De Boer wil einde van bestuurlijke onrust binnen Ajax

1221excelsior-ajax_deboer

Frank de Boer is de heersende onrust binnen Ajax zat en hoopt dat de twee kampen binnen de club zo spoedig mogelijk met elkaar door één deur kunnen. Momenteel werkt de trainer tussen twee kampen die de club in tweeën heeft gedreven.

‘Wij moeten er met z’n allen voor gaan zorgen dat de visie van Johan Cruijff het uitgangspunt blijft binnen Ajax en dat de strijdbijl nu maar eens definitief moet worden begraven. Ik weet ook wel dat ik tijdens een persconferentie de eerste tien minuten alleen maar vragen krijgen over deze situatie en in mijn ogen zijn het randzaken want ik wil het over voetbal hebben. Tijdens de ledenvergadering van afgelopen november ben ik met de selectie uit eten gegaan en daar hebben we het geen moment over de onrust gehad’.

Dat de trainer momenteel kritiek krijgt en de vraag steeds wordt gesteld of de crisis ook doorwerkt bij het eerste elftal is De Boer duidelijk. ‘Dat denk ik niet want uiteindelijk moet je dat kunnen relativeren. Kijk dat we laatst van Utrecht verloren daar was ik zo verschrikkelijk ziek van maar s’avonds spookt het ook door mijn hoofd hoe we de volgende tegenstander die 3-5-2 speelt dan wel gaan aanpakken. Het voordeel is ook dat ik altijd bij clubs heb gezeten waar je móest winnen. Dan krijg je een dikke huid, hoor. Bij Ajax, Barcelona en bij Galatasaray’.

Bron: AD

Related posts

68 Comments

  1. AjaxBarcelona

   Snapte de opmerking ook niet. Is slechts één “kamp” nu die de naam van Johan ten onrechte gebruikt.

   1. HURBIE

    Als je hem zo hoort , en hij kan het weten dan zijn er toch nog 2 kampen dan is het echt nodig dat de cruijff kant blijft en de rest er zo snel mogelijk eruit gedonderd zodat alle neuzen weer 1 kant opstaan Fijne jaarwisseling???

    1. AFCA my World

     Natuurlijk zijn er 2 kampen,alle Cruijff volgers zijn er nog niet uit, hopelijk gaan er nu eens mensen opstaan die echt van voetbal houden en die top er eens uitdonderdt ! Dat zijn de mensen die alleen aan zichzelf denken en niet aan Ajax of voetbal !

 1. hansjmn

  Goede jaarwisseling Frank geniet ervan ! En prepareer de jongens op 4 jan in Belek voor een spetterende tweede helft van de competitie met hopelijk sprankelend frivool en uitdagend opportuun voetbal zonder teveel vaste lijntjes

 2. Mooi

  Frank jij moet gewoon je werk doen en aan niets anders denken ,want jij heb maar een ding te doen en dat is hoop gewoonde schaal binnen halen..

  1. Mooi

   Ik vergeet nog te zeggen laten we nu eens goed gaan voetballen en denk aan andere dingen .bv elke thuiswedstrijd het publiek waar voor zijn geld te geven.

 3. Opnaar40k

  Dat willen we allemaal, rust in de tent en leuk aantrekkelijk aanvallend voetbal. Voor de bestuurlijke chaos ben jij niet verantwoordelijk, maar om aantrekkelijker te gaan spelen heb ik wel wat tips voor het trainingskamp. Trainen op hoog baltempo, juiste posities kiezen, zowel bij balbezit als bij balverlies. vooral bij balverlies de tegenstander flink afjagen. Doelstelling moet zijn “Binnen 10 sec. De bal weer heroveren.” Dan kunnen we op naar het kampioenschap. Ik wens de hele selectie een gezellig trainingskamp toe en een heel succesvol en sportief 2016

 4. paulvos

  Ja Frank, dat willen wij ook, zorg jij nou maar dat het op veld allemaal eensgezind is en dat er resultaten behaald worden zodat we aan het eind weer voor de 34e keer met de schaal in de handen staan.???⚽️⚽️⚽️

 5. AjaxBarcelona

  Of hij bedoeld de kampen tussen de supporters, bestuurlijk zit het boeltje op één lijn. In mijn ogen de verkeerde maar ach, dat is slechts de mening van enkele tienduizendtallen denk ik zo 🙂 maar dat is puur mijn inschatting.

   1. Litmanen

    Pffff, Creutz, ik ga die discussie in 2016 niet meer aan. Het kamp Cruijff blijft maar afscheid nemen maar gaat niet en de supporters blijven ook verdeeld. En sommige van de Cruijff volgers denken door hard te schreeuwen in de meerderheid te zijn. Laat ze in die waan.
    Hoop dat in het nieuwe jaar de supporters als hoofdtaak zien dat ze hun ploeg in de wedstrijden naar de titel moeten helpen.
    Je ziet in 010 waar dat toe leidt. Beïnvloeding van scheidsrechters en strafcommissie in hun voordeel.

