Ajax domineert maar komt niet verder dan 1-1 tegen PAOK

0726ajax-paok_dolberg_elghazi_riedewald

Ajax is het seizoen gestart met een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK. Ajax was dominant maar kreeg door o.a. door een fout van Cillessen met het gelijkspel te weinig.

Bekijk hier het fotoverslag en de video’s van dit duel.

Zonder Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer op het middenveld waagde Jairo Riedewald na ruim tien minuten spelen een eerste poging, maar de verdedigende middenvelder schoot hoog over. Niet veel later moest Kenny Tete met een sliding verhinderen dat Garry Mendes Rodrigues vrije doortocht kreeg naar doelman Jasper Cillessen.

Na een kleine twintig minuten leek Kasper Dolberg de score te openen. De spits schoot een door keeper Panagiotis Glykos weggegeven rebound na een schot van Davy Klaassen binnen, maar de assistent-scheidsrechter stak de vlag ten onrechte de lucht in voor buitenspel, waarna de treffer werd geannuleerd.

Twee minuten later leek Ajax alsnog op 1-0 te komen, maar een geplaatst schot van Riedewald kaatste via de lat terug het veld in. En juist op het moment dat Ajax de overhand leek te hebben, kwamen de bezoekers op voorsprong. Stefanos Athanasiadis stuurde Djalma Campos de hoek in. De doorgaans zo betrouwbare Cillessen schatte die situatie echter volledig verkeerd in, want Campos was eerder bij de bal en tekende met buitenkant rechts uit een moeilijke hoek op fraaie wijze de 0-1 aan. Athanasiadis kreeg niet veel later een enorme kans op de 0-2, maar schoot over. Ajax bleef na de onfortuinelijke tegentreffer drukzetten en vooruit voetballen. De grootste Ajax-kans voor rust was voor Anwar El Ghazi, die van dichtbij op de vuisten van Glykos volleerde.

Aan het begin van de tweede helft trad de Griekse goalie opnieuw handelend op, toen een kopbal van Dolberg uit een voorzet van Mitchell Dijks de bovenhoek in leek te vliegen. Tien minuten later tekende diezelfde Dolberg wél voor de zo nodige gelijkmaker. Met een laag schot van buiten het strafschopgebied was de jongeling Glykos te machtig: 1-1.

De 1-1 is geen fijne uitslag Europees gezien. het spel biedt echter veel perspectief. Zowel voor de return als met het oog op het nieuwe seizoen. De ploeg liet nadrukkelijk zien stappen gemaakt te hebben en kon veel langer het gewenste spel van Bosz spelen. Het is alleen jammer dat, net als vorig seizoen, telkens door Ajax persoonlijke fouten gemaakt worden die op dit niveau zo hard afgestraft worden.

Ajax wacht volgende week woensdag een pittige klus om de laatste play-offs van de Champions League te halen.

Ajax – PAOK 1-1 (0-1)
27. Campos 0-1
58. Dolberg 1-1

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Van de Beek (77. Schone); El Ghazi (88. Cerny), Dolberg, Cassierra (58. Younes)

Opstelling PAOK Saloniki:
Glykos; Leo Matos, Crespo, Tzavellas, Leovac; Charisis, Shakhov, Cimirot; Rodrigues, Athanasiadis, Campos.

Related posts

25 Comments

 1. Yarive

  Jammer, zonde, helaas, maar wat speelden ze weer lekker! Heb weer genoten van ons aller Ajax, en de sfeer op Zuid mocht er ook wezen! (:

 2. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd mannen jullie hebben elkaar goed gevonde ik vondt jullie goedvoetballen maar schijts daar heb ik eem hekel an ciao .

