There are no ads, please add some


Kieft: ‘Nijhuis is wel héél erg van invloed geweest hè, op die wedstrijd’

Wim Kieft is absoluut geen fan van scheidsrechter Bas Nijhuis en mede het gedrag van Nijhuis is Kieft een doorn in het oog. Ajax liep, mede door arbitraire fouten, duur puntverlies op tegen FC Groningen. 

‘Die Nijhuis is wel héél erg van invloed geweest hè, op die wedstrijd. Een overtreding op Onana laat hij onbestraft en daarbij had Ajax ook nog eens twee strafschoppen moeten hebben. Nijhuis zou eens eerlijk moeten fluiten en de spelregels volgen. Ik weet niet of hij het bewust doet maar hij laat een hoop lopen en denkt dat het allemaal om hem draait, tenminste dat straalt hij wel uit. Natuurlijk mag Ajax het zich ook aanrekenen dat ze punten laten liggen. Veltman bleef maar hoge ballen geven op Dolberg die zijn duels niet won. Dat viel enorm tegen. Je moet wel de spelers er voor hebben’.

Bron: Ziggo.nl


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. FrankiC

  Goed zo Wim, geen speld tussen deze analyse te krijgen.

  Ajax moet natuurlijk ook de hand in eigen boezem steken. Maar onthouding van 2 strafschoppen en het niet zien van de overtreding is te veel van het goede namelijk per saldo 3 doelpunten.

  Daarbij komt dat hij de regels anders interpreteerd dan de rest van het scheidsrechterskorps en dat kan natuurlijk niet. Eén lijn om te weten waar de spelers aan toe zijn.

  1. De seijs

   Ja kieft heeft gelijk wat Nijhuis betreft. Maar Peter Bosz moet nu eens ballen tonen en zijn beste 11e en opstellen! Anders worden we geen kampioen! !

   1. Widi

    Ja. Want hij stelt expres week na week de verkeerde spelers op. Want hij wil niet kampioen worden. Of zijn er hier gewoon een paar amateurs die denken het beter te weten?

    1. Ajaxslied

     Dus jij wou zeggen dat younes traore en veltman de sterren van de hemel spelen. En Sinkgraven is ook niet de beste linksback die we hebben die verzuipt elke grote wedstrijd.

     1. Litmanen

      Zeker, Sinkgraven was volgens de Telegraaf de uitblinker.
      zo zie je maar. Wie is er aangesteld om het elftal samen te stellen?
      Juist, Bosz. En als
      het niet meer lukt, dan komt er een nieuwe trainer.
      Zo werkt dat..

     2. Ajaxslied

      Alsjeblieft reageer op mijn vraag of reageer gewoon niet want dit is een bullshit antwoord.

     3. KBouter

      Ik zei gisteren gelijk na de wedstrijd al…de Ligt en Sinkgraven…de beste van het veld bij Ajax. Dus zo gek hebben ze het niet bij de Telegraaf

     4. Litmanen

      Zoals ik al zei, Nijhuis krijgt van Derksen vanavond weer een veer in zijn reet.
      De.man begint seniel te worden, want zelfs 010_Boskamp gaf aan dat de overtreding op Onana een vrije trap was en op Sanchez een pingel. Dus buiten Nijhuis, die ondanks Derksen zelf zijn fouten toegaf, had Ajax dus met 2-0 moeten winnen.
      Maar volgens Basje “soms zit het mee, soms zit het tegen….”

     5. Indojood

      Kan je een webcam aanzetten en jezelf streamen wanneer je Voetbal Inside kijkt? Lijkt me wel humor om die roodaangelopen kop van je te zien.

     6. Litmanen

      ik word nooit rood. Als ik zie dat het weer een 010 uitzending is, dan ga ik na 15 minuten iets anders. kijken.
      Zo handig, zo`n a.b.

