There are no ads, please add some


Klaassen voor 27 miljoen naar Everton

Ajax en Everton FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Davy Klaassen naar de Engelse club. Met de overgang is een transfersom gemoeid van 27 miljoen euro. De onderhandelingen speelden al vanaf afgelopen maandag maar nu is de transfer dus definitief. Klaassen speelde 181 duels voor Ajax en scoorde daarin 55 doelpunten. Klaassen heeft bij Everton een vijfjarig contract gesigneerd. Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft in een reactie aan dat hij trots is op Klaassen en hem nog graag een jaar in dienst van Ajax had zien spelen. ‘Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière, al hadden wij hem nog graag een jaar bij Ajax zien spelen. Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

39 reacties

  1. KBouter

   Veel geld?

   Als je een gelijkwaardige speler terug wilt kopen betaal je 50 mio!!

   Davy tenks for all en succes in je verdere carriere!

   1. koote207

    Ik denk dat Ajax ook heeft mee gewerkt aan deze transfer, is ook goed zo toch.? Gelijkwaardige spelers komen er al aan!

   2. BobbyHaarms

    Mee eens KBouter, nergens haal je zo’n gelijkwaardige speler voor dat geld. Maar de gunfactor zal ongetwijfeld ook meespelen. En ja, het is Davy zeker gegund.

   3. Iamsterdam2015

    Gelijkwaardige speler
    Was Klaassen ook niet toen hjj begon zijn basisplaats te veroveren. gelijkwaardig is vd Beek ook niet maar hij is goed op weg. Spelers die weg gaan bij ajax worden zelden vervangen door een gelijkwaardige speler. Ja ok, je hebt een Sanchez en wat andere uitzonderingen.
    Je moet mazzel hebben met de talenten die je hebt als een Kluivert, Nouri etc etc. Maar goed ik begrijp wat je bedoelt KBouter. Verder is het hem uiteraard gegund!!!

 1. Ronald96

  Mooie transfer, gun het hem van harte. Die gaat het bij Everton nog wel ver schoppen.

 2. DanielenRico

  Klaassen, bedankt voor die mooie jaren. Betere/mooiere stap kan je niet krijgen, succes bij everton!

 3. dickst14

  Mooi voor iedereen. Klaassen blij en klaar voor nieuwe stap. Opvolgers staan klaar. En een mooie transfersom. Lijkt een beetje op het idee van Johan.

  1. KBouter

   Klopt…zó werkt dat bij Ajax…opleiden, even van profiteren en dan goed verkopen.

  2. Indojood

   Klaassen is vooralsnog de enige die wat langer bij Ajax is gebleven. Ik vind hem ook na dit seizoen pas klaar ervoor dus het is goed zo.

   1. BobbyHaarms

    Zeker. En een uitstekend voorbeeld voor de rest om niet je carrière te vergooien door te vroeg weg te gaan.

    1. Indojood

     Is zo maar sommige spelers zijn er eerder klaar voor. Eriksen was 21 toen hij naar Spurs ging. Ik vind Klaassen een sympathieke jongen en een echte Ajacied maar ik vermoed dat hij niet veel beter meer gaat worden.

     1. BobbyHaarms

      De tijd zal het leren. Maar Koeman is wel een uitstekende trainer om het allerbeste uit de spelers te halen. Hoop hem ooit nog eens terug te zien bij Ajax.

     2. Indojood

      Nou, dan zullen er weer een paar gaan steigeren want hij heeft bij de kakkies getraind. Nu PB weg is zie je die stemming weer terugkeren. Kakkerlak dit en dat die overal de schuld van krijgt. De man verdient krediet voor het terugbrengen van het Ajax-voetbal en daar hebben Davy en Ajax nu van geprofiteerd. Een ongeïnspireerd Ajax zonder prijzen zoals onder FdB de laatste jaren had deze transfer niet mogelijk gemaakt. Milik kon zoveel opbrengen door internationaal voetbal (EK). Door de EL finale weet iedereen weer wie we zijn en waar we voor staan.

 4. Indojood

  £ 27 miljoen, heren redactie.

  Bedankt voor alles en veel succes, Davy. Had hem liever bij onze joodse vrienden van de Spurs gezien, Everton is een beetje een houthakkersteam.

  1. dickst14

   Everton is een tussenstap. Spurs is ondanks dat ze geen kampioen werden het beste team van Engeland.

   1. Indojood

    Zie het. Dan is het alsnog aangepast. Op de Everton site stond gisteren nog £ 27M.

 5. JohnDoe77

  Valt weinig aan de woorden van Marc toe te voegen. Super gedaan Klaassen en mocht je maar een voorbeeld zijn als het gaat om goede carriere opbouw voor de ongedurige jeugd! Bedankt!!!

 6. De seijs

  Davy bedankt voor je altijd 100% inzet. Veel succes, en misschien kom jij wel in goede vorm je carrière afsluiten bij ons ajax.

 7. Geroldkohlen

  ik heb gelezen dat het bedrag 28,5 mil zou zijn. maar het is hem gegund ,ook altijd loyaal geweest naar ajax. nu is het tijd voor donny!

 8. Charka53

  Davy gaat voor 27 miljoen naar Everton en als hij zich blijft ontwikkelen en dat zal ook wel gebeuren is hij zo het dubbele waard dus voor Everton is het een win win deal .

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Eens 👍

 9. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

Reageren is niet mogelijk.