ajax, gelukkig hebben ze toch hun volledige bonus ontvangen die wij straks weer betalen bij de zoveelste verhoging van onze seizoenskaart!

 17. Widi

  Sar volgt twee jaar een cursus bij de Cruijff university en zou dan meteen maar geschikt zijn om Ajax te leiden. Hij kan Ajax in elk geval laten lijden.

  1. -buitenkantje rechts-

   Hij vond zichzelf in eerste instantie niet geschikt.. Misschien had daar beter naar geluisterd moeten worden. Spelers in bestuursfuncties gaat slechts sporadisch goed. Niet vreemd, omdat ze geen ervaring hebben in besturen en hun expertise op het veld ligt. Daar moet je ze dan ook voor gebruiken.

 18. Indojood

  Bosz had niets te maken met de RvC dus terecht dat hij hen niet heeft erbij betrokken. Dat zou ook raar zijn richting TH en directie, de mensen waar Bosz onder viel.

  Met enige regelmaat verschijnen deze verhalen op diverse supporter sites. Het geeft wellicht aan hoe we Peter Bosz missen. Ik weet niet of hij het gaat maken bij Dortmund maar voor ons was het de best mogelijke trainer.

  1. De Nees

   Zo is dat, precies de juiste man voor Ajax en vol met de ideeën van Cruijff, vind zo’n iemand maar weer ‘s. Weggepest door ordinaire egotripperij, iedere keer als je daaraan terugdenkt krijg je weer een pesthekel aan dat TH.

  2. Widi

   Maar Sar had wel met RVC te maken. Die had de verplichting om essentiele zaken (en dat was dit vind ik) tijdig te melden aan de RVC. En hij komt er mee weg.

  3. De Nees

   Daar heb je zeker gelijk in, die verplichting had hij. Niemand in de top wordt daar afgerekend op fouten. ‘Foutje, bedankt. We gaan weer over tot de orde van de dag’.

Reageren is niet mogelijk.