     7. ritchy

      Frankic en de seijs en widi noemen geen namen van spelers die jij opnoemt alle spelers speelde onder hun kunnen dus waar haal jij die namen vandaan

    2. De seijs

     Ja Younes Traore. Veltman Sinkgraven. Die zou hij best eens eerder mogen wisselen. Of eens de bank laten warm houden ! We hebben hele goeie spelers die deze jongens eens zouden kunnen vervangen. Een beetje kenner zou attracties toch moeten weten!!

     1. FrankiC

      Je hebt het toch over de weddtrijd tegen Groningen? Sinkgraven en Younes speelden een heel behoorlijke wedstrijd. Traoré en Veltman niet. (Dolberg en Ziyech speelden ook ver ondermaats.)

     2. -buitenkantje rechts-

      Heb geen enkele speler gezien die een voldoende haalden.. je kan hooguit zeggen dat de een minder slecht was dan de ander.. Wat een inspiratieloze pot.. beschamend!

    3. HURBIE

     Zo dan hoort Nijhuis het eens van iemand die echt verstand van het spelletje heeft
     Daarom vind ik het een schande dat zo’n scheidsrechter maar door mag fluiten van de KNVB zonder dat hij een cursus eerlijk fluiten bij LOI gaat volgen

    4. vak411

     Joehoe WIdi.. juist.. ik krijg het idee dat er een aantal mensen hier die de opstelling altijd beter weten dagelijks met de spelers op het veld staan.. en voordat ze hier op Bosz gaan zeiken krijgen ze ook nog advies van Bergkamp

     1. Ajaxslied

      Hey vak411 het gaat niet om de trainingen maar om wat er gepresteerd word in wedstrijden. En niemand die een beetje realistisch is kan zeggen dat younes en traore dit seizoen top presteren.

   2. paulvos

    Nijhuis heeft altijd invloed op de wedstrijden, ook bij andere, dus dat is wel eerlijk, alleen bij de onderlinge tegenstanders is hij dat niet, zeker wel in het nadeel bij de wedstrijden die hij van Ajax fluit.

    1. dickst14

     Dat klopt. Een voetballende ploeg is altijd in het nadeel bij Nijhuis. Bij de Groningen goal en de niet gegeven strafschoppen gaat hij in de fout. Maar opmerkelijk is dat Berghuis vorige week van Ginkel de wedstrijd uit mag schoppen en dat een Groningen speler bij precies dezelfde overtreding op Sinkgraven rood krijgt. Volgens Derksen VI is een scheidsrechter als Nijhuis noodzaak om niet verder achterop te raken europees gezien. Nou als we naar die norm gaan voetballen krijgen we elke wedstrijd 5 penalties tegen en hopen we het eind vande wedstrijd met 8 man te halen.

     1. Litmanen

      eens Dickst, die Derksen moet echt dement aan het worden zijn met hem gelijk te geven. Zelf ziet hij zijn fouten nog wel. Werd door Genee, Gijp en Boskamp belachelijk gemaakt.

   3. De Ajacied

    Kieft is ook een drol,
    Maar heeft nu volkomen gelijk,
    Alleen we kopen er helemaal nix voor
    ❌❌❌

 2. ritchy

  tuurlijk heeft Nijhuis er invloed op gehad maar inderdaad had Ajax als ze scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd waren begonnen dan waren de 3 punten mee naar Amsterdam gegaan maar helaas is het niet gebeurd weer een les voor de spelers en de trainer focus focus

 3. Widi

  Die Nijhuis is op een gegeven moment wel heel erg in zichzelf gaan geloven. Ik word erg moe van die mann.

  1. HURBIE

   Idd Widi iemand mag gerust zelfverzekerd zijn maar niet van verwaandheid naast je schoenen lopen ,zo van ik heb het helemaal gemaakt

  2. f-side64

   het is al net zo’n zelf ingenomen man als die turkse scheidsrechter het draait nooit om scheidsrechter

 4. KBouter

  Zozo Kieft eens positief!!

