Ajax verzuimt koppositie te pakken door gelijkspel tegen NEC

ajax-nec

De eerste helft liet een matig Ajax zien met weer een te laag tempo. Er werd door beide partijen slordig gespeeld en door die slordigheden ontstonden de eerste twee doelpunten. Foor van NEC liet zich in de 16e minuut de bal afsnoepen waardoor Arek Milik uiteindelijk de bal kreeg en op het doel knalde. Deze bal werd geblokkeerd en Arek kreeg opnieuw een kans om te scoren. Twee verdedigers en de keeper van NEC wierpen zich in het baan van het schot maar Arek stiftte de bal over hen heen in het net. Drie minuten stonden we bovenaan maar Foor nam wraak want na dramatisch verdedigen van Mike van der Hoorn, was het weer gelijkspel en stonden we weer tweede in de competitie. Op slag van rust krijgt Lasse Schöne nog een enorme kans maar hij raakt de bal verkeerd en de bal verdwijnt in de tweede ring.

Ajax start de tweede helft goed en komt via Arek Milik bijna op 2-1. Jones voorkomt een tweede doelpunt van de Pool. In de eenenvijftigste minuut helpt Rens van Eijden, na een prachtige dribbel actie van Amin Younes, met een eigen doelpunt Ajax weer aan kop (2-1). Het spel golft hierna heen en weer met nog steeds onzorgvuldigheden. Dertig minuten later weet Todd Kane na een uitbraak een pass richting de aanvaller van NEC te geven en Christian Santos kopt de bal achter Jasper Cillissen (2-2). NEC blijft hierna het tempo uit de wedstrijd halen en Ajax heeft hier duidelijk moeite mee. In de slotminuten zet Ajax nog wat meer aan en Viktor Fischer draait en schiet uit stand kneiter hard op het doel van NEC maar doelman Jones weet helaas het schot te keren. Ook Davy Klaassen krijgt nog een dot van een kans maar NEC houdt stand en de eindstand blijft 2-2.

Hierdoor blijft psv koploper en wordt de wedstrijd van volgende week toch echt een kraker. Gelukkig zijn er deze wedstrijd geen gele kaarten gepakt want een aantal spelers stond op scherp en zouden de aankomende wedstrijd niet mee mogen doen.

Ajax – NEC 2-2 (1-1)

’16 Milik 1-0
’19 Floor 1-1
’52 Van Eijden 2-1 (Eigen doel)
’82 Santos 2-2

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 50168
Gele kaarten: –

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Joel Veltman, Mike vd Hoorn, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj; Lasse Schone (’73 Anwar El Ghazi), Arek Milik, Amin Younes (’84 Viktor Fischer)

Opstelling NEC: Jones, Kane, Dumic, v Eijden, Woudenberg, Appiah (’80 Grot), Foor, Breinburg, Sleegers, Santos, Limbombe

Related posts

100 Comments

  1. dickst14

   vd Hoorn zat er toch 2 keer vlak bij om een doelpunt te voorkomen. wat een softie. en een coach die 1 minuut voor aanvang staat te geeuwen. wat een adrelanine

   1. De Ajacied

    Echt wat een instelling zeg, je wilt toch GVD winnen? maar zo slap, echt vreemd!!
    Hopelijk gaat het volgende week wel beter
    Ga voor de titel met de juiste instelling !!!!

    1. HURBIE

     Hebben een kans laten liggen
     De echte wil was er niet om te winnen of ze wilde te graag maar helaas mooie kans laten liggen

   2. Remco425

    VdH zal ook wel weer geschorst worden na die oliedomme elleboogstoot. Hij leert het niet en blijft het team benadelen

    1. pietprecies

     Helaas wordt hij niet geschorst want de scheids had het namelijk gezien, nogmaals jammer want dan zie ik nog liever iemand uit de A1 die wel weet wat positie kiezen is..

    2. jood84

     ja VdH was zeker oliedom, maar de instelling van het hele team was een groot drama

   3. Litmanen

    VdHoorn zat fout bij beide goals. Dat de Boer niet met Van Rhijn wil spelen en vdHoorn/Viergever in het centrum blijft zetten gaat ons de schaal kosten. Ook vorige week stelde ik al dat je met dit centrum geen kampioen kan worden. Bovendien heb je niks aan alle kwaliteiten van Veltman op deze manier.
    Hij komt in het spel niet voor.

