There are no ads, please add some


Bosz heeft gesprek gevoerd met Tete en Veltman

Kenny Tete leek zonder twijfel de nieuwe rechtsback van Ajax te worden maar sinds de komst van trainer Peter Bosz moet Tete het doen met een plek op de reservebank en krijgt Joël Veltman de voorkeur op die positie. Die wissel zorgde voor veel discussie bij supporters en in de media.

Bosz laat tegenover Ajaxlife weten dat hij met beide spelers heeft gesproken over de situatie. ‘Wat wil je dat ik daarover zeg? Het is een situatie waar ik een keuze in heb gemaakt en dat heb ik besproken met beide spelers. Ik wil niet dat zij via de media dingen lezen of horen. Of iets wordt anders opgeschreven of ik gebruik een paar andere woorden. Ik probeer met spelers een vertrouwensband op te bouwen en dat is ook bij Joël en Kenny het geval. Dat ga ik hier niet toelichten’.

Bron: Ajaxlife

Gerelateerde posts

159 reacties

 1. Charka53

  Wat wij er van vinden is niet belangrijk en als Tete er mee kan leven dat hij voor Bosz tweede keus is dan is het zo en hoeven wij ons daar niet druk meer over te maken.

  1. AB: Jonk terug naar Ajax

   Als Tete er mee kan leven is hij gewoon vertrokken straks. Doodzonde, we zijn hem dan ook mogelijk kwijt voor het Ned. Elftal.

    1. HURBIE

     Hoop het niet Widi ,dat zou een echte aderlating zijn
     Hoop dat Bosz hem overtuigd heeft dat hij hem eerdaags nodig heeft

     1. Widi

      De realiteit: Bosz zegt dat zijn keus gemaakt is. Dat zal niet zo snel veranderen. Veltman is contractverlenging aangeboden. Tete niet. Dus ik ben bang dat Tete eieren voor zijn geld zal kiezen.

     2. BobbyHaarms

      En dat is jammer. Veel liever Veltman nu verkopen. Speelt al 5 jaar basis en staat de laatste 2 jaar gewoon stil in zijn ontwikkeling terwijl Tete verdedigd veel sterker en sneller is en veel meer potentie heeft. Maar ja, belangstelling voor Veltman is er niet of nauwelijks en dat zegt toch ook wel wat..

     3. Toppertje

      Juist Bobby. Voor spelers van Ajax met zijn leeftijd zou er interesse moeten zijn. Hij komt op die positie gewoon tekort voor buitenlandse clubs. Vind ook het overdreven dat sommigen aangeven dat hij voetballend zoveel beter is dan Tete. Heb dat voetballende vermogen maar weinig gezien.

     4. BobbyHaarms

      Idd. Sterker, naar mijn idee heeft Tete aanvallend enorm veel progressie geboekt de laatste maanden. Al vind ik dat verdedigen de allereerste taak is van een verdediger (ja ook bij Ajax) en dat doet hij uitmuntend.

     5. Litmanen

      Prachtige verhalen allemaal. Bosz heeft gekozen voor completere voetballers op de backplaatsen. Verder is het zo dat zowel Sinkgraven als Veltman inzetbaar zijn op andere plaatsen in geval van nood.

      Tete is echt een prima back en als een bondscoach voor hem kiest ipv de vele andere opties van goede Nederlandse backs dan kan dat eventueel ook als hij bij een andere club speelt.

      Verder vind ik het nogal vreemd dat hier op het forum geroepen wordt dat bijv. Nouri weggaat als hij geen basisplaats krijgt en dat dat ook geldt voor Riedewald en Tete.
      We hebben gezien wat het betekent als te jonge spelers bij Ajax vertrekken. Meestal is dat einde internationale carriere.
      Wat is er mis om als hele jonge voetballer bij een topclub als Ajax te wachten op je kans? Jongens als De Jong en vdBeek hoor je ook niet. Die weten blijkbaar: als er straks iemand verkocht wordt of geblesseerd raakt dan komt mijn kans vanzelf.
      Ook nu worden ze miljonair, wat zeuren ze in godsnaam? M.i. Heeft het te maken dat er te weinig spelers met internationale ervaring bij Ajax rondlopen en die gasten op de trsining een keer goed raakt, zoals Lerby en Israel vroeger deden, of Krol en Suurbier.

      Bosz heeft laten zien dat hij de goede keuzes heeft gemaakt. Geweldig gepresteerd met prachtig voetbal.

      Ik ben een fan van Veltman, maar als Bosz andere keuzes zal gaan maken blijf ik achter hem staan. De man ziet precies wat zijn elftal nodig heeft e n waar en wanneer.

     6. EugAjax

      Ja Litmanen geen speld tussen te krijgen in dit verhaal. Ik schat zo in dat niet iedereen er zo in staat😃.

