Oppermachtig Ajax bereikt kwartfinale Europa League na 2-0 winst op FC Kopenhagen

Ajax heeft donderdagavond na een 2-0 zege op FC Kopenhagen de kwartfinale van de Europa League bereikt. De Ajacieden speelden een zeer sterke wedstrijd en lieten FC Kopenhagen zien wie de baas is in Amsterdam. Bertrand Traoré opende de score en op slag van rust wist Kasper Dolberg een strafschop tegen de touwen te schieten. Dat Kopenhagen met een 2-0 nederlaag huiswaarts keert was opmerkelijk te noemen, want Ajax had de kans om een grote score neer te zetten tegen de opponent uit Denemarken.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd maar moest al snel een wissel toepassen nadat Joël Veltman een blessure had opgelopen in een duel. Veltman, aanvoerder bij afwezigheid van de geschorste Davy Klaassen, blesseerde zich aan zijn bilspier door een wilde tackle. Na twintig minuten moest de rechtsachter vervangen worden door Kenny Tete. Niet veel later kon het publiek in de Arena op de banken want na een schot van Younes, wat gepareerd werd door keeper Robin Olsen, kon Traoré de 1-0 tegen de touwen koppen. FC Kopenhagen had in het vervolg van de eerste helft geen antwoord op het sterke spel van Ajax en vlak voor rust viel de 2-0. Dolberg werd gehaakt door Jores Okore en de spits ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde Olsen de verkeerde kant op.

In de tweede helft was het wachten op de 3-0 maar die viel uiteindelijk niet na grote kansen van Traoré en Dolberg. Toch was het oppassen geblazen voor de Ajacieden want een tegentreffer zou een verlenging betekenen en gezien het hoge speltempo van de wedstrijd zat niemand daarop te wachten. Uitgerekend de Deen Kasper Dolberg had in de slotfase de kans om de ploeg uit zijn vaderland de definitieve genadeklap te geven. Eerst schoot hij op de paal na een voorzet van de opgestoomde Nick Viergever en vlak voor tijd stuitte hij op keeper Olsen. Dat Andreas Cornelius in de slotminuten de bal in het zijnet schoot was tekenend voor de wedstrijd. Er was namelijk maar een ploeg die een plek in de kwartfinale verdiende en dat was Ajax. Het is voor het eerst sinds 2003 dat Ajax zich plaatst bij de laatste acht van een Europees toernooi. Toen bleek AC Milan in de kwartfinale van de Champions League te sterk.

Ajax – FC Kopenhagen 2-0 (2-0)

’23 Traoré 1-0
45 Dolberg 2-0 (pen)

Scheidsrechter: Kruzliak (Slw)
Toeschouwers: 52.270
Gele kaarten: Sanchez, Younes, Schone, Onana (Ajax), Gregus, Matic, Verbic, Johansson, Santander (Kopenhagen)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, (/20 Kenny Tete), Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Donny van de Beek, (/76 Frenkie de Jong), Lasse Schone, Hakim Ziyech, Bertrand Traore, (/81 Justin Kluivert), Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling FC Kopenhagen: Olsen, Ankersen, Okore, (/46 Boilesen), Johansson, Augustinsson, Gregus, (/57 Verbic), Kvist, Matic, Toutouh, (/77 Kusk), Santander, Cornelius

 

 

Related posts

75 Comments

  1. frenkynairo

   heerlijk dit!!!!! en ik vind eindelijk de best mogelijke verdediging gezien. viergever en de ligt gewoon zo laten.

   1. Kingerwin

    Ja en na de 2-0 kon het niet meer fout gaan, want Bosz had Westermann nog achter de hand??

   2. De seijs

    Juist en Sinkgraven kan door richting uitgang. Zal nooit een verdediger worden.

