Bosz geeft jeugd een kans, Van der Hoorn, Van Rhijn en Serero mogen vertrekken

0511peter_bosz

Peter Bosz staat aanstaande woensdag voor het eerst voor de groep wanneer de eerste veldtraining gaat plaatsvinden waarbij Bosz het zal gaan doen met een groep van rond de twintig man. Toch kan de formatie nog wijzigen op bepaalde plaatsen waarbij er plannen zijn om nog spelers te kopen maar ook te verkopen.

Mike van der Hoorn, Thulani Serero en Ricardo van Rhijn lijken hun langste tijd te hebben gehad in Amsterdam waarbij Van der Hoorn momenteel in de belangstelling staat van Swansea City. Bosz geeft verder aan dat de jeugd een kans gaat krijgen in de voorbereiding waardoor Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Frenkie de Jong en Robert Muric aansluiten bij het eerste elftal.  Jasper Cillessen, Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Arek Milik. Joël Veltman en Lasse Schone zijn er woensdag nog niet bij. De aankopen Mateo Cassierra en Davinson Sanchez  zullen woensdag ook nog niet te bewonderen zijn tijdens de eerste training.

Bron: VI

Related posts

58 Comments

    1. rickert

      in het kader, als je niks te melden heb, dan is zwijgen een optie. overweeg het eens.

      1. De Ajacied

        Ja Bosz is duidelijk
        Vd Hoor vertrekt naar Swansea, v Rijn mag ook vertrekken, maar ons duiveltje Serrero mag toch niet weg, hij is de enige die nog wat gif geeft
        ❌❌❌

        1. BobbyHaarms

          Daar ben ik het mee eens. Een topper is Serero misschien niet maar het is echt een duveltje in een doosje: altijd aanspeelbaar, zeer wendbaar, balvast..zulke spelers zijn goud waard in je team en kunnen je ploeg er op moeilijke momenten net even doorheen slepen. Snap dat de concurrentie moordend is maar zou het jammer vinden als Serero vertrekt.

          1. DennisTheMenace

            Eén van de weinigen die aan t eind van de competitie z’n niveau heeft gehaald. Kun je dr goed bij hebben.

          2. marvinww

            ik vind persoonlijk serero fysiek niet goed genoeg, als je er een keer goed op let valt het erg op

    2. De seijs

      Jammer voor serero en van der Hoorn twee goeie reserve spelers . Hoop dat Bosz nog tot inkeer komt met deze twee. Anders hoop ik dat ze een goeie club vinden die bij hun past .

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik vind het een logische keuze.. Alle drie niet top. Vd Hoorn speelde naar zijn mogelijkheden maar is te traag, niet wendbaar, slechte opbouwende kwaliteiten.. V Rhijn is te flegmatiek.. Geen echte killer, geeft zijn tegenstander te veel ruimte..bovendien weinig assists.. Serero voetballend beperkt.. Geen opbouw.. Veel overtredingen.. Ook onnodig.. Bovendien hebben deze spelers hun top al bereikt.. Zullen niet veel ontwikkeling nog maken.

        1. VanDattem

          Serero voetballend beperkt?! Geen opbouw? Veel overtredingen?! Serero was op een gegeven moment de enige speler die de bal in de opbouw met rug naar het doel van de tegenstander kon ontvangen, altijd goed op techniek wegdraaien en vervolgens het spel correct voortzetten. Helemaal in tijden waarbij het ons alleen lukte om de bal slapjes achterin rond te spelen was hij de perfect schakel van verdediging naar aanval. As je nou had gezegd dat hij te weinig scorend vermogen had of fysiek te kort kwam dan had ik je nog gelijk kunnen geven. Maar vraag me toch echt af over welke serero jij het hebt…?!

          1. -buitenkantje rechts-

            Volgens mij speelt er 1 Serero bij Ajax.. Klopt trwns.. Scorend vermogen is niet aanwezig.. Fysiek/duelkracht vind ik juist zijn sterke punt ondanks zijn geringe lengte.

  1. rickert

    Ik vind het jammer, Van der Hoorn heeft het vorig jaar allemaal erg goed ingevuld. Serero is voor mij altijd een goede speler geweest, maar zo ondergewaardeerd.
    Ik respecteer de keuzes en tranparantie van Bosz wel, dat is zeer positief te vinden, spelers weten waar ze aan toe zijn.

