There are no ads, please add some


Wedstrijdselectie voor duel tegen Kopenhagen: Sinkgraven erbij, Riedewald, Nouri en Cassierra vallen af

Daley Sinkgraven maakt toch deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax voor de return van de achtste finales van de UEFA Europa League tegen FC Kopenhagen. De linkspoot was een twijfelgeval, maar doorstond woensdag succesvol de afsluitende training en werd zodoende in de 18-koppige groep opgenomen. Peter Bosz heeft de keuze uit een volledig fitte selectie. In Europees verband mag hij maar achttien spelers selecteren. Zondag tegen FC Twente had Bosz nog elf reserves tot zijn beschikking. Davy Klaassen is vanwege een schorsing niet van de partij tegen Kopenhagen. Riedewald, Nouri en Cassierra behoorden dit keer tot de afvallers.

De volledige selectie is als volgt:
Andre Onanam Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Daley Sinkgraven, Heiko Westermann, Nick Viergever, Matthijs de Ligt, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Kasper Dolberg en Justin Kluivert


Gerelateerde posts

46 reacties

 1. Indojood

  Teleurstellend dat Nouri er niet bij is. Wanneer krijg hij eens een eerlijke kans?

  1. Litmanen

   Beter dat De Jong er bij is ipv Nouri.
   Wel rot voor Riedewald. Begrijp ik niet helemaal.

     1. Indojood

      Ga je dat nu zeggen tegen iedereen die vindt dat andere spelers horen te spelen?

     2. Charka53

      Dacht het niet Indojood of ga je er van uit dat ik er serieus mee bezig ben , nee hoor Bosz zoekt het maar uit hij heeft er meer verstand dan ik anders had ik wel op zijn plaats gestaan ik vind het leuk om af en toe zo te reageren

     3. Indojood

      Als je het zo bekijkt dan hoef je nergens een mening over te hebben. Mark Rutte zal ook meer verstand hebben van bestuurskunde maar ik heb niet op hem of zijn partij gestemd gisteren omdat ik vind dat de wereld meer is dan een object wat als een bedrijf gerund moet worden.

      Net zoals met politiek vorm je bij Ajax en voetbal een bepaalde zienswijze, en bij mij is ie op de leest van Cruijff geschoeid. Nadenken over hoe Ajax beter zou kunnen spelen en als club beter zou kunnen functioneren is voor mij een serieuze aangelegenheid en ik gebruik dit platform om deze te uiten. Bijkomende zaken als scheldpartijen en mensen die boos worden hier, daar lach ik om.

     4. Charka53

      Ik heb natuurlijk een mening en zeker over Ajax maar het is net als de politiek je mag stemmen en je denkt dat jou partij voor jou opkomt maar niets is minder waar en in dit geval en de laatste vier jaar kruipen ze Rutte in zijn reed en doen wat hij zegt en dan hebben ze het over een populistische partij , nou dat is de VVD zeker zij zijn alleen voor de rijken en werkende en de rest tel niet mee.

     5. Widi

      Als jij heel erg consequent bent, heb je D66 gestemd. De partij van JC’s politieke vriend Winsemius😀

     6. Indojood

      Ik heb bijna altijd gelijk, zelfs als ik ongelijk heb want ik heb enorme moeite me te vergissen. 😀

  2. Ajaxslied

   PB ziet het ook niet zitten in Nouri. Hij gaat ook geen kans krijgen en heeft denk ik toch vooral met zijn fysiek te maken.

   1. Litmanen

    Ajaxlied, dat denk ik ook. In het eerste komt Nouri nog te kort. Kan nog komen, maar op dit moment niet.

    1. Widi

     Nouri komt helemaal niet te kort. Wat hij bij Jong Ajax kan, kan hij in het eerste ook. Maar in het eerste speelt Ziyech.

     1. Indojood

      Eens, Widi. Nouri is een makkelijk doelwit met zijn kleine postuur maar hij blinkt uit in de fysieke Jupiler League. Er is geen enkele reden om te denken dat hij in het eerste tekort zou komen.

     2. Widi

      Ik volg hem al heel lang. En al die tijd ging ik zo vaak als ik kon naar hem kijken. Hij heeft een enorm goed inzicht, gekoppeld aan een formidabele (trap)techniek. Iedere stap heeft hij moeiteloos gezet. Verder heeft hij de juiste mentaliteit. En het goede gevoel bij Ajax en Amsterdam. Stel hem op in het eerste en hij zal het laten zien.

  1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

   Inderdaad bizar. Riedewald niet en patatje met wel.

  1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

   Laatste aankoop.

 2. -buitenkantje rechts-

  Absurde keuzes wat mij betreft..
  Geen Nouri.. Bij absentie Klaassen moet je gewoon Nouri erbij hebben.. vd Beek zal zijn plek innemen. Frenkie de Jong Nouri voorbij in de pikorde?
  Riedewald niet geselecteerd, Westermann wel bij de selectie.. sprakeloos 😶

  Verwacht gewoon de welbekende opstelling:
  Onana
  Veltman. Sanchez. Viergever. Sinkgraven

  Vd Beek. Schöne. Ziyech

  Traoré. Dolberg. Younes

  Diepe zucht…

  1. Never forget Johan and Piet, never forget that beauty always comes first (AB)

   Maak daar maar een hele diepe zucht van.

  2. Geroldkohlen

   hele diepe zucht! snap het ook echt niet! waarom westermann! geen nouri, geen riedewald! en idd hij zal wel weer met deze opstelling beginnen! 😥

 3. JohnDoe77

  Bijzonder dat hij Neres dan wel meeneemt en nooit laat spelen… jammer zeg! En super jammer voor Appie!!

 4. Erwin1995

  Oehoeboeroe, Paulus en Eucalypta zijn de reserves, volgens onze bron L. de Vos. Wel lekker dit…..100% focus op de titel dus, en dit bekertje laten vallen. Forza Peter.

 5. Widi

  Sowieso erg veel verdedigers en bijna geen middenvelders. Ik denk dat Nouri toch wat last van zijn kuit heeft. In elk geval kon Westermann wel plaats maken voor een extra aanvaller of middenvelder.

 6. tijger238

  Riedewald is weg na dit seizoen. Zou een aderlating zijn voor de club. Net als dat Tete weg zou gaan.

 7. afcadeluxe

  las net dat pb westermann meeneemt wegen zn kopkracht en ervaring,maar ik dacht toch echt dat we moeten winnen,dus waarom laat hij casierra erbuiten?of plant hij bij 1-0voor westermann als slot op de deur te brengen?

 8. Geroldkohlen

  ik begrijp dit niet hoor riedewald er niet bij! westermann wel! nouri ook niet die moet er toch gewoon altijd bij zitten! we zullen het wel weer zien vanavond.

Reageren is niet mogelijk.