    1. AjaxKat

     De problemen begonnen al vóórdat VdH de schuld kan krijgen. Dijks moet ook niet altijd maar blind naar voren rennen. Gedraag je dan wat meer als een verdediger en blijf vaker achterin hangen. Gudelj en Viergever zijn ook niet sterk genoeg om dat geklooi van Dijks goed op te vangen. En dit was thuis tegen NEC en dan al zo dom in de problemen komen. Vind t ook zo raar om elders te lezen dat FdB zo mild is tegen het hele team. Dit is compleet falen. Iedereen wist toch wat er te doen stond na gisteren? Dan kun je als coach toch niet mild blijven?

     1. Litmanen

      Je kunt lullen wat je wilt en iedereen de schuld geven, Fischer wordt zelfs bij elk balcontact uitgefloten. Uiteindelijk zet De Boer niet zijn sterkste elftal neer omdat hij het verrekt om Veltman gewoon op zijn eigen plaats te zetten.
      Beide goals waren bij Veltman niet gevallen.

     2. Respect

      Sorry Litmanen maar vwb discussie van Rhijn lul je uit je nek. Je weigert in te zien dat zowel Tete als ook Veltman op die positie beter zijn dan van Rhijn.

     3. Kuijff

      Dat kun je niet zeggen, dat deze goals bij Veltman niet gevallen zouden zijn. Tenminste, je kunt het wel zeggen, maar niet onderbouwen.

      We hoeven niet ontzettend ver terug in de geschiedenis om voorbeelden van halfslachtig ingrijpen van Veltman te vinden.

      Bij beide situaties waren sowieso meer spelers betrokken, waardoor wijzen op de laatste schakel kortzichtig is.

      Het team was niet scherp genoeg, in geen enkel opzicht. Dát heeft ons twee punten gekost, niet VdH alleen.

  2. De seijs

   Wat zal de RVC hier nou van vinden. Die zien de miljoenen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Misschien worden ze NU eens wakker.De EIKELS.

   1. pietprecies

    Boeit ze niet, die laten Marc van de zomer gewoon weer het halve elftal verkopen…

   1. Indojood

    Ja, dat doen we allemaal. Daar is niets nieuws aan. Zolang ik supporter ben scheld en vloek is als het slecht is en juich ik als het goed is. Omdat we ons online kunnen uiten lijkt het allemaal erger of nieuw.

     1. Velibor

      Ach misschien maar beter zo’n instelling nu dan volgende week denken : mwahh gelijkspelletje is ook voldoende, nu moeten de heren tenminste winnen om überhaupt nog ergens kans op te maken

     2. Remco425

      Inderdaad rickert, iedereen doet of pisvee Ajax van de mat gaat spelen, maar die wonnen thuis ook niet van ee. zelfs nog slechter team dan NEC. Dus waar ze de wijsheid vandaan halen, ik weet het niet. En dan hebben ze ook nog ff de fysiek loodzware wedstrijd tegen Atletico tussendoor.

 1. Mauheb

  Kleuters zijn het echt, totaal niks gewend zeg! Als er ook maar een beetje druk op staat, klappen ze dicht
  Daaaaaaag kampioenschap en CL alvast van harte ….rot lampe!

 2. Ajax nr 1

  Jaja een volgens sommige supporters moet je hiermee kampioen worden. Laat me aub niet lachen. Wat een zooitje.

 3. skel

  Die jongens zijn moe van de champions legue …..kijken…. Waarom zou je de pannen van het dak spelen als je geen kampioen wilt worden ….en eh dat spelletje 10 man achter de bal en een countertje heb ik wel meer cluBs zien doen tegen Ajax… En altijd met hetzelfde resultaat… Vooral blijven aanvallen…. Dan krijg je ze volgende week ook flink om je oren …..

  1. Velibor

   Zal me ook nog niks verbazen ook trouwens als ze daar wel winnen want ze zijn zo veranderlijk als het weer dit seizoen!

  2. Ajax nr 1

   Volgende week haha. Een pak slaag krijg Ajax volgende week. Let op mijn woorden.