  Scheidsrechter heeft natuurlijk een grote stempel gedrukt op de wedstrijd, hij had de hoofdrol terwijl de 22 spelers de hoofdrol moeten hebben.

  Maar Ajax heeft het deels aan zichzelf te wijten , wanneer ze gewoon 110% gemotiveerd waren geweest en vol gas gaven was er niets aan de hand geweest!!

  1. f-side64

   nee hoor nijhuis had zoals die padvinders het leren in zeist moeten fluiten als er overtredingen worden begaan dus vrije trap voor onana vrij trap voor dolberg en 2x een penalty voor younes en sanchez .

 5. Charka53

  Ja Willem het is Ajax tegen de rest en KNVB daar kan je niet van winnen je weet ook wel dat voetbal bonden Mafia banden onderhouden.

  1. Jimmy1971

   Misschien zijn de daar (KNVB) niet voor Ajax , maar voorlopig heeft Ajax alle verloren punten op inzet zelf verloren ..
   Er moeten wat meer mentaliteits spelers bij , met alleen (zogenaamd) mooie voetballers kom je er ook niet !!
   Zie Feyenooit , geen geweldige spelers maar voorlopig wel bovenaan om wilskracht ..

   1. Charka53

    Dat heb je helemaal gelijk Jimmy maar na de winterstop heb ik toch dubieuze beslissingen gezien die niet in het voordeel van Ajax zijn , zelfs pisvee heeft er mee te maken .

  2. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

   Tuurlijk Charka en waarom kreeg Feijenoord dan geen doelpunt toegekend? Steeds meer supporters krijgen Cakimero gedrag.

  3. KBouter

   Charka…als er 1 tegen Ajax is,is het Wim Kieft wel.

   Verder in complottheorieën zoals dat 010 kampioen moetvworden van de KNVB en dat de scheidsrechters daarmee helpen …geloof ik Never nóóit niet!!

 6. -buitenkantje rechts-

  Nijhuis floot niet sterk..
  Wat ik ook niet sterk vind is als Ajaxsuporters gaan jammeren over de scheids.. We moeten eerst de hand in eigen boezem steken.. Hoe kan het, als je weet dat Fey verloren heeft, je zo’n armetierig potje voetbal op de mat legt??!
  Dáár zou het over MOETEN gaan..

  1. FrankiC

   Dit item gaat over de arbitrage en dan mag/moet er toch op gereageerd worden? Dat staat wat mij betreft los van de armetierige partij de we op de mat legden.

   1. Litmanen

    Ja, maar sommige mensen zitten hier niet om op de topic te reageren maar op de commentaren.

    1. -buitenkantje rechts-

     En sommige mensen reageren op een topic en krijgen alleen maar commentaar..

  2. De seijs

   Ja br daar heb je helemaal gelijk in. Die gene die dat kan veranderen is onze trainer. Want die stelt zijn beste 11 op. Dus als het na een kwartier of twintig minuten niet gaat zoals Bosz het wil zien zal hij moeten ingrijpen. Heel simpel. Maar onze trainer doet niks, het hele seizoen al! Het is toch ongelovelijk dat zo’n elftal na de winterstop nog nog steeds niet voetbalt zoals ajax met deze gasten hoort te voetballen. Tot aan de winterstop heb ik hem het voordeel van de twijfel gegeven. Maar nu nog steeds krijgt hij het niet op de rails. En ja de oer ajax supporters houden dan hun mond niet meer. Dan zijn ze er klaar mee. Zoals vele hier. Br er is er maar 1 de baas en dat is Bosz. Hij zal het moeten doen. Spelers zat zou ik zo zeggen. En wie niet goed genoeg is of zijn best niet doet gaat er naast. Teminsten zo zou het horen. Maar wij hebben Bosz die laat het staan. Ik zou zeggen Bosz eruit en Keizer neemt zijn plaats in. Ik denk zo’n schok effect zou helpen om kampioen te worden.

