Zivkovic: ‘Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan’

0720beziers-ajax_zivkovic

Richairo Zivkovic kwam in 2014 over van FC Groningen en tekende toen een driejarig contract bij Ajax. De speler kon echter maar weinig rekenen op speelminuten in het eerste elftal en werkte zijn wedstrijden af in Jong Ajax. Een verhuur aan Willem II was het gevolg maar ook in Tilburg wist Zivkovic geen potten te breken. Tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen keerde Zivkovic terug bij Ajax en maakte hij de voorbereiding mee onder de nieuwe trainer Peter Bosz. Dat Bosz de voorkeur gaf aan Kasper Dolberg, Mateo Cassierra en Bertrand Traore was voor Zivkovic een teken om zich opnieuw te laten verhuren en zo keert Zivkovic zondag met zijn huidige werkgever FC Utrecht voor even terug in de Amsterdam Arena.

‘Dat ik nu bij FC Utrecht speel ligt grotendeels aan mijzelf want ik heb het bij Ajax niet waargemaakt. Natuurlijk speel ik het liefst elke week in de spits bij Ajax en wil je succes behalen met de club. Ik wil nu een jaar knallen bij FC Utrecht en dan zien we wel verder. Ik moet top presteren en anderen maken een keuze. Niemand hoeft mij ook te motiveren zondag want natuurlijk wil ik laten zien dat ik het wel kan, ook in een volle Arena. Ik maak geen plan als ik eventueel scoor maar het zou niet eerlijk zijn naar de FC Utrecht supporters toe als ik niet een klein beetje juich. Ik ben altijd blij als ik scoor, dus waarom zou ik dat niet mogen vieren. Dat vind ik onzin’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

57 Comments

  1. marcussboss

    Hij doet het erg goed bij Utrecht, maar heeft er een erg goede concurrent bij! dolberg schat ik in potentie hoger in dan zivkovic op heg moment, maar de tijd zal het leren??

    1. marcussboss

      Het neemt natuurlijk niet weg dat zivkovic ook nog maar 20 is en wij niet weten hoe hij zich nog door ontwikkeld. Het voornaamste zou zijn als hij deze spirit en drive weet te behouden

      1. De seijs

        Het is een hufter bang om uitgefloten te worden in de arena. Hij moet helemaal niets van ajax meer hebben en dat is helemaal zijn eigen schuld! Morgen elke keer als hij aan de bal komt gelijk keihard uitfluiten. De schijnheil.

        1. marcussboss

          dat gaat wel een beetje ver hoor de seijs! dat hij bij ajax niet tot zn recht komt en nog niets heeft laten zien ala, maar om zo’n jongen van 20 uit te fluiten slaat natuurlijk helemaal nergens op. ik hoop alleen dat hij niet scoort tegen ons.?

          1. De seijs

            Dat is geheel aan zijn eigen te danken. Niks was goed, iedereen was tegen hem. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen. En dat heeft hij niet kunnen opbrengen bij ajax. Nee ajax was altijd fout en in gebreken gebleven. Ja dahag Als hij het met ajax goed voor heeft en als hij of utreg scoort dan moet hij juist niet juige. Dan pas krijgt hij respect. Anders niet.

          2. marcussboss

            Klopt! Hij zeikt veel over ajax en natuurlijk moet hij dat niet doen, maar het is een gegeven feit dat deze jongen geen volwassen gedrag vertoond. Misschien dat een seizoen goed draaien bij Utrecht hem wel weer de ogen zal openen en hem in laten zien dat hij het volledig in eigen hand heeft. Maar dat uitfluiten daar moeten wij niet aan doen als ajax supporters⚽⚽

          3. De seijs

            Dus WIJ moeten WEER het goede voorbeeld geven? En dan tegen utreg? Nee bedankt deze keer.

          4. marcussboss

            ajax is een grote club en dat heeft niets met het goede voorbeeld geven te maken, maar gewoon met volwassen gedrag waar het bij menig supporters van clubs nogal eens aan schort

          5. Amsterdamse Hagenees

            Klopt marcus. Sommige mensen hebben hun mond vol over respect behalve als het even niet uitkomt. Hoort dan weer zgn. bij het zijn van voetbalsupporter. Ik volg alles hier al een tijdje en ben het met een aantal eens hier. Niet doodzwijgen die mensen maar aanpakken.

          6. marcussboss

            Helemaal gelijk in! zulke supporters moeten het niet hebben over respect als ze niet weten wat het betekent. hopelijk houdt dat relschoppen nog eens op!

          7. vak411

            Ben het niet vaak met je eens… maar dit is een bijzonder moment waar ik heel de avond zal van genieten.. zelfs de nederlaag van vanavond is niets vergeleken bij dit gevoel… IK BEN HET MET DE SEIJS EENS….

        2. Geroldkohlen

          seijs, hij zegt toch nu zelf dat het aan hem zelf ligt! ik vind dat hij volgend jaar ,met dolberg het mag gaan uitvechten wie eerste spits wordt. en dan zien we wel verder.

          1. De seijs

            En jij gelooft hem op zijn blauwe ogen? Nee Geroldkohlen hij is bang om uitgefloten te worden na alles wat hij ajax en zichzelf heeft aangedaan in Amsterdam. En als hij het echt goed voor heeft dan juigt hij niet bij een doelpunt van zijn nieuwe club. En als de wedstrijd gespeeld is moet hij het publiek bedanken. Pas dan geloof ik hem.

          2. Geroldkohlen

            Nee hoor ik geloof niet op zijn blauwe ogen seijs, maar ok geloof wel in zijn kwaliteiten! maar het is nu aan hem omdat te laten zien!

