Ajax niet langs Excelsior: 1-1

Ajax heeft zondagmiddag duur puntverlies geleden op bezoek bij Excelsior. De Ajacieden kwamen geen moment in de wedstrijd en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Een blunder van Matthijs de Ligt werd afgestraft door Mike van Duinen, waarna Justin Kluivert 1-1 maakte en daar bleef het uiteindelijk ook bij.

De Ajacieden begonnen niet goed aan de wedstrijd en het was Excelsior dat onbevangen en brutaal speelde. Matthijs de Ligt wist al vroeg een achterstand te voorkomen door een zeer goede tackle in te zetten op Van Duinen die oog in oog met Onana de 1-0 leek te scoren. Niet veel later was er opnieuw een hoofdrol voor De Ligt. Een slechte pass van zijn kant kwam voor de voeten van Van Duinen en die schoof de bal via Tete langs Onana. Vijf minuten later trok Justin Kluivert de stand gelijk. Op aangeven van Hakim Ziyech werkte de buitenspeler de 1-1 binnen met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en het duurde tot de zestigste minuut voordat Ajax gevaarlijk werd voor het doel van Hahn. Daley Sinkgraven wist een vrije trap van Lasse Schöne niet tot doelpunt om te zetten en kopte over. Excelsior had daarna de kans op de 2-1 maar het was Onana die dat nipt wist te voorkomen. Invallers Cassierra en Nouri wisten het slappe spel van Ajax ook niet te keren. Met het wegtikken van de tijd was het nota bene Excelsior dat het spel dicteerde en was na het laatste fluitsignaal van Van Boekel het puntverlies een feit. Ajax begint hierdoor met een achterstand van zes punten aan de Klassieker op 2 april, iets wat menigeen na afgelopen donderdag zeker niet had verwacht.

Excelsior – Ajax 1-1 (1-1)

’26 Tete 1-0 (ed)
’32 Kluivert 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.400
Gele kaarten: Van Duinen, Koolwijk, Fredy (Excelsior), Traore, Viergever (Ajax)

Opstelling Excelsior: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop, Faik, Fredy, Koolwijk (/83 Fortes), Elbers (/75 Hasselbaink), Van Duinen, Hadouir (67 Vermeulen)

Opsteling Ajax: Andre Onana, Kenny Tete, Davinson Sanchez (/46 Nick Viergever), Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven (/83 Abdelhak Nouri), Davy Klaassen, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Bertrand Traore (/67 Mateo Cassierra), Amin Younes

 

 

 

Related posts

91 Comments

 1. afcabran

  Ach ja. Dit Ajax is niet goed genoeg, maar dat zag ik al een hele tijd. Helaas is afgelopen donderdag een spaarzame uitzondering..

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoop dat nu kampioenschap en beker verkeken zijn Bosz eindelijk het elftal gaat omzetten en gaat kiezen voor voetbal..
   Buitenspelers Traoré en Younes exit.. koffers laten pakken.. Sinkgraven exit.. Riedewald saar neer zetten.. Centrum Sanchez/Viergever.. rechts Tete.
   Schöne tegelmatig wisselen met Nouri..

   Gewoon kiezen voor voetbal!

   1. dickst14

    Iedereen weet dat we dit jaar door Bosz nooit met de sterkste opstelling gespeeld hebben. Dat heeft punten gekost. Maar deze vertoning was rampzalig… we hebben dus niets geleerd van de Graafschap. Het kampioenschap is verspeeld bij deze. Met dezelfde inzet als 010 hadden we ondanks deze trainer bovenaan gestaan. DIT WAS NIET NODIG.

   2. KBouter

    BR het word een beetje eentonig met je gezeik over Riedewald. Je bent Litmanen2 .

   3. FrankiC

    Eigenaardige omzetting voor iemand die 3-4-3 uitdraagt. Ben je van je geloof gevallen?