 1. dickst14

  Schitterend gespeeld. Jammer van de gemiste kansen en een hele goede wissel van Bosz. Voor Franciz dus: Tete voor Veltman

  1. Litmanen

   Hatelijk doen over een geblesseerde speler, dat is heel erg min.
   Tete, prima vervanger en boven zichzelf uitgestegen. Als hij elke week zo speelt mag hij in de basis.
   Maar ja, dat is nu net een beetje zijn probleem.
   Bij VI zijn ze de weg kwijt. Gijp vond Ziyech geweldig en balvast.
   Moet een andere wedstrijd hebben gezien….
   Voor mij Schone en De Ligt. Jammer dat Frenkie zo laat kwam. Stuk rustiger aan de bal dan vdBeek.

    1. Charka53

     Zou Litmanen niet beter aan tafel bij VI kunnen zitten , hij ziet het wel beter dan die v/d Gijp ?

   1. Geroldkohlen

    boven zich zelf uitgestegen??je kan het niet over je smoel krijgen hé droeftoeter!???

    1. RobbyZ

     Hij heeft zo’n kort geheugen dat hij niet meer weet dat Tete gewoon de beste rechtsback van Nederland is en was! Heel Nederland sprak/spreekt over hem (dat hij de beste back is) maar dat is die vergeten,niemand begrijpt bosz met zijn keuze voor veltman behalve hij. Zielig persoon is het! Jammer dat bosz (kennende) veltman weer op die plek zet de volgende wedstrijd! ☹️

     1. RobbyZ

      Ja ik zou het niet weten wat die nog meer moet doen,maar we kennen pb en die start met veltman hoe goed Tete ook bezig was,en dat is echt niet goed voor Tete want zo’n topper wil je niet kwijt maar als pb hem wéér teleurstelt dan raak je hem vd zomer kwijt! ☹️ We gaan het tegen excelsior zien! ??

 2. Charka53

  Gefeliciteerd hoor een beloning voor het harde werken en een minpunt de vele gemiste kansen ik ga maar geen namen noemen anders val ik in herhaling.

  1. De seijs

   Goed gezien Charka53 ze moeten de wedstrijd maar eens terug kijken met zijn alle.

 3. Ajaxslied

  Gefeliciteerd iedereen. Verdediging is stukken beter zo. Goede wedstrijd alleen jammer van de gemiste kansen. En wat hou ik toch van Dolberg. Nu hopen op een mooie loting. Het zou mooi zijn als Bosz dit niveau vast kan houden ook in de competitie en eindelijk eens gaat groeien.

  1. dioajax

   en dit is positivity man echt…heel goed geschrijven heel goed…nu kan je het zelf zien…EINDELIJK mooie worden voor Bosz van onze ajaxlied. …

  2. De seijs

   Ik hoop dat ze de Turken loten. Leuk om Babel weer eens te zien voetballen in de arena.

 4. ritchy

  ze speelde goed maar er is altijd ruimte voor verbeteringen de verdediging was solide middenveld nog niet 100% de voorhoede kan nog steeds beter.
  Gefeliciteerd Ajacieden

  1. dickst14

   nee. Ajax kan veel sterker zijn. Als jij bv de verbetering van de gedwongen wissel Veltman / Tete niet ziet. tsja. en zo zijn er nog een paar verbeteringen mogelijk. Maar ik ben super blij

   1. Moosie

    Dickie je bent me gabber maar te te laat heeft er met de oet naar gegooid in het 2de daar kun je Bosz niet de schuld van geven.

 5. dioajax

  Ben trots op onze team en een uitstekende Bosz…sinds 2003 is het eindelijk gebeurt…met zo n jonge team hebben we heel ver gegaan in Europa en Ben nog steeds positive voor kampioenschap….heb de ajax vlag uit mijn huis gehangen om iedereen te zien Wat voor team we hebben…Echt Kippenvel en was niet eens in de Arena. …Ben zo trots….uitstekend wedstrijd…hadden we 5 a 6-0 gewonnen….goed werk van iedereen….WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE…dit ajax heb ik niet al jaaaaren niet gezien….Ben zo blij…

   1. dioajax

    Ik heb d ik vergeten hahahaha…j Ja ik was niet in de arena Hurbie…goed gezien…

 6. Forever nr14

  Petertje heb je het nu gezien? Verdediging laten staan PUNT! Middenveld kan beter, voorin TRAOREEEEEE ERUIT!!!!!! Neres of Justin erin Dolberg onmisbaar Younes tja tja?

