De Boer mag alleen spits aantrekken als Ajax speler verkoopt

0917ajax-celtic_deboer

Frank de Boer wil deze maand een nieuwe spits toevoegen aan zijn selectie, zo laat de trainer vanuit het trainingskamp in Belek weten aan De Telegraaf. De Boer is echter ook op de hoogte van het beleid van Ajax en dat is dat er eerst een speler zal moeten worden verkocht alvorens er zaken worden gedaan.

Marc Overmars schijnt inmiddels diverse gesprekken te hebben gevoerd met diverse kandidaten waaronder met Bertrand Traore van Chelsea. Zijn komst lijkt inmiddels van de baan omdat interim-manager Guus Hiddink geen spelers wil laten vertrekken in de winterse transferperiode. Bij Ajax wacht men nog altijd op een akkoord tussen Ricardo van Rhijn en Galatasaray terwijl men ook hoopt dat Nicolai Boilesen de club verlaat. Mocht Van Rhijn worden verkocht dan zal Leeroy Owusu van Jong Ajax de tweede man worden achter Kenny Tete. Indien een van de spelers dus vertrekt dan zal Ajax een nieuwe spits aantrekken. De Boer schat de kans op 50/50.

Bron: De Telegraaf

Related posts

87 Comments

   1. Zlatan

    Daaaaag ,Sanago, we kopen een echte spits ! Is te hopen , wat een k.. Beleid , eerst verkopen en dan KIJKEN voor een spits .

   2. FrankiC

    Een verhuurde speler kun je moeilijk verkopen, hooguit het (huur)contract ontbinden.

    1. Zlatan

     Nee , ik zeg daag Sanago , ik zeg niet dat hij gekocht is .maar wel dat we een echte spits willen ! Nou lees ik ( eerst twee spelers verkopen ) voor er een spits kan komen !!!!! Ja wie zouden we kunnen missen ????

     1. FdB=Ajax

      Staat toch in het artikel… Van Rhijn is al bijna verkocht, en dan kunnen we een spits halen. Boilesen staat ook in de belangstelling bij twee clubs uit de Engelse Championship, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

   1. De Ajacied

    Wordt hoer zo ontzettend moe van , en ik niet alleen denk ik, heb je 110 miljoen op de bank staan en dan zo’n lul verhaal!!!
    Stuur Sanogo maar zsm terug. Toch? ⚽️⚽️

    1. FdB=Ajax

     Het grootste lulverhaal is jouw eigen reactie.
     Ten eerste heeft Ajax allang geen 110 miljoen op de bank, daar is al een groot deel van uitgegeven.
     Ten tweede betaalt Arsenal het salaris van Sanogo, dus je kan ‘m wel wegsturen (waar ik ook een voorstander van ben) maar dat heeft niks te maken met het halen van een nieuwe spits

     1. De Ajacied

      Wat jij wil FdB=Ajax
      Ik zie het zo en in september had Ajax nog 110 miljoen, dus waar het gebleven zul jij vast kunnen vertellen!! Toch?

     2. FdB=Ajax

      Ik snap je frustratie wel, maar ik word een beetje moe van dat Marc Netto verhaal.. Ze hebben deze zomer tientallen miljoenen uitgegeven aan Milik, Sinkgraven, Gudelj, Dijks, Younes, Heitinga (salaris) dus laten we ophouden over die 110 miljoen

 1. Toppertje

  Weer het bewijs dat het zakelijke belang bij de voetbalclub Ajax boven het sportieve belang gaat. Gezonde club is belangrijk maar zo nu en dan moet je ook iets durven.

   1. HURBIE

    moeten echt van de beurs af ,kan zo niet langer
    De club vind ik belangrijker ipv het geld

  1. FrankiC

   Het kopen van een spits heeft juist ook zakelijk belang. Hand op de knip houden is eerder mismanagement.

   1. dickst14

    inderdaad en zeker als we hierdoor het kampioenschap en de miljoenen van de CL mislopen.

 2. Geckoo

  Het is toch ongelooflijk dat er gewacht wordt met aantrekken van scorend vermogen terwijl er 100 miljoen op de bank staat..