   1. Remco425

    Zou kunnen, maar zij winnen niet van een nog zwakker team dan nec. Zo geweldig zijn zij dus ook niet en hebben straks nog de wedstrijd tegen atletico in de benen.

 4. Charka53

  Dit is een slechte zaak hoor ze moeten uit een ander vaatje tappen volgende week anders worden ze weg gespeeld en is een kampioenschap echt voor bij.

  1. Jari1995

   Dijks mag bij die 2e goal ook zorgen dat die bal niet diep gegeven kan worden. Gudelj daarin tegen mag op links gewoon meelopen. Kortom.. iedereen weer een stap te laat en zo traag als een slak. Kut Ajax!

 5. Mauheb

  Daar winnen????? Hahahaha met dit stelletje kleuters noooooooit, iets van druk???? Kennen ze nie mee omgaan slappe hap

 6. Indojood

  Het was weer ouderwets Ajax zoals we van FdB gewend zijn. Ik had echt wel hoop na de laatste twee wedstrijden en het gelijkspel van die lampies gisteren. Hoe naïef kan je toch zijn.

 7. paullus

  1 ding is wel zo er speelde 4 spelers met de rem er op
  maar we gaan het mee maken zondag

 8. f-side64

  nou bedankt he je had pisvee 1 geestelijke dreun kunnen geven ! nu ligt de druk weer bij ons.

   1. Ajax nr 1

    Heel slim Respect. Dat is nu een tip waar je als echte supporter iets aan heb. Nogmaals bedankt doe ik volgende week ook.

 9. Ajax1958

  EXIT de Boer!!!!! Na een kadootje van H’veen krijgt hij de boel nog niet op scherp!!!!!!!!

 10. Kuijff

  Zonde dat die kansen er niet gewoon ingaan, NEC had op zoveel momenten de knock out kunnen krijgen…

  Dat afmaken doen we dus maar één keer. Door een eigen goal komen we toch voor een tweede keer voor. Als je dan verdedigend gewoon als team je werk doet, ben je er gewoon. Maar dat doen we niet. Op te grote afstand meelopen, halfbakken ingrijpen en de kans om bovenaan te komen wordt gewoon weggegeven. Zo onnodig…

 11. Remco425

  Ze staan 2-1 voor en domineren de wedstrijd, zij het niet met geweldig spel. Maar dan vergeten ze weer door te drukken, spelen ze veel te slap en krijgen terecht de deksel op hun neus. Zo fucking onnodig dit!

  1. Litmanen

   En alleen maar omdat De Boer vindt dat vdHoon/Viergever klasse genoeg heeft. Ik weet dat ik nog de enige fan van vRhijn ben, maar als hij speelt heb je tenminste Veltman in het centrum staan. Lijkt me behoorlijk noodzakelijk volgende week.

 12. pietprecies

  Echt super dom gespeeld dit door Ajax, als ze vandaag hadden gewonnen dan kan je PSV volgende week lekker het spel laten maken want dat kunnen ze niet maar dan moet PSV wel komen en kan Ajax lekker combivoetbal spelen.

  Neehoor in plaats daarvan hebben we die schele dakduif Mike Vd hoorn (en z’n baksmaat viergever) die nu inmiddels zelfs lijken te denken dat ze echt in de basis thuis horen.. Vd hoorn blijkt nog steeds geen positie te kunnen kiezen en in te kunnen schatten hoe en wanneer je in moet grijpen dat het lachwekkend wordt. Dat wordt helemaal lachen tegen Luuk de jong want die gaat het geheid een keer of 10 voor elkaar krijgen om uit z’n rug weg te lopen zodat hij vogelvrij in kan koppen.

  Viergever heeft nog wel een soort van idee waar je moet staan maar grijpt vervolgens nog slapper of helemaal niet in.