          3. De seijs

            Ja dat hij kwaliteit heeft is zeker waar. Maar nu (het belangrijkste ) de mentaliteit nog.

          4. vak411

            Amsterdamse hagenees.. jij bent echt de aller aller aller grappigste hier.. gelukkig dat je naast je amsterdamse smaak ook je haagse humor meeneemt hier.. tong zoen voor jou..

        3. slm020

          Hoe bedoel je De seijs uitfluiten en schijnheil ? Hij staat nog onder contract bij Ajax dus ? En volgens mij heeft Ajax ook zat fouten gemaakt met Zivkovic of misschien Frank de Boer zelf! Toen hij ze in de Jupiler League er meer dan 18 in schoot kreeg hij ook geen kans!!

    2. paulvos

      Als hij wil dat wij hem morgen toejuichen dan zal hij in z’n eigen doel moeten scoren en niet tegen ons.

      1. Litmanen

        Ik hoop dat Ajax wint maar van mij mag Zivco er drie maken. Wordt eindelijk duidelijk dat Ajax grote fouten heeft gemaakt in de begeleidibg van die jongen!

    1. 11Younes11

      Hoezo? Als Zivkovic de kans had gekregen dit seizoen, dan had Dolberg nu nog bij Jong Ajax gezeten!

  2. Charka53

    Ja Jongen je heb kansen genoeg gehad en niet gepakt , het zal je leeftijd wel zijn maar volgens mij dacht je als ik dat mooie rood witte shirt aan heb ben ik er wel , dus mooi niet je moet er kei hard voor werken.

    1. Litmanen

      Wanneer heeft hij dan kansen gehad bij De Boer? Juist, drie halve wedstrijden in drie jaar…..

      1. Amsterdamse Hagenees

        Kansen pak je niet alleen in wedstrijden Litmanen. Hij geeft trouwens zelf aan dat hij hetvzelf heeft verkloot.

  3. Michel6172

    Hij moet er maar mee leren omgaan dat er baas boven baas is, Dolberg schiet ver boven hem uit.

  4. Indojood

    Ik zie meer toekomst in Dolberg en Cassiera, vooral mentaal zijn deze twee veel verder.

  5. RonJ64

    Nou geef Barazite maar Per Ongeluk een een cakie ??en knal ze er maar over en en ver naast…wie weet zien we je nog een keer terug ??.

  6. koote207

    Ik denk dat Zivkovic heel goed vanaf rechts kan spelen, hij schijnt alleen wat lastig te zijn…

  7. Kevke87

    Geef hem nog een kans. geef het de tijd. niet iedereen is hetzelfde en iedereen kan veranderen. hopelijk is dat in zijn geval ook zo. Gewoon vertrouwen geven en klein beetje begeleiden.

    1. Widi

      We spelen nu wel anders. Af en toe is er die ruimte die hij nodig heeft. En iemand om hem de steekpass te geven. Maar dat is eventueel voor volgend seizoen.

      1. Kevke87

        ik blijf het een raar verschijnsel vinden hurbie. begeleiding bij ajax en de jonge spelers (waar ajax het altijd van moet hebben) als zoveel spelers erover klagen van chivu, zlatan, tot andersen moet er toch wat aan de hand zijn. het zou zonde zijn

        1. HURBIE

          Ja helemaal met je eens. Kevke er speelt meer bij het begeleiden van spelers als wij maar half weten
          Maar de sterke overwinnen altijd in de natuur en ook in de sport

  8. JohnDoe77

    Tuurlijk mag hij juichen als hij in de 92e minuut de 7-1 binnen tikt, geen ebjel probleem! ?

  9. VanDattem

    Ik denk dat Zivco beter is dan Cassiera. Geloof ook dat Zivco zn mentaliteit hem in de weg heeft gezeten, tegelijkertijd ben ik bang dat de begeleiding vanuit Ajax wederom mager is geweest. Teveel richten op brave jongetjes, waar je de oorlog jammergenoeg niet mee wint. Ik gun Zivco nog wel een eerlijke kans volgend seizoen, achter Dolbergh of ipv de dan wellicht vertrokken Traore..

  10. Amsterdamse Hagenees

    Eerst wordt Ajax verketterd vanwege de omgang met Zivco en nu wordt Zivco verketterd. Vreemd volk hoor die supporters (een deel ervan tenminste). Hij krijgt zelfs eisen opgelegd wat hij moet doen als hij zondag in de Arena is. Hij moet al die supporters die hem hebben laten barsten gaan bedanken. Stuk voor stuk. Zivko heeft nu gekozen voor Utrecht ipv te knokken voor zijn kans. Persoonlijk vind ik dat de minst moeilijke weg kiezen en je leert er niet van om in een kleine drukke ruimte te moeten presteren. Maar dat is zijn keus. Ga ik hem daarom uitfluiten straks, nee. Ga ik hem toejuichen, nee. Ik hoop dat hij de slagboom open doet als ik er aan kom 🙂 meer niet.

  11. Gert Ajax

    Ik hoop hem nooit meer te zien in een ajax shirt.
    Die jongen kost alleen maar geld en energie wat wij nu aan spitsen hebben mag hij de veters nog niet van strikken

  12. -buitenkantje rechts-

    Qua snelheid(sprint gezien?) en techniek zeker gelijkwaardig aan Dolberg.. Als hij nu laat zien zich tot een uitstekende spits te ontwikkelen is hij wat mij betreft welkom!

    1. Gert Ajax

      Wat mentaliteit betreft heeft hij nog geen 10 procent van Dolberg.
      Is gewoon een lapzwans

Comments are closed.