     7. BobbyHaarms

      Klopt, Bosz doet het echt prima. En volledig mee eens dat spelers echt veel te snel voor het buitenland kiezen als er (vooralsnog) geen uitzicht is op een basisplaats. Daarom hoop ik ook dat sommige spelers uitzicht krijgen op (meer) speeltijd. Denk daarbij aan Nouri, Tete, Riedewald, De Jong, vd Beek. Je moet er toch niet aan denken dat we deze spelers nu al gaan kwijtraken..

     8. Litmanen

      Bobby je hebt gelijk van die ontevreden koppies, maar als je die vijf allemaal een basisplaats geeft, dan zitten Schone, Klaassen, Ziyech, Viergever en Vektman op de bank.
      De sterkste spelers dit seizoen. Ik hoop dat die gastjes dat ook meekrijgen. En anders maar naar een buitenlands avontuur. Veel geld, weinig carriere…..

     9. BobbyHaarms

      Alle 4 een prima seizoen Litmanen. Ik zeg bewust 4 ipv 5 want Veltman heeft geen wereldseizoen gedraaid, echt niet. Hooguit degelijk bij vlagen, maar meer ook niet. Komt gewoon duidelijk snelheid en kwaliteit tekort om naar het niveau te gaan waar Ajax naartoe moet. Daar mag je na 5 jaar basis echt meer van verwachten, nee mag je zelfs van hem eisen..

     10. BobbyHaarms

      En wat BR al aangeeft, dit geldt voor als er spelers vertrekken. Uiteraard zijn de meeste basisspelers nu (nog) beter.

     11. AB: Jonk terug naar Ajax

      Ik heb het netgens over een basisplaats oor de jonge spelers. Ik heb het over d mogelijkheid van eel meer speelminuten. Bosz stelt een brede en gelijkwaardige selectie te hebben, laat dit dan zien in de praktijk. Vooral na EL wedstrijden had hij veel meer een beroep moeten doen op andere spelers. Ook had hij in veel wedstrijden veel eerder kunnen wisselen om ze meer minuten te laten maken. Ik heb het er over als de jonge spelers dat uitzicht zelfs niet hebben, dat ze weg zijn. Die gasten willen voetballen en niet op een bankje zitten en dat is gewoon heel logisch. De eigen (verkeerde) vertaling die diverse mensen aan bovenstaande mening geven is gewoon heel erg vermoeiend, kortzichtig en dom.

     12. AB: Jonk terug naar Ajax

      Buiten dat is het nogal apart dat vooral Litmanen mensen veroordeeld over “blind” volgen van een visie. Litmanen is het voirbeeld van het blind volgen van de keuzes van een coach. Alleen maar meepraten met de coach en niet discusieren. Alleen maar “de coach werkt met de mensen dus hij weet wat hij doet”. Ik heb altijd een bloedhekel gehad aan dat soort medewerkers, daar kwam je echt niet ver mee.

     13. Toppertje

      Veltman komt in de topwedstrijden gewoon tekort als back en maakt daardoor domme overtredingen. Dat hij in de meeste competietwedstrijden overeind blijft maakt hem nog niet geschikt voor de top waar Ajax naar hoort te streven. Misschien in het centrum al denk ik dat hij het daar al zal moeten afleggen tegen de Ligt en Viergever.

     14. Litmanen

      Topertje, juist in de topwedstrijden was Veltman dit jaar een sterkmaker, maar het heeft weinig zin hier om dat elke keer aan te tonen, want wat die jongen ook doet er zijn er hier een stuk of tien die onder aanvoering van AB wekelijks een anti-Veltman opmerking moeten maken, al gaat het over zijn schoenveters.
      Beetje zielig en Ajaxfan onwaardig om je eigen speler zo naar beneden te halen.
      Jullie kunnen het beter een keer hebben over al die verwende kinderen die na 1 reservebeurt hun pizzabakker aan het werk zetten.

     15. EugAjax

      Vind ik ook Litmanen. JUIST in topwedstrijden is Veltman goed. Probleem is vaak als hij er makkelijk over gaat denken….overigens 1 uitzondering. Schalke uit vond ik hem verschrikkelijk slecht. Ik ben er tot op dag van vandaag nog niet over uit dat het kwam omdat hij zelf heel slecht was of omdat hij Sanchez TEveel wilde helpen aangezien die toen nog slechter in de wedstrijd zat.

     16. Indojood

      Behoudens ajaxpers en nog een paar zuurpruimen zijn de meesten hier niet ontevreden over PB. Niet zo generaliseren. Wat dacht je van je maatje EugAjax. Voorspelde grote verliespartijen vanwege het risicovolle spel, brandde PB compleet af na Standard en Cambuur uit en nu kan ie opeens niets meer fout doen. Gedurende het seizoen zijn de meesten die hier inhoudelijk kunnen discussiëren, kritisch en complimenteus, waar nodig. In het geval van Veltman en Sinkgraven heeft PB het bij het verkeerde eind.