    1. 11Younes11

      Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik snap wel dat Vd Hoorn weg mag. Hij zit aan zijn top en is voetballend toch echt niet goed genoeg. Bovendien hebben we met Riedewald, Veltman en Sanchez al drie topverdedigers dus gaat Mike nooit spelen.

      1. rickert

        eerlijk gezegd vraag ik me af of mikey aan zn top zit. Ik vond hem ontwikkelen op een manier die ik na de eerste wedstrijden niet voorzien had. Bovendien heeft Veltman ook hele slechte periodes gehad waarin leek dat hij zijn linkervoet niet kon onderscheiden van zijn rechter. Het is niet dat ik het niet begrijp, maar ik vind het enkel jammer.

        1. 11Younes11

          Ik vind het ook wel jammer hoor, Mike is een mooie vent en heeft het inderdaad goed ingevuld vorig seizoen. Maar denk dat hij het zelf ook niet ziet zitten om op zijn leeftijd op de bank plaats te nemen

      2. De seijs

        Sanchez een top verdediger? waar haal je dat vandaan? 11Younes11 ? vd Hoorn speelt achter en als het moet in de spits. Van die Sanchez weten we nog niks we hebben hem nog niet zien spelen. En veldman is ook geen hoog vlieger.Als het aan mijn ligt moet vd Hoorn gewoon blijven. Hier in Nederland is hij een zekerheidje. En wat ik gehoord heb is die Colombiaan een snuiver . Maar dat zijn niet mijn worden.Maar lig het maar eens uit.

        1. dickst14

          hij speelt halve finale copa libertadores. voor als jou dat niets zegt: is CL in zuid amerika

          1. De seijs

            dickst14 is niet interessant is een flup competitie. Hij is hier nog geen zekerheidje.

          2. dickst14

            ik twijfelde al aan jou voetbalkennis. ga iets met korfbal doen of zo. copa libertadores een flut competitie. ik denk dat de eerste 40 teams fluitend kampioen worden in nederland.

          3. dickst14

            wel eens gehoord van Boca Juniors independiente River Plate uit Argentinie. Dan ligt Brazilie ook nog in Zuid Amerika en zijn er nog wat landen zoals Mexico. Ik denk als 10 jaar wordt je dit met Aardrijkskunde gaat leren op school. Mexico is trouwens midden amerika, maar mag ook mee doen. Moet je trouwens nog niet op bed liggen van je ouders??

          4. De seijs

            Hee Dickie haha je bent weer lekker opdreef. Jij bent wel erg gauw uit de tent te lokken. Maar ik vindt het wel effe vermakelijk. welterusten straks hè hahaha.

  2. Charka53

    Als de rest dan maar blijft kan ik hier meeleven en ik hoop dat de drie een mooie club vinden dat verdienen ze ook .

  3. Joep

    Deze drie spelers heb ik nooit horen klagen. Ze hebben een prima instelling. Hoop dat ze alle drie een prima club vinden.

  4. ajaxpers

    Als je Sereo laat gaan dan heb je echt geen verstand van voetbal. Ik mis FDB nu al.

  5. MakeOne

    Ik heb echt zin in het voetbal seizoen!
    Heb er een goed gevoel bij.
    En Nouri bij het eerste!
    Die kleine geweldenaar gaat ons heel wat mooie dingen laten zien!
    Kom op Ajax!!!!

  6. AFCA my World

    Zo een grote foute om van der Hoorn te laten gaan, is op meerdere plaatsen inzetbaar en heeft echt potentie, jammer dat hij dat ergens anders gaat laten zien ! Ben wel blij dat er een hoop jeugd doorkomt !

  7. woody79

    serero vind ik persoonlijk erg jammer, was een bijtertje. zou goed passen met die 2 colombianen

  8. Ajax1958

    Als ik Milic zie na 30 seconden Zwitserland-Polen , mag hij van mij ook wel weg. Tjeeesssssss wat een misser.

    1. Kuijff

      Ja. En dit keer ligt het niet aan een gebrek aan vertrouwen van zijn trainer…

      Serero en Van der Hoorn hadden van mij mogen blijven. Hoop dat ze bij een andere club flink wat speeltijd krijgen.