 2. Litmanen

  Laten mensen nu niet meer steeds roepen dat de verdediging anders neergezet moet worden. Alles faalde vandaag maar zeker de nieuwe mensen in de achterste vier. Zowel De Ligt als Tete zeer zwak.
  Klaassen onzichtbaar, Ziyech belabberd en over Traore zijn we wel uitgepraat.

  De enige die zijn niveau haalde was Onana.

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens Litmanen.. belabberde vertoning.. zowel van spelers als Scheids.. Excelsior had met 9 man moeten eindigen.. Zowel v Duinen als Kooldijk hadden eraf gemoeten.. Scheids was Nijhuis wannabe die zeer slecht floot.

   1. Charka53

    Nou nou BR niet weer de schuld op de scheids steken dit Ajax was weer een verschrikkelijk slecht het leek niet op wat ze donderdag hebben laten zien.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ajax was belabberd.. net als de scheids.. als je iemand gewoon bewust kiehard op zn schenen trapt is dat rood! Ook als je iemand terwijl de bal al weg is vol op zn enkel trapt.. Zijn gewoon bewuste overtredingen die rood moeten krijgen.

     1. Charka53

      Dat is wel waar maar als onze jongens scherp hadden geweest zouden ze ook minder kans om deze overtredingen op te lopen.

     2. f-side64

      dat wel maar het waren twee 100% rode kaarten moeten zijn dat doet nx af aan het feit dat ajax slap speelde.

   2. f-side64

    en waar komt van boekel vandaan juist ja heren uit brabant trek je conclusie maar.

    1. Charka53

     Er loopt een onderzoek naar Juventus contra maffia misschien moeten we hier eens een onderzoek instellen naar feijenix en de KNVB

  2. vak411

   Eens litmanen.. alle tete fans hoef ik voorlopig ook niet te horen.. ajaxpers hoeft zn mond niet over pb open te doen dit lag aan de spelers zelf. Schandalig.. net als de scheids die wederom een penalty niet gaf.. 3e wedstrijd achter elkaar, en klaasen en schone waren vogelvrij. In een kakkerlakkenshirt had de tegenstander rood gehad.

   1. Geroldkohlen

    onzin vak411 dit was een collectief falen met veltman en dolberg had je deze wedstrijd ook niet gewonnen als je met zo’n instelling speelt. zie nog steeds liever tete dan veltman!

  3. dickst14

   triest figuur om proberen je gelijk te halen. als van Rhijn er nog was geweest of Veltman had gespeeld dan hadden we ze opgerold. aub.stop stop stop de naam litmanen te misbruiken. de echte litmanen krijgt acuut een beroerte als hij alle onzin die onder zijn naam geplaatst zou lezen. ga naar je huisarts, hij kan je echt doorverwijzen naar de hulp die je nodig hebt.

   1. Litmanen

    Dickst, je vergeet vdWiel.
    Ik neem Tete die eigen goal niet kwalijk, maar ga de wedstrij eens terugkijken en kijk eens hie vaak

    1. Litmanen

     Hoe vaak onze wereldverdediger door de bkeus van de eredivisie volkomen voorbij gelopen werd. Alle gevaar van Excelsior kwam vandaag over links. Ik geloof dat Schone wel drie keer stond te vloeken op de positioneel verkeerd staande Tete.
     Het gaat me niet eens in het bijzonder over Tete, want donderdag was hij uitstekend. Maar vandaag pfffff

     1. AB remember Johan

      Lekker he Litmanen, het gaat je niet in het bijzonder om Tete maar je stukjes gaan over niets anders. Alleen maar om te probern je gelijk te halen. Geen enkele speler kan goed spelen in een team dat collectief faalt. Op elke positie gaat het fout en daar krijgt de volgende positie mee te maken. Compleet belachelijk hoe je een speler er uit pikt. Te dom voor woorden ben je. Maar weer gauw onder je Veltman deken en slapen op je van Rhijn kussen. Welterusten.

     2. AB remember Johan

      Even extra uitleg voor onze Litmanen. Door een volkomen falend middenveld kwam er op de verdediging teveel druk te staan. Niet de schuld van de verdediging. Sanchez kon nergens zijn ballen kwijt en dan krijg je verkeerde passes. Jij had toch zelf ook gevoetbald? Zie het dan echt niet? Braille elftal?

