There are no ads, please add some


Keizer verklaart keuze Younes: ‘Hij is de krachtigste van de vier’

Amin Younes lijkt, na Joël Veltman, inmiddels uitgegroeid tot de nieuwe kop van jut bij supporters van Ajax maar ook bij analisten. Tijdens de nabeschouwing van de wedstrijd tegen Sparta (4-0 winst) vroeg analist Kenneth Pérez zich, voor de zoveelste keer, af waarom nu al drie trainer op rij (De Boer, Bosz en nu Marcel Keizer) toch telkens Amin Younes de voorkeur geven als rechtsbuiten. Sterker nog: Younes is inmiddels vaste speler geworden van  Joachim Löw in de Duitse nationale selectie en ook Löw looft de kleine vleugelaanvaller. Dat kan toch allemaal niet voor niets zijn? “Rendement heeft hij niet dus ik ben benieuwd waarom nu ook Keizer hem toch de voorkeur geeft?’, aldus Pérez.

Pérez werdt op zijn wenken bediend want direct werd de vraag gesteld aan Keizer. Ook Keizer is, net als De Boer en Bosz gecharmeerd van de Duitser, mede om zijn uithoudingsvermogen. “Het is niet zo dat Amin beter is, maar hij is wel de meest krachtige van de vier in zijn fysiek”, aldus Keizer die verder doelt op David Neres, Vaclav Cerny en Justin Kluivert. “Hij houdt het het langst vol in onze manier van druk geven. Vaak zie je dat als de flanken gelijkwaardig zijn, dat ik vaak de andere kant van Amin wissel. Een jonge jongen als Justin is bijvoorbeeld eerder vermoeid en je wilt vaak niet beide kanten wisselen.”

Pérez toonde al eerder kritiek op zowel Younes als ook Neres. Opvallend is wel dat nu de Braziliaan de laatste weken op dreef is je niemand, en dus ook Pérez, niet meer over hem hoort. Scorebord journalistiek die kan verstommen dus zodra je een paar keer scoort? Iets waar we bij Younes alleen al heel lang op zitten te wachten.

Peter Bosz verklaarde al eerder zijn keuze voor Ypunes: “Hij is altijd nadrukkelijk aanwezig. En dat is hij wel vaker, maar het rendement zal omhoog moeten. Dat mag je ook verwachten van vleugelspelers bij Ajax”, aldus Bosz destijds in gesprek met Ajax TV. De Ajax-trainer ziet wel dat de positie van buitenspeler een hele moeilijke is. “Ze staan eigenlijk nooit tegenover één tegenstander. Toch verwachten we veel van ze. Dat is lastig en valt vaak niet mee voor die jongens. Het rendement zal omhoog moeten. Ze staan op het veld om assists te geven en te scoren. Bij Ajax moeten dit soort spelers een ‘X’ aantal doelpunten maken. Als een buitenspeler alles speelt, ligt dat getal vaak rond de tien doelpunten. Én dan moet hij ook nog assists geven.”

Younes kwam in de zomer van 2015 naar Ajax. Ajax betaalde ongeveer anderhalf miljoen euro voor de inmiddels international, die overkwam van Borussia Mönchengladbach. Frank de Boer scoute hem persoonlijk. Younes was met Duitsland onder 21 actief op het Europees kampioenschap onder-21. Het spel van Younes deed De Boer denken aan Marc Overmars, al was die volgens hem sneller maar heeft Younes een betere techniek. “Hij is iemand die uit stilstand kan passeren, daar hebben wij niet heel veel spelers van”, aldus De Boer.


Gerelateerde posts

46 reacties

  1. De seijs

   Laat hem dan 1 helft voetballen. Kluivert kan toch best wel zeker ook 1 helft voluit. Anders zijn de trainingen niet goed genoeg Keizer!

   1. Toppertje

    Om JC nog maar eens aan te halen: “aankopen mogen eigen jeugd niet in de weg staan”.

