There are no ads, please add some


Ajax haalt zestienjarig talent uit Mexico

ajaxscout

Diego Said Sanchez Palma zal aankomende week arriveren bij Ajax om er een jaar stage te gaan lopen. Het zestienjarige talent uit Mexico blinkt wekelijks uit in zijn schoolteam en heeft diverse aanbiedingen van clubs als Chivas Rayadas, Xolos de Tijuana en Pumas afgeslagen. De speler kwam in beeld door het project ´Proyect Talents Soccer´waardoor Ajax diverse video´s heeft kunnen bekijken van het talent. Elfego Sánchez, de vader van de speler, heeft op een persconferentie laten weten dat zijn zoon de voorkeur geeft aan een vertrek naar Ajax. In de komende maanden zal Sánchez Palma worden toegevoegd aan Ajax o19 en mag hij proberen een langer verblijf in Amsterdam af te dwingen.

Bron: ESPN


Gerelateerde posts

52 reacties

 1. koote207

  Alle echte talenten zijn van harte welkom, hier heb ik al meer van gehoord👍👍weer een topper

  1. vak411

   Ajax doet het slim.. heel veel talenten halen.. er breken er vast een paar door. De rest wordt met een leuk prijsje verkocht. Hopelijk weer goud in handen!

  2. Toppertje

   Of het een topper is moet hij tijdens de stage laten zien. Niet te voorbarig. Tegenwoordig wordt door alle belanghebbenden als snel geroepen dat iemand een supertalent is en dat meerdere clubs achter de speler aanzitten.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ajax is een handelshuis geworden.. goedkoop inkopen.. na een paar jaar duur verkopen.

     1. Toppertje

      Wat is het probleem? Ajax moet net als andere clubs scouten voor jeugd. Dat doe je tegenwoordig niet alleen in NL en EU. We klagen hier vaak dat goede buitenlandse spelers onbetaalbaar zijn. Dan is het enige alternatief naar goede jeugdspelers kijken.

     2. -buitenkantje rechts-

      Scouten voor jeugdspelers vind ik geen probleem.. Bij een redelijk bod weer verpatsen wel. Beleid moet er op gericht zijn de beste spelers te behouden en niet te zien sls handelswaar.

   1. De Ajacied

    Hopelijk kunnen we deze tot de categorie: Suarez, Dolberg, Davidson zetten en kunnen we nog veel van hem genieten,
    Succes gast
    ❌❌❌

  3. De Ajacied

   Ja helaas blijkt loos alarm Diego blijkt niet gecontracteerd te zijn
   Jammer als het zo’n groot talent was
   ❌❌❌

   1. -buitenkantje rechts-

    Volgens journalist Mike Verweij.. Heb het officieel nog nergens van Ajax gehoord of gezien.

 2. Skills

  Wacht hij blinkt uit in zijn schoolteam? Misschien moet Ajax alvast gaan kijken voor een nieuwe rechtsbuiten en een nieuwe verdediger want daar hebben we op dit moment het meeste behoeften aan

 3. Amsterdamse Hagenees

  16 jaar en dan haal je hem uit een ver land, ver van zijn familie. De voetbalwereld is toch echt wel gestoord. Minimum leeftijd stellen op 18 jaar. Eigenlijk hoop ik voor die jongen dat hij binnen een maand terug gaat.

  1. Remco425

   Minimum leeftijd voor spelers buiten de EU is ook 18, daarom snap ik dit niet. Misschien omdat dit om een stage gaat en geen contract.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Dat staat gelijk aan zoeken naar mazen in de wet. Het mag maar is niet de bedoeling.

 4. Jimmy1971

  Als ze 18 zijn en goed zijn ze al onhaalbaar voor Ajax omdat de grotete europese clubs dan met geld gaan smijten !
  Ajax zal dus wel eerder moeten gokken op een talent …
  Gaat ook wel eens heel goed ,
  zoals baas DOLBERG !!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Het maakt mij geen moer uit wat andere clubs doen. Het belang van de speler moet voorop staan. Als de grote clubs hun stadion afbranden moeten wij dat dan ook doen? Ajax moet het dan gewoon doen met talenten uit eigen land. Meedoen met soort van mensenhandel moet je niet willen.

 5. De seijs

  De beste talenten haal je op als ze nog vrij jong zijn. Kijk maar naar Messi! Het is alleen van goed belang dat je ze wel goed opvangt. Hoop dat ze weer een pareltje binnen halen met deze jongen.

