Keizer: ‘Frank had te weinig zeggenschap’

0324cruijff_keizer

Piet Keizer is van mening dat Frank de Boer te weinig zeggenschap had bij Ajax en daar is de oud-Ajacied lichtelijk verbaasd over. Tevens laat Keizer weten dat de structuur om moet bij Ajax wil een nieuwe trainer slagen in Amsterdam.

‘Dat Frank na vijf jaar niet meer zeggenschap heeft gekregen verbaasd mij wel want hij heeft veel bereikt met de club. Als een nieuwe trainer zich wil meten met iconen als Michels, Cruijff en Van Gaal dan moet het roer om en moeten ze de ruimte krijgen om hun eigen koers te varen. In dat geval zal de functie van Marc Overmars komen te vervallen  of meer een uitvoerende functie worden. Frank heeft te weinig verantwoording gekregen over de dagelijkse leiding en de selectie en dat geeft wel een verklaring om te vertrekken bij Ajax lijkt mij’.

Bron: AD

Related posts

34 Comments

    1. Ajax nr 1

      Frank had niets te vertellen Vaantje. Frank knikte alleen maar ja en nee. Als hij dat niet deed was hij inderdaad allang weggeweest.

  1. stylo1984

    Zeker geen gelul, mocht geen nieuwe aankopen doen. Beste spelers werden telkens weggeplukt ipv salaris plafond omhoog te stellen. Hij heeft het zeer goed gedaan met wat hij had/kreeg

    1. De seijs

      Zeer goed? Hij heeft het goed gedaan. En nou nog leren zeer goed wisselen bij een nieuwe club. En dan misschien Zeer goed. Maar nu nog niet.

  2. Vaantje

    Omdat Frank genoeg mede zeggenschap heeft gehad.
    Kijk maar naar zijn aankopen.

  3. AFCA-075-

    Op tactisch gebied liet hij zich in de kleedkamer ook altijd goed adviseren Dior trustful. Die had een beste vinger in de pap weet ik.

  4. vanzanten

    Eigenlijk klopt bijna alles in alle berichten die ik zie: Frank had te weinig zeggenschap, de scouting moet beter, het oude Ajax-spel moet terug, we moeten een échte spits kopen, etc. Maar het lijkt erop dat alleen de top van onze club denkt dat al die berichten onzin zijn en daarom wordt er al jaren benoemd wat er mis is, maar gebeurt er geen zak.

    1. Indojood

      Hear, hear, het geluid wat ik en anderen hier al maanden verkondigen. Het plan Cruijff is losgelaten en er wordt een wanbeleid gevoerd…

      1. Ajax1958

        Precies Indojood, het zijn er slechts enkelen die zien wat er echt gebeurd. Iedereen heeft het plan van Jopie al verlaten.

      2. Ajax nr 1

        Ajax heeft een trainer met ballen nodig. Een trainer die niet alleen maar ja en nee kan knikken. Een trainer die tegen de Bobo’s durft te zeggen waar het op staat. Eentje die de Ajax-stijl terug brengt. Zo’n trainer hebben we nodig. We hebben nu teveel gasten die op de centjes zitten. Ik ben benieuwd welke trainer er gaat komen. Welke trainer durft er in een wespennest te stappen. Ik wil de nieuwe trainer alvast succes en veel wijsheid meegeven. Laat je stem spreken en doe Aub u ding in Ajax-stijl

    2. Toppertje

      Inderdaad. En als we ons goed herinneren stond er dus heel veel waarheid in het rapport Ling. En door wie verdween dat rapport in de prullenbak. Juist, door het bestuur. Net als zij deden met het plan Cruijff. Ga er maar vanuit dat zolang dit bestuur en RvC er zit het niets met onze club gaat worden.

      1. Indojood

        Ja, het rapport bracht alle pijnpunten naar boven. De cultuur van elkaar de hand boven het hoofd houden kennen we uit de politiek en het bedrijfsleven. Erg teleurstellend om te constateren dat onze vele oud-spelers, voor wie wij onze handen stuk klapten vroeger, dezelfde cultuur hebben overgenomen i.p.v. elkaar de waarheid te zeggen zoals op het veld gebeurt. Zo help je een club naar de kloten.