 1. Charlie2011

  Ik volg het niet helemaal. Hij kiest voor 1 die meer uithoudingsvermogen heeft :s geef mij maar een die 45 min of 60 min kansen voor zijn teamgenoten creeert. Als younes het op zijn heupen krijgt dan zijn zijn acties best leuk om te zien. Maar laat kluivert en neres maar even proberen

  1. HURBIE

   Ik word doodmoe van die Keizer met zijn ingestudeerde en voorgezegde uitspraken
   Slaat helemaal nergens op
   Die man moet een LOI cursus gaan volgen
   Kunnen we van Schip halen bij PEC

   1. dickst14

    Younes heeft volgens hemzelf een goede klik met Bergkamp. Ik denk dat dat de ware reden is dat hij steeds wordt opgesteld.

 2. -buitenkantje rechts-

  Ik vraag me ook al drie trainers af waarom deze man opgesteld wordt.. Niet tot nauwelijks rendement..loopt zelfs vaak in de weg..heeft geen voorzet of assist.. heeft te weinig snelheid.. Maarrrr, heeft volgens Keizer het meeste uithoudingsvermogen!! Het zoveelste brevet van onvermogen van deze trainer. Al zou dat waar zijn..heeft hij daarmee al zijn tekortkomingen weggepoetst? De enige manier waarop Younes scoort is als een medespeler hem als kaatsmuurtje gebruikt en de bal via hem het doel in knalt. (Ziyech)
  Min antipathie tegen Keizer is zo gegroeid dat ik al kwaadheid voel opkomen als ik zijn kop in beeld zie. Heb deze man tot nu toe nog niks zinnigs over voetbal horen zeggen. Ook zijn behouden inspiratieloze keuzes spreken voor zich. Door hem is het kijken naar Ajax een wekelijks portie ergernis geworden…
  Maar zien hoe lang ik dit nog volhoud.

  1. Emilio4Ajax

   Ben het gedeeltelijk met je eens BR en dan voornamelijk het waarom opstellen en niet wisselen. Kan me wel vinden in de woorden van Keizer, maar je zou eens moeten proberen om met Kluivert op links en Neres op rechts te starten en dan in de rust of na een uur Younes voor Kluivert. Kluivert speelt dan hopelijk de verdediging zoek aan zijn kant en na de pauze, of uurtje kan Younes met zn kracht de druk opvoeren en ze helemaal stuk spelen…❌❌❤️🍻😘

  2. Toppertje

   Helemaal eens BR. Om te gillen deze uitspraak weer. Geeft precies aan waar het mis zit bij de prestatiedrang van Ajax. Younes krachtiger dan Neres. Maar wie is de huidige topscorer van Ajax? Hoeveel assists en goals van Younes? Laat gvd gewoon Kluivert beginnen dan mag Younes het als invaller desnoods afmaken. Lijkt me veel beter dan de huidige ergernis.

  3. Litmanen

   Van mij mag Keizer ook vervangen worden maar Bosz blijkt een hele goede trainer en Low is natuurlijk ook geen waardeloos trainertje.
   Als al die mensen steeds voor Younes kiezen dan zal er een statistiek zijn waaruit blijkt dat hij rendement heeft. Dat kan niet anders!

  4. Widi

   Ik heb een paar weken geleden het vermoeden uitgesproken dat dit de reden is waarom hij steeds opgesteld wordt. Voor de wedstrijd tegen Heerenveen was dat. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het er mee eens ben. Je ergernis over Keizer deel ik. Natuurlijk was ik niet in het stadion. Maar vanaf de tv zie en hoor ik geen mensen die luid en duidelijk langdurig hun ongenoegen over Keizer uiten. Of heb ik iets gemist?

   1. Litmanen

    Ach. Twee wedstrijden gewonnen, iedereen is weer stil, maar het spel ziet er niet uit.

 3. bs

  Het zou voor het rendememt van Younes en het team veel beter zijn als hij regelmatig op de bank zit.

 4. Jimmy1971

  Pfff , de krachtigste ..
  Dan halen ze in de winterstop zeker Rico Verhoeven erbij ?!
  Je kan ook met kluivert beginnen en hem dan na 60 minuten laten vervangen door Younes hoor Keizer !!

