Milik na Lazio ook in belangstelling van Sevilla

0403ajax-pec_milik2

Arek Milik heeft de laatste weken zijn draai gevonden bij Ajax, scoort zijn doelpunten en is belangrijk in het elftal van Frank de Boer. Ook in het buitenland valt dit op en nadat Lazio Roma al interesse heeft getoond is het nu het Spaanse Sevilla dat ver wil gaan voor de Poolse spits, aldus het Spaanse medium Estadio Deprtivo.

Aankomende zomer is Milik actief op het EK met Polen en mocht de spits zich daar goed profileren dan lijkt de kans groot dat Ajax een goed bod op de speler niet gaat weigeren. Ajax nam Milik op 1 april 2015 definitief over van Bayer Leverkusen voor 2,8 miljoen euro. De Pool tekende een contract tot medio 2019. Inmiddels heeft Ajax naar verluidt een prijskaartje van tussen de tien en twaalf miljoen om de nek van Milik gehangen. Met de belangstelling voor Klaas Jan Huntelaar en Vincent Janssen lijkt Ajax zich daadwerkelijk voor te bereiden op een zomerse transfer van Milik.

Bron: Estadio Deportivo

Related posts

51 Comments

  1. ajaxhoger

    Die word verkocht , en of daar iets voor terug komt dat moeten we nog zien , ajax kennende lullen ze maar wat de laatste jaren .
    Verkopen wel , iets fansoelijks kopen nee .

    1. Indojood

      Ajaxhoger, eerlijk is eerlijk, Milik is ook gekocht (voor € 2,5 miljoen), blijkt een fatsoenlijke spits en zal voor een veelvoud van dit bedrag weggaan. Niet slecht voor een gemankeerde spits die door velen openlijk is beschimpt, ook op deze site. Uiteindelijk moet je een beetje geluk hebben met aankopen. Voor bedragen onder de € 3 miljoen kan je het risico wel lopen. Ajax doet het vooral fout met teveel geld betalen voor onnodige aankopen, zoals Sinkgraven.

      Ik vind Milik geen typische Ajax-spits maar ja, ik vind heel Ajax niet des Ajax, Dat is niet de fout van Milik. Mochten we kampioen worden dan heeft hij een groot aandeel hierin gehad met zijn doelpunten na de winterstop.

      Sevilla is wel een mooie club. Voor Spaanse begrippen een beperkt budget, spelen altijd vooruit en hebben hiermee succes, vooral in de Europa League. Zij wel, wij niet.

      1. vanzanten

        Dat is prachtig gezegd: “Ik vind Milik geen typische Ajax-spits, maar ik vind heel Ajax niet des Ajax”. Dat is EXACT waar het om draait.

        1. Indojood

          Bedankt, Jack. Ik vind het huidige Ajax niets aan, desalniettemin hoop je natuurlijk dat we kampioen worden. Maar we moeten dit niet als de nieuwe norm accepteren zoals velen hier doen. We moeten blijven vechten zodat Ajax zijn gezicht terug krijgt, in alle opzichten.

      2. Geroldkohlen

        groot gelijk indojood, milik hebben we voor weinig gekregen, als er een bod komt van 15 mil dan kan je hem laten gaan, milik heeft het fantastisch gedaan, nu zaak om de schaal binnen te hengelen en dan zal hij wel meer waard worden!

      3. De Ajacied

        Niet verkopen aub
        Of voor een hele dikke prijs
        Arek wordt echt een hele grote spits, heeft iets Zlatans over zich heen qua stijl en nonchalante
        En als hij duur verkocht mocht worden koop dan Vincent Janssen maar ipv Haller
        ❌❌❌

    2. De seijs

      Als het kan dan moet je hem houden. Het is momenteel de beste optie. En anders verkopen voor niet minder dan €15 miljoen . En dan zeker Hunterlaar halen.

          1. Remco425

            Polen speelt ook niet met echte buitenspelers, toch doet hij het daar ook goed. In een 2 spitsen systeem heeft hij meer vrijheid en is hij minder afhankelijk van buitenspelers.

      1. Charka53

        Oh ik dacht die onzichtbare spits van Utrecht die zo schitterde in de beker finale ha ha

    3. AFC98

      Dit keer wel hoor, Ajax snapt ook wel dat ze Huntelaar of Janssen moet halen om wat te bereiken in de CL

  2. Hazez

    Ze je het Janssen beter doen hahahahaha echt niet daar geloof ik helemaal niks van. als milik geen Ajax spits is dan is Janssen dat zeker wel ???