  1. Remco425

   Wat Barcelona met Messi gedaan heeft zou nu niet meer mogen. Maar aan regeltjes hebben ze daar schijt aan en bleven het dus doen. Vandaar de terechte straf van een transferverbod van 1 jaar. Ik vermoed dat Ajax dit wel mag doen omdat het een stage is en geen contract. Maar of dit moreel verantwoord is…

 6. EugAjax

  Volgens mij is dit gewoon een stage van een jaar. Dus dan zou leeftijd geen probleem zijn. De voetbalwereld ontwikkelt zich razendsnel en scouting moet op steeds jongere leeftijd. Komt bij dat de jongen en familie dit wsl zelf ook willen want hij had al aanbiedingen binnen Mexico van een aantal clubs aldaar. Ik ben wel met Seijs eens de begeleiding moet echt heel goed zijn. Dan is La Masia van FC Barcelona idd een goed voorbeeld. Overigens word dit op de Toekomst ook steeds beter geregeld. Maar op dat gebied is nog wel vooruitgang te boeken

  1. Amsterdamse Hagenees

   Het gaat mij niet alleen om zijn ouders. Op 16 jaar huis en haard verlaten met zo’n afstand voor een jaar is mensenhandel. Niets aan zekerheid. Gewoon pure flauwekul. Dolberg is in principe ook te vroeg gehaald maar dan kan je het excuus hebben dat Denemarken niet echt ver weg is. Voor alle partijen te doen om heen en weer te hoppen. Mexico is anders. Je hoeft niet met elke ontwikkeling mee te gaan. Het gaat hier om mensen niet om hi-tech.

  2. Remco425

   De familie ziet vaak alleen maar €€€€ en kunnen niet meer helder nadenken. Zeker in arme landen staan niet vaak de belangen van het kind voorop. Ik denk ook dat het mag omdat het om een stage gaat, maar moreel verantwoord is dit niet echt.

   1. EugAjax

    Remco mbt geld en familie. Daar heb je in veel gevallen gelijk in. Kijk maar wat er in Engeland gebeurt. Daar bieden ze de jeugdspelers geen contracten aan, want mag nog niet, maar bieden ze ouders zeer goede banen voor zeg 100k pond en dan als talent zich goed ontwikkelt heeft krijgt de speler zijn contract als hij het goed gedaan heeft. Bij dit Ajax voorbeeld is het slechts een stage. Dus kan er per definitie geen sprake zijn van mensenhandel, oh sorry dat schreef jij niet

     1. Amsterdamse Hagenees

      Ik vind het verdedigen met “gewoon” een stage geen hout snijden. Movht ruijff hier ooit voorstander van zijn geweest dan is er iets gevonden waarmee ik het niet eens ben met hem 😀. Te vaak geet geld de doorslag gezien de achtergrond waar ze vandaan komen. Slagen ze niet, dan hebben ze geproefd van veel meer maar kunnen ze gewoon teug, een ilusie armer. Daar helpt opvang in het Westen helemaal niet. Of het gezin krijgt een zwervend bestaan door Europa. Ik blijf het immoreel vinden.

     2. EugAjax

      Klopt AH, maar je hebt woord gebruikt in twee chats en in reactie op mij stond alleen mensenhandel. Vandaar. Soort is in ieder geval een goede nuance wat mij betreft.

     3. -buitenkantje rechts-

      Wat mij betreft mag je voor kinderen van 16 jaar en jonger het woordje “soort” gerust weglaten hoor.. het is gewoon mensenhandel. Kids en ouders/zaakwaarnemers verkopen voor veel geld hun kind aan een club..

     4. EugAjax

      BR dan beschuldig jij je clubje van mensenhandel. Moet je dan niet aangeven? Ik vermoed dat je geen kans maakt dan trouwens simpelweg omdat het geen mensenhandel is. En niet alleen juridisch. Kijk maar eerst wat betekent mensenhandel eigenlijk? Waarom is het voor een jongen van 16 wel mensenhandel en niet voor spelers van 20? Ik vind het wel terecht dat jullie dit als discussie op de forum zetten, want het is een belangrijk onderwerp, zeker of je het etisch kan verantwoorden. Maar dan kan je verhaal ook doorzetten naar bijv adoptie van kinderen etc……anyway volgens mij is het niet eens zeker dat dit doorgaat. Maar 1 jaar stage met familie vind ik echt niet een verkeerde stap, mits ze de jongen en familie zeer goed begeleiden. Dat betekent of ook familie hier heen halen, of in een gastoudergezin (Ajax heeft er veel uitgekozen) en indien bij ander gezin een zeer flexibele regeling maken met betrekking tot visites ouders uit Mexico zowel in Nederland als jongen bijv week terug naar Mexico etc.