        1. Velibor

          En dan begint die vd sar ook nog dom te lullen in de telegraaf dat de nieuwe trainer nou niet speciaal een Ajax verleden hoeft te hebben,tja waar hebben we het dan nog over ?

        2. Toppertje

          Misschien dat de oud voetballers wel te licht zijn tegenover de zwaargewichten in de RvC en hun stroman Dolf Collee. Zie dat b.v. bij Toon Gerbrands niet gebeuren.

          1. Indojood

            Kan wezen maar ze hebben Jonk en Jopie laten vallen ten faveure van wie en wat eigenlijk….? Met zijn allen als oud-voetballers en de steun van ons supporters hadden we die gasten makkelijk aangekund.

  5. HURBIE

    Keizer heeft gelijk
    Ik vind dat er veel te veel medebeslissers rondlopen bij AJAX
    Trainer zegt wie hij nodig heeft
    FDB IS EN BLIJFT AJAX

    1. BobbyHaarms

      Het alloude bekende probleem, iets wat Piet al aangaf in de V.I. van december. Eerst moeten er koppen gaan rollen in de op geld beluste top voordat je überhaupt mag gaan denken aan een Ajax wat terug kan keren in de (sub)top. Teveel poppetjes op de verkeerde plaatsen, een beursgang die je club in een wurggreep houdt en een aankoopbeleid waar de honden geen brood van lusten. Spelers die leuk zijn voor bijvoorbeeld een club als NEC maar niet voor Ajax. Je ziet wat ervan komt na meerdere jaren aanmodderen, nu ben je niet alleen het lachertje van Europa maar zelfs van Nederland.

      1. Ajax nr 1

        Jij weet het. Ik weet het. Hun weten het ook Bh. Alleen houden ze bij elkaar hun hand boven het hoofd. Iedereen Is bang. Ajax Is daar de dupe van.

  6. vanzanten

    Heeft Jari zijn trainersdiploma eigenlijk? En verder blijf ik erbij dat we vooral van de beurs af moeten. Het moet bij Ajax om de prijzen gaan, niet om de financiële winst.

  7. Geroldkohlen

    Ja dus al zijn het open deuren, maar het punt blijft dat het beleid dat gevoerd word faalt! iedereen zegt er wat van maar toch worden er geen dingen veranderd, de meerderheid is te trots om dat toe te geven, op deze manier verder gaat de club alleen maar meer naar de klote!

  8. Toppertje

    Ik denk dat ze het spel onvoldoende hebben doorzien dat door RvC en de anti-Cruijff geleding is gespeeld. Tel daar bij op dat deze oud voetballers veel minder binding heeft met Cruijff dan met b.v. V Gaal en je hebt er een paar marionetten zitten. Nogmaals te licht voor een bestuursfunctie. Als je alles punten uit het rapport Ling neemt kun je dat wel als conclusie trekken.

    1. Indojood

      Dan hebben ze Jopie toch laten vallen, als ze meer binding hebben met die Judas, te licht of niet.

  9. AjaxKat

    Wat had Ajax moeten doen dan? FdB/de hoofdcoach alle vrijheid geven? In de periode na Olsen (met name na Koeman) was het een komen en gaan van trainers, ook van Ajax-iconen. Met als absolute dieptepunten: Wouters, V.Basten en Jol als hoofdcoach.
    FdB had eerder ook openlijk geflirt met andere clubs (o.a. Spurs) dus dat Ajax FdB ziet als passant en daar z’n bevoegdheden op aanpast, snap ik gewoon. En inderdaad FdB heeft t in zijn periode naar omstandigheden heel goed gedaan en daarom vind ik dat Overmars deze week teveel de dans ontspringt. Hij moet ook weg vanwege wanbeleid. Overmars had volgens mij wat meegaander moeten zijn en niet zoveel de stugge Gelderse boer uit moeten hangen. Met Bos erbij heb je binnenkort 2 stugge Gelderse boeren aan het roer bij Ajax.

    1. AjaxKat

      Aanvulling. Maar Keizer heeft gelijk: ze hadden beter het TH om moeten gooien. FdB in de rol van manager in Engelse stijl behouden en Overmars weg.

Comments are closed.