Jans gebrand op winst en bereiken play-offs

1129jans-deboer

Aankomende zondag zal bekend worden wie de landstitel in de Eredivisie pakt waarbij zowel Ajax als Psv een uitwedstrijd spelen tegen respectievelijk De Graafschap en PEC Zwolle en het dus niet voor eigen publiek kunnen afmaken. Momenteel doen alle scenario’s de ronde waarbij men in Eindhoven hoopt op een herhaling van 2007 waarbij AZ uiteindelijk toch nog verloor op bezoek bij Excelsior. Trainer Jans van PEC laat echter weten gebrand te zijn op een overwinning terwijl men zich in Doetinchem meer druk maakt om de nacompetitie ongeschonden te beginnen.

‘Wij zullen tegen Psv voor de volle winst gaan en dat is ons de laatste jaren ook aardig gelukt. Het behalen van de play-offs voor Europees voetbal is heel belangrijk voor een club als PEC Zwolle en wij hebben momenteel een geweldige serie staan in ons eigen stadion. Wat dat betreft zijn wij niet bezig met een kampioenschap maar willen wij alles eruit halen om uiteindelijk niet met lege handen te staan’, aldus Ron Jans. Ook bij De Graafschap heerst een dubbel gevoel. De club speelt nacompetitie voor lijfsbehoud en is zich daar terdege van bewust. Aanvoerder Ted van de Pavert wil natuurlijk spelen tegen Ajax maar houd daarbij zeker rekening met de nacompetitie. ‘Ik mag geen rode kaart krijgen of geblesseerd raken. Wat ik doe als Arek Milik bij een 0-0 stand in de 89ste minuut doorbreekt? Ik durf het niet te zeggen’.

Bron: VI

 

Related posts

53 Comments

  1. Ed69

    Wij hebben van niemand hulp nodig! Wij zijn AJAX, en worden gewoon kampioen!!

    1. De seijs

      Het zou toch wel lekker zijn als pec met de rust 2-0 voor zou staan. Maar wij moeten zondag gewoon winnen. Dan is alles klaar .Ajax kampioen.

    2. De Ajacied

      Zo is het Ed69
      Maar Jans zal er echt alles aan doen hoor, hij heeft een hekel aan die lampekapjes
      ❌❌❌

  2. Ramon1

    Ja boeit niet als we zelf niet winnen van de graafschap moet het wel heel raar lopen

  3. Charka53

    Voor de zekerheid toch maar winnen Jans je weet maar nooit hoe onze jongens het veld op stappen ze hebben al vaker een wedstrijd verkloot .

    1. AjaxFanAlways

      AJAX mag dit niet weggeven, ze moeten gewoon winnen van de Graafschap. Als ze niet winnen dan verdienen ze ook niet de schaal.

      1. Charka53

        Natuurlijk mogen ze dit niet weggegeven maar er gebeuren onverklaarbare dingen op het voetbalveld

  4. FdB=Ajax

    De kritiek op het spel van Ajax de afgelopen seizoenen is zeker terecht. Toch ben ik op het moment ook trots… Het zou toch een knappe prestatie zijn om dit seizoen boven PSV te eindigen, toch de grote titelfavoriet voor dit jaar en de club die gewoon over een betere selectie beschikt.
    Na de winterstop heb ik toch steeds vaker (met vlagen) weer een beetje genoten van het spel en de doelpunten. Maar als Ajax echt stappen wil gaan maken, en dan bedoel ik vooral weer “een rol van betekenis spelen in Europa” zoals la jaren wordt geroepen bij Ajax, dan moet er echt geïnvesteerd gaan worden. En dan bedoel ik niet eens 10 miljoen neerleggen voor een speler, maar het salarisplafond moet echt omhoog. 1 miljoen per jaar is echt te weinig voor een topploeg in 2016. Verleng de contracten van je beste spelers, en maak een uitzondering van Klaas-Jan Huntelaar wat betreft salaris. Doe je dit niet, dan mag je geluk hebben als je 3e wordt in de CL en dan vlieg je er in de EL tegen de eerste de beste Europese middenmoter uit!