 7. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

  Er zijn ongeveer 15 “schuldigen” aan dit punt verlies en wanvertoning. Dat zijn de 11 basis spelers en het TH. Basisspelers vanwege chronisch gebrek aan inzet en TH vanwege het niet kunnen motiveren van spelers omdat ze, in mijn ogen, te weinig uitgaging hebben voor hun plek. Je hoeft niet een heel team telkens om gooien om meer vechtlust te krijgen binnen je selectie voor een basisplaats. Hierin valt Bosz mij als hoofd verantwoordelijk heel erg tegen. Zoals Indojood al eerder aangaf: het leek de goede kant op te gaan vwb spel opvatting maar voor Ajax slaat hij de plank nu toch echt mis.

  1. Litmanen

   Ik zeg: Allemaal ontslaan en een nieuw TH vormen met Nijhuis, Jonk en imojkhjujji. O ja, en een nieuwe selectie halen.

   1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

    Volgens is dit een reactie op een commentaar en niet op het topic

 8. Opnaar40k

  Ajax is nog “te lief” in wedstrijden. Het gaat niet alleen om goed voetbal. Bij groningen lagen er na die 1-0 wel 6 spelers met ” kramp” op de grond. Zo maak je een wedstrijd ” dood” . In het proffesionele voetbal moet je slim vallen als je maar iets voelt . Je moet Altijd klagen bij een scheidsrechter , het beinvloedt toch! Niet te ver gaan maar wel steeds het randje opzoeken. Dat soort gogme mist dit jonge AJAX

 9. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

  Als je dus een aai tegen je hoofd krijgt dan moet je dus kermend neervallen? Ajb zeg,ik hoop dat de videoscheids heel snel algemeen ingevoerd wordt zodat juist dit soort excessen aangepakt kunnen worden tijdens de wedstrijd. Ik ben blij met elke speler die geen pogingen doet om zijn acteer talent ten toon te spreiden. Op het moment dat de scheids weet dat jij zijn beslissingen accepteert dan krijg je juist sneller een overtreding mee. Kijk naar de tijd van Suarez bij Ajax, hij werd de dupe van zijn vallende ziekte. Bij echte overtredingen dacht de scheids …. zal wel weer niets wezen. Verder moet de scheids bij aantellerij geel trekken. Als jij eerst kermend van de pijn op de grond ligt dan kan je niet 15 seconden later een sprintje over het hele veld trekken.

  1. Opnaar40k

   Ik hoop dat je vandaag naar napoli real madrid kijkt en ziet hoe vaak ronaldo gaat liggen! Ik praat het niet goed maar zo werkt het internationale voetbal tegenwoordig

 10. KBouter

  Complottheorieën van de KNVB….wat een lozers en kleine kinderen hier !

  Man man man…

 11. Dagrump

  Helemaal mee eens. Vind het niet erg dat er een wat harder spel door komt van zijn manier van fluiten. Zoals Kieft zegt wel eerlijk fluiten en een overtreding is een overtreding en daar hoor je gewoon voor te fluiten. Dat Nijhuis iets niet ziet ok maar het waren 2 x handen op schouders /rug van Younes dus inderdaad eigenlijk 2 pingels moeten hebben !!!!❗

 12. Dagrump

  Kan ons zomaar de titel kosten!!😡
  Ook eigen schuld van ons team door het slappe spel en totaal geen ballen tonen !!

  1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

   De titel verlies je niet door de scheidsrechter. De titel verspeel je zelf.

