Ajax geplaatst in Groep G en loot Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos in groepsfase Europa League

1105ajax-fenerbahce_europaleague

Ajax is bij de loting van de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. De eerste wedstrijden worden op donderdag 15 september gespeeld. Het programma wordt binnen nu en een paar uur bekendgemaakt.

De complete loting van de groepsfase van de Europa League.

Groep A
Manchester United
Fenerbahce
feyenoord
Zorja Loegansk

Groep B
Olympiakos
Apoel
Young Boys
FC Astana

Groep C
Anderlecht
Saint-Etienne
FSV Mainz
Qabala

Groep D
FC Zenit
AZ
Maccabi Tel Aviv
Dundalk

Groep E
Viktoria Plzen
AS Roma
Austria Wien
FC Astra

Groep F
Athletic Club
Racing Genk
Rapid Wien
Sassuolo

Groep G
AJAX
Standard Luik
Celta de Vigo
Panathinaikos

Groep H
Sjachtar Donetsk
Sporting Braga
AA Gent
Konyaspor

Groep I
Schalke’04
FC Salzburg
Krasnodar
Nice

Groep J
Fiorentina
PAOK
Slovan Liberec
FK Qarabag

Groep K
Internazionale
Sparta Praag
Southampton
Hap. Beer- Sheva

Groep L
Villarreal
Steaua Boekarest
FC Zurich
Osmanlispor

Related posts

104 Comments

    1. hansjmn

     Het mooie is dat we mogelijkheden blijven zien! Ras optimisten zijn wij in hart en nieren met ond Ajax. Maar het spel en het resultaat is om te janken. Slechte start van PB. Zwak ingeschat dat die jochies niets kunnen brengen op de groene graszoden! Te snel en teveel in een keer willen brengen! Stom als ke ziet dat het in de vootbereiding niet gaat! Je gelijk halen heeft hij van niemand vreemd. Ik zie het somber in!

  1. jojocoolio

   Is het toeval of gepland dat Ajax in groep G zit??? Zit het G voetbal dan toch in de lift..?

  2. frenkynairo

   Hahaha ook wel lekker dat kakkies tegen united moeten. om nog niet te praten over wat PSV gaat meemaken in de cl. vorig jaar hadden ze een ietwat gelukkige loting door die eerste plaats loting . Maar nu hebben ze zo’n poulle waar wij telkens inzaten.

   1. stylo1984

    Zeg et niet geaag maar bij psv is van alles mogelijk… staat een veel beter team dan bij ons

   2. fjonkman

    Hey frenky… Ben jij nou zo dom of is de rest nou zo slim? Ga je serieus zitten hopen dat de rest het slecht doen in Europa?? Dan moet je wel even in de gaten houden dat, stel wij worden volgend jaar kampioen, wij dus niet meer automatisch geplaatst zijn voor de CL slimmerik.. Maar vooral blijven hopen dat de kakkies en de lampies het slecht doen hoor in Europa! ??

    1. BobbyHaarms

     Helemaal met je eens fjonkman, we hebben elk Europees punt kei en keihard nodig om in de toekomst niet helemaal weggevaagd te worden van het Europese toneel. Ik juich niet voor kakkies of boeren maar voor het gehele Nederlandse voetbal is het beter als hun het juist goed doen. Van ons moeten we het i.i.g. niet meer hebben, dat is voorlopig klaar.

    2. frenkynairo

     Euhm fjonkman praat niet voor iedereen maar praat voor jezelf. en ja jij bent zo dom. ik ben niet het type dat gaat hopen dat kakkies of lampjes winnen. sterker nog als ik de wedstrijden kijk is t in de hoop dat ze een pak slaag krijgen. en om even uit te leggen dat jij zo dom bent is omdat het niks met prestaties te maken heeft maar met keiharde pegels. 4 landen die automatisch 4 teams in de cl hebben . Spanje , Italië , Engeland en Duitsland. kom jij mij nou maar eens vertellen op welke prestatie italie 4 cl plaatsen hoort te krijgen.

     1. Remco425

      Ik ben het met je eens frenky, ik heb geen zin in dat kut gezeik van die lampies dat zij in een hele zware poule wel verder komen. Ik hoop wel dat ze 3e worden en dus in de EL nog wat punten bijelkaar kunnen sprokkelen voor NL. Dat betekent wel dat zij wel van Rostov moeten winnen waar we ook weer extra gezeik door over ons heen krijgen, maar dat moet dan maar. Voor de kakkies hoop ik wat meer dat ze t goed doen, maar die gaan dat toch niet redden. AZ mag van mij heel ver komen. Voor de rest moeten we gewoon zelf ons stinkende best doen. We hoeven toch niet ons handje op te houden bij pisvee om voor ons een paar puntjes bijelkaar te spronkelen? Dat is nog vernederender dan de afgang tegen Rostov! Zo niet, dan verdienen we het ook niet.