    1. ajaxhoger

      Heb je het licht gezien FDB=ajax , alleen ik heb nog niet veel ajax spel gezien , zat je niet te kijken naar een samenvatting uit 1995 , grapjeeeeeeeeeeeee

      1. FdB=Ajax

        Nee hoor, ajaxhoger.. Heb altijd al gezegd dat ze meer geld moeten uitgeven. Ik vind alleen dat Frank de Boer moet blijven, omdat hij het naar omstandigheden (met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft) gewoon goed doet. En vind de kritiek op hem (onder andere van jou) dus niet terecht.
        Maar volgens mij wil jij dat het hele bestuur inclusief trainer en 80% van de selectie optieft, of heb ik dat verkeerd? 🙂

    2. creutz1977

      ajax heeft een filosofie en een plan van aanpak… Mag je mee eens zijn of niet.. Maar ze betalen gewoon geen debiele bedragen meer… En groot gelijk hebben ze! waar wil je mee concureren dan? Engeland, Duitsland, Spanje? dat ga je toch niet geloven daar kan je financieel nooit tegenop… En Psvee een kwalitatief betere selectie?? vind ik ook onzin.. noem maar is een aantal spelers op posities die beter zijn dan die van Ajax? en kijk naar onze bank… Hoorn en Viergever komen erin en kunnen lachend mee… kijk alleen naar wedstrijd tegen die lampjes.. toen waren ze heer en meester en dan niet eens te spreken over het weinig aantal doelpunten tegen… En zoveel heeft psvee niet meer gescoord… En dan hebben zij een betere selectie???

      1. ajaxhoger

        Je kan lullen wat je wil , kwalitatief betere spelers dat zou geen overbodige luxe zijn , je hoeft er helemaal niet veel geld voor neer te tellen , alleen de goede speler halen , als je inplaats van die marokkaan van twente sinkgraven koopt , dan heb je er echt niet zoveel kijk op . wat loopt er bij ons nu op de buitenspelers plek , younes is het redelijk gaan doen , die was in het begin ook niks , die heeft zijn eigen goed ontwikkeld , op rechts die el gahzi die kan geen man voorbij komen , en leverd veelste weinig voorzetten af , af en toe was hij goed , daar is de boer ook achter , heeft wel lang geduurd .
        Je zal toch meer moeten gaan betalen anders komt er niemand meer naar ajax , het spel is niet om aan te gluren .
        Ik sta er ook van te kijken dat je veel kans kampioen word met dit zooitje ongeregeld
        En over die kut lampen praat ik niet

  5. woody79

    de graafschap gaat er niet vol voor. en laat psv lekker verliezen. kampioen op doelsaldo is niet het allermooist

  6. Iceman

    Het gaat gewoon gebeuren. Ik krijg er nu al kriebels en de zenuwen van alleen al als ik er aan denk en het is pas woensdag vandaag ooooooo ik kan niet wachten kampioenen kampioenen olé olé olé kampioene.

  7. Rene1964

    Mij maakt het niet uit hoe we kampioen worden. Het spel is de laatste maanden veelal wel beter geworden gelukkig. Eerst seizoenshelft was dat vaak verschrikkelijk. Een stijgende lijn dus. Het as kampioenschap verbloemt (en vergoedt) uiteraard veel. Als ‘we’ het team bij elkaar kunnen houden, voorzie ik een veel beter seizoen (qua voetbal), dan de voorbije seizoenen. Hopelijk investeren we in twee (minimaal) toppers (Zyech, Huntelaar bijv). Verdediging was absoluut goed dit jaar!! Hulde !! En hopelijk blijft Jasper ook.

    1. ajaxhoger

      Helemaal gelijk Rene 1964 , ik hoop dat laatste ook , dat er goede spelers bij komen , we gaan het zien .

    2. BobbyHaarms

      Al moet ik wel zeggen dat Jasper toch een beetje stilstaat in zijn ontwikkeling op dit moment..

  8. Hika77

    Psv moet wel vol op de aanval maar met de ruimte die ontstaat weet pec wel meer mee te doen dan Cambuur. En als die al 2 x weten te scoren..

  9. Indojood

    Het kampioenschap is bittere noodzaak maar dit is er eentje die niet lang zal blijven hangen, of om de verkeerde redenen want er is teveel gebeurd wat het daglicht niet kan verdragen. Mijn insteek is nu kampioen worden, vieren en maandag meteen de focus op het nieuwe seizoen. Er is genoeg werk aan de winkel.

    1. ajaxhoger

      Helemaal waar , alleen zijn er die dat niet snappen , die vinden alles heel goed

  10. Alex is Ajax

    Erg welkom zijn dat Zwolle die lampjes nog even op de slotdag een pak slaag geven.

    1. Ajax nr 1

      Gewoon zelf winnen met 3-0 en de nul houden en klaar. Niet lullig maar voetballen.