 13. Moosie

  Ik weet nog de afgekeurde 2-0 tegen Twente paar jaar geleden of de rode kaart tegen az.
  Elk seizoen krijg je een paar keer per jaar een kutscheidsrechter met een kutdag.
  nou dan speel je dus gelijk of je verliest of je trekt je er niets van aan en schopt er gewoon net effe 1 meer in dan de tegenstander van die dag.
  Maar je gaat niet als Ajacied zitten janken over metsfitsjing en dan met je junkenkop aangifte doen.
  Dan ben je namelijk gewoon een Calimero en daar zijn wij toch echt niet van gediend.
  je zet jezelf en de club gewoon voor lul dan.
  Kijk dat die Niethuis zo ongeveer zijn eigen spelregels aan het verzinnen is, is een zaak van de knvb en als het echt uit de hand loopt ,kun je als bestuur een officiële klacht indienen bij de bond.
  meer niet en dan nog moet je als supporter wel mogen mopperen op die lul.
  Maar complottheorieën zijn voor mensen in kleinhoven ,en voor sommige ministers van de Vereniging van doofpotten.

  1. Indojood

   Goed bezig, ouwe. Jouw woorden kunnen we wel gebruiken want je ziet het, zoals door Widi al opgemerkt, we zakken af naar het niveau van de kakkies en de lampen en de rest van Nederland.

 14. Widi

  Erg jammer dat veel Ajax supporters tegenwoordig zo lijken op supporters van andere clubs. Calimerogedrag was altijd voor die anderen. Die zeurden over het zogenaamde geluk dat Ajax had. Wij deden dat niet. Wij wonnen gewoon. En werden kampioen. En anders speelden we slecht. Of hadden een k..seizoen. Nu lijkt er geen verschil meer tussen velen van ons en al die anderen. Zeuren over scheidsrechters…….complottheorieen. Pffffffff.

  1. EugAjax

   Widi en Moosie helemaal eens niet des Ajax supporters om de calimero uit te hangen. Wat dat betreft wil ik nog even Onana noemen. Hij gaf eerder zichzelf de schuld dan de scheidsrechter, een echte Ajacied zou ik zeggen 😄👏👏

    1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

     Je bedoeld natuurlijk: BR, Jimmy1971, FrankiC, Kbouter, Indojood, AB, Widi en Moosie helemaal eens. Toch?

     1. EugAjax

      Voel je je overgeslagen AB? Nou goed wat jij wilt, ik reageerde op Moosie en Widi maar bij deze iedereen die vind dat Calimero gedrag niet bij Ajax past, goed gezegd. Vind ik ook

     2. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

      Kijk, doe je recht aan iedereen hier met de juiste bijdrage. Ging niet specifiek om mij hoor zoals je kan zien. Dank je. 👍

    2. FrankiC

     Ha ha juist niet Eug. Onana werd onderuit gehaald. Als dat niet gebeurd was, was hij niet gevallen. Het is dan onnozel om jezelf de schuld te geven. Hij had beter verongelijkt naar de grensrechter of 4e man kunnen stormen.
     Dat hij zich nooit in die positie had moeten manouvreren klopt natuurlijk.

  2. Indojood

   Allemaal Nietmanens. Spugend, met rood aangelopen hoofdjes en betraande oogjes klagen over hoeveel onrecht er ons is aangedaan door de scheidsrechters.

 15. JohnDoe77

  Dat staat verder los van de uitslag! Ajax had zijn dag niet en we waren -zoals zovaak de laatste maanden- compleet vleugellam! En een verder perfecte Onana maakt dan ook nog eens een fout… ja, hij kreeg een tik maak had nooit in die positie mogen komen!

 16. Forever nr14

  De Seijs!!! Jij snapt het helemaal! De echte “oer” ajacieden gaan nu echt klagen, over die Bosz, dit kan toch niet joh, dat je het niet wil zien gewoon, eruit met m en idd Keizer aanstellen.

  1. Litmanen

   Bij de Etjes loop een hele goede trainer. Tjong wat een onzin hier. vroeger waren ee blij.met een punt Groningen, nu breekte de tweede wereld oorlog uit.

   1. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

    Volgens mij wederom reactie op een commentaar, daar heb jij toch zo’n hekel aan?

 17. Harry_Kleingeld

  Traore moet gewoon een doelpunt maken, die man kan niet een knap schieten.. amateur

Reageren is niet mogelijk.