     17. EugAjax

      Indojood even kleine rectificatie aangezien je het niet helemaal goed verwoord. Aan begin seizoen heb ik idd sceptisch gereageerd op Bosz en voorspeld dat er onregelmatige uitslagen te verwachten waren. Dat is uitgekomen. Verder was ik na winterstop sceptisch omdat vooruitgang in spel uitbleef, klopt ook. Ik was niet na Cambuur uit kritisch maar VOOR toen ik de opstelling doorkreeg. Ik heb toen voorspeld dat we er die avond uitgingen en klopte en ja toen werd ik flink boos. Ik vind dat nog steeds een super fout! Maar nog beter zelfs Bosz vind dat want daarna zijn die spelers nauwelijks nog aan bod gekomen. Standard uit kan ik me zelf niet meer herinneren, maar kan zijn omdat Ajax nog eerste moest worden en Bosz doodleuk met weer tweede aankwam? Ja dan kan ik het me voorstellen. Gin gelukkig goed die wedstrijd. Maar als je over heel seizoen kijkt heeft hij goede prestatie neergezet en ja beter gedaan dan ik verwacht had. Met nog 1 aantekening. We hebben nog helemaal niets en dat inmiddels drie jaar!!! Ajax onwaardig! Niet Bosz aan te rekenen maar tevreden kunnen we nooit zijn als we prijsloos blijven. Desalniettemin speelt Ajax nu steeds beter en heeft Bosz mij overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is. En mbt Veltman en Sinky JIJ vind dat Bosz het bij het verkeerde eind heeft!

     18. AB: Jonk terug naar Ajax

      Mbt Veltman en Sinkgraven vindt ongeveer 90% van d supporters dat Bosz het bij het verkeerd eind heeft. Let eens op de reacties tijdens de wedstrijden bijvoorbeeld vanaf de tribune. Maar dat zullen ongetwijfeld allemaal dombo’s zijn.

     19. Litmanen

      AB, je bent zelden bij een wedstrijd en als je er niet bent kijk je zelden op tv, hooguit de samenvatting.
      Omdat je zelf zo openhartig bent komen jou opmerkingen hier steeds debieler over.

      Eerst moest alles op de Cruijffmanier, nu gebeurt alles op de Cruijffmanier, is het weer niet goed.
      Aanvallend, goed voetbal met veel eigen talent.

     20. Jari10

      Helemaal gelijk Litmanen. In Duistland ben je een talent tot je 23e. Nouri moet blijven en volgt Zijech op. De ommekeer voor Bosz was na de bekerwedstrijd met Sinky op linksback. In balbezit 3-4-3 als in de toptijd onder van Gaal.

     21. EvdB

      Onbegrijpelijk
      Veldman is een matige back die kwestbaar is, domme overtredingen maakt en snelheid mist.
      Tete is in alle facetten van het vededigen aantoonbaar beter

     22. Litmanen

      Het wordt tijd dat echte fans de namen van ckubspelers zonder fouten kunnen schrijven. En dan bedoel ik geen tikfouten.
      Sukkels.

   1. EvdB

    Tete is zoveel beter als verdediger…
    Meer snelheid, meer fysiek, geen domme overtredingen en zo kan ik nog wel even doorgaan

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     Het overgrote deel van de supporters is het 100% met je eens hoor, maar ja één eigenwijsje is voldoende om het ovegrote deel niet te volgen 😉

    2. Litmanen

     O echt? Ik kan me van Tete twee terechte, dus rood, gele kaarten herinneren in een heel belangrijke wedstrijd.
     Bovendien, in Oranje faalde hij overduidelijk.
     Tete komt net kijken en moet gewoon zijn werk doen, net als zijn collega’s, voor een kostelijk salaris!

     1. Litmanen

      Bovendien, ik heb Tete nog nooit een kopduel zien winnen of een pass zien geven van meer dan tien meter die aankwam.

     2. Widi

      Ik weet niet of jij dat als een kopduel telt, maar gisteren scoorde Tete met een kopbal

     3. AB: Jonk terug naar Ajax

      Litmanen is echt simpelweg geestelijk gestoord. Jammer, zielig maar het kan gewoon niet anders. Is geen gesprek mee te voeren. Maar goed ook hij mag op het forum, geen probleem. Niet meer serieus nemen is het beste en af en toe een beetje laten dimmen als hij te ver doorslaat. Ik denk dat Eug zijn verzorger is met de opdracht hem regelmatig gelijk te geven anders twijfel ik ook ernstig aan de gezondsheidstoestand van Eug. Maar goed, dit mag ik natuurlijk allemaal niet zeggen he dus doe ik dat maar niet.

     4. Widi

      Het was van mij gewoon een inhoudelijke reactie. Niet mijn bedoeling om Litmanen af te branden. Ik had liever van hem zelf een antwoord gezien.

     5. AB: Jonk terug naar Ajax

      Ach ik mocht alweer van de tweede ring springen van hem dus hij krijgtvze gewoon van links en rechts om de oren. Sorry, maar wat anderen hier van vinden zal mijn reet roesten.

     6. Litmanen

      Widi, als AB zich in de discussie mengt, dan komen er van mijn kant geen normale reacties meer.
      Ik pas me aan of zwijg.