  1. Yarive

   Pas op met hoe je typt, soms zitten er toch van die zeikerige grammatica nazi’s tussen 😉

 3. PvL020

  Domineren redt je het niet mee. Helaas hebben we geen achterhoede om aanvallend te voetballen en was weer oneinig balletje breed… Daar moet echt gesneden worden en andere keuzes gemaakt worden….. Spits zijn op deze manier bij ajax lijkt me niet leuk. Kijk Cassiera, wat krijgt die nou voor een kutballen zeg. Je kan hem er niet eens de schuld van geven

 4. bloedgroep AFCA

  was wel progressie te zien in het spel…was zelfs op bepaalde momenten goed…alleen keepertje toch blijf in je hok je bent geen verdediger

 5. Niels1983

  Uiteindelijk ondanks het resultaat ben ik toch tevreden er werd duidelijk anders gespeeld heb mooie snelle combinaties gezien en fel afjagen uiteraard moeten er nog dingen beter maar het gaat de goede kant op

 6. marcussboss

  Het spel was goed, alleen jammer dat de doelpunten uitbleven! volgende wedstrijd hetzelfde recept graag, maar toch meer geluk in de afronding?

 7. beni

  Van mijn part dit seizoen niks als hij maar dat aanvallende voetbal er in pompt. En volgend seizoen oogsten met top voetbal.

 8. In memory of J.C.

  Ongelooflijk dat mensen nu nog praten over oneindig balletje breed.

 9. BobbyHaarms

  Inderdaad, ik vond het een verademing t.o.v. afgelopen seizoen hoor. En Dolberg heeft een visitekaartje met een gouden randje afgegeven….heerlijke speler!

 10. Charka53

  Naar al die negatieve reacties hebben ze toch boven verwachten goed gespeeld .
  Jammer van de 1_1 dat gaat erg moeilijk worden in de terug wedstrijd maar ze hebben zeker kansen.

  1. In memory of J.C.

   Niet zo dramatisch als waarvan de meeste hier vanuit gingen maar ik schat Westermann wel een stuk hoger/beter in. Hij had vooral in het begin een paar mooie lange passes.

 11. paullus

  bedankt voor de reactie ben dan benieuwd hoelang het duurt voor westermann er in staat

 12. Rinus

  Kan allemaal wel waar zijn maar de feiten zijn wel dat we met een slecht resultaar naar PAOK gaan en wéér onze spits verkopen, één week voor de competitie, weliswaar de juiste keuze bij dit bizarre bod maar toch….Nu benieuwd hoe goed Ajax zijn huiswerk heeft gemaakt

 13. -buitenkantje rechts-

  Eindelijk weer een lekkere wedstrijd. Je zag nu duidelijk wat Bosz wil.. PAOK werd soms helemaal zoek getikt. Weergaloze Tete! Ook Riedewald een lekkere wedstrijd.. Je zag ook duidelijk de intentie om naar voren te spelen en direct te spelen. Het kaatsen en 1x raken is weer terug! Een verademing al met al.
  Heb slechts 1x hardop moeten vloeken.. WTF doet Cillissen?!? Die had duidelijk kortsluiting in z’n hersenen. De tegengoal is 100% op zijn conto. Verd was duidelijk te zien dat we een echte spits nodig hebben. Dolberg kreeg tot aan de goal geen poot aan de grond. Stond constant dubbel gedekt. Leuke jongen voor in de toekomst maar niet iemand om Europa mee in te gaan.

  1. bloedgroep AFCA

   ben het helemaal met je eens…deze lijn moeten ze doorzetten…behalve cillessen dan

 14. afcamike

  Het is allemaal wel mooi dat Ajax beter speelde dan wat het vorig jaar deed en ook aanvallend, vond ik zelf ook leuker om te zien. Maar even serieus, ondanks dit spel 1-1 tegen Paok?! Hier mag je niet tevreden mee zijn, ze wonnen weliswaar de Griekse playoffs, maar het is nogsteeds Griekenland… Dit soort clubs moet je (als je een keer mee wilt doen Europees) gewoon oprollen thuis. Voor mij voelt dit gewoon als een nederlaag en het wordt een hels karwij om nog de groepsfase te halen van de Champions League… Ik hou m’n vertrouwen wel ook al is het misschien tegen beter weten in.

  1. BobbyHaarms

   Precies, allemaal deze lijn blijven volgen. Behalve Cillessen, die kan voortaan beter zijn doellijn volgen en er niet tever vanaf wijken.

Comments are closed.