  9. Valentino

    Van mij mag El Ghazi eerder vertrekken dan Serero. Serero heeft vecht- en werklust. El Ghazi hangt alleen maar de vendette uit. Beetje proberen acties te maken en af en toe een sprintje, dat terwijl hij eigenlijk best snel is.

  10. KBouter

    Ajax moet verder bouwen, met vdHoorn, Serero, Rhijn ben je de laatste jaren geen kampioen geworden, een paar sterke nieuwe jongens erin, en dan kunnen andere spelers die vorig jaar nog basis speelden…hun rol overnemen.

  11. Iceman

    Ik vindt het jammer voor Serero hij ging altijd voor de volle 100% in zijn duwels en zijn inzet was echt top jammer ik hoop dat hij en van Rhijn en van den Hoorn een mooie club vinden succes boys ?

  12. ajacied078

    we waren vorig seizoen niet goed genoeg om kampioen te worden en van rhijn en serero hebben daar amper gespeeld en dat elftal was niet goed genoeg. er moeten keuzes gemaakt worden. vdh is ergens wel jammer. die leek zijn draai gevonden te hebben maar met veltman tete sanchez teveel concurentie voor 1 plek. hoop echt dat vdbeek en nouri en muric het eerste gaan halen in de basis en hoop toch stiekem dat er nog wat bij komt zodat we die lampies het nakijken geven komend seizoen en het liefst de 5 seizoenen daarna ook

    1. Velibor

      Ja jammer van Serero maar goed hij schept wel duidelijkheid dunkt me,ik vind Serero toch wel lekker om achter de hand te hebben eigenlijk maar goed.

  13. Indojood

    Van Serero is het jammer. Prima dat Vd Hoorn weggaat. Heeft het verdienstelijk gedaan maar kan niet opbouwen. Bij FdB was dat niet zo’n probleem maar bij Bosz verwacht ik ons typische spel met een belangrijke rol voor de centrale verdediging in de opbouw. Vreemd dat veel mensen hier daarover niet nadenken wanneer ze een pleidooi voor Vd Hoorn houden. Hoe kan je dit doen terwijl je ook wilt dat het Ajax voetbal weer terugkomt?

    1. ajaxhoger

      helemaal waarheid , Vd hoorn is een laagvlieger , maar wat doen die nieuwe , dat is de vraag natuurlijk , van onze club kunnen we alles verwacheten.
      We hebben al zoveel miskopen gehad .
      En wat word er nog allemaal gekocht , niet veel denk ik , dan zijn we weer slechter geworden , zeker als jasper milik en bazoer ook nog weg gaat .
      Dit valt niet op te vullen , en ze doen het niet
      We hadden toch allang een complete selectie moeten hebben , zeker voor de voorronde van de cl

      1. Oosterse Ajacied

        Milik valt mij op EK super tegen. Wat een gemiste kansen. Als ie niet uitkijkt, zit ie straks naast de selectie als hij niet wordt verkocht!

  14. Gert Ajax

    Snap niet dat serero weg mag maar daar ben ik gelukkig niet de enige in.
    Wens ze alledrie het beste toe?

  15. SPHAFCA

    Ik snap echt totaal niet wat mensen in Serero zien, is gewoon Enoh met iets meer techniek en nog minder rendement. Nooit een assist, nooit een doelpunt, nooit een goede steekbal. Niveau Utrecht, meer niet

  16. Nultwintig

    Serero weg!!!! Geen slimme zet, heeft een geweldig inzicht en brengt tempo in het spel.
    Zie dat ik gelukkig niet de enige ben die het niet begrijpt.
    Alle 3 veel suc6 in de verdere loopbaan.

  17. Johndevlam

    Ik vindt het logisch dat men nu gaat doorselecteren bij Ajax. Spelers die binnen 4 jaar geen transfer kunnen afdwingen moeten plaats maken voor talenten waar groeipotentieel in zit. Dit is ook de filosofie van het opleiden. In de breedte moet je ook versterking hebben waardoor andere kunnen groeien. Cerny, van de Beek, Muric en Noury zijn nu de spelers die op de deur kloppen dus logisch dat die erbij komen maar dat gaat ten koste van spelers waar geen groei potentie meer in zit en moet je afscheid van nemen.

Comments are closed.