  2. Machlas

   Wat wij vinden is niet belangrijk? Supporters zijn niet belangrijk? Ok Wat een visie joh. Haha

   1. Prinsengracht

    Overschat je rol als supporter vooral niet. Je mag juichen en betalen. En af en toe klagen. Voor de rest luistert niemand naar je.

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     Maar daarom hoef je niet als een blinde te volgen. Zit een groot verschil tussen.

   1. Widi

    Toch best leuk dat de moeder van Nick Viergever ook op het forum zit. Welkom mevrouw Viergever.

 2. -buitenkantje rechts-

  “Ik heb daarin mijn keuze gemaakt”.. zou ik nooit tegen spelers zeggen.
  Keuzes zijn altijd voorlopig en resultaat en situatie afhankelijk.. Als je zegt dat je je keuze gemaakt hebt ontneem je daarmee bij de ander ook de motivatie om er alles aan te doen.
  Beide spelers moeten het gevoel hebben er keihard voor te moeten knokken en iedere wedstrijd kans te maken op een basisplek.

  Los hiervan ben ik het niet eens met de keuze die Bosz maakt.

  1. Joep

   Je moet het ook per wedstrijd bekijken. Het is de kunst om deze spelers te blijven motiveren.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat becoel ik Joep.. situatie afhankelijk.. Je bekijkt je tegenstander.. de vorm en fitheid vd speler en wat je op de training ziet..
    Belangrijk blijft dat beide spelers in de gaten hebben voor een basisplek te moeten knokken..

  2. dickst14

   Nee hij heeft zijn keuze gemaakt. Dus zoals ik eerder al schreef: Tete kan nog zo goed spelen, hij komt toch niet in basis. Traore kan nog zo slecht spelen, hij blijft in de basis. vreemd hoor.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dodelijk voor de motivatie van een reservespeler Dickst.. Je zal bv Cerny heten en wekelijks 1x of vaker scoren.. En dan in Ajax1 een linksbuiten zien die 3 goede wedstrijden per seizoen speelt. Of bv Riedewald heten en de trainer bouwt liever een aanvallende middenvelder om tot back dan dat hij jou een kans geeft.. Hoe gemotiveerd blijf je dan als jonge speler?

    Dit is zeker nog een leerpunt voor Bosz.. alle spelers gemotiveerd houden en in het nest.

    1. dickst14

     Ja vind ik ook. Het voetbal is weer des Ajax maar voor mij is hij ongeloofwaardig als hij zegt 20 volwaardige basisspelers te hebben maar steeds dezelfde 11 opsteldt ondanks slechte prestaties. (Veltman Younes Traore).

  3. Remco425

   Ook situatieafhankelijk kiezen is een keuze. Voor het ene speltype de één gebruiken en voor een ander speltype de ander, is ook een keuze. Door te zeggen dat hij zijn keuze heeft gemaakt wil dus niet zeggen dat hij altijd voor dezelfde kiest. Wat PB hier dus zegt, zegt niets.

  4. Geroldkohlen

   ik dacht precies het zelfde toen ik het las! en ook ik vind dat Bosz in deze de verkeerde keus gemaakt heeft!

   1. Litmanen

    Gek toch, iedereen is tevreden met het spelvan Ajax, maar er moeten er wel altijd minimaal vier of vijf vervangen worden.
    Ik ben blij dat de juiste man op de juiste plaats zit ipv al die betweters hier.
    Met de keuze van alle “kenners” hier hadden we in het rechter rijtje gestaan.

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     Met de keuze van alle “kenners” waren we kampioen geweest. Is toch leuker dan tweede hoor. Maar als ik in het stadion zit, zit er volgens jouw logica in heel Zuid geen enkele kenner. Kom het ze even persoonlijk vertellen woensdag of a.s. Zondag. Ik zal je graag een rondleiding geven langs de diverse vakken.

     1. Litmanen

      tweede ring: en springen. ouwe kenner van me.
      waar wil je verstrooit worden mongool, damestoilet? komt goed. Ik zal de toiletjuffrouw officieel vragen voor een paar laatste woorden. Zoiets als “beste mensen, net als ik had AB geen verstand van voetbal. Maar dat mocht se pret niet drukken, zolang hij de pilletjes maar bleef innemen. Jammer hoor”

     2. Moosie

      En nou nooit meer zeiken als iemand jou de waarheid vertelt nietmanen want met dit soort teksten van jouw hand kun je de bal terug verwachten.
      Jij schijnt niet verstrooid te worden, jij belandt tussen het kattenvoer.

     3. Litmanen

      Ik ben een kattenliefhebber, dus geen probleem.
      AB is hier tijden bezig om mij en sommige andere mensen te treiteren, te zuigen en neer te sabelen, terwijl hij de helft van de wedstrijden waar hij een mening over heeft niet ziet.
      Houdt dan je bek of verwacht de strontkar terug.
      Verder zal ik dat met niemand doen hier, tenzij iemand mij bewust net zo beledigt als hij doet.
      De man heeft nog nooit op inhoud gediscussieerd. Wel is hij van mening dat 95% het hier met hem eens is.
      Maar ik zal net als een aantal andere mensen niet meer reageren op dit stuk stront.