    1. Remco425

      Ik ook niet, en die kost net zoveel als waar je Milik voor laat gaan. Met Milik weet je wat je hebt en die blijft ook nog groeien, dat moeten we met Janssen nog maar afwachten. Ik vind dat er wel minimaal wisselgeld moet overblijven en dus minimaal een bedrag van tussen de 15 en 20M moeten vangen.

  3. In memory of J.C.

    Zodra de competitie ten einde is moet je eigenlijk het nieuws pas weer volgen als de eerste officiële wedstrijden weer gaan beginnen. Al het nieuws daarvoor wekt merendeels alleen maar ergernis op. De app. mag van mij dus een flinke zomerstop hebben 🙂 Maar ja, wishful thinking he. Hoewel, hebben ze meteen een paar maanden om alle bugs er uit te halen.

    1. afcadeluxe

      denk er precies hetzelfde erover i.m.J.C,dat geklets altijd lijkt wel komkommertijd,volgens mij zitten de heren zaakwaarnemers erachter,verdienen ze nog eens wat…..

  4. FdB=Ajax

    Ik zou het echt dom vinden als ze ‘m verkopen. Hij wordt alleen nog maar beter, is pas net 22 geworden en wil zelf helemaal niet weg. Ajax-spits of niet, een spits moet scoren en dat doet ie. Lekker houwe dus

    1. Remco425

      Hij heeft niet gezegd dat hij niet weg wilt, hij heeft gezegd dat hij het nog niet weet. En ik snap het als hij wel weg wilt. Hij heeft nooit echt het vertrouwen gekregen, ook nu niet. Hij is bijna topscorer van de Eredivisie en nog is Ajax opzoek naar een andere volwaardige spits en niet naar iemand voor achter Milik zoals ze zeggen. Want daar haal je Huntelaar niet voor terug of betaal je geen 12M voor. Ajax niet in ieder geval.

  5. a.p.

    ik zou het jammer vinden als hij nu al weggaat, hij begint nu echt zijn draai te vinden en zijn medespelers weten nu ook wat ze van Milik kunnen verwachten m.a.w. nog 1 seizoen Ajax

  6. Mr Ajax

    Hebben we gvd eindelijk een spits ( of andere speler)die zijn draai goed heeft gevonden. Wordt die weer verkocht wordt er echt scheitziek van elke keer. Waarom niet jaartje wachten en de selectie bij elkaar houden 1 of twee leuke aankopen erbij. Jeugd een beetje de kans geven. En vooral eens een keer potten breken in Europa. Ajax is in de eerste plaats een voetbalclub of zeg ik nu rare dingen?!

          1. In memory of J.C.

            Voor je het weet ben je iemand kweijt op het forum 🙂 maar dat verlies sleijt ook wel weer.

  7. Velibor

    Ja waarom ook niet want het is ook pas 20 jr geleden dat we voor het laatst in een Europacup finale stonden dus we hebben nog even geduld met zen allen! ?

  8. Marcie

    Volgens mij is zo’n beetje het hele team al gekoppeld aan zo’n beetje iedere Europese club. Alleen vervelend dat dit in de fase gebeurt dat de spelers focus moeten hebben op 1 ding en dat is het kampioenschap.

    Voor volgend jaar zien we wel weer er staan voldoende talenten te trappelen, daarnaast nog een paar gerichte aankopen ?

    1. Marcie

      Oh ja en Ajax moet een termijn stellen. Wil je spelers van Ajax kopen dan voor 1 augustus, daarna worden geen zaken meer gedaan. Alleen voor astronomische bedragen.

      Geen spelers meer verkopen als de competitie en voorbereiding begonnen is

  9. EugAjax

    Regels zijn inderdaad anders, maar Ajax kan dit wel tot eigen beleid maken. En dmv duidelijke communicatie naar de spelers toe. Weten ze meteen de spelregels als ze tekenen. Niet als dat men weet dat in laatste contractjaar verlengen word of anders verkopen. Ik ken de uitzonderingen tot nu maar het werkt over het algemeen goed.

    1. In memory of J.C.

      Ook Ajax heeft zich te houden aan de officiële transferregels en kan en mag er geen eigen regels op na houden. Dit zou alleen maar leiden tot rechtszaken.

  10. Niels1983

    Milik is een prima spits gebleken als je naar de laatste jaren gekeken hopen dat hij nog een jaartje in waarde kan stijgen bij Ajax en zich door kan ontwikkelen

Comments are closed.