  Nee dit is echt dom, heel dom, trouwens ook weer gezien dat we gelijk hadden over Milik, die gast had net zo goed een wandelend linkerbeen kunnen zijn want dat is alles wat ie kan en waarmee hij wat kan…

  1. ajaxhoger

   Helemaal goed Piet , maar wen er maar aan , het zal niet veranderen in de toekomst , het zal alleen erger worden ben ik bang .
   Kut spelers hebben ze , een mentaliteit van nul komma nul , ze vinden hun eigen zo goed , wat ze niet zijn

 13. PvL020

  Echt klote!!!! Zat er bij en keek erna. NEC 3x geschoten 2 goals….. En hou die El Ghazi en Fischer nog toch op de bank Frank!!!!! Volgende week de lampjes maar pakken dan

 14. Mauheb

  Hoe een mooie zonnige zondag, verziekt kan worden, door een stelletje inclusief boertje,klungels, die VdHoorn is toch echt niet te geloven slecht? Die weet gewoon niet wat ie doet, lachwekkend gewoon!
  En dan Viergever????? Pfffffff slap slap en slapst
  Bah! Welterusten dan maar, en dromen van dat het ooit nog goed komt?? Maar dit seizoen zeker niet meer.

 15. polaroids

  Hopelijk vertrekt De Boer aan het eind van het seizoen. En neemt ie V.d. Hoorn en Viergever mee.

  1. ajaxhoger

   laat hem boilesen ficher viergever ook mee nemen dan , dan zijn wij er ook vanaf .

 16. Respect

  Gouden tip voor volgende week: het wordt mooi weer dus ga er op uit met je familie. Ga daar na lekker eten en kijk pas na het eten naar het voetbal. Zorg dat je een paar potten bier in de buurt hebt staan. Handig voor een feestje of voor kater wegdrinken. Vervolgens spreek je met je vrouw af dat je ongeacht de uitslag voor het slapen gaan flink van bil mag gaan. Slaap je in ieder geval lekker daarna. Succes volgende week allemaal.

  1. ajaxhoger

   Dat is nu net wat ik ook voortaan ga doen , het scheelt heel veel ergenis en vloeken en schelden , het veranderd bij ons toch niet .
   Als frankie boy daar blijft zitten , samen met de rest , en er worden geen fansoenlijke spelers gehaald , dan zal je dit nog lang zien .
   Ik pas daarvoor.

 17. ajacied078

  een competitie duurt 34 wedstrijden dus geen man over boord. maar winnen had wel lekker geweest zeker naar volgende week toe en zoals sommige hier al aangeven het is wisselvalheid de luxe en niet alleen bij ajax ook bij PSV. we zullen in mei wel zien wat er gebeurt

 18. Iamsterdam2015

  Als het er om gaat komen we te kort. En zeker spelers als vd Hoorn en viergever…. Kunnen volgende week tegen PSV aan de bak. Die hebben wel de spelers als een Gordado of bruma!!! Rn daarom wordt PSV kampioen en wij niet!!!!

 19. Breekijzer

  Met 4 spelers op scherp die al in gedachte bij volgende week zitten kan je geen wed winnen. Deze wed hadden anderen jongens aan de aftrap moete verschijnen die nog gretig en scherp zijn

 20. theomar

  En daarom worden we geen kampioen. Dit is collectief falen. Volgende week krijgen we een dikke jas, en over is het verhaal. Heel jammer, maar ik heb de hoop opgegeven.

 21. Litmanen

  Ik zeg dat Veltman een klasse beter is dan vdHoorn in het centrum. Daar vallen de goals!
  Dat je daardoor bij vRhijn uitkomt is logisch. Maar blijkbaar mag vdHoorn ons de schaal kosten, als vRhijn maar niet speelt!
  VdHoorn hoort niet in Ajax1 te staan, zeker niet naast Viergever.
  De populariteit van vdHoorn houdt hem blijkbaar in het elftal, dat zou een man als De Boer toch niet moeten willen!

  Let op, met dit centrum gaan we volgende week vreselijk op ons bek! Tenzij hij Veltman er bij zet in het centrum.

  1. Kuijff

   Van Rhijn heeft minuten gemaakt en totaal geen indruk achter gelaten. Van den Hoorn zat er nu niet lekker in, maar dat gold voor meer spelers. Een zwakke vleugel geeft net zoveel risico als een zwak centrum.