     4. RobbyZ

      Negeren die gozer ab! Die spoort niet,ik maak mij niet meer druk om zijn domme gelul want ik denk dat hij elke dag in zo’n busje word opgehaald voor de dagbesteding en lekker de ramen aflikt onderweg naar de werkplaats,iemand die zo lult is niet helemaal 100% ! Met dit soort figuren win je nooit wat!

 3. Indojood

  Slechte keuze, PB. Veltman is al 25 en verdedigend zwak. Wordt ook niet meer beter. Verkopen.

  1. Widi

   Vurnon Anita is transfervrij. Speelt rechtback tegenwoordig. Hij was de Appie van zijn lichting. Zie jij er wat in om hem terug te halen als hij dat wil, Indojood?

   1. Indojood

    Nee. Als Veltman wordt verkocht dan gaat Tete daar spelen, dit is wat ik hoop. Als Veltman blijft dan zal er niets veranderen.

    1. Widi

     Maar Tete zal vertrekken. Dat zie jij ook wel aankomen denk ik. En we hebben graag een dubbele bezetting. Ik was meer benieuwd naar jouw mening over Anita. Die kan op een aantal plaatsen spelen. En hij is 28. Goeie leeftijd.

     1. Indojood

      Als Zeefuik niet voldoet, wellicht. Op andere posities in de verdediging? Ik weet het niet. Voor het middenveld vind ik het sowieso geen optie, daar hebben we al genoeg.

     2. Widi

      Toen hij vertrok was hij heel goed op 6. Maar je hebt gelijk dat we al veel middenvelders hebben. Met Zeefuik moet hard gewerkt worden. Ik vind dat hij van degenen die een kans maken op Ajax 1 de minste progressie heeft geboekt dit jaar. In principe is hij een goede felle verdediger. Maar hij blijft maar domme overtredingen maken waardoor hij gele kaarten krijgt. Zelfs in de YL waar hij dispensatiespeler was, deed hij dat. Heitinga loopt rond bij Jong Ajax. Die zou daar toch mee bezig moeten zijn. Dat is belangrijker dan nu al de cursus doen. Daar is tijd zat voor. En nog genoeg te leren. Maar nu dwaal ik af.

     3. Toppertje

      Anita is zeker ervaren maar niet van het niveau dat we hem terug zouden moeten halen. Hij zal eerder de aankomende middenvelders in de weg lopen dan een aanvulling zijn als rechtsback. Maar moet wel zeggen dat ik te weinig van Zeefuik weet. Zijn invalbeurt beviel goed maar de details van Widi heb ik zelf niet. Ben inderdaad bang dat Tete weggaat. Is juist de verdediger die we in topwedstrijden nodig hebben.

     4. Remco425

      Toen Anita vertrok was hij goed, niet heel goed. Hij had zelfs nog geen vaste basisplek. Ik denk niet dat hij beter is dan wat we al hebben.

     5. Widi

      Ik denk dat hij daarom juist weg moet bij Newcastle. Die gaan weer 11 nieuwe halen.

     6. Litmanen

      Hij had bijna wekelijks een basisplaats, dus hij gaat cashen, al moet hij naar China.

 4. JohnDoe77

  Prima dat hij met ze praat. Goed ook om duidelijk te maken wat zijn visie is zodat beide weten waar ze aan toe zijn. Hoeft niet ieders voorkeur te zijn, PB is de baas!

  1. bs

   Haha, nu dicht je hem wel heel veel invloed toe hoor. Daar wordt ie nog arroganter van…

  2. dickst14

   Dat zou kunnen, Dat Litmanen Bosz geld geeft als zijn favoriet in de basis staat. Anders valt het niet te verklaren

   1. Litmanen

    Lees hierboven. Een inhoudelijke reactie, dus geen gezuig en getreiter, zoals alle fake figuren hierboven met hun driedubbele nicknames….

    1. -buitenkantje rechts-

     Goed verhaal👍
     Was ook niet negatief bedoeld.. Meer omdat jij je hier altijd sterk maakt voor Veltman.

    2. AB: Jonk terug naar Ajax

     Limanen, alleen deze paar regels barsten van jouw kant al van gezuig en getreiter. Bijdragen van jouw kant zitten er telkens vol van, vaak lekker stekum verwerkt. Noem mijn drie nicknames nu eens, leer ik misschien nog iets van je.

     1. AB: Jonk terug naar Ajax

      Topic nog eens nagekeken maar volgens mij allemaal andere personen achetr de nicks. Wie zijn dus “alle” fake figuren? Volgens mij gewoon weer eens inhoudsloze beschuldigingen. Ik zal het maar een Veltmannetje noemen.

    3. Prinsengracht

     Je hebt echt afstand genomen van humor hè Litmanen. Neem jezelf net zo serieus joh. En lach wat meer.