  1. BobbyHaarms

   Boilesen, Sanogo, Serero (liever niet)en Heitinga eruit, en durf dan eens wat meer uit te geven dan 5 ton voor een vaag talent en kom je supporters eens tegemoet, dat hebben we wel verdiend na al die onrust en prutsvoetbal van de laatste maanden!

  2. FrankiC

   Wat een kortzichtig beleid. En als het verkopen dan toch moet, ik kan me niet voorstellen dat dat zo zwart-wit geëist wordt, dan liever Viergever eruit en Serero houden, Bobby.

   1. BobbyHaarms

    Mee eens Frankic, zie reactie lager. Was Viergever even vergeten maar die hoort overduidelijk in dit rijtje thuis!

 3. Ajaxleon

  Geld op de bank levert niets op met deze rente, beter investeren in spelers waarmee we in CL verder komen, dat levert meer op. Geen aankoop, schaf dan ook de bonussen voor de bestuurders aub af.

  1. FrankiC

   Zie het maar als een belegging, die zich uitbetaalt met CL muntjes en een toekomstige verkoopopbrengst. Miskopen zijn vaak vooraf te voorzien en soms zit er nu eenmaal een Sulemani tussen.

 4. Iceman

  Nou dan moet Frank Sanogaol terug sturen naar Arsenal dan komt er plek vrij en Boilesen snel verkopen, maar van Rhijn is toch verkocht? Waar heeft Marc het over? En ik zou die speler van Chelsea niet halen want Guus Shitdink blokkeert dat want hij een fan van de lampie,S dus anti Ajax. Kijk verder Marc

  1. Zlatan

   Ja v Rijn is de eerste die verkocht is , nu nog een , Viergever ? Dat is twee Marc ! Niet zeiken en nu een echte spits kopen .

 5. Makaveli07

  weg kampioenschap. laat andere clubs maar weer alles wegkapen wat een versterking kan zijn.

 6. Geroldkohlen

  ach krijgen we dit excuus weer!!! hoe graag wil je kampioen worden en hoe graag wil je Europees wat neerzetten ??? niet dus!!!

 7. AjaxBarcelona

  Niks nieuws tov afgelopen zomer. Toen was de hoop ook op verkoop van Boilesen gevestigd. Iedereen had dit dus kunnen weten. Is helemaal geen nieuwe regel. Los van of we er wel of niet blij mee zijn. Het is goed dat er een max. Is aan contractspelers met een “volwassen” salaris. Boilesen is nu gewoon 100% een verliespost bijvoorbeeld.

  1. Toppertje

   Op zich eens. Maar het halen van een versterking zou toch niet af mogen hangen van een speler die je bewust niet laten spelen? Soms moet je ook je verlies kunnen nemen. Schrijf Boilessen en nog een paar af en richt je op het halen van de titel. CL maakt de afschrijving heel snel goed.

   1. Indojood

    Ik ben het op zich wel eens met deze regel maar ze hebben zichzelf in deze onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Zivkovic had gewoon de concurrentie moeten aangaan met Milik, hadden we malle Pietje van Arsenal ook niet binnen te hoeven halen. Achter Milik en Zivkovic af en toe Hendriks en Dolberg laten meedoen, kan makkelijk tegen het rechter rijtje. Nu is de kans weer groot dat er een paniekaankoop wordt gedaan. Spitsenbeleid is exemplarisch voor de huidige chaos. Het probleem is toch echt de speelwijze. Het middenveld moet zwaarder worden om de spitsen beter te bedienen en ondersteunen. Schöne op 10, Klaassen op 6. Met de huidige spelwijze heb je MSN nodig om goals te maken. Met 3-5-2 of 3-4-3 kan je het echt verschil maken.

 8. Rood wit hart

  echt te gek voor woorden miljoenen op de bank maar nee wij moeten eerst weer wat verkopen echt onzin dit geen spits dus .

 9. Bert62

  Met andere woorden, we kunnen er weer naar fluiten. Wat is die Overmars toch centenneuker. Laat hem maar vertrekken naar een of andere amateurclub in de laagste divisie. Die kopen geen spelers. Kan ie mooi op zijn centen blijven zitten. Arrogante klootzak

 10. Geroldkohlen

  maar van rhijn heeft toch al een mondeling akkoord ergens? dus die is al weg sanogoal terug sturen, viergever en van de hoorn weg , boilessen gewoon contract ontbinden!! dat zijn 5 spelers die je dan al kwijt bent! dus waarom doen ze zo moeilijk de centen zijn belangrijker dan de prestaties!