    3. Ajax1958

     frankynairo is een klein beetje dom en zielig. Waarom? Je eigen club zakt het moeras in en dan met leedvermaak naar andere clubs kijken. Krijg je dan een beter gevoel over Ajax ofzo? Dom, dommer, domst.

     1. frenkynairo

      Euhm ajax1958 ik ben ook tegen hun wanneer het goed gaat met Ajax dus dat slaat helemaal nergens op. en als jij voor de kakkies en lampies wil gaan juichen doe je ding. ik doe zeker niet mee!! en nogmaals jij bent dom want het gaat niet om prestaties maar om POEN!!!!

  3. creutz1977

   sorry, mooi was CL… lijkt een gunstige loting! dat zullen waarschijnlijk de tegenstanders over Ajax denken… blamage… afgang.. diep triest!!!!

  4. Remco425

   Inderdaad mooie loting. Leuke clubs, geen vreemde verre reizen. Het wordt zeker lastig, maar dit zijn tenminste bekende clubs die niet zullen worden onderschat.

   1. BobbyHaarms

    Het maakt niet uit of Ajax deze teams wel of niet onderschat, met het angsthazenvoetbal van Ajax lopen alle 3 deze clubs fluitend over ons heen.

    1. Remco425

     Gelukkig voetballen al deze ploegen wat meer dan Rostov. Tegen zo’n muur kunnen wij gewoon niet voetballen. En vrije trappen en corners zien te voorkomen.

   2. HURBIE

    Moet te doen zijn maar de laatste twee wedstrijden heb ik er geen vertrouwen meer in
    Dus misschien één punt voor de moeite

   1. Charka53

    Zeg paullus als de selectie vooruitgang had geboekt had hij volgens mij wel gebleven maar zou onder hem niet beter zijn geworden maar nog niet zo slecht als nu onder Bosz .maar er maar van uit of het nu Frank of Bosz is het huidige Ajax heeft helemaal niets te zoeken in Europa.

  1. vak411

   Leuke poule.. Stoppen met rouwen en weer achter de club staan… Maar Marc moet wel aan het werk nu…

  2. Toppertje

   Dezelfde de Boer die tegen de Graafschap het kampioenschap verspeelde? En die Europees ook niets wist te presteren? Maar dat ben je natuurlijk al vergeten.

  3. Indojood

   De Boer bakte er vorig jaar ook niets van met veel lichtere tegenstanders. Die lul had gewoon dat potje in Doetichem moeten winnen.

   1. stylo1984

    Welke fantastische sterspelers had de boer? En wat voor fantastische aankopen mocht hij doen van RVC en marc netto?

    1. Indojood

     Praktisch dezelde spelers als nu. Klaassen, Gudelj, Veltman, Dijks, Tete, Bazoer, El Ghazi. Wat er weg is gegaan en wat er bij gekomen is ontloopt elkaar niet zo veel.

   2. creutz1977

    makkelijk steeds trainers aan te wijzen!! de Boer heeft het die jaren fantastisch gedaan!! en Bosz kan met elftallen zeer mooi, verzorgd en aanvallend spel spelen… HET LIGT AAN KWALITEIT EN INZET VAN SPELERS!!!! LOPEN ALS VEDETTEN ROND MAAR PRESTEREN NIKS!!! HET IS GEWOON EEN ZEER ZEER MATIG ELFTAL… BEDANKT OVERMARS EN CO

     1. -buitenkantje rechts-

      Ooh? Er zit dus een tijdlimiet aan van wanneer de verantwoordelijkheid over gaat van speler naar coach?
      “Die lul had geeoon zijn potje moeten winnen in Doetinchem” is ver onder de maat.. Je mag het best oneens zijn met zijn speelwijze.. Maar dit heeft hij niet verdiend.

     2. Indojood

      Een trainer moet toch zeker 6 maanden krijgen om zijn visie te kunnen overbrengen. Lukt dat niet dan moet je anders spelen of moet je vertrekken. Zo moeilijk is het allemaal niet. FdB heeft het uitstekend gedaan voor Ajax maar op die bewuste dag was het een lul. Hij had de boel niet meer onder controle, deed onbegrijpelijke wissels en liet zich als een beginneling het kampioenschap ontfutselen.