 5. EugAjax

  Lijkt me logisch verhaal van Bosz en goede aanpak. Heel veel verschil in kwaliteit is er niet tussen deze twee. Ik denk dat Bosz dat ook inziet en dus is goede communicatie belangrijk. Voor het spel dat Bosz wil spelen vind ik Veltman de beste optie. Gezien het feit dat er veel discussie over is betekent dat we twee volwaardige RB hebben en dat is goed voor Ajax. Zeker nu Lyon er weer annkomt zonder Veltman. We hebben dus allebei nodig en allebei dragen veel bij.

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet mey je eens Eug.. Ik vind in principe Veltman de betere voetballer.. Maar heeft een aantal zwaarwegende minpunten..
   – zijn snelheid.. hij is te traag voor een back.. moderne, snelle buitenspelers kan hij niet houden en geeft hij daardoor te veel ruimte.
   – Niet medogenloos genoeg. De absolute wil om ieder duel te winnen zie ik niet.
   – De “Veltmannetjes” heten niet voor niets zo.. Soms lijkt het of er even kortsluiting is in zijn hoofd en verspeeld hij kinderlijk de bal..
   – Voorzetten onder de maat. Hij heeft soms een schitterende pass over 20-30 m en het moment daarna een voorzet in niemandsland.
   – Geen persoonlijke groei.. Waar ik Tete nig ontwikkeling zie maken staat hij al 3 seizoenen stil.

   Eigenlijk vind ik Veltman meer een middenvelder met een te lage gandelingssnelheid.

   1. EugAjax

    BR snelheid ondervangt hij vaak met vooruit verdedigen dus eerder anticiperen dan tegenstander. Of positioneel goed staan. Ik zeg bewust vaak want Veltmanntje is terecht begrip! Voorzetten idd onder maat, maar niet slechter dan Tete. Lange pass goed wapen van hem. Groei ja zou kunnen dat dit zijn top is. Niet medogenloos ben ik oneens. Zie vooral wedstrijden Feyenoord ! Helaas word hij vaak gemakzuchtiger tegen makkelijke tegenstanders.

   2. Litmanen

    Dat is jouw mening en daar heb je alle recht op.
    De passes cross van Veltman gaan meestal over een metertje of zestig, dat kan Tete niet. Om aan te geven hoe goed Veltman op die plek is moet je de westrijd tegen PSV een terug zien. Hij heeft tegen drie tegenstanders geen foutje gemaakt. En dan hebben we het over een topwedstrijd.
    Tete is misschien sneller op de eerste tien meter, maar als je goed positie kiest ( wat Sinkgraven ook uitstekend doet) dan heb je die extra snelheid niet nodig.
    Verdedigend is Veltman in het centrum als rugdekker van Sanchez beter dan Tete ( positie “zien”) en dat Sanchez dat nodig heeft hebben we inmiddels gemerkt. Let op tegen Lyon, daar kan het misgaan.

    En dan het Veltmannetje. Tja, als elke speler van Ajax een bijnaam krijgt bij een verkeerde pass, dan hebben we nog even nodig. Verder, ik kende een zekere Frank de Boer.
    Tot ver in zijn carriere achtervolgt door ” een de Boertje”. Als Veltman dat als reminder meeneemt zal hij zich geen zorgen maken.

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

     Itmanen ajb. Sinkgraven is heel vaak gewoon te laat en kiest met grote rgel aat een verkeerde positie en dekt aan keerde kant. De CV lopen constant te sorrigern. Het valt niet veel op tegen mindere tegenstanders maar zelfs dan zie ik te vaak een buitenspeler de achtelijn halen, hem passeren en een voorzet geven. Die enkele crosspass van Veltman is leuk maar maakt hem geen goede rb. V.w.b. De genoemde drie wedstrijden had Tete gewoon een meerwaarde gehad en was alles aan die kant nog beter verlopen. Een team wil toch gaan voor het beste resultaat.

     1. AB: Jonk terug naar Ajax

      Fijn dat je ook inhoudelijk blijft reageren. Wel schoppen maar verstand ….. no way. Het wordt echt heel zielig met je jochie. Maar goed je hebt nog wel 3 medestanders hier. Succes ermee.

     2. Jari10

      Vreemd als je goed kijkt zie ja dat sinkgraven bijna nooit een duel verliest door zijn gevoel poor positie. Maar eigenlijk gaat het toch om de opbouw? Dan is Daley by far de beste. Ben benieuwd wat Zijech er van vind.

     3. AB: Jonk terug naar Ajax

      Het gaat op de plek van Sinkgraven nu net niet om de opbouw. Tip: lees hierover de diverse stukjes van Indojood die dit heel goed kan uitleggen.