 11. knudde32

  ze zijn weer mooi op tijd iedereen wist van de zomer al dat er een spits moest komen zuinige Marc komt met sanogoal

  1. Litmanen

   Het vervelende van de situatie is dat zoals na elke transfer periode Ajax weer overal achter het net heeft gevist. Het wordt echt tijd dat we van de beurs afgaan, dan zijn we van dat gezeik af. Ik geloof dat we nu vier verdedigers in de aanbieding hebben en daardoor kunnen we geen spits kopen. Heel bizar.

 12. knudde32

  weet er wel een paar die weg moeten sinkgraven serero Andersen van de hoorn boilesen van rhijn dan een type Douglas halen die bij Dnjepr zat en een goede spits bv cardozo en het komt helemaal goed

  1. Zlatan

   Maar ook niet te lang wachten ! Andere clubs weten ook wat een goeie speler is !wat een k#t beleid .

 13. JCruijff

  Prima beleid. Eerst spelers verkopen die geen toekomst hebben bij Ajax. Pas daarna echte versterkingen kopen. Koop je nu een spits dan zit je met hoge onnodige salariskosten namelijk die van de spelers die geen toekomst hebben hier. Zorg eerst dat je die kwijt bent en ga daarna verstandig met het geld om. Ik snap wel dat 99,9% van de mensen op dit forum het een raar idee vinden omdat er nu veel geld op de bank staat. Maak niet dezelfde gedachten fout als pakweg 8 jaar geleden door veel geld uit te geven aan dure spelers die achteraf gezien, geen echte versterking waren. En vergeet ook niet dat Ajax nu in een dusdanige situatie zit dat er echt heel goed talent aan zit te komen die wel een echte versterking zijn. De visie alleen kopen als het een echte versterking is onderschrijf ik dus. Geen breedte investeringen meer. Maak niet weer dezelfde fout door een dure Sinkgrave, van der Hoorn en Viergever te kopen.

  1. Litmanen

   Slecht beleid. Als je top wilt zijn zal je af en toe risico moeten nemen. Als je dat niet doet, dan kom je elk jaar te kort om echt aan te haken.
   Als je dus genoegen neemt met af en toe de schaal en verder niets, dan moet je zo verder gaan. Anders moet je blijven investeren. Niet zo maar kopen, maar we weten nu al wel maanden dat we in de spits klasse en gogme tekort komen.
   Ik denk dat met Hiddink best een deal te maken is, al is het voor een half jaar ( ik blijf er bij dat je Zivco volgend jaar de kans moet gunnen). Hiddink is een Ajax fan, dus dat moet lukken.

    1. Litmanen

     Slecht beleid. BOEKJAAR 2015 , 22 MILJOEN WINST! Die pot wordt steeds groter en de aandeelhouders steeds vrolijker. Waarom denk je dat er niet geïnvesteerd mag worden? Juist, stel je voor dat we een risicootje van een paar miljoen lopen om succes te halen!

     1. AjaxBarcelona

      Ruben, niet zo schreeuwen. Het kan nooit om het boekjaar 2015 gaan als het om cijfers gaat die in september 2015 zijn gepubliceerd. Het is het seizoen 2014-2015 met deelname CL en transfers van Siem en Daley. Wordt het verhaal toch ff anders. Wel alles goed vertellen he.

 14. afcadeluxe

  las net dat overmars eerst moet overleggen met rvc die zeggen eerst speler verkopen om dan 1spits (dost) te halen bewijs dat rvc er geen bal van snapt en geen wedstrijden zien,deden ze dat ook bij saNoGoal?????

 15. Thomas

  Maar wat we ook allemaal vergeten is
  We zeggen allemaal dat ze een spits moeten halen maar elk talentvolle spelertje zal naar Engeland Spanje Duitsland of Frankrijk vertrekken en niet zo snel naar de beste club uit Nederland namelijk Ajax!
  Want, ze zullen ook nog meer betaald krijgen in de tweede divisie in Engeland !