     3. -buitenkantje rechts-

      Ok.. Gelijke monniken gelijke kappen.. Kijk eens naar de wedstrijden inser Bosz tot nu toe.. Welke tactiek en/of visie zie jij dan? Iedere wedstrijd met andere spelers en iedere wedstrijd met een andere tactiek.. Ik heb nog behoorlijke twijfels of hij het op de rails gaat krijgen.. Veltman gaf op AS aan zonder vertrouwen naar Go Ahead te gaan.. Naar Go Ahead!! Als je selectie geen enkel vertrouwen heeft moet je natuurlijk naar de trainer kijken.. Ook al is hij Cruijff adept zoals hij zelf zegt.

 1. AFCAkenneth

  Als je de ambitie had om champions Leaque te spelen, moet je in deze poule gewoon 12 punten kunnen halen!

 2. KBouter

  Mooie loting, als alles een beetje snel op zijn plaats valt voor Ajax, en ze komen snel uit het dopje dan zie ik hier mogelijkheden.

 3. HURBIE

  Vertrouwen van dit AJAX staat bij mij op punt nul
  Lees liever dat er versterkingen zijn gehaald

 4. Jimmy1971

  Best leuke ploegen om tegen te ballen , geen rare oost europese clubs !
  Maar ook in deze poul hebben we zeker ervaten versterkingen nodig !!

 5. Slingertje.

  Aardige loting maar zeker geen makkie want het zal heel lastig gaan worden om 3e te worden in deze groep.
  Helemaal met de instelling waarmee Ajax nu speelt.

 6. Ajaxslied

  Zeker een mooie loting. Geen Oost Europese landen. Als ze dit verneuken weet ik het ook niet meer

 7. EugAjax

  Mooie poule en leuke wedstrijden. Alle ploegen wsl gelijkwaardig dus paar mooie wedstrijden coming up. Nu op naar revanche. Critici de mond snoeren moet nu de drijfveer zijn!!

 8. AFCA my World

  Leuke tegenstanders, als Bosz ze nu eens wel aan het voetballen krijgt hebben we kansen, maar er moet nog heel veel gebeuren in korte tijd, en 1 of 2 VERSTERKINGEN zijn absoluut nodig ! Met alleen deze kleuters lukt het niet,die al bang worden als je alleen maar naar ze kijkt !

 9. Rinus

  Mooie loting, maar idd niks te zoeken in deze poule, zonder versterkingen worden we laatste in deze poule

    1. Ajax1958

     Ritchy en vele anderen zijn van het niveau dat iedere week roept het wordt 3 of 4-0 voor Ajax en WZAWZDB. Ik zou zeggen DREAM ON!!!!! We hebben geen kwaliteit, geen mix van jonge spelers met routine, maar het ergste is dat we de Cruyff lijn hebben verlaten. Slechts enkelen hebben dat aan zien komen. Maar goed laat ik ook meedoen, WZA W(ij)H(ebben)H(et)M(eeste)G(eld)

 10. AjaxJay070

  Als ik aan dat moment denk, moederdag 2016…doet t nog steeds veel pijn. Maar inderdaad, we hebben geincasseerd, hoop gehad op CL via de zijdeur en dat ik nu overgeslagen naar woede en rouw. Nu weer kop op, borst vooruit en achter Ajax staan, wat er ook gebeurt!

  1. Rinus

   Je hebt gelijk, maar ik kan dat nog ff niet, en denk vele met mij, de rapen zijn gaar! Er MOET iets gebeuren

 11. Velibor

  Je weet het nooit,misschien dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering plots beginnen te voetballen!?

 12. Slingertje.

  Waardeloze stad dat Luik dus maar even drinken in Maastricht en daarna richting Luik.
  Ook een risicopotje trouwens daar.

 13. Geroldkohlen

  dit word niks, als je Rostov niet over de knie kan leggen ,dan lukt het hier ook niet tegen! sorry maar helaas!

 14. Ajax013

  We moeten niet eens beginnen over de loting van feyenoord en psv. Alleemaal zeggen dat hun er nooit doorheen komen. Mja als ajax zo voetbald als de laatste moeten wij ons meer schamen dan de rest van nederland. En die ziyech, die ligt dan plat van het lachen

 15. jojo123

  Ook in deze poule zal het zeer lastig worden met dit team. Ze zijn allemaal sowieso veel beter dan Willem2 en Roda, dus het kan alle kanten: Je wordt weggespeeld, of je bent heer en meester op het veld en door een knullige fout verlies je… Hopelijk pakt het allemaal goed uit…

 16. bloedgroep AFCA

  Hé Overmars lees je mee…de loting gezien? zou nog maar ff snel investeren als je niet voor de winterstop al klaar wil zijn

 17. Ajax1958

  Je moet geen woorden in mijn mond leggen die ik niet zeg. Ik zeg dat je alleen maar naar Ajax moet kijken en het leed van een andere club vergoedt mijn kutgevoel over hoe het er al een paar jaar bij Ajax aan toe gaat niet. Daarbij gaat het bij mij wel om prestaties, bij jou dus niet. Nou ik feliciteer je dan maar, want als het om poen gaat, hebben we de CL al. Ps je bent nog dommer dan je al overkomt.