     4. Jari10

      Sorry maar ik zie dat gewoon anders. Hij is een vast aanspeelpunt voor viergever en zijech komt meer en beter aan de bal. En Klaassen krijgt meer ruimte. Ach als Ajax gewoon maar wint met goed voetbal. En sinds de herrijking van het elftal loopt het beter pakken we meer punten en kan ik er 20 jaar eindelijk weer van genieten!👍

     5. AB: Jonk terug naar Ajax

      Gelukkig mogen we het anders zien. Als je dat in Turkije doet ben je de lul 😂. Maar ik geniet ook veel meer dit seizoen maar ik vind dat nog beter en anders kan. Viergever speelt hem aan en dat gaat Sinkgraven aan de wandel met de bal en dat is echt niet de bedoeling in mijn ogen. Persoonlijk ben ik ook van mening dat Ziyech bij lange na nog niet voldoende uit de verf komt. Maar ik ben veeleisend wat het Ajaxpel betreft, geef ik grif toe. Komt door het verleden wat ik van Ajax heb meegemaakt.

     6. Jari10

      O helemaal geen link hoor. Ben Ajax fan en Jari is mijn held. Verder vind dat Litmanen het goed ziet wat betreft Sinkgraven. Ik vind de kritiek op Veldman wel wat stevig want hij was/is een noodoplossing op rechts. Tete staat na de zomer in de basis hoor👍
      En sinky hopelijk ook😄

     7. Litmanen

      Als Veltman blijft zal hij op rechtsback blijven staan. Bosz heeft nu geen reden ineens de boel om te gooien.
      In alle topwedstrijden was Veltman belangrijk en betrouwbaar.

 6. EugAjax

  OFF TOPIC. Ik vind dat Sar een mooie column heeft geschreven in Telegraaf. Daar druipt voetbal vanaf. Hij heeft ook speciaal woord over voor de 3000 man in Gelsenkirchen en natuurlijk de Europese thuiswedstrijden. Ik denk toch dat ze Ajax ver gaan brengen.

   1. EugAjax

    Hey hey BR, Sar niet vergelijken met die grappenmaker bij KNVB hoor 😄. Dat is echt overdreven 😄

    1. -buitenkantje rechts-

     Je hebt gelijk Eug.. is nog een dingetje van vroeger..
     Altijd lichte aversie tegen keepers gehad. Degene die niet konden voetballen moesten altijd op goal. Vervolgens tijdens de wedstrijd wel lopen schreeuwen tegen degene die wel kunnen voetballen om het “goed neer te zetten”
     Blijf het ballenvangers vinden die met de handen doen wat ze met hun voeten niet kunnen..

     1. Litmanen

      Bals, Stuy, Schrijvers, Menzo, Sar, Stekelenburg, Cillesen. Ja, allemaal koekebakkers, volkomen onbelangrijk voor het eindresultaat.
      Ik heb een hekel aan vleugelspitsen die niet terugverdedigen, maar ja, zonder is het daar ook zo leeg…..

     2. Litmanen

      Nee hoor, want dat niveau heb ik nooit gehaald.
      Maar ja, jij was ook geen Moulijn toch?

     3. Litmanen

      Als je rechts was stond je toch op links, of had je een ouderwetse trainer?;)

     4. EugAjax

      Dan weet je wel wie er op doel stond BR hahahaha. ….dat was dus ik zei de gek 😂😂😂😂😂. En idd veel schreeuwen tegen die koekenbakkers die DACHTEN dat ze konden voetballen hahahaha.

 7. De seijs

  Anita alleen halen voor linksback. Meer niet en dat zou voor ajax een hele goeie oplossing zijn. Daar kunnen we mee door.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dan nog liever Daley Blind Seijs.. Anita voor rechtsback als Tete vertrekt zie ik wel zitten..

   1. De seijs

    Daley Blind is denk de topper op die plek. Maar of hij al zin heeft in een terug keer??? Anita deed het heel goed op linksback bij ajax snel hard en de nodige ervaring. En heeft de leeftijd denk ik om terug te komen. Maar we gaan het allemaal zien br.👍

  2. Widi

   Vurnon Anita is rechtsbenig en hij speelt al meer dan een jaar rechtsback bij Newcastle United. Volgens mij als linksback geen speler (voor Ajax).

   1. De seijs

    Dat Anita nu rechtsback speelt al een jaar maakt niets uit widipietertje. Bij ajax speelde hij linksback en linksaf. En speelde daar heel goed. Iedereen vond het ook heel jammer dat hij vertrok toen bij ajax. En als je goed bent dan maakt het echt niet uit of je rechts of links bent en waar je staat. Moet jij toch wel weten als je wat je zegt veel op de toekomst komt. Of zit je daar alleen in de kantine aan de exota.😂😂😂

    1. Widi

     Het maakt uit omdat Bosz een rechtsbenige rechtsback wil en een linksbenige linksback.

     1. De seijs

      Als Bosz dat echt wil kan ik wel begrijpen dat hier veel mensen zijn die de tactiek van Bosz niet pruimen! Want in werkelijkheid maakt het niets uit. Als je maar goed genoeg bent. Kijk bv naar de rechts en linksbuiten.

     2. Widi

      In dit opzicht is er een groot verschil tussen backs en buitenspelers. Als je het voetbal echt volgt, zie je dat bij haast elke goede ploeg in Europa rechtsbacks rechtsbenig zijn en linksbacks linksbenig. En dat het bij vleugelaanvalkers heel anders ligt. Ik ging er van uit dat iedereen dat wel wist. Als je zoekt, ga je uitzonderingen vinden hoor. Dus bespaar je de moeite. Ik weet dat die er zijn.

