‘Dijks in belangstelling Norwich City’

Mitchell Dijks kan onder trainer Peter Bosz niet meer rekenen op een basisplaats in het eerste elftal waarbij de trainer zijn voorkeur heeft uitgesproken voor Daley Sinkgraven op de positie van linksback. Voor Dijks lijkt een vertrek bij Ajax dan ook aanstaande en het Engelse Norwich City ziet wel wat in de speler die in 2015 terugkeerde bij Ajax nadat Willem II hem transfervrij had overgenomen. ‘Ik wil van opgeven niets weten. Als er een moment komt dat ik mijn kans krijg, moet ik er staan’, sprak Dijks eerder, maar volgens de laatste geruchten is Dijks momenteel in gesprek met Norwich over een mogelijke winterse transfer.

Bron: De Telegraaf

Related posts

61 Comments

  1. BenitoAjax

    De selectie begint al lekker leeg te stromen.. Wat koop je er voor terug? Allemaal kleine kinderen van 17-19 jaar. Ajax lijkt wel een kleuterklas op het moment.

    1. FrankiC

      We worden er vooralsnog beter van. Dijks is geen Ajaxspeler. En volgens mij is Marvin Zeegelaar van Sporting Lissabon hem net voor als linksbach voor Norwich. Oud nieuws vrees ik.

      1. Remco425

        Inderdaad, Dijks is gewoon niet goed genoeg voor waar we naartoe willen. Hij kon prima meedoen onder De Boer, maar onder hem werd het spel ieder jaar minder ipv beter. Riedewald kan ook linksback spelen als stand in van Sinkgraven.

        1. -buitenkantje rechts-

          Dat het spel niet beter werd onder FdB had voornamelijk met het middenveld te maken.. Te weinig voetballend vermogen. Vooral Gudelj bracht te weinig.. Bazoer te wisselvallig.. De verdediging was het minst gepasseerd in de eredivisie.

  2. FrankiC

    Off topic: Een HISTORISCHE DAG in het betaalde voetbal: de VDO scheidsrechter grijpt in. HULDE

  3. dioajax

    Ben niet zo N fan fan dijks maar hij moet gewoon bij ajax blijven…als er een betere links back komt dan hij gaan…

    1. Charka53

      Nou dioajax dit is nu de reden dat Dijks maar aan zichzelf moet denken hij verdiend meer dan dit.

  4. Tommy827

    Wanneer gaan ze nu eens iemand halen ipv verkopen een haps en of neres of iemand anders halen van toegevoegde waarde

    1. FrankiC

      Eerst verkopen op een positie en dan kopen, dat is de regel. Worden dus nog een paar spannende dagen.

    2. Litmanen

      Haps niet halen. Sinkgraven is een veel betere voetballer en verdedigen kun je leren. Zie al die grootheden op de backplaatsen bij de Europese topclubs. Allemaal ex- aanvallers/middenvelders.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ga het even ergens anders leren.. paar jaartjes jong Ajax ofzo. In Ajax1 moet je er staan.. Ajax1 is geen LOI cursus!

        1. FrankiC

          Ik vond Sinkgraven steeds beter verdedigen, maar tegen Utrecht was hij verdedigend ronduit zwak en kreeg ik weer oude bedenkingen. Terug naar af of offday? Wel lekker dat ie (naar voren) kan voetballen en dat kun je van Dijks en Tete niet zeggen op ‘het niveau waar we naar toe willen’ (mooi gezegd Remco425).

          1. Geroldkohlen

            ik bedoel naar voren voetballen kan je juist leren, goed verdedigen zit in je of niet! tete speelde laatste tijd veel meer naar voren ,en als hij nou eens meer zou spelen dan kan hij zich ook daarin ontwikkelen. sinkgraven is geen back , de binnenkant afdekken is het eerste wat je moet weten als je verdedigd. maar wegens gebrek aan beter staat hij daar.

    1. FrankiC

      Was een vaste waarde die nu hoopt op de tweede divisie in Engeland. (Ik was 5 jr geleden nog fan van hem. Was toen wat lichtvoetiger)

      1. Widi

        Zoals ik vaker zeg: ik redeneer alleen vanuit Ajax. Hij speelt nooit. Komt te kort. Als Sinkgraven niet kan spelen, kan Viergever linksback spelen. In de zomer wordt vast een betere gevonden.