   Voorspellingen over de wedstrijd tegen PSV raken kant noch wal, omdat dit soort wedstrijden altijd op zich staan. PSV voelt zekerder, maar gaat er ook op een kinderlijke wijze in tegen Heerenveen. Bovendien hebben ze nog een midweeks reisje naar Spanje staan. Zelfs Nostradamus had geen zinnig woord kunnen zeggen over de effecten van deze wedstrijden en resultaten op de pot tussen PSV en Ajax.

   Als de selectie er net zo in staat als jij, staan we er in elk geval lekker op.

   1. Litmanen

    Van Rhijn heeft het in zich om op internationaal niveau mee te kunnen. Hij is nog steeds erg jong maar heeft wel de nodige internationale wedstrijden in de benen, zowel bij Ajax als oranje.
    Hij was vorig jaar niet in zijn beste vorm en had de pech dat Tete het super deed. Hij heeft inmiddels een aanval invalbeurten achter de rug waarvan er een in het water viel door slechts een domme actie.
    Onmiddellijk werd hij door De Boer afgerekend.

    Vd Hoorn heeft geen enkele ervaring op topniveau en die gaat hij ook niet krijgen omdat hij dat niveau nooit gaat halen. Daar kan vdHoorn niets aan doen, maar De Boer wel.
    VdHoorn heeft meerdere fouten gemaakt als centrale verdediger en gisteren kostte dat ook nog eens twee punten. Dus, volgens jou en waarschijnlijk ook De Boer, gewoon laten staan en volgende week ons verlies nemen.

    Met Veltman als slot op de deur hebben we wekenlang op de nul gespeeld. Ook Tete liet wel eens een steekje vallen, maar dan was er altijd Veltman nog. Nu moet Veltman als rechtsback vd Hoorn rugdekking geven! Het viel mij op dat hij dat gisteren voor het eerst niet deed en de gevolgen waren daar.

    Of dat bewust is gebeurd weet ik niet, maar ik vond het opvallend. Kijk de vorige wedstrijden er maar op na en zie hoe vaak vdHoorn in het centrum gered werd door zijn rechtsback.

    We gaan het zien, maar waar ik vorige week voor waarschuwde kost ons nu al twee punten. Wat voor mening je er ook over hebt, de uitslag van de wedstrijd ( twee goals tegen in de arena) zegt mij genoeg en ik houd mijn hart dus vast.

    1. Kuijff

     Je voorbeeld met het houden van de nul met Veltman als slot op de deur gaat niet op, Riedewald en Tete spelen nu niet en hadden zeker ook hun inbreng in die solide verdediging.

     Over de groeimogelijkheden van Van Rhijn en Van den Hoorn kan ik geen zinnig woord zeggen en ik vind het knap dat jij dat wel kunt. Vorig seizoen was Van Rhijn het hele seizoen ondermaats, daarvoor haalde hij ook niet meer het niveau van daarvoor. Vormverlies van meer dan een seizoen vind ik nou niet echt tekenend voor een speler die zijn plafond nog lang niet heeft gehaald. Ten aanzien van zijn interlands; Nederland loopt niet echt over van mogelijkheden op de rechtsbackpositie.

     Het gaat ook niet om individuele spelers, maar om de gehele linie en de wisselwerking met de andere linies. Als jij denkt dat het terugbrengen van Veltman naar het centrum al die facetten terug brengt naar de situatie waarin de verdedigende linie er op één positie na volledig anders uitziet, dan kan ik dat niet plaatsen. Gevalletje tunnelvisie voor mijn gevoel.

     1. Litmanen

      Het zal ook wel tunnelvisie zijn dat Veltman, ook tegen de beste koppers en mensen die minimaal tien centimeter langer zijn, nauwelijks een kopduel verliest door zijn gave timing. Vd Hoorn verliest ondanks zijn lengte constant luchtgevechten, ook op het middenveld bij hoge ballen van de keeper van de tegenstander.
      Ook aanvallend kopt vdHoorn uiterst mager.

      En het zal ook wel tunnelvisie zijn dat kopduels over het algemeen in het centrum uitgevochten worden, niet aan de buitenkant door de backs…..

     2. Kuijff

      Nee, tunnelvisie is het eruit lichten van één element en de rest van de situatie negeren. Dat is wat jij doet en argumenten aanhalen die jouw tunnelvisie onderschrijven.