     3. De seijs

      Als je goed bent en snel kunt schakelen, en je hebt een trainer die dat gewoon durft te doen. Is er niets aan de hand. Zoals ik al zij Anita deed het heel goed op linksback bij ajax. Er was geen betere. Nu hebben we Sinkgraven 😂😂😂😂Daar zweert Bosz bij. Nou zegt genoeg hè . En zet eens een rechtsbenigen op linksback moet je eens kijken wat robben het dan opeens moeilijk heeft. Het is wat een trainer wil. En dat is het. Maar in werkelijkheid maakt het niets uit. Als de back maar goed is.

     4. De seijs

      En oja wzawzdb als we maar een echte slimme trainer hadden. En ja Bosz is beter dan d Boer in aanvallend voetbal. Maar echt amsterdams en met wat bluf nee dat hebben we in Bosz niet .

 8. Geroldkohlen

  veltman is gewoon minder dan tete, en dat ziet gewoon iedereen! veltman is sinds zijn debuut gewoon niet beter geworden, en we zijn nu ruim 5 jaar verder .tete is nog jong en heeft nog de potentie om door te groeien, tete heeft zich al veel meer verbeterd ten opzichte van vorig jaar ( en toen verdedigde hij al fantastisch). hij doet mee in het vooruit voetballen en begint zelfs dit seizoen te scoren ,dus daar zit gewoon groei in!Bosz is de trainer maar ook de trainer, maakt fouten. veltman als rechtsback heeft geen meer waarde gehad dit seizoen.

   1. Geroldkohlen

    wat ik al eerder zei ook een trainer kan fouten maken. en veltman op RB is er een van.

    1. Litmanen

     Ik ben blij dat Bosz de leiding heeft en de keuzes die hij maakt pakken allemaal goed uit. Dat is geen toeval. Als jij het beter zou weten dan zat jij daar.
     Soms begrijp ik keuzes van Bosz ook niet (Traore op rechts) maar dan legt hij uit waarom hij het doet en het pakt goed uit, dus heeft hij gelijk…..

     1. Geroldkohlen

      is niet geheel waar en dat weet jij ook wel, maar jij kijkt met een gekleurde bril. met viergever op LB en tete op RB pakt beter uit, meerdere malen is dat duidelijk geweest. wat traore betreft geef ik je gelijk.

     2. Litmanen

      Tete was in 1 topwedstrijd opgesteld. Daarin pakte hij onnodig op het middenveld twee gele kaarten.
      Dus dat is aantoonbaar in het voordeel van Veltman. Feiten, toch?

     3. Geroldkohlen

      veltman tegen schalke vergeten, dat was net zo dom misschien nog wel dommer omdat hij de zogenaamde ervaren man is? De veltmannetjes worden er ook niet minder op ! dus op alle punten en feiten is tete beter, tete zal zich nog ontwikkelen veltman heeft zijn plafond bereikt. Dus sorry litmanen ook hierin heb je geen gelijk, maar jij wilt iets recht lullen dat overduidelijk krom is. en in die 3 toppers heeft hij echt niet geweldig gespeeld zoals jij beaamt!

    2. dickst14

     De misbruiker vd naam Litmanen heeft weinig verstand van voetbal, dat is bekend, maar begrijpend lezen is hem ook nog niet vaak gelukt.

 9. Ajax013

  Peter doet het geweldig maar ik denk dat resultaat het belangrijkste is en peter heeft beter materiaal dan dat frankie had en hij heeft t gewoon 4 jaar geflikt

  1. EugAjax

   Ajax013 je hebt helemaal gelijk. Bosz doet het aardig en het is vaak genieten zeker de laatste tijd, maar hij kan nog niet in de schaduw staan bij FdB. Daarvoor moeten de prijzen erbij komen. Te beginnen eerst maar met EL. Dat zou echt werelds zijn😄.

 10. AB: Jonk terug naar Ajax

  Zat net toevallig nog een stukje te lezen van Johan waarin het letterlijk zegt dat resultaat niet heilig is. Wel belangrijk maar niet heilig. Het belangrijkste is dat de mensen een goed gevoel hebben bij de club. Nu kan men zeggen dat zeg ik toch ook niet maar mensen verklaren het resultaat bijna per definitie als hoogste doel.

 11. RobbyZ

  Resultaat had beter geweest (eerste plaats!) als pb wat vaker eerder had gewisseld en niet in de 75/80e minuut. Op links en rechtsvoor liet die die 2 maar aankloten en dan z’n wissels,😡🙈 het gaat nu iets beter maar het kan zoveel (doelpunten) beter!!

 12. Widi

  Johan Segundo duidelijk (stralend) in beeld bij de goals van zijn schoonzoon. Wou dat onze middenvelders de helft van de strijdlust van Neeskens hadden.

Reageren is niet mogelijk.