        1. -buitenkantje rechts-

          Klopt..als je niet opgesteld wordt speel je nooit.. Zegt iets over de keuzes van de trainer, niet over de kwaliteit van de speler. Sinkgraven zou aanvallend beter zijn dan Dijks.. Kan je me een paar voorzetten van Sinkgraven laten zien de afgelopen 3 wedstrijden? Kan je me vervolgens het aantal keren laten zien dat hij uitgespeeld wordt of zijn man niet dekt of volledig verkeerd staat opgesteld?

  5. Bossa

    Begin van de transferperiode was de wens een linksback en buitenspeler halen, als het zo doorgaat zijn we aan het eind slechts een linksback en buitenspeler kwijt… Ik ben opportunist en grotendeels voorstander van het beleid, maar begin langzamerhand toch wat ongeduldig te worden.

  6. -buitenkantje rechts-

    Kan me de uitspraak van FdB nog goed herinneren: “Dijks is gewoon de beste linksback van Nederland en hoort thuis in Oranje” …
    Deze uitspraak is nog geen jaar geleden gedaan. En nu zou hj volgens velen op dit forum er niks meer ban kunnen.. We lullen met z’n allen ook maar net hoe de wind waait soms. Ik vind persoonlijk Dijks zeker niet minder dan Sinkgraven.. Zeker niet als ik zie hoe die de laatste 3 wedstrijden speelt. Neemt niet weg dat Dijks voetballend tekort komt. Hij is het type man uit schakelen en de bal snel inleveren. Ik denk dan ook dat hij bij vele clubs een welkome aanvulling zou zijn van de selectie. Hebhetvhier wel eens over de willekeur van de keuzes van Bosz gehad. We kunnen zeuren op Dijks, maar zouden eigenlijk veel harder moeten zeuren op sommige andere spelers die wel elke week opgesteld blijven.
    Wat datbetreft mag Sinkgraven wat mij betreft gewoon verkocht worden. ik vind hem namelijk totaal niet geschikt als verdediger. En ook als middenvelder moet hij het onderspit delven door de uitstekende middenvelders die we nu hebben. Ook jammer dat Veltman niet verkocht is. Ook een overbodige speler die tekort komt en niet opgesteld staat op zijn beste positie, omdat daar nu betere spelers staan. Sanchez en de Ligt liggen straatlengtes op hem voor. Mijn beste verdediging op dit moment zou zijn:

    Viergever de Ligt Sanchez Tete
    Dijks kan als back up dienen voor Viergever.. Sinkgraven afschrijven. Riedewald als back up voor Sanchez en/of de Ligt . Sanniez als stand in voor Tete. Veltman verkopen.
    Wat dat betreft hoeft er alleen geïnvesterd te worden in een rechtsbuiten…

    1. ritchy

      dijks met veel bombarie terug gehaald van Willem II en nu op de bank belandt zonde hopelijk blijft hij zoniet jammer maar heel veel succes

    2. Remco425

      Dijka komt gewoon te kort voor waar we naartoe willen. Hij kon inderdaad goed mee onder De Boer, maar met hem werd het spel steeds minder ipv beter
      In Dijks zie ik geen groei meer, in Sinkgraven zit zeker nog groei. Dit is pas zn 1e seizoen op die positie. Als hij al niet beter is dan Dijks, dan gaat hij dat zeker worden.

      1. -buitenkantje rechts-

        Laat hem(Sinkgraven) dan lekker gaan oefenen in Jong Ajax en terug laten komen als ie t kan.. We hebben gewoon betere spelers op die positie.. Argument dat hij het nog moet leren of dat hij waarschijnlijk in de toekomst nig wel zal groeien vind ik geen argumenten. In Ajax1 moet je er gewoon staan en moet je de beste spelers opstellen.

    3. Widi

      Vorig jaar onder FdB speelde Dijks ook niet goed. Speelde de helft van de tijd naast onze linksbuiten. En gaf alleen maar “achterzetten”. Toen zei ik al wat ik nu zeg.

      1. -buitenkantje rechts-

        En wie speelde daar vaak linksbuiten? Juist..Sinkgraven.. Over Sinkgraven gesproken, kan je me van de afgelopen drie wedstrijden het aantal geslaagde voorzetten van Sinky geven?
        In dat seizoen yrouwens wel de minst gepasseerde verdediging in de eredivisie.. Dat lukt je niet door alleen maar naast de linksbuiten te spelen Widi..