     3. dickst14

      Jij zou als enige accied op een ander dan Cruijff stemmen bij de verkiezingen van het NL elftal vd eeuw. Dus sorry ik neem je niet echt serieus

     4. Litmanen

      Bosz heeft in het begin van het seizoen uiteindelijk gekozen voor een achterhoede. Veltman, Sanchez, Viergever en Sinkgraven.
      Deze verdedidiging voldeed meer dan prima. Fouten maakt iedereen, dat is voetbal. Maar betrouwbaar met extreem weinig tegengoals voor zo’n aanvallende ploeg.

      Buiten geblesseerden (Veltman) is er geen reden die verdediging uit elkaar te halen. Gisteren ging alles mis achterin.
      Je kunt je afvragen hoe dat kan.
      Ten eerste: een expres niet gesproeid kunstgrasveld.
      Ten tweede: een verdedigend onthutsend slechte Tete
      Ten derde: Sanchez geeft steeds aan dat hij in het veld vaak gecoached wordt door Veltman, nu moest hij met zijn 19 of 20 jaar zelf leiding geven en naast hem staat een knul van 17.

      Conclusie: Bosz had nooit Viergever op de bank moeten zetten. Alle zekerheid was weg en er werd geen bal fatsoenlijk het middenveld ingespeeld.
      Dat op dat middenveld ook iedereen faalde maakte het nog erger.

      Kijk Dickst, analyseren is best veel lastiger dan iemand af te zeiken. Gezien jouw herseninhoud zou ik me beperken tot afzeiken. Ik heb namelijk van jou hier nog nooit een inhoudelijke bijdrage gezien.

  4. Geroldkohlen

   nee met veltman hadden we gewonnen zeker! dit was gewoon een collectief falen! de verdediging van afgelopen donderdag mag van mij gewoon lekker blijven staan, tot aan het eind van seizoen! dit was gewoon een schande van hun allemaal! zelfs in slechte doen ,moet deze wedstrijd gewonnen worden!

 3. Teuntje

  Misschien een lullige opmerking, maar als ze op het veld nou eens net zoveel passie laten zien als ze hebben voor hun kapper (niet iedereen over één kam scheren uiteraard), hebben we nog een kans

  1. Charka53

   Leuk Teuntje ik had het over het kapsel van Ziyech ,met als zijn spel .. grillig

 4. ajacied1982

  ach ja als je amper een doelpunt kan maken wordt t wel heel lastig.als je nog niet van groningen en exelsior kan winnen.man man.dat kopenhagen was gewoon niks.nog 1 ronde in europa league en het was n geslaagd seizoen.als je haar maar goed zit.op naar n echte topclub.maar presteer eerst maar eens bij Ajax.prutsers

 5. dioajax

  Hallo iedereen hier op onze forum van de club die we veel houden…ik Wil schrijven dat in deze forum heel veel reacties zijn met veel opinies..ik Wil zeggen dat we mensen zijn en iedereen Kan zeggen wat hij wilt want hij is vrij om zijn meining te zeggen…ik persoonlijk accepteer alle meiningen…ik zie dat hier dat iedereen het beste voor ons club wilt en daarom schrijven jullie s reacties en meiningen…ik denk niet dat iemand hier een slechte persoon is en dat elke meining is voor de liefde voor de club…ik heb vandaag gezien dat trainer en spelers geen reet hebben gedaan om te winnen om kampioenen te worden…ze deden alsof ze al kampioenen waren…het was aan hun hand…ik Wil zeggen dat we hier allemaal vrienden moet zijn want WIJ hebben het zelfde liefde…spelers en trainer krijgen hun geld gewoon elke maand zonder hard te werken Zo als Normale mensen met hun levens…ze worden niet bestraft of uit team gezet net als mensen die nu tijd weg zijn van hun werk en geen geld hebben om te leven…onze dag en kop worden gewoon gek van hun…WIJ maken onze life slechter voor hun omdat ze niks schelen…hun leven gaat gewoon door…ze nemen hun miljoenen en hun cariere loopt verder…er bestaat geen liefde meer…ik Wil alleen zeggen dat het kampioenschap is ver weg en dat maakt ze geen reet…ik Wil alleen hier zien dat iedereen befriend is omdat we de zelfde liefde hebben…onze AJAX…ik Ben Zo teleurgesteld…ik Wil geen speler ook geen trainer horen want ik zag na de wedstrijd geen tranen of geen verbazing…alleen tussen ons…ik Wil een ouwe ajax zien…Breng onze oude logo terug en gewoon spelers laten spelen fie vechters zijn…Wil spelers zien die spelen voor het shirt en niet voor geld…ik Wil iedereen hier een mooie avond hebben en geen zorgen maken want het eerste dat ik Wil hebben is mijn gezondheid…sorry voor mijn foutjes ajacieden…maar hoop dat er iets gebeurd en dat ajax gaat veranderen Zo als vroeger in de volgende jaren…