 16. Slingertje.

  Leert die Overmars het nou echt nooit!!!
  Geld zat maar te gierig om het uit te geven.
  En dan straks lopen janken als we geen kampioen zijn geworden.

  1. Remco425

   Leer jij het nou nooit? Overmars heeft hier niets mee te maken en moet ook gewoon het beleid volgen…

    1. Remco425

     Dat zal hij achter de schermen best doen, ik heb nergens gelezen dat hij dat niet doet, maar het zal niets helpen, want ze houden vast aan het beleid.

    2. Remco425

     90% van de berichten hier slaan echt nergens op. Er wordt weer maar wat geroepen zonder enige kennis van zaken.

 17. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat wij als supporters de boodschap krijgen dat er geen spits gekocht gaat worden.. Eerder het bericht van FdB dat goede spitsen niet naar Ajax komen.. Nu dit bericht dat er eerst een speler verkocht moet worden..

  1. -buitenkantje rechts-

   Los van het feit of er wel of niet gekocht wordt vind ik het belangrijker dat de speler die gekocht wordt ook echt toegevoegde waarde heeft. Sommige namen die hier voorbij komen zie ik niet als toegevoegde waarde. Ik snap bv niet dat je over Dost of Huntelaar praat en daarnaast Traoré als optie ziet. Dit zijn totaal verschillende spitsen!
   Ik neem aan dat je een bepaald profiel hebt waar de spits aan moet voldoen.
   Daarbij spelen bv het systeem dat je wilt spelen en het type spelers die je hebt een grote rol.. Nu lijkt het dat men een spits wil en maakt niet uit wat voor spits..

 18. Brokamp

  Belachelijk wat een management, als ik in mijn bedrijf dit beleid zou voeren was ik allang failliet geweest. Het laten afhangen of er eerst iets verkocht wordt. Totaal geen visie dus, hieruit blijkt maar weer eens dat een goede voetballer geen goed bestuurder hoeft te zijn.

  1. Heldenzoon

   De meeste bedrijven verkopen produkten die ze eerst hebben gekocht. Jouw bedrijf blijft gewoon kopen ongeacht of er iets verkocht is…… Ik vind het knap

 19. Arnold711

  Het wordt tijd dat de RVC zich gaat beraden op hun positie. Het tegenhouden van een begrijpelijke aankoop zorgt er voor dat de vooruitgang en progressie van Ajax terugvalt. En wat moet je dan met meer dan 100 miljoen op de bank? Aandelen opkopen om Ajax weer een voetbal club te maken? Dan graag, anders laat de het technische hart hun gang gaan.

 20. AjaxBarcelona

  Kan iedereen je vertellen. De inkomsten zijn niet meer gelijk aan die uit de CL jaren, de uitgaven wel. Geen klinkende transfersommen opgestreken. Dus …… interen op je reserves.

 21. ajacied078

  viergever. heitinga. hoorn. serero. sinkgraven. v rhijn. boilesen. sanogo. exit . en dan een echte vent halen voor in de verdediging en in de spits. en schone de rest van het seizoen op 10.

 22. bloedgroep AFCA

  er kan gewoon geen spits bij omdat de grote heren, ja jij ook Marc, straks een zinkend schip willen verlaten en dan ff met de grijpgrage klauwen in de kas moeten graaien voor hun oprot premie….luister eens naar je supporters….wij zijn ajax!!!

 23. AFCA my World

  Wat een baggerbeleid is het toch, je moet er gewoon vanuit gaan dat er 1 of 2 spelers vertrekken en kunt al een spits kopen omdat er anders weer niks gebeurt of er weer een zogenaamd geblesseerd toptalent komt die nix toevoegt !

 24. jojo123

  Waarom een spits halen als die toch geen speelbare ballen krijgt. De spelinstelling moet veranderd worden: tempo, agressiviteit, inzicht. Met een nieuwe spits tikkie terug … Opzij … weer terug… Heb je ook niets aan de nieuwe spits. Als je dan ‘per ongeluk’ een goal tegen krijgt is de wedstrijd bijna verloren. Beter goede ervaren spelers in de as ( verdediging /middenveld) heeft mijn voorkeur. Of ene oud-speler Ericsson , met hem maakt milik wel een stuk of 20…

Comments are closed.