Zo ziet de Amsterdam Arena er in 2020 uit

0227arena-nieuw

De Amsterdam Arena ondergaat de komende jaren een forse metamorfose. Afgelopen vrijdag hebben Soeters en Eldonk architecten beelden vrijgegeven hoe het er allemaal uit gaat zien anno 2020. De omlopen van de eerste en de tweede ring worden verbreed. Vooral de toeschouwers op de tweede ring gaan er op vooruit. Het uiterlijk van de thuishaven van Ajax verandert ook: de vorm van de Arena gaat over van hol naar bol. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996 en kost al met al een slordige 50 miljoen.

0227arena-nieuw1

0227arena-nieuw2

Bron: Metro

Related posts

83 Comments

  1. jood84

   er worden minder seizoenkaarten verkocht, en toch willen ze 50miljoen uitgeven voor een uitbreiding.. lekker logisch

   1. Widi

    Je moet het wel bijhouden. Anders krijg je op termijn dezelfde problemen als in de haven met die roestige badkuip die totaal niet meer aan de huidige eisen voldoet.

    1. De Ajacied

     Ja zo is het wel,
     En je kunt finales binnen halen met deze capaciteit,
     Dus goede investering
     En ziet er heel mooi uit
     ⚽️⚽️⚽️

    2. BobbyHaarms

     Dat klopt helemaal. Echter, die ouwe roestbak ademt helaas meer voetbalsfeer uit dan 3 Arena’s bij elkaar.

     1. Widi

      Nou……ik weet dat wij daar niet mogen komen, maar ik ben er in 2014 nog geweest met een vriend die daar supporter is (ja, het staat er echt). Het is oud en vooral krap. Je kunt er echt niet normaal zitten. Ik voelde me als een haring in een ton.

     1. Widi

      Het klinkt als een voetbalstadion. Vooral als er gescoord wordt. Wat niet vaak gebeurt. Maar er is geen comfort. En gewoon te krap. Ik kom best vaak in stadions. En de Kuip is gewoon oud. En krap.

   2. De seijs

    top stadion die arena.nou het beleid nog en dan kunnen we weer genieten van het voetbal van ONS ajax

 1. paulvos

  Nou ook nog ’n mooie en perfecte grasmat erbij graag, biljart laken, zou helemaal mooi wezen.

 2. Toppertje

  Lekker belangrijk. Alleen bobo’s zijn geïnteresseerd in de buitenkant. Supporters zitten IN het stadion. Dus weg met idiote gracht en kwaliteit op het veld. Steek daar geld in!!

 3. pietprecies

  Ze kunnen beter de arena plat gooien en iets nieuws neer zetten.. Doordat ze bij de bouw niet nagedacht hebben over de conditionering van het gras is de mat amper goed te houden door slechte lichtinval en luchtstroom en als ze de hoeken dicht maken wordt het alleen maar erger met de mat

  1. BobbyHaarms

   Precies…Piet! Hoeken dichtgooien zou alleen maar mooier zijn, doch dan gaat zelfs kunstgras nog dood. Bouw dan maar een Ajaxwaardig stadion ipv deze Flip fluitketel, desnoods investeer je het in onze oude thuisbasis het Olympisch stadion (denk dat dat voor velen meer als thuiskomen voelt dan een bezoek aan de Arena, vooral de oudere garde), ga van die beurs af, schop dat bestuur de laan uit, en zorg dat je logo in ere hersteld wordt! En zeker niet onbelangrijk: Het kapitaal op het veld EN aantrekkelijk voetbal zoals het bij Ajax hoort te zijn!

   1. Widi

    Ik ben er de laatste maanden nog een paar keer binnen gelopen. Altijd weer fijn om daar te zijn.

 4. San Marco

  Ziet er gaaf uit toch en je moet wel met de tijd meegaan! Straks hebben we nog eerder een multifunctioneel stadion met alles erop en eraan dan die nieuwe badkuip!!!
  Een prachtig stadion hoort qua uitstraling anno 2020 bij een wereldclub als Ajax nu alleen het voetbal…

 5. slm020

  Die 50 miljoen kunnen ze beter investeren in de Toekomst !! En met echte routine versterkingen halen zodat je Europees ook verder komt !!

 6. Widi

  Ik merk dat velen niet precies weten hoe het zit met de eigendom en dus ook met de verbouwing van de Arena. Niet Ajax, maar Amsterdam Stadion N.V. Is eigenaar van de Arena. De Vereniging heeft wel 13% van de aandelen in deze vennootschap. Andere aandeelhouders zijn de gemeente Amsterdam en de zogenaamde Founders. Het aankopen van spelers gebeurt dus uit een andere pot dan het verbouwen van het stadion!!! Het is niet zo simpel als sommigen denken. Het ligt voor de hand dat Ajax deze zomer in elk geval de aandelen van de Founders overneemt. Met de gemeente Amsterdam is wel een andere regeling mogelijk, onder meer omdat die de eigendom van de grond onder de Toekomst deelt met Ajax. Totdat Ajax alle aandelen van genoemde vennootschap en dus de Arena geheel in bezit heeft, is het onzinnig om verbouwing van de Arena te koppelen aan aankoop van spelers.

  1. Braatje87

   Widi, ik had de feiten niet precies op een rij maar ben blij dat jij ze even neer hebt gezet. Soms is het frustrerend om van die simpele reacties te lezen over het aankopen van spelers wat totaal los staat van de verbouwing!

 7. Indojood

  Van dit lelijke en sfeerloze stadion valt niets te maken. Platgooien en een nieuw stadion, genaamd Johan Cruyff stadion, in de stijl van het Juventus stadion.

 8. afcadeluxe

  krijg steeds jeugdherinneringen als ik het olym.stadion zie eerste keer met pa daar geweest toen was ik 4 is alweer 40jaar terug zie nog die man met wit jasje kroketten verkopen☺

 9. ajaxhoger

  Koop maar meteen wat fansoenlijke voetballers , er lopen er nu teveel die niet ajax waardig zijn erg zat , daarom worden we ook geen kampioen .
  DAt moet deels gekocht worden door goede spelers met ervaring te kopen , voorbeelden zat te vinden dat het zo moet , de jeugd kan zich eraan optrekken en worden veel beter , waar moeten ze nu beter van worden , van hun eigen zeker .
  Elke game is nu een drama , elke keer billeknijpen , geen wonder dat er veel geen seizoenkaart meet willen , het word duurder het voetbal niet om aan te gluren

  1. Widi

   Je schrijft steeds fansoenlijk!! Het is FATSOENLIJK! Je hebt vast mijn stuk niet gelezen over de eigendomsverhoudingen met betrekking tot de Arena. Want je roept nu weer dat spelers gekocht moeten worden. Volgens mij ben jij gewoon die gekke Toon, of anders zijn broer.

Comments are closed.