There are no ads, please add some


Johan Cruijff Arena krijgt Andreaskruisen op de tribunes

De Johan Cruijff Arena kleurt steeds meer rood en dat doet elke Ajacied goed. Nadat bijna het hele stadion is voorzien van rode stoeltjes, met uitzondering van de hoofdtribune wat later gepland staat, komen er in de hoeken van het stadion Andreaskruisen die zijn verwerkt in de stoeltjes. Ajaxlife mocht even kijken hoe dat staat en de eerste foto op hun twitteraccount laat zien dat men in het oude vak 410 is begonnen met de kruisen te plaatsen. Hiermee krijgt het stadion nog meer uitstraling met een Amsterdams tintje, en zo hoort het ook te zijn.

Bron: Ajaxlife


Gerelateerde posts

35 reacties

  1. Amoebe

   Uiteraard….maar had je er serieus nog aan moeten denken dat we in de Meer zouden voetballen?

   1. Litmanen

    Wel qua sfeer. Elke tegenstander stond al met 2-0 achter als ze het veld opkwamen.
    Bij voorbaat kansloos.

     1. Amoebe

      Begrijp me niet verkeerd he….het was heerlijk om met je enkels in de pis te staan 😂

 1. Jimmy1971

  Nu nog een nummer 14 in 1 van de vakken van het stadion en het plaatje wordt compleet !

  1. BobbyHaarms

   Juist, het echte oude logo en een enorm standbeeld van Johan. En natuurlijk een mooi clubhuis (niet in een parkeergarage maar in de buitenlucht!!!)

 2. KBouter

  De transitie van Arena naar Johan Cruijff Arena – of Johan Cruijff Stadion, vergeet die optie niet – behelst veel meer dan alleen een paar borden op het voetbalstadion te vertimmeren. Zo wil Amsterdam zijn certificaten van aandelen (39 procent) graag kwijt, want de gemeente is uit financieel oogpunt bezig een aantal van zulke deelnemingen afstoten. Ajax wil dat gemeentelijke belang best overnemen, om zo eindelijk eens serieus mee te kunnen verdienen aan de eigen thuisbasis: de club heeft nu nog maar 13 procent van de certificaten in handen. Maar in ruil daarvoor wil Ajax wel dat de bestuurlijke structuur van het stadion op de schop gaat: daar is zeker voor de leek geen wijs uit te worden.

  Bovendien speelt nog een vraag een cruciale rol: mag de naam van Cruijff als enige op het stadion of komt er ook een sponsor op te staan? Het lijkt potsierlijk, de Cruijff Vodafone Arena of het Cruyff Huawei Stadium, maar niets is onmogelijk. De keuze tussen Cruijff en een kapitaalkrachtige naamsponsor is als een ‘keuze tussen het sentiment en het verstand’, schetste een betrokkene vorige maand al. De familie Cruijff zegt geen enkele optie uit te sluiten. ‘Wij wachten af’, aldus Carole Thate, namens de familie.

  1. KBouter

   Ajax wil graag de meerderheid van certificaten en aandelen in bezit hebben, daarbij willen ze de totale organisatie en bestuurlijk structuur veranderen en zelf invullen.

   Er zijn echter meer aandeelhouders, oa de stichters van de Arena, bedrijven die miljoenen investeerden om de bouw mede mogelijk te maken, die vinden de naamswijziging Johan Cruijff Arena wel goed….maar om het bestuurlijk structuur volledig aan Ajax te laten zal er flink gepraat moeten worden vrees ik.

   Zo snel en makkelijk gaat dat dus schijnbaar niet.

   1. Ajax Barcelona

    In al die jaren is er nog nooit sprake geweest van bijv. Huawei Arena of Vodafone Arena. Ze lopen nu gewoon te kutten met misten en maren argumenten. Kortom, de naam komt nooit op het stadion te staan. We noemen het JC stadion maar nergens zal het op schrift komen.

 3. KBouter

  Laten ze de naam “Toekomst” maar veranderen in iets wat Cruijff is. Johan had meer met eigen jeugd dan met de Arena.

  Beginnen met een groot standbeeld.

  1. Ajax Barcelona

   Ze kunnen starten met op de seizoenskaarten etc de naam van Johan te plaatsen. Er is nu niets. Zo en zo ieder verkooppunt in het stadion de naam van een groot Ajax voetballer geven. Het stadion ademt texweinig Ajax. Ik mis foto’s in de wandelgangen van voetballers etc etc. Het is een kil stuk beton.

   1. Ajax Barcelona

    En het is zo simpel uit te voeren. Daarom denk ik dat ik naam nooit op het stadion komt. Als de simpele zaken al niet gedaan worden ……..

 4. Kingkong

  De meer was fantasties ik zat altijd op de openzitplaatsen voor de staantribune aan de stads zijde later altijd op de reynolds als ze de meer hadden kunnen vergroten had dat mijn voorkeur gehad , het heeft best even geduurd voor ik mecthuis voelde in de arena.

 5. Indojood

  Ze gaan eindelijk iets aan de kleuren doen, dat vind ik wel een plus. Tot vorig seizoen was het nog gewoon de Amsterdam Admirals huisstijl, kil, afstandelijk en anti-voetbal. In Turijn hebben ze uiteindelijk ingegrepen. Daar stond Delle Alpi waar niemand iets mee had. Gewoon weer afgebroken en nu staat er een prachtig stadion wat sfeervol is en Engels aandoet. Hadden we hier ook moeten doen met deze betonbak.

   1. Indojood

    Betonbak is een gangbare term voor sfeerloze stadions, iedere voetballiefhebber weet dat, behalve jij weer natuurlijk. Hoe verrassend. Op de site van VI was er zelfs de rubriek “Betonbak van de dag” n.a.v. hun themamaand over Italiaans voetbal. De ArenA past daar goed tussen als sfeerloze betonbak. De nieuwe kleurstelling zal verbetering brengen maar in een echt stadion gaan de nekharen overeind zelfs als het leeg is.

 6. AFCA my World

  Steeds meer Ajax,maar ik mis nog steeds ons oude embleem,en waarom adidas ? ⚽️

Reageren is niet mogelijk.