        1. Widi

          Het gaat nu over Dijks. Ik heb hem zelf steeds zien spelen. En ik zag wat ik net al typte. Hij is niet goed genoeg. Vind ik. Punt. Sinkgraven zal zich moeten verbeteren. En er zal een linksback bij moeten. In Jonk Ajax en onder 19 zie ik niemand die goed genoeg is. Maar Dijks moet weg wat mij betreft.

      1. -buitenkantje rechts-

        Haha! Heb ook al gelezen dat hij levensgevaarlijk is.. alleen helaas voor het verkeerde doel.

  7. Dagrump

    @ DioAjax helemaal mee eens. Wie zou er moeten komen volgens jullie? zie graag wat namen langs komen??

  8. KBouter

    Mooi voor Dijks, hogerop komt hij toch niet en nu kan hij toch nog een beetje cashen en spelen in het buitenland.

  9. EugAjax

    Jammer dat Dijks is terug gevallen van zoals BR aangeeft volgens De Boer beste linksback Eredivisie naar reservespeler. Echter dit komt wel voornamelijk door hemzelf. Hij heeft zich in begin kwetsbaar opgesteld (dat pleit overigens voor hem) door tegen Bosz te zeggen dat hij het nieuwe systeem niet aan kan en veel moeite daar mee heeft. Hij heeft daarna geprobeerd toch terug te knokken maar heeft niet meer kunnen aanhaken. Toch op een of andere manier vind ik het zeker een goede back. En goede stand in voor Sinky. Als hij weg wil moet je niet al te moeilijk doen maar dan moeten we wel een vervanger halen. Of is er uit de jeugd een goede talentvolle? Viergever als LB vind ik niet. Het centrum loopt fantastisch dit seizoen en vorig jaar die paar keer was Viergever als back dramatisch!

  10. -buitenkantje rechts-

    Update: Dijks heeft het aanbod van Norwich naast zich neer gelegd en blijft bij Ajax..

      1. EugAjax

        En wat ik lees BR zeer reeele afweging van Dijks. Hij geeft aan dat Norwich een speler verdient die 100% voor die club wil gaan maar hij twijfelt teveel. Dijks blijft een uniek mens binnen de voetballerij met zelfkennis, daar zijn er niet veel van!

  11. Forever nr14

    Hoezo Dijks zo afvallen? Man man kijk eens naar Younes en Gahzi en Traoré oei oei dat is toch echt middelmaat, en mogen maar blijven staan, gewoon Kluivert en Nouri opstellen!

  12. Geroldkohlen

    vorig jaar nog onze tank, en nu is hij ineens geen ajax waardige speler??? hoop voor hem dat hij een mooie club vind. we kunnen ook riedewald of viergever linksback zetten ,en de ligt naast sanchez.

      1. Geroldkohlen

        ik spreek niet voor mezelf! maar zo werd hij door vele genoemd hier ,die hem nu niks meer vinden dat vind ik appart widi! en als jij hem niet zo noemde hoef jij je niet aangesproken te voelen toch??

        1. Widi

          Je schrijft “onze” terwijl ik hier ook ben. En terwijl ik heel duidelijk aangeef dat ik hem niet goed genoeg vind voor Ajax. Dan wil ik duidelijk maken dat ik hem vorig jaar onder FdB ook al niet goed vond en dat ik dat toen ook gezegd heb.

          1. Geroldkohlen

            toen waren er meer niet goed widi ,maar bleven wel staan en konden daar door weer beter worden en vertrouwen kweken! en er zijn er meer die ajax onwaardig zijn! het ging er mij om dat er grotendeels van de forum leden nog niet zolang geleden, dijks omschreven als een tank en nu ineens niet meer goed genoeg vinden! dat er een linksback bij moet komen is duidelijk!

          2. Widi

            Het gaat over Dijks. Die is niet goed genoeg voor Ajax. Vind ik. Het woord “onwaardig” gebruik ik niet. Als je iets vindt over andere spelers, noem ze dan bij naam. Dan kan ik eventueel mijn mening geven. Maar jij kunt Dijks geschikt vinden en anderen niet toch? En dat het op dit forum barst van mensen die met alle winden meewaaien, daar heb je gelijk in.

          3. Geroldkohlen

            idd klopt! dijks vind ik geen geweldenaar, maar is beter dan sinkgraven dat is mijn mening, ik vind hem een middenvelder. aanleren of een speler ombouwen voor een andere positie doe je in de jeugd of in de 2de elftallen, en niet in het eerste wanneer het om de knikkers gaat. ik vind dus ook dat er een goede linksback gehaald moet worden, die weet dat je als verdediger de binnenkant moet afdekken!

Comments are closed.