There are no ads, please add some


Jordi: ‘Ajax speelt in de geest van mijn vader’

Jordi Cruijff geniet momenteel van het spel van Ajax en ziet daarin veel gelijkenissen van zijn vader terug. Geen toeval volgens Jordi want trainer Peter Bosz heeft dezelfde opvattingen over voetbal die zijn vader ook had.

‘Mijn vader stelde altijd dat het voetbal centraal moest staan en heeft dat ook uitgedragen. Kijk naar Barcelona waar nog steeds de ideeën van mijn vader springlevend zijn. Ook bij Ajax zie ik dat nu terug omdat Peter Bosz dezelfde opvattingen heeft. Aanvallend voetbal spelen met druk naar voren waardoor de tegenstander het in de meeste gevallen moeilijk krijgt. Tevens durft hij ook jonge spelers op te stellen. Wat dat betreft werpt het zijn vruchten af’.

Bron: De Volkskrant

Gerelateerde posts

24 reacties

 1. Iceman

  Mooi gesproken. En als wij vanavond winnen met dit zelfde voetbal wat Johan zo voor ogen had dan is dat eens te meer bevestigd Johan Cruijff de beste Ajacied For Ever. Go Ajax ga ervoor met alles wat je hebt die beker is voor ons.

  1. HURBIE

   Mooie bekroning voor Johan Cruijff als we de naam van hem op het stadion hebben en als Kroon op zijn naam de Europa League WINNEN

 2. Charlie2011

  #jcruijf #ajax #elfinale #winst #ajaxsupporters. We gaan dit doen wzawzdb spanning in mijn onderbuik houd het niet meer AFCAJAXAMSTERDAM

 3. Jimmy1971

  Prachtig hoop dat JC meekijkt boven en na vanavond er met een dikke glimlach een biertje op kan nemen !!

 4. woody79

  manchester kan niet van ons winnen. we kunnen hooguit van ze verliezen. hoop dat ajax ook vanavond fris spel laat zien. 💪

 5. ajacied078

  come on boys make us proud! 90 minuten lang voor Ajax Amsterdam! laat die Engelse lui maar flink zweten en niet weten wat ze overkomt.

 6. dickst14

  Het zou mooi zijn om deze cup te pakken en…. op te dragen aan de grootste ooit : onze Johan

 7. Charlie2011

  Dat is echt een ding wat ik van deze boys verwacht. Gewoon gaan totdat je erbij neervalt strijd power amsterdam dat wil ik zien. Na deze wedstrijd van vanavond moet iedereen weer zeggen over andere clubs in nl zij komen uit het land van ajax.

 8. JohnDoe77

  Mooie woorden en bijzondere gedachte! Pakken die prijs vanavond, ter eren van JC!

 9. Charlie2011

  Is gewoon bizar ik ben aan het werk maar kan mij gewoon niet concentreren. Gedachte zit alleen bij die wedstrijd. Pfff stel wij halen de champions leauge finale. Dan kan ik weggedragen worden. #ajax kampioen

 10. Remco425

  Nou, zo springlevend zijn zijn ideeën niet meer bij Barcelona. Maar verder geen speld tussen te krijgen.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Spelopvatting zeker wel Remco. Intern bij Barcelona weet ik niet maar de spelopvatting is druk naar voren en aanvallend voetbal met de juiste opbouw techniek.

   1. Remco425

    Honderden balletjes breed en terug en dure aankopen ipv eigen jeugd de kans geven. Precies de geest van Cruijff inderdaad.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Heb je toch niet echt opgelet 😉

     1. Remco425

      Of jij zit met je gedachten nog bij het Barcelona van 20 jaar geleden 😉

Reageren is niet mogelijk.