Milik reageert: ‘De laatste weken waren moeilijk’

0815ajax-willem2_milik

Arek Milik reageerde na afloop van Ajax – Excelsior voor de camera van Fox Sports over zijn twee gescoorde doelpunten maar ook over het feit dat hij de afgelopen weken op de bank zat, en dat zint de Pool allerminst.

‘Natuurlijk was ik heel boos en vooral omdat ik de wedstrijden tegen de grote clubs ook op de bank zat. Ik heb een signaal afgegeven met mijn twee doelpunten tegen Excelsior. Ik kan niet anders doen dan hard werken, hard werken en nog eens hard werken. En ik geloof in mezelf. Hoe een boze Arek Milik eruit ziet? Dat kon je vandaag wel zien’.

Eigenlijk vertelde de eerste helft het hele verhaal over het huwelijk tussen Milik en Ajax. De nummer negen was 41 minuten lang onzichtbaar. Om vervolgens met een weergaloze treffer de wedstrijd open te breken. De 2-0 was wellicht minder fraai maar hiermee gooide Milik de wedstrijd wel op slot. Het betekende de elfde eredivisietreffer van Milik, nu al evenveel als vorig seizoen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

47 Comments

  1. Rvdt020

    Ik blijf het zeggen, als je Milik de tijd en vertrouwen geeft en goed gebruik van hem maakt is het een hele goede spits.

    1. AjaxKat

      En dat niet alleen… Ik las elders dat FdB vond dat 3-4-3 beter bij Milik past. Waarom spelen ze dan niet vaker 3-4-3?! Helemaal nu ze toch niet meer Europees spelen en problemen hebben in de verdediging. Nu heeft het vertrouwen bij Milik door die schreeuw om een nieuwe spits misschien voor niks een deuk opgelopen. Als Milik dit volhoudt kan ie heel snel topscorer van NL worden. Met zulke opmerkingen van FdB stijgt mijn wantrouwen in hem met de week. Zijn tactische keuzes en inschattingen zijn dus niet goed.

      1. Hika77

        Excelsior kreeg minstens 2 niet te missen kansen. Als je 3-4-3 gaat spelen krijg je onherroepelijk een keer de deksel op de neus tegen een ietwat betere club.

      1. De Ajacied

        Dat zal best,
        Maar heeft hem wel scherp gemaakt ( hopelijk )
        Dus is een goeie zet geweest van FdB ???

  2. JCruijff

    Wij zien ook op de tribune dat hij heel vaak al aan het vrij lopen is maar de bal wordt nooit eens over de verdedigers gespeeld. Terwijl het wel kan. Wij worden er al moedeloos van laat staan Milik. Ik begrijp hem wel. Van de Boer moet iedereen de bal in de voeten gespeeld krijgen, een linie overslaan mag kennelijk niet. Belachelijk. Geef de voorzet gewoon vanaf het middenveld. Vecht om de tweede bal. Maar het mag gewoon niet.

      1. Hoeda Fak Ajoe

        JCruijff weet kennelijk ook wat iedereen van De Boer moet doen. Klinkklare onzin als je ziet hoe De Boer langs de lijn kwaad is juist omdat die diepe pass niet gegeven wordt!

  3. ajaxpers

    Ik heb het hier heel vaak gezegd. Milik is onze vaste spits. Geef hem het vertrouwen en je krijgt het 100% terug. Zijn linker is uniek.

  4. Rood wit hart

    ik ben van mening dat zelfs ik nog scoor tegen excelsior en dat milik gewoon te kort komt voor een ajax spits leuk voor hem dat hij 2 gescoord heeft maar ik wil graag versterking zien en anders elghazi in de spits is veel bal vaster

    1. FdB=Ajax

      Je kan echt geen betere spits dan Milik vinden hoor. Ik ben het eens met de rest hier, een spits moet kansen krijgen anders kan ie niet scoren. En Milik scoort bijna elke kans die hij krijgt

      1. nick-afca95

        Elke spits heeft het moeilijk in het systeem dat ajax speelt. Als hij zo door gaat en zn kansen krijgt liggen er misschien wel 20 in het net aan het eind van het seizoen. Ik heb vertrouwen in hem

    2. Remco425

      Met balvastigheid maak je geen doelpunten. Eerste taak van een spits is scoren en dat doet Milik beter dan El Ghazi.

  5. Hika77

    Mensen, we hebben het met alle respect over Excelsior he?!
    Daar had ik ook nog wel tegen gescoord.

    1. Ajax1958

      Mijn schoonmoeder ook, als je maar haar sterke punten maar benut;) Maar serieus, tegen AZ moet er uit een ander vaatje getapt worden, anders gaan we de bietenbrug op. ( maar goed, dit is een open deur)

    2. polaroids

      Excelsior of niet, die eerste doelpunt wordt echt niet zomaar door Jan en alleman gemaakt….

  6. Widi

    Dat zie ik ook vaak. Dat doet hij goed. Hij is eigenlijk een counterspits. En zo spelen wij niet.

  7. AjaxKat

    @Hika77 Hetzelfde geldt voor Ajax, dan was het 5-2 of 6-2. In de Eredivisie is er maar 1 club beter dan Ajax nu en dat is gezien de ranglijst PSV. Uitgezonderd die wedstrijd mag Ajax, dus FdB, elke wedstrijd serieus overwegen om 3-4-3 te spelen. Op FOX zei Bruggink het ook al: Ajax mag met de opstelling best laten zien dat ze beter zijn. En er is best een groot gat tussen nr. 2 en 3, dus zo goed is de rest ook alweer niet. Er zijn alleen een paar clubs die vleugels krijgen tegen Ajax.

    1. Hika77

      Het probleem is dat Ajax er never nooit 5 of 6 maakt per wedstrijd.. Ze creëeren gewoon te weining kansen.
      Met 3 verdedigers is je defensie gewoon niet sterk genoeg. Wel tegen Excelsior maar zie het tegen clubs als az echt niet gebeuren

    1. BobbyHaarms

      Niks mis met Milik hoor, in de Nederlandse competitie vaak dodelijk (mits hij goede aanvoer krijgt!) maar internationaal niet goed genoeg. Maar ja, dat geldt voor half Ajax..

      1. ashwin676

        ja iedereen wilt op zn hollands vermogen opbouwen, dan moet je wel en wordt je geen barca ofso..
        ik persoonlijk vind het goed zo maar spitsen zijn ook niet goedkoop, jullie doen net of het om een paar spitskoolen gaan!:s

  8. ajacied078

    je past je aan aan het materiaal spelers wat je hebt. tegen excelcior gaat 343 nog wel maar tegen az en psv zou ik het niet proberen. en de discussie anwar of milik is simpel wie scoort heeft gelijk dus vechten voor het mooiste plekje van het nl betaalde voetbal. er is maar 1 ajax spits.

  9. Respect

    Mensen, wees ook eerlijk. De acties van Milik waren goed maar de keeper had beide ballen gewoon moeten hebben. Vooral de eerste goal had er nooit in mogen gaan. Was dat Jasper gebeurd dan had iedereen moord en brand geschreeuwd.

Comments are closed.