Jong Ajax verliest met 2-1, Zivkovic valt in

De_Toekomst

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 verloren van FC Eindhoven en heeft hiermee de goede reeks geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam stond al snel met 2-0 achter waarna Robert Muric de 2-1 maakte met een knap schot in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand en in de tweede helft kregen de Ajacieden de kans op de gelijkmaker maar Sam Hendriks en Vaclav Cerny waren niet gelukkig in hun afronding. De teruggekeerde Richairo Zivkovic deed de laatste tien minuten mee en verving Sam Hendriks in de spits maar ook hij kon het tij niet keren.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui (63. Lartey Sanniez), Clement, Nouri, De Jong; Muric (73. El Mahdioui), Hendriks (80. Zivkovic), Cerny

Bron: Ajax.nl

Related posts

19 Comments

  1. BobbyHaarms

   Zeker jammer. Maar ja..rug rechten en weer door, goed ook dat Zivkovic gelijk al speelminuten heeft gekregen..klaarstomen voor Ajax 1 zodat ie zsm kan concurreren met Millik.

 1. Brokamp

  moet gewoon bij de 1e selectie staan. Waarom kunnen andere jonge jongens er wel bij, heb ik nooit begrepen. Heeft als 17 jarige gewoon bij Groningen in de basis gestaan maar moest bij ons aansluiten bij jong Ajax vanwege het z.g Ajax systeem. Nou ik kan al jaren geen systeem meer herkennen. Geef hem vertrouwen en hij kan 10 x zo goed w orden als Milik. Over hem overigens geen kritiek want dat is ook nog een jonge vent die echt zijn best wel doet maar duidelijk andere kwaliteiten heeft. Wat een lachertje om hem rechtsbuiten te zetten afgelopen week. Dan snap je het spelletje niet echt. Maar ja onze trainer was dan ook een verdediger .

  1. Respect

   Met zo’n redenatie zou hij dus gewoon in de basis van elke willekeurige club moeten staan?

   1. Brokamp

    Nee Respect, ik vind alleen dat hij alleen een grote jongen kan worden als hij er tussen staat.

  2. BobbyHaarms

   Eens Brokamp, vertrouwen is het absolute toverwoord voor die jonge knapen. Je maakt mij niet wijs dat Zivkovic er ineens geen pepernoot meer van kan. Even een dosis karakter erin proppen bij dat joch en je hebt een wereldspits in handen

   1. Litmanen

    Zoals ik al eerder schreef. Alle veren van de wereld in zijn kont steken. We weten nu dat hem afbranden niet gaat werken. Prijs hem de hemel in. Misschien gaat hij ons dan terugbetalen, want voetballen kan deze jongen fantastisch.

  3. FrankiC

   Le je erbij neer: Zivkovic redt het niet. En dat FdB de weg kwijt is lijkt me duidelijk. Als hij na Sinkgraven en Milik zondag maar niet Dijks rechtsbuiten zet….

 2. De seijs

  volgende wedstrijd gelijk met Zivkovic beginnen. klaarstomen die spits voor het grote werk.

   1. Kuijff

    Had hij bij zijn invalbeurt wel gewoon het Ajax-tenue aan, of koos hij daar ook voor een Barcelona-outfit?

 3. Respect

  Ik vraag me af op basis waarvan mensen Zivko een topper vinden. Bij Groningen lukte het een half seizoen. In een team wat de vrijheid krijgt om te voetballen, tegen tegenstanders die geen speciale spirit hebben als ze tegen Groningen moeten. Bij Willem II redde hij het niet en kwam daar zelf op de tribune terecht. Nogmaals de vraag: op basis waarvan kan er gezegd worden dat hij een echte Ajax spits is. Ook in Jong Ajax waren er slechts enkele goede wedstrijden maar merendeels niet. Ik hoor graag de argumenten waaruit blijkt dat ik het totaal verkeerd zie.

  1. pietprecies

   Dat ben ik volledig met je eens! Afgezien van een half seizoen in de luwte bij grunn heeft hij niks laten zien en bij w2 heeft ie het ook niet waar gemaakt. Natuurlijk is hij nog piepjong maar de stappen die hij maakt zijn vooral de verkeerde kant op (eerst zeggen dat hij niet lastig is mbt te laat komen enz en vervolgens bij jong verschijnen in een barca trainingspak…). De echte toppers zijn ook op zijn leeftijd al bewust van wat er voor nodig is, je moet ze de ruimte geven maar die moeten ze dan wel pakken en zivko doet dat niet..

 4. Hoeda Fak Ajoe

  Het verschil met Zivkovic bij Groningen is dat toen nog niemand wist wie het was en niemand op hem lette. Nu kijken de verdedigers naar hem en wordt het lastiger om te presteren. Daar moet hij doorheen en dat lukt kennelijk nog niet. Dat is het verschil tussen een talent en een superspits. Dat geldt voor al die jonge gasten. Kijk naar Sinkgraven. Speelde als een baas bij Heerenveen, maar moet zich nu gaan bewijzen met tegenstanders die extra oo hem letten.

 5. Respect

  Dat moet je eerst verdienen en in mijn ogen heeft hij dat nog niet. Hij mist een hoop respect wat je ook op zijn leeftijd best mag hebben. Hij leert ook niet van zijn missers. Hij zet zichzelf telkens op een achterstand, hem vervolgens belonen met een plaats in het eerste elftal is in mijnogen het domste wat de gedaan kan worden.

 6. afcadeluxe

  geef hem wat extra aandacht en kijken wat het word einde seizoen als hij het nu niet begrepen heeft dan word het ook niks bij ajax

Comments are closed.