De Boer ontevreden over optreden Milik

0117ado-ajax_milik

Frank de Boer liet na afloop van het gewonnen duel tegen Ado weten gemengde gevoelens te hebben overgehouden aan het duel en met name spits Arek Milik moet het ontgelden in de ogen van de trainer.

‘In de tweede helft ging Ado op een gegeven moment va banque spelen en dan moet Milik zorgen dat hij een aanspeelpunt is en dat deed hij niet goed. Je moet de momenten dat je een bal moet doorkoppen of aannemen goed inschatten. Dat deed zijn vervanger Anwar El Ghazi beter en die liet in tien minuten meer zien en was dreigender als aanspeelpunt’. Overigens kon Milik zich wel vinden in de woorden van zijn trainer en gaf zijn optreden in Den Haag een onvoldoende.

Bron: Ajaxlife

Related posts

45 Comments

   1. BobbyHaarms

    Ik was ontevreden over meerdere spelers. Waarom benoemt hij Fischer bijvoorbeeld niet? Speelde ook een draak van een wedstrijd

    1. Remco425

     Inderdaad. De aanvoer vanaf de flanken en middenveld was ook niet geweldig. En als die bal nauwelijks over de middellijn gaat kan je daar moeilijk Milik van de schuld geven.

     1. Widi

      Milik was ook echt slecht. Hij hield geen bal vast. En hij speelde bijna altijd af naar een speler van ADO

     2. Remco425

      Jawel, maar vrijwel iedereen was slecht, maar pikt weer pikt hij Milik eruit. Hij heeft dit seizoen in zn meer assists op zn naam dan buitenspelers die daarvoor zijn.

  1. ajaxhoger

   Heel knap hoor dat hij dat nu ziet , het is al jaren helemaal niks , en hij vergeet ficher te noemen , die is het ook helemaal kwijt.

 1. Skills

  Begrijp de kritiek van de Boer maar als er na 1 pass alweer balverlies was en Milik ook geen aanvoer kreeg tja. Maar dit is wel slap excuus in de 2e helft speelde vrijwel iedereen matig behalve Cillessen, Tete en Bazoer

 2. Indojood

  Laat FdB eerst eens naar zichzelf kijken. We zitten al jaren naar slaapsessies te kijken. Je kunt net zo goed de wedstrijden via teletekst volgen.

 3. Litmanen

  Fischer kreeg er vreselijk van langs bij studio sport, maar ten eerste kreeg hij na twintig minuten zijn eerste speelbare bal, van Milik alleen ziekenhuisballen en hij werkte tenminste tot de laatste seconde.
  Volgens mij heeft Milik geen bal fatsoenlijk aangenomen gister en had De Boer hem dus in de rust al moeten wisselen.
  Typisch toch, met Schone ging Ajax ineens weer voetballen.
  Is er nou niemand die dat De Boer eens kan laten zien bij de analyse ?

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat begrijp ik dus ook niet.. Als je zo ontevreden bent zet je ze toch aan de kant? Opties genoeg!!

   1. FrankiC

    Ik denk dat Dolberg met (steekpasses van) een goeie 10 erachter aardig kan functioneren, zelfs beter dan met (hoge) ballen van de zijkant.
    Ik zat gister in De Goffert en het viel me op dat Santos alle kopduels (hoge ballen van achteruit) won en Milik geen enkel. Zivko was echt slecht.

  1. Remco425

   Inderdaad. Waar hij in sommigen een grenzeloos vertrouwen heeft en een jaar lang mogen aanmodderen, is Milik iedere keer de klos. Terwijl hij wel onze meest waardevolle speler is (doelpunten en assists)

 4. slm020

  De Boer had Schönen meteen de 2de helft in moeten brengen . Zodra hij er steeds word ingebracht gaat Ajax beter voetballen . Laat Schönen maar is op 10 spelen !

  1. BobbyHaarms

   En dat is elke keer zo dat Ajax beter begint te ballen zodra Schone erin komt. Zijn wij nou de enigen die dit keer op keer zien? Ik voel weer een gevalletje Hans Anders opkomen..

   1. ajaxhoger

    Volgens mijn help een bril bij frankie niet meer , laat overmars dan ook aan een bril gaan misschien ziet hij ergens een goede speler , wel niet te duur hoor .

 5. Jeroen-AFCA

  Je kan toch zien dat milik een matige spits is gouden linker gevaarlijk in 16 maar matig in t meevoetballen el ghazi in de spits

 6. Slingertje.

  de Boer moet niet alles op Milik afschuiven want 95% van de spelers speelden een waardeloze wedstrijd en ook moet hij zelf eens in de spiegel kijken want hij en zijn staf laten Ajax dit baggervoetbal spelen en geven de spelers veel te veel opdrachten mee. Geef die gasten meer vrijheid in het veld.

  1. Velibor

   Weet zelf niet waar het aan ligt maar niet alleen aan milik en voor de rest is er al genoeg over gezegd ,denk dat het niet eens zozeer aan de spelers ligt maar aan het systeem of spelletje dat ze spelen,denk dat het te hoog gegrepen is om leuk te laten ogen,kijk als je wilt spelen als Barca moet je daar de spelers voor hebben en je niet verbeelden dat je dat zomaar even kunt copiëren.

 7. woody79

  milik speelde niet gemotiveerd. fischer was niet goed, maar had wel drive. ik heb in totaal ook maar 2 aanvallen gezien die dreigend waren

  1. BobbyHaarms

   En dan te bedenken dat we zo uitkeken naar de tweede seizoenshelft…het lijkt wel of ze nog een keer aan een winterstop toe zijn

 8. ToonHJ

  Ten eerste krijg Milik vaak grotendeels ziekenhuisballen!
  Daar kunnen weinig spelers iets mee.

  Ten tweede als je een speler als Milik met zijn kwaliteiten of gebrek (stijf links) wil benutten zou je hem anders moeten aanspelen.
  Maar ja, dan ben je geen Ajax spits.

  Dan komt de vraag: waarom zagen ze wat in hem.

  By the way veel spitsen mislukken bij Ajax!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ben met je eens dat hij verkeerd gebruikt wordt.. Hij is een spits in een 2 spitsen systeem. In de kleine ruimte is hij niet sterk.

Comments are closed.