     5. -buitenkantje rechts-

      Probleem is idd dat het jurisch niet hard te maken valt, aangezien er steeds “mazen in de wet” worden gebruikt om niet juridisch vervolgd te kunnen worden. Mensenhandel blijft het. Beschuldig de hele topvoetballerij ervan.. Ajax is wat dat betreft nog heilig. Kijk naar Barcelona, Real, clubs uit België en Engeland.

     6. EugAjax

      Klopt wel BR dat voetbalsport in algemene zin inderdaad heel veel schimmige kanten heeft. En vaak over de rand door mazen van het net. Daarom is het ook goed dat jullie het aansnijden kunnen we erover hebben en vnl over nadenken. Gaat veel de verkeerde kant uit in voetbal

  3. Remco425

   Hoe is het bij La Masia dan geregeld? Kan jij me dat uitleggen? Of heb je alleen het voorbeeld van uitzonderlijk talent Messi? Ze zijn immers niet voor niets bestraft…

   1. EugAjax

    Remco425, je hebt gelijk La Masia is verslechterd in laatste zeg 5 jaar, maar floreerde toen Cruijff begon er aandacht aan te besteden en dat werk werd later doorgezet door Laporta (eerste periode) en na periode Guardiola is het verslapt en hebben ze inderdaad regels overtreden. Kort samengevat is La Masia jeugdinternaat. Er word werkelijk aan alles gedacht. In feite leven de jeugdspelers op dat complex en doen ze alles daar. Wonen, school en voetbaltrainingen. Het is behoorlijk veel om op te noemen. Een leestip. Biografie van Guardiola. Daar word hoofdstuk gewijd aan hoe de Barca jongens La Masia hebben ervaren en hoe dat geholpen heeft in hun latere carriere. Overigens allemaal danken ze daar Cruijff voor, voor het serieus ermee beginnen destijds.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ze hebben video’s bekeken? Hij blinkt uit in het schoolteam? Heb niet dat dit de criteria zijn waar naar gekeken wordt..😳

 8. knudde32

  lees een paar reacties van mensen die vaak gillen Ajax is weer te laat tis blijkbaar nooit goed bij sommige

 9. De seijs

  Ajax bied die jongen een goede toekomst aan. Prachtig toch. En zijn familie profiteert daar dankbaar aan mee. Als die jongen het inzich heeft is het een win win situatie. Ik vindt dat dat veel meer moet gebeuren. Mits er goede opvang is geregeld. En of zoon jongen nou uit IJsland komt of uit Zimbabwe maakt geen moer uit. Voetballer ben je maar +/- een kleine 20 jaar dus pakken die kans.

 10. -buitenkantje rechts-

  Over kinderhandel in voetbal gesproken moet je dit boek eens lezen…De Britse journalist Ed Hawkins ging undercover in de wereld van kinderhandel in het voetbal. Hij schreef er een boek over: The Lost Boys: Inside Football’s Slave Trade….

 11. -buitenkantje rechts-

  FIFA heeft niet voor nik art 19 aangepast.. spelers onder 18 mofen geen internationale transfer maken.. probleem zijn de vele ontsnappingsclausules waar clubs als Barcelona, Real en een aantal Engelse en Belgische clubs zonder scrupule gebruik van maken..

  1. Velibor

   Wat een gelul allemaal hierboven,durf te wedden dat als jullie een zoon hadden die op 15 of 16 jarige leeftijd gescout zou worden door een Barcelona of Real Madrid en jullie een baan aanboden a 100.000 euro perjaar dat jullie gisteren al in het vliegtuig zouden zitten,zon kans ontzeg jeje kind en jezelf niet noway!

   1. -buitenkantje rechts-

    Gaat vaak om kinderen uit landen als Latijns Amerika en Afrika.. met een compleet andere cultuur en die vaak leven in armoe.. Wat er zo slecht aan is dat het vaak gaat om kinderen die vanuit arme landen verhuizen naar landen waar het leven over het algemeen beter is?
    Het probleem ontstaat op het moment dat de kinderen niet goed genoeg blijken te zijn, en ze eindigen in de prostitutie, aan de drugs of in straatbendes. Als het voetbal niet lukt, worden ze aan hun lot overgelaten en eindigen ze op straat. Weg van hun familie en volledig berooid.

    1. Velibor

     Klinkt allemaal erg maar dat gebeurt dus dan niet als pa en ma meegaan en zeer goed betaalde baan aangeboden krijgen,toch?

Reageren is niet mogelijk.