There are no ads, please add some


Definitief: Ajax stelt Rutger Arisz aan als operationeel directeur

1124rutger_arisz

De laatste directiestoel bij Ajax is gevuld. De club heeft Rutger Arisz aangesteld als operationeel directeur. Hij gaat vooral Edwin van der Sar ondersteunen. Ajax was al langer op zoek naar een rechterhand van de voormalige doelman. Toen hij doorschoof van directeur Marketing naar algemeen directeur werd reeds vermeld, dat binnen korte tijd nog een zwaargewicht aan de directie zou worden toegevoegd. Iemand die met name op de achtergrond zou fungeren.

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax stelt Rutger Arisz aan als operationeel directeur. Hij begint 1 december 2016. De RvC is voornemens Arisz te benoemen als statutair directeur, met inachtneming van de geldende procedure en voor een periode van vier jaar. Daartoe zal in het voorjaar van 2017 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaatsvinden om de Algemene Vergadering formeel in kennis te stellen van deze voorgenomen benoeming.

Rutger Arisz; geboren in Groningen op 11 februari 1970, studeerde rechten in Amsterdam en werkte vervolgens vier jaar als advocaat bij Houthoff Buruma Advocaten op het gebied van bouw en vastgoed. Na een aantal jaren als jurist en manager voor Schiphol te hebben gewerkt, begeleidde Arisz de verbouwing en uitbreiding van een terminal op JFK International Airport, waarvoor hij met zijn gezin naar New York verhuisde. Tijdens zijn studententijd was hij tevens succesvol roeier. Zo nam hij deel aan de Olympische Spelen in Barcelona (1992) en won hij onder meer goud op de wereldkampioenschappen in 1989. In zijn vrije tijd is Arisz voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Namens de RvC licht president-commissaris Leo van Wijk de voorgenomen benoeming toe: ,,In oktober maakten wij bekend dat we op zoek waren naar iemand die zich vooral op enkele afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten, die ondersteunend zijn aan voetbal. Dat moest iemand zijn die specifieke kennis en ervaring heeft op de activiteiten van die afdelingen. En die daarmee complementair zou zijn aan het huidige directieteam. Deze persoon zou, indien nodig, tevens moeten kunnen fungeren als plaatsvervangend algemeen directeur. Wij menen met de heer Arisz de juiste persoon te hebben gevonden. Na zijn aanstelling is de directie compleet. Ik kan namens de voltallige RvC zeggen dat we vertrouwen hebben dat zij er als dagelijks bestuur voor gaan zorgen dat de club verder groeit op sportief gebied, met daarachter een financieel gezonde en ambitieuze organisatie.”

Ervaring
Arisz: ,,De ambitie en gedrevenheid van Ajax sluiten aan bij mijn karakter en hoe ik vroeger zelf topsport beoefende. Ik hoop dat ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan helpen om die ambities verder realiteit te maken. Die combinatie was voor Ajax een belangrijke factor om met mij in gesprek te gaan over deze functie. In de gesprekken die ik heb gevoerd, onder anderen met leden van de RvC en met Edwin van der Sar, bleek dat wij qua aanpak op dezelfde lijn zitten. Dat geeft vertrouwen voor een succesvolle samenwerking. Ik zal me vooral richten op de interne organisatie en de activiteiten die topvoetbal hier mogelijk maken. Ajax is een fantastische club, ik ben erg gemotiveerd om hier aan de slag te gaan.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar: ,,Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar een wedstrijd op zondag om half drie. Onder Rutger komt onder meer de grote afdeling wedstrijdzaken te hangen, maar bijvoorbeeld ook de juridische afdeling en de facilitaire afdeling die zowel op de Toekomst als in de de ArenA werkzaamheden verricht. Er is binnen de directie een goede verdeling gemaakt van de portefeuilles, waardoor we ons als directieteam optimaal voor Ajax kunnen inzetten. Dan heb ik het niet alleen over de doelstellingen op korte termijn, maar ook die voor de middellange en de lange termijn. Rutger en ik hebben de afgelopen tijd een paar goede gesprekken gevoerd en ik kijk uit naar de samenwerking met hem.”

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

18 reacties

 1. jood84

  hij moet van der sar steunen en dezelfde van der sar gaat een extra functie uitvoeren bij Capetown🙈

   1. HURBIE

    Ja J84 ik snap er ook niets meer van ik denk dat van de Sar daar alleen maar zit voor zijn naam en Snoepreisjes

    1. jood84

     het is net de omgekeerde wereld. als ik naar me baas loop en zeg:ik kan mijn functie niet beoefenen zonder een extra man en dan krijg je die ook nog🙈 en dan komt het nieuws dat ik even dezelfde functie ga beoefenen aan de andere kant van de wereld.. klinkt in mijn ogen wat vreemd.

 2. -buitenkantje rechts-

  Kwaliteiten moeten complementair zijn.. Als Sar hierdoor ondersteund wordt prima! In eerste instantie gaat het mij er om wat er op het veld gebeurt.. Daar zie ik weer durf.. bluf en zelfvertrouwen.. Heerlijk!

 3. Indojood

  Sar heeft jaren over het inwerken gedaan. Nu is hij eindelijk directeur, kan ie het weer niet alleen af.

  1. Charka53

   Laten we ons maar niet druk maken of vd Sar het wel of niet kan op het veld gaat het steeds beter daar gaat het allemaal om.

   1. Indojood

    Dat is waar maar ik vind teveel overhead in een directie een gevaar voor de organisatie.

 4. JohnDoe77

  Haha, hier hebben we al uitgebreid bij stil gestaan toch? Er is veel geld, dan komen er “organisatie adviseurs” en die hebben altijd wat goede vriendjes… daar gaat weer een paar zakken geld die beter in het elftal hadden kunnen geïnvesteerd!

 5. vak411

  Weer een laagje dr bij met een ego die ook over iedere beslissing een plasje moet doen en wil laten zien hoe belangrijk hij is..

 6. EugAjax

  Goede zaak, zoals een echte Cruijff opleider heeft Sar eerst eens goed gekeken waar zijn kracht ligt en bij welke afdelingen niet. Daar hebben ze inventarisatie van gemaakt en een specialist op die gebieden aangetrokken. Ik wens Rutger veel succes, welkom bij de Ajax familie

 7. Jimmy1971

  De meest succesvolle mensen , zijn mensen die een hele sterke ploeg om hun heen formeren , en niet de arrogantie hebben dat ze zelf alles beter weten ..

Reageren is niet mogelijk.