  1. afcadeluxe

   younes gaat met de week beter spelen,geeft elke wedstrijd tenminste een paar ballen voor en haalt de achterlijn…

 7. Forever nr14

  Waarom Moosie????? Echt niet jij bent er zo eentje he! Bij winst iedereen in uforie, heb je Traore gezien?? Kan toch niet joh, iedereen heeft zich 200% gegeven, maar die Traore pfffffff man man

  1. Moosie

   zo eentje rot toch op mafkees ik zit al maanden hier het gezeik te lezen en ik vindt bosz gewoon een goede trainer die zijn eigen keuzes durft te maken vasthoudt aan een systheem en niet iedereen na 1 slechte helft eruit gooit .
   hier op de site zitten heel veel mensen die alleen maar janken elke week weer en dan zelfs vanavond nog proberen je gelijk te halen 14 jaar geleden voor het laatst in de kwart finale en dan nog lopen miepen dat je het beter weet mot je ,je fucking diploma halen en soliciteren ik denk dat je nog niet eens bij spekenburg aan de bak komt

    1. Moosie

     Ik wordt er ondertussen gewoon pissig om widi en heb nachtdienst met mijn kleine luierfabriek dus ik dacht gooi effe een knuppel in het kippenhok

 8. afcadeluxe

  super gedaan!!!!de ligt beregoed en traore weer niks maar evengoed blij en trots

 9. Cootje Adriaanse

  Heerlijk voetbal om te zien. Gretig! Vol erop! Veel kansen gecreeërd! Was genieten! ???

 10. Johan

  Schitterend resultast dn wat een weddtrijd. Alle complimenten voor ons aller ajax 1.
  Enige minpunt is dat een sprler zich groter voelt dat de toeschouwers, minamaal 2 wedstrijden langs de kant of hetzelfde behandelen als Gudelj, misselijk!

 11. Widi

  Tete weer als van ouds. Sanchez won elk duel. De ligt ook. Viergever weer gewoon degelijk en gedreven. Donny hard gewerkt en viel niet uit de toon. Schöne weer een betere wedstrijd. Ziyech heel hard gewerkt en met wat meer geluk ook gescoord. De Jong goed ingevallen. Kan gewoon mee. Younes goed gespeeld maar te egoistisch. Dolberg fantastisch. Traoré een van zijn beste wedstrijden voor ons. Kluivertje prima ingevallen. Kan het niveau al aan. En Onana natuurlijk. Degelijk als altijd. Minpunt: veel gele kaarten door een erg slechte scheidsrechter. Tweede keer al. Hoop dat we deze “man” nooit meer treffen.

 12. Widi

  Erg benieuwd naar de reactie van ajaxpers. Want Bosz zal toch wel weer het een en ander fout hebben gedaan…..

  1. dioajax

   hahahahahaha denk dat hij zijn profile heeft uitgeschrijven hahahaha….of in zijn bed aan t huilen dat Bosz ons naar de volgende bracht hahaha…

 13. afcabran

  Yesss. Nu maak ik weer eens wat nieuws mee :). Goede wedstrijd, maar het afmaken moet nog wel beter

 14. RobbyZ

  De ligt in oranje! Tete lekker laten staan bosz! Goed gestreden,tijd niet gezien dus ga zo door en alles komt goed! Voor 2 veranderingen en dan nog meer gevaarlijke voorzetten en diepte spel en die grote vaas gaat naar Amsterdam! ?

   1. RobbyZ

    Tete en de ligt,alle 2 in oranje,er zijn problemen bij oranje dussssss . . . . Maar ja,dat is ook weer zo’n verhaal,het Nederlands elftal . . . . . ?