      Jij bent niet van mening dat er in de verdediging meer is gewijzigd dan het naar de flank verschuiven van Veltman ten opzichte van de periode dat we vaak de 0 hielden?

      Als dat zo is, dan kan alles aan Van den Hoorn liggen. Maar het is niet zo, want de hele verdediging is op zijn kop gegooid. Vanuit die realiteit kun je 1000 meningen (als Veltman centraal dan…) brengen als feiten. Inhoudelijk is het echter onsamenhangende prietpraat.

     3. Litmanen

      We zijn het niet eens. Ik blijf er bij dat de verdediging van Ajax sterker is met Veltman in het centrum. En de rest weten we na zondag. Als we daar de nul houden ben ik de eerste om mijn ongelijk toe te geven.

 22. Niels1983

  Gezien het programma van Ajax en PSV was ik positief na de wedstrijd van PSV ik dacht Ajax komt aan kop dan een week later wint PSV dan is de voorsprong minimaal PSV krijgt nog een of twee op papier lastige wedstrijden maar nu is het verschil na volgende week weet 4 helaas volgend jaar beter beleid dan kunnen we er weer voor faan

 23. Heldenzoon

  Wow, als ik dit zo lees is PSV bijna zo goed als FCB en heeft Mike alles maar dan ook alles fout gedaan. 1) die tweede van NEC was gewoon een beauty, mooie pass, heerlijke knik 2) volgens mij staat het gewoon 0-0 straks bij de aftrap in Eindhoven.

  Ajax fan ben je niet alleen als ZE winnen

  1. Iamsterdam2015

   Heb je gelijk in heldendom maar dat neemt niet weg dat je geen kritiek mag hebben op Ajax. Dat geef je juist omdat je fan bent en er mee zit. 2e Doelpunt van NEC was inderdaad een mooie counter en een mooie goal ongeacht of mvdh een fout maakte.

 24. tijger238

  Frank de Boer wordt nu slachtoffer van zijn doen politieke spelletjes. Zijn controlerende saaie spelopvatting wat niet des Ajax is. Het opstellen van slechte buitenspelers die alleen maar alles dichtlopen voorin. En steeds maar weer de enige buitenspelers met dreiging wisselen om….ja waarom eigenlijk? Wordt tijd voor een nieuwe trainer. Al twee jaren om eerlijk te zijn

 25. tijger238

  Ajax is wen beursgenoteerd bedrijf waar het alleen om de jaarcijfers gaat zoals bij iedere andere. Voetbal is van secundair belang getuige de nutteloze zwaargewichten in de RvC.

 26. Heldenzoon

  Kritiek is briljant. Ik vind Frank de Boer over zijn ‘sell-by-date’ (bijv ingrijpen a la Van Basten in de 70e minuut, terwijl dat met rust ook kan) maar blijf we realistisch in de kritiek naar hem toe. Iemand met de grond gelijk maken is geen kritiek maar frustratie

 27. -buitenkantje rechts-

  Ik vraag me af of we met z’n allen naar dezelfde wedstrijd hebben gekeken.. Ik vond Ajax niet slecht spelen hoor! NEC werd vroeg vastgezet.. Zeker 2 a 3 scoringskansen werden helaas niet benut. NEC kan natuurlijk een keer scoren.. Wij hadden alleen ons goede spel moeten belonen met meer doelpunten! De gelijkmaker was gewoon een briljant uitgevoerde counter die afgemaakt werd door een super spelende Santos.
  Younes ongrijpbaar..stichtte keer op keer gevaar.. Schöne had moeten scoren.. Milik zeker nog een keer.. Bazoer schiet van dichtbij in het zijnet.. Enz..
  Het was gewoon een goede wedstrijd van Ajax met helaas te weinig doelpunten van onze kant.. Het kampioenschap is zeker nog niet verloren!

  1. Litmanen

   Je hebt gelijk, normaal gesproken win je zo’n wedstrijd. Maar volgende week heb je een andere verdediging nodig. Ik blijf mijn hart vasthouden.

   1. Litmanen

    Overigens ook vanavond in VI wordt gezegd: bij PSV hopen ze op vdHoorn. Dus zo gek ben ik ook niet blijkbaar.

Comments are closed.