 18. Niels1983

  Tsja je kan zeggen deze poule is te doen maar ald je zo speelt als nu redt je het in geen enkele poule

 19. -buitenkantje rechts-

  Ik lees hier reacties van: ” mooie loting”..” Ovetwinteren is mogelijk”.. ” we maken een kans”..
  Tegen deze mensen zou ik zeggen.. Kijk de wedstrijd tegen Rostov en Willem2 nog eens terug.. Dan weet je dat wij geen enkele kans maken.. Misschien moet het maar zo zijn.. Eerst helemaal kopje onder in de stront geduwd worden voordat er iets verandert. Nog nooit zo een ploeg in het veld zien staan.. En dan heb ik het niet alleen over Ajax maar gewoon anywhere..Dit zit diep.

 20. koote207

  KOM OP GAPPIES!!! Wel een beetje positief blijven!! Het komt echt wel een keer goed, het kan toch niet in eens overgaan, vorige week speelde we rostov nog van de mat, nu ff niet, jammer dan, maar kom op we MOETEN verder!

  1. imoJC

   Het was 1-1 hoor. Met 4-1 speel je een tegenstander van de mat. Oh shit, dat was tegen Rostov.

 21. imoJC

  Waar halen mensen die positiviteit vandaan? Zelfs als ze 50% beter spelen dan de wedstrijden tegen Willem II en Rostov eindigen ze kansloos onderaan. Ik koop er in ieder geval geen kaartjes voor. De seizoenskaart is voorlopig straf genoeg.

 22. imoJC

  BR wees eerlijk, die wissels tegen de Graafschap leken nergens op en waren pure paniek beslissingen. Daarnaast liet hij spelers in de basis staan die totaal uit vorm waren onder het mom van: die zet je er niet naast in de kampioenswedstrijd. Bij die wedstrijd was de Boer gewoon een lul. Dat zijn overigens gewoon best nette bewoordingen. Ik lees ze hier wel anders 🙂

 23. Indojood

  Het is niet zo heel veel anders dan de afgelopen twee jaar en dat heb ik al een paar keer gezegd hier. Het is dezelfde tactiek als FdB qua veldbezetting, 4-3-3 met een 10 maar het elftal staat veel hoger en dat is levensgevaarlijk. Ik heb al vanaf het begin gezegd dat er met een 6 gespeeld moet worden. Bij balverlies sta je dan niet meteen 1 tegen 1, bij balbezit heb je het spel voor je, kan je centraal opbouwen en heb je meer afspeelmogelijkheden. Tegen PAOK thuis was mijns inziens tactisch de beste keuze met Riedewald op 6. Hij had zo moeten blijven spelen. 3-4-3 of 4-3-3 maakt mij niet uit, als er maar een controleur op het middenveld staat. In dat opzicht is het teleurstellend, ja. Ook Bosz praat Cruijff maar doet het maar half. Dus ik zie ook wel dat hij niet helemaal consequent is maar de hoofdschuld ligt toch vooral bij de spelers. Zelfvertrouwen of niet, tactische veranderingen of niet, twee keer openlijk er met de pet naar gegooid en ze verschuilen zich allemaal achter elkaar. Wie er ook voor de groep staat, dit is onacceptabel, onder geen enkele omstandigheid. Ook al heb je geen vertrouwen, dan sterf je maar op het slagveld. Rebelleren tegen de trainer doe je maar binnenskamers maar dit mag nooit op het veld gebeuren ten overstaan van alle supporters.

  1. imoJC

   En dan roepen straks Marc en Edwin: koop kaartjes, kom Ajax steunen in de EL. Wees de 12e man. Beste Marc en Edwin, voordat je weer om gunsten van supporters vraagt, ga eerst eens even zelf je huishouden op ord brengen. Daarna praten we misschien verder. Centjes blijven voorlopig in mijn zak.

   1. Indojood

    Tsja de seizoenskaarten zijn natuurlijk al betaald maar ga echt geen EL kaarten halen. Ze kunnen nu even de cholera krijgen, op zijn Haags gezegd.

 24. Mauheb

  Bobby, als het andersom was geweest, staan de kakkies en diw rotlampen ook niet te juichen voor ons hoor, maar begrijp je punt!

Comments are closed.