  11. creutz1977

    ik weet niet knul… Maar als er iemand slap praat dan ben je dat toch echt zelf… Younes is een revelatie als rechtsbuiten… zo’n speler lopen er niet in Nederland… Dus hebben ze prima gedaan om hem te halen… ghazi speelt na zijn blessure niet goed dat klopt… Maar Begin van het seizoen was hij de speler van de eredivisie… scoren etc… Maar nu is het natuurlijk een verschrikkelijke slechte speler… bazoer bijna heel Europa wil die jongen hebben… Klaassen… speelt nu ook minder maar is een speler met kwaliteiten en drive… Ook voor hem staan ze in de rij…. Milik werd begin geweldig afgebrand nou die lacht iedereen nu ook uit… nou over verdediging hoeven we weinig te zeggen dat bulkt van kwaliteit… En dan hebben we nog jonge spelers die eraan zitten te komen… Maar goed knul… kwaliteit aan spelers van Ajax is dramatisch…. jij bent grappig

  12. ajaxhoger

    creutz1977 ik had je vader kunnen zijn snotaap , leer maar lezen , en het belangrijkste begrijpen , dat valt niet mee voor je .

    1. creutz1977

      beste man… Je leeftijd maakt mij niks uit,… Ik hoef en zal je mening niet delen… Dat je dat lastig vind… tja zal leeftijd wel zijn ;-)…

  13. david1984

    laten we toch eerlijk toegeven,kampioen of 2de plek.
    we mogen echt trots zijn op onze clubje ajax.
    alleen psv heeft meer recht op de titel,ajax heeft geluk gehad met de vele
    strafschoppen vandaar we boven aan staan.
    anders hadden we de 3 de plek gewoon gehad

    1. Indojood

      Hoe beroerd we ook spelen, wij verdienen hem als we na 34 wedstrijden 1e staan. Ga die onzin op pi$vlekken sites uitkramen.

      1. In memory of J.C.

        Ajax en vele strafschoppen? Buiten dat strafschoppen ook tot het spelletje horen kan ik me in verhouding niet zo heel veel pingels herinneren. Er was er eentje onterecht maar ook die tellen gewoon. Verder eens met wat Indojood zegt: degene met de meeste punten (incl. Doelsaldo) wint de titel, de rest hoort bij het hoofdstuk “als”.

      2. Remco425

        En van de 34 rondes hebben we er 25-30 aan kop gestaan. Dan ben je gewoon de terechte winnaar. Daarnaast, pisvee heeft meer onterechte penalties gehad dan Ajax. Maar misschien was het cynisme van David.

        1. In memory of J.C.

          Het aantal gemiste penalty’s door PSV is al meer dan het aantal dat Ajax er gekregen heeft.

      1. f-side64

        David heeft wellicht te lang onder 1 Philips zonnebank gelegen waar door zijn hersentjes zijn gekrompen wat 1 maf kees is dat toch

    2. f-side64

      David je bent blind hè ajax heeft dit seizoen maar 2x een penalty gehad waar 1 luchtje aan zat pisvee minimaal 5 vage/dubieuze strafschoppen

  14. Rene1964

    Tja, als je bij Ajax keept, krijg je natuurlijk niet zoveel te doen. Slecht 20 tegengoals! Hij draagt toch echt absoluut zijn steentje bij, vind ik. Ik zou geen waardig opvolger kunnen bedenken, mocht hij onverhoopt weggaan.

      1. BobbyHaarms

        Dat er zo weinig tegengoals zijn komt toch voornamelijk door onze nagenoeg voortreffelijke verdediging hoor Rene. Oke, natuurlijk behoort Jasper als sluitpost daar ook toe, maar persoonlijk vind ik hem niet beter worden de laatste paar jaar…ook al houdt hij de ballen tegen die hij tegen moet houden. Tot nu toe houdt hij geen strafschop tegen..

        1. Remco425

          Vind ik ook Bobby. Nog altijd de beste van NL, maar minder dan op het WK. Ik heb het idee dat hij al zijn top heeft bereikt.

  15. In memory of J.C.

    Rene, jij zegt dat je de tweede seizoenshelft veelal wel beter is geworden. Kan jij aangeven bij welke wedstrijden dit dan allemaal is geweest en of dit hele wedstrijden of stukjes zijn geweest. Zelf vind ik nl. de 2e seizoenshelft juist minder geworden t.o.v. de eerste. Daarbij hebben we volgens mij in de tweede helft meer punten verloren en was er in de tweede seizoenshelft regelmatig sprake van kucky Ajax. Dat laatste kan voor velen een hoop verbloemen.

  16. In memory of J.C.

    Rene, ik vind de 2e seizoenshelft juist minder. Waar heb jij de verbetering gezien? Ik vond het persoonlijk steeds meer lucky Ajax wat een hoop kan verbloemen.

Comments are closed.