  1. -buitenkantje rechts-

   Tuurlijk Jimmy.. Gewoon lachwekkend irritant commentaar van deze trainer.. raakt kant nog wal. Niet serieus te nemen trainer waar wij het mee moeten doen. Triest.

 5. Charka53

  Dit is echt zwak Keizer hij loopt iedereen in de weg , een voorbeeld is Viergever komt in het midden op met de bal en wat doet Younes IPV het veld breed maken loopt hij naar Viergever en neemt de bal over en loopt zich vast , als dat dan de krachtigste van de vier is is er iets niet goed bij Ajax.

 6. Iamsterdam2015

  Net als fdb en pb moeten we het er mee doen!! Pb liet hem en Traoré ook hopeloos lang staat. Ach mensen we moeten het er mee doen.

 7. Dagrump

  Dar zal zeker zo zijn maar zoals anderen ook zeggen dan gewoon in de rust Kluivert in laten invallen !!!

 8. Rensenbrink

  Volkomen gefocust op de defensieve wissels die hij anders niet kan doen…. omdat Kluivert dan te moe zou zijn en gewisseld moet worden. Nou en??? Als je met 6-0 voorstaat hoef je defensief ook niet veel meer te doen.
  Gelul van een dronken aardbei.

 9. Basisspeler

  Nou bankzitters. Jullie weten wat jullie te doen staat. Allemaal het krachthonk in en er als kleerkasten weer uit komen. Goed kunnen ballen is tegenwoordig van ondergeschikt belang.

 10. afcadeluxe

  ga toch weg meer uithoudingsvermogen, volgens mij win je daarmee geen ruk,heb liever eentje die scoort ,laat younes maar invallen ofzo

  1. Widi

   Ik leg uit wat Keizer bedoelt. Ik zeg niet dat ik liever Younes zie dan bijvoorbeeld Kluivert.

   1. afcadeluxe

    nou,het rare is wel dat keizer afgerekent word op resultaat/prestaties,dan stel je toch niet je krachtigste speler op,maar die met rendement dunkt mij,maar ja daarom ben ik geen trainer met een kompetente staff achter mij

    1. Widi

     Trainers denken bijna altijd verdedigend. Bij Younes is de kans het kleinst dat de rechtsback van de tegenstander een assist geeft.

     1. afcadeluxe

      keizer is dan echt de verkeerde,ajax staat voor aanvallend voetbal,niet catenaccio

 11. Cootje Adriaanse

  Misschien ben ik een van de weinigen (en beslist geen fan van Marcel Keizer) maar ik zie Younes graag spelen. Een jongen met een goede mentaliteit (geen vervelende trekken), met een prima acceleratie. Als Younes aan de bal is, weet je dat er wat gebeurt. En helemaal mee eens dat er nog meer rendement uitgehaald kan worden, maar in de basis een buitenspeler die een actie durft te maken.

  1. De Nees

   Allemaal prima Cootje, maar dat alles moet in het teken staan van: rendement. Waar doe je het anders voor? Als je geen rendement hebt kan je beter thuis blijven.

 12. JohnDoe77

  Het lijkt mij niet helemaal voor niets dat hij ook in Duitsland speelt. Alleen scoren he…

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   En niet tijdig afgeven. Die had de koning van de assist kunnen zijn als hij een beter overzicht had gehad en minder zelfzuchtig zou zijn. Nu is er totaal geen rendement en alleen duurvermogen. Kunnen we beter een marathonloper kopen.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Maar ja, dan moet Neres 90 minuten spelen en dat is wel lang hoor.

 13. Forever nr14

  Idd Litmanen, iedereen is weer bedaard na 2 glansrijke overwininngen, was te verwachten! Triest allemaal zeg
  Younes pfffff is niet te geloven, ik heb er eens opgelet gisteren, die kan gewoon echt niet foebele

 14. AFCA07

  Sorry, maar dit artikel is wel heel slecht geschreven. Niet bepaalt objectief en ook nog vol fouten..

Reageren is niet mogelijk.