 15. Geroldkohlen

  bammmmm Kenny speelde weer een heerlijke pot! lekker laten staan deze verdediging!!!

 16. Sarretje8

  heerlijke pot geweldige inzet van de jongens, top avond, volgende europa wedstrijd iets beter afronden (detail), en we gaan nog verder ook. kopenhagen kwam niet eens goed aan voetballen toe. klasse

 17. Jimmy1971

  Europees is dit wel de beste verdediging zo !!
  Klasse wedstrijd , en volgende wedstrijd ook Klaassen weer erbij , is het de vooravond van iets heel moois …

 18. Gero77

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Zo die keam uit m’n tenen…. lekkere pot! Veel strijd! Afwerking…. mwoa… maar toch…. beter!! WZAWDB

 19. PvL020

  Moet toch wel eerlijk bekennen dat Traore beter ging spelen met Tete achter hem dan Veltman ?

 20. Indojood

  Net terug thuis. Iedereen gefeliciteerd. Dit was de beste wedstrijd van het seizoen. Leuke sfeer ook op Zuid. Ouderwets Europacup avondje. Gotsamme, die Dolberg, wat een heerlijke speler is dat. Had zeker nog twee goals verdiend. Jammer dat we het spannend hielden maar de ontlading erna was des te groter. De complete verdediging speelde op een zeer hoog niveau, praktisch niks weggegeven.

  Welterusten allemaal…. ??

 21. RobbyZ

  Manchester United, Olympique Lyon, Anderlecht, Racing Genk, Besiktas, Celta de Vigo en Schalke 04,dan denk ik,doe celta maar met die john,kut kakkerlak,guidetti,met dit spel (wat nog beter kan) is dat halve finale!

 22. -buitenkantje rechts-

  Geweldig Ajax.. echt genieten.. Deze defensie moet natuurlijk zo blijven.. fantastisch incl Tete die geweldig speelde.. Erg knap als invaller.. Ziyech erg goed. En Dolberg toonde wederom zijn klasse.. enige verwijd dat hij er nog wel 2 had mogen maken..
  Vleugelspelers hadden hun beste wedstrijd dit seizoen. Natuurlijk had Traoré moeten scoren, masr dat gold ook voor Younes. Al met al werd Kopenhagen met name in de tweede helft bij de strot gegrepen en hadden nauwelijks meer balbezit.

  Heerlijke pot.. genoten..

  Nogmaals mijn felicitaties asn Bosz en het team en asn de geweldige supporters deze wedstrijd.. ???

 23. Vakje129

  Zeer mooie pot voetbal gezien en waabij de Ligt liet zien wat een Baas hij is ,Teté vond ik daarnaast ook zeer goed spelen en zat er veel vooruitgang in het spelbeeld laten we trots zijn op onze jongens ❌❌❌??

 24. vak411

  Sfeer was super zeg! Prachtig dat sanchez en onana in de laatste minuut het stadion opzweepte. Schitterende pot.. is ajaxpers aan de beademing?

 25. RobbyZ

  Danny Blind(e) heeft problemen met z’n achterhoede ivm blessures,ik heb er gister 3 gezien die hij best wel kan oproepen! Ben benieuwd,vanmiddag maakt hij geloof ik zijn selectie bekend en hij zou Tete toch op moeten roepen! Maar ja met blind(e) weet je het nooit,belangrijke wedstrijd waar je Tete nodig hebt,gaat dat gebeuren kan pb niet meer om hem heen!

 26. Slingertje.

  Ze waren wel dom bezig aan het einde van de wedstrijd want dan moet je de bal in het bezit zien te houden en niet alsnog die 3e goal willen maken.
  Er stond bijna geen verdediger meer achterin waardoor je een heel groot risico liep om alsnog een counter om je oren te krijgen.
  Maar de buit is binnen.

Comments are closed.