    Het lijkt me dat wij dat ook kunnen. Scheelt aan het eind snel een punt of vier.

    1. dickst14

     zoals altijd weer dom gelul van je. weet dat je tegen Cruijff bent en Ricardo van Rhijn je idool is, maar zonder hulp vd scheidsrechters had Feyenoord 10 punten minder gehad. aub verander je naam een keer want de echte Litmanen zou alle onzin die jij in zijn naam schrijft echt niet willen.

     1. Litmanen

      dank voor mijn gelijk. Dus als ik dom lul, dan doe jij er nog een schepje bovenop. Je hebt domne vriendjes hier maar jij spant de kroon!

 6. -buitenkantje rechts-

  Complimenten aan FdB dat hij de rust rond zijn elftal weet te bewaren. Natuurlijk moeten we het over voetbal hebben.. Het moet bij Ajax ALTIJD over voetbal gaan.. Frank praat nog altijd over de lijn Cruijff.. Misschien dat je Cruijff ook eens met moet vragen over de manier van voetballen. Frank heeft gelijk dat tegenstanders zich heel makkelijk op Ajax kunnen instellen. Ze spelen met een 3-5-2 systeem, omdat Ajax meestal maar 3 middenvelders opstelt. Dat betekent dat Ajax de slag verliest op het middenveld en achteruit loopt.
  Ik ben ervan overtuigd dat Ajax een top middenveld kan opstellen. Dan winnen we altijd op het middenveld.. Vervolgens loop je dan niet meer achteruit, maar vooruit!
  Dus mijn advies zou zijn: speel altijd met een 3-5-2 systeem.. Of 4-4-2 waarbij bv Riedewald kan inschuiven als 5e middenvelder! Ook beetje afhankelijk van de tegenstander.

  1. Indojood

   En niet volstoppen met onzin als taak uitvoeren en goed staan voor het positiespel. Meer vrijheid met een zwaar middenveld.

   1. Remco425

    Het probleem met zoveel jonge spelers is dat ze taken nodig hebben. Die hebben nog niet genoeg inzicht. Laat je ze allemaal vrij dan wordt het een zooitje.

    1. tijger238

     Teveel taken gaat ten koste van creativiteit. In hoofdlijnen het spel laten verdelen via middenveld en niet de backs en van daaruit kan je 2 kanten op naar voren ipv achteruit

 7. Indojood

  Ja, dat stoort mij. Cruijff heeft gezegd dat zijn naam niet meer eraan verbonden is. Gebruik zijn naam dan ook niet, als Ajax zijnde.

 8. Indojood

  Zou graag zien dat de spelers meer vrijheid krijgen en niet volgestopt worden met allerlei opdrachten. Ik geloof dat je met een soort totaalvoetbal zoals in de jaren 70 maar dan op ons niveau wel nog verrassend kunt zijn.

 9. AjaxBarcelona

  Daarnaast: ik heb geen spreek-of schrijf verbod. Dus net als ieder ander hier schrijf ik wat ik wil. Als het je niet bevalt, gewoon niet lezen of reageren dan. Ik denk trouwens inderdaad dat ik er met de aantallen naast zit, het zal in de miljoenen zijn. Je hebt helemaal gelijk wat dat betreft.

 10. AjaxBarcelona

  Ik blijf mijn twijfels houden aan dat van teveel opdrachten. We maken de trainingen ook niet meer mee he dus het is toch gissen. Ik kan wel begrijpen dat hij wil dat de basis er eerst goed in zit. Er spelen volgens mij ook gewoon veel mentaliteits kwesties. Ze durven elkaar ook niet aan te spreken op situaties. Maar dat je meer beleving wil zien is een understatement 🙂

  1. Indojood

   Niet oneens zijn met mij, hè? Bepaalde lieden raken hiervan in de war omdat dat niet klopt met hun illusie van familiebanden. 🙂 On: ik wil graag een wat vrijer Ajax zien. Bv. Schöne, prima speler maar zet hem niet vast aan de zijkant als ie er een keer in staat. Het is geen Van ’t Schip. Laat ‘m lekker zelf uitzoeken wat de beste oplossing is. En, zoals eerder door een ander aangehaald, meteen de bal terugveroveren en niet in de positie teruglopen.

 11. Geroldkohlen

  cruijff zijn visie als uitgangspunt?? uhuh daarom zit hij er ook niet meer! en doet het grootste gedeelte van het bestuur en de club het tegenovergestelde, en wie wel het plan volgde werd eruit geknikkerd! frank kan beter hier niks meer over zeggen, en moet zich maar druk maken om die schaal binnen te hengelen en hopen dat er versterkingen komen deze winter!

 12. Iamsterdam2015

  Nou die rust is er want d’r kaarten zijn geschud, JC is weg WJ ook en dus kan de eigen visie worden toegepast. Of het nou leuk is of niet en of je nou pro/anti JC en WJ bent, duidelijkheid is er. Dus pats boem klaar, hoofd schudden, drol doorslikken en weer door. Pfft prijkt het zwarte pieren gelul wel, ook zo