  1. Teuntje

   Je verhaal komt recht uit je hart, Dio en dat is prachtig. Bedankt voor je bijdrage!!

  2. dickst14

   Dit voelen wij allemaal. Mooi geschreven en zonder taalfouten komt het niet uit het hart.

   1. HURBIE

    dioajaxheb je stukje over je Ajax teleurstelling gelezen geweldig man recht uit je Ajax hart man geweldig

 6. RobbyZ

  Thuis winnen over 2 weken en vitesse en pec doen hun werk dan kan het nog! ?? Alle wedstrijden zijn nu een finale! ?? Wel dezelfde inzet als donderdag anders word het de 3e plek. ☹️ Er is hoop! ??

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou graag ook zo optimistisch zijn..
   Is wel klaar nu denk ik Robby.

   1. RobbyZ

    Ja ik denk het ook wel,we hadden het nog een beetje in de hand,jammer dat pb zo vaak de verkeerde vleugels heeft opgesteld en dat dat héél veel doelpunten en gewonnen wedstrijden heeft gekost! ☹️

 7. Charka53

  Mag ik jullie feliciteren met de derde plaats in de competitie want ik geloof niet meer dat dit nog te redden valt en we mogen blij zijn als we op 2 April nog niet een keer voor lul worden gezet door 010

 8. Kmeertens

  Shit happens. 1x Mijn club luisteren en dan Feyenoord en Schalke pakken!! En dan zien we wel hoe t loopt

 9. toonvs

  De heren hebben tegen Kopenhagen zo genaamd een top presatatie neer gezet. Een derde ranks club uit Europa. Wat we in middels zelf ook zijn. Je speelt voor een kampioensschap en niet kunnen op brengen om strijd te leveren tegen Excelsior. En het ergste is nog om jongen als de Ligt als een baksteen te laten vallen omdat hij een foutje maakt. Dat weetje dat kan gebeuren. Al onze zo genaamde vette’s gaven niet thuis. Schone (nooit moeten verlengen) Klaassen ( gauw verkopen) Traore enz.

 10. Slingertje.

  Met zo’n waardeloze instelling verdien je het ook niet om kampioen te worden.
  Er zijn er een paar die zichzelf belangrijker vinden dan het team en daar moet Bosz hard tegen gaan optreden.

 11. ajaxpers

  Bosz is ongeschikt voor deze functie, te licht, onervaren en angstig. En de uitstraling van een lakei.

 12. Geenemotie

  Proficiat Feijenoord. Beter, constanter en goede mentaliteit. Zij willen echt winnen. Slappe hap Ajax

 13. AB remember Johan

  Basis is het gebrek aan inzet bij de spelers. Daarnaast Bosz met zijn opstelling en wissels. Wie brengt Appie nu in in de laatste minuten. Appie is geen breekijzer voor het eind die moet minimaal een helft spelen.

 14. f-side64

  we kunnen nu toch wel duidelijk concluderen dat bosz traore en ziyech niet bij ajax passen bosz vanwege zijn rare wissels en opstellingen traore faalt al 27 wedstrijden en ziyech valt deze wedstrijd ook weer zwaar tegen dus mij conclusie is wieberen met dat trio

 15. Forever nr14

  1 woord!!!!
  SCHANDALIG!!!!! Stelletje mietjes inclusief zwakste schakel PB

 16. -buitenkantje rechts-

  De messen worden geslepen en er wordt al druk aan stoelpoten gezaagd..

  Denk wel dat we onze neus maar eens uit de lucht moeten halen en terug moeten gaan naar de basis..

  Cruijff.

  1. AB remember Johan

   Er moeten mensen (let op meervoud) aan het roer staan die spel plezier kunnen overbrengen. Is er sprake van spel plezier dan ga je automatisch met zin en concentratie het veld op. Je wil namelijk een leuke 90 minuten hebben, je wil het publiek vermaken, je wil dat je toegezongen wordt, je wil lachen met je medespelers. Het moet een eer zijn dat je in de basis staat en als reserve moet je trots zijn tot de selectie te behoren. Maar ja …….. tegenwoordig is het belangrijkste dat je haar goed zit en dat je nieuwe auto op tijd afgeleverd wordt en dat je eerst je favoriete nummer kan afluisteren voordat je aan de training begint. Kortom het is vnl. de instelling bij de spelers en daarnaast kan het huidige team qua trainer en alles wat er omheen hoort t/m vd Sar aan toe de knop niet vinden bij de spelers. Heel apart dat het spel plezier er bij A1 en Jonk Ajax veel vaker wel vanaf spat en heel af en toe in het eerste van Ajax. Je vraagt je nu wel af, was Ajax donderdag zo goed of was Kopenhagen zo slecht en leek het alsof we een superieur team hadden. Persoonlijk denk ik het laatste. Peesoonlijk denk ik ook dat ik even geen extra geld ga uitgeven voor dit team.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ja, de knop om spelers te bereiken en motiveren.. waar zit die?
    Onderschrijf je boodschap.. mis ook de spelvreugde.. het sprankelende.. het gewoon “lekker ballen”..
    Misschien teveel taken en opdrachten? Noem maar s wat..

    1. AB remember Johan

     Het begint op het trainingsveld. Niet alleen spelers onderling dollen maar iedereen. Zorgen voor genoeg ontspanningstraining met variatie en gein maar ook met resultaat. Partijtjes met het hele veld oversteken terwijl de bal de grond niet mag raken etc. Als je een partij verliest als “straf” de shirtjes van het team wassen en strijken. Klinkt kinderachtig maar ze hebben de grootste lol als Ziyech of zelfs Bosz de lul is. Wat dit betreft spreek ik uit ervaring. Niet perse op voetbalgebied maar het werkt op diverse terreinen.

 17. dickst14

  oproep aan overmars vd sar en commissarisen.
  1. noem de arena het johan cruijjf stadion.
  2. het oude logo.
  3. zorg dat Jonk niet naar China gaat en laat hem Bosz vervangen

  1. De seijs

   Zou punt een en twee echt invloed hebben op het spel van ajax vandaag? Of eerder, of in de toekomst? ?

 18. AB remember Johan

  Stuur die bloemkool ook weg ajb. Spijkerman brengt echt geen spelvreugde over op de spelers. Die man zal misschien zijn kwaliteiten hebben (ik betwijfel of ze goed genoeg zijn voor Ajax) maar die man heeft geen uitstraling. Kijk een naar Jans, die man kan lachen, enthousiast zijn en heel erg kwaad maar die brengt met zijn gedrag al wat over. Niet dat we Jans zelf moeten hebben maar wel dat soort uitstraling. Ze staan nu wel elke dag op het trainingsveld tegen zo’n chagrijn aan te kijken. Op de bank ook geen emotie, niets.

  1. KBouter

   Jans is hoofdtrainer en Spijkerman is assistent. Wat ik zo van de selectie spelers hoor en proef en van oud spelers…, lopen ze weg met Spijkerman

 19. toonvs

  De Ligt maakt een foutje in 26ste minuut. Dan heb je als ploeg een uur de tijd om die fout goed te maken. Ligt het dan aan de Ligt of aan de ploeg. De ploeg heeft die jongen keihard laten vallen.

 20. KBouter

  Man man man.. die gasten die het op Nijhuis afschuiven zijn echt de grootste sukkels die hier op het forum zijn..klaar mee net die trieste figuren

 21. Pazuzzu

  Maarre voor zijn vele liefhebbers die dus de kat zijn kut van voetbal en verdedigen weten: het afgelopen seizoen heb je Ajax goed laten sinken en ik zag jou je best doen… en maar dieper graven. En dan die 2 valspoten die PetaH B blijft opstellen, … we hebben GODVERDOMME in rotterdam tegen hun subclubje de TITEL verspeelt! Begon kut en het hervatte zich halverwege het seizoen, maar als je de debiel zijn selectie tegen Kopenhagen alleen al bekijkt en 1 bepaald iemand niet opstelt terwijl je ….. ach het zal wel met je transfer naar de EPL of 010 te maken hebben. 🙁

    1. FrankiC

     Heb jij ook het idee dat het niveau en beleefdheid van de bijdragen (veelal nieuwe mensen) fiks daalt? Ook wordt er te vaak op de man gespeeld, of het nu om spelers, PB of fanzone bezoekers gaat.

     1. AB remember Johan

      Zelf pak ik vaak bepaalde fanzone bezoekers bewust aan. Zij zijn in zskere zin aanspreekbaar. Het neersabelen van mensen die niet kunnen reageren (spelers, pb etc) kan echt niet, net als dat racisme onmogelijk getolereerd kan worden. Natuurlijk mag je een mening over spelers, trainer etc hebben maar wel op een normale manier.

     2. -buitenkantje rechts-

      Vind jou een van de weinigen die altijd inhoudelijk reageert FrankiC.. Er wordt meer op de man gespeeld naarmate de emotie toeneemt.. Zoals vandaag. En dan is het hakken, omdat we toch allemaal reageren onder een nick.. Zou je echte naam erbij staan zouden de bijdragen van sommigen compleet anders zijn vermoed ik.

     3. dickst14

      even voorstellen. mijn naam is dick, mijn achternaam begint met st, mijn idool is nr 14. ik ben de 14e jarig mijn trouwdag is op de 14e in het jaar 2014

 22. Forever nr14

  Peter Bosz
  Elke normale ajacied ziet dat Traore (Traornee) er niks van bakt als rechtsbuiten.
  Maar als Spits is dit nog erger.

  Waarom ben jij de enige met een paarse bril op!
  Kijk eens even serieus naar Traore!

  Even over je wissel.
  Traore er af voor Cassiera ??????????
  Wat is dat voor een wissel.

  Volgens mij snap jij het niet echt als trainer.

  Met vriendelijke groet
  Een “echte Ajacied”

 23. FrankiC

  De Ligt heeft één fout gemaakt. Speelde verder perfect. Tete vond ik ook zwak, telkens met de voet op de bal en maar wwer de snelheid eruit halen. Ook Schöne erg slecht vandaag.

  1. -buitenkantje rechts-

   Was voor de Ligt een wedstrijd van uitersten.. fantastische sliding op de bal en vreselijke fout..
   Is natuurlijk een klasbak, maar is erg jong.. Moet iemand als Sanchez naast zich hebben. Dat geeft vertrouwen.

  2. AB remember Johan

   Tete kon ook negen van de tien keer de bal niet kwijt vanwege statisch middenveld.

 24. ritchy

  de goal van excelsior was een fout van de ligt je weet al vanaf de pupillen dat je nooit maar dan ook nooit via het midden moet uitverdedigen ros desnoods de bal in de tribune

 25. Adrie

  Als je in de Eredivisie niet dezelfde mentaliteit en instelling als tegen Kopenhagen kunt opbrengen dan verdien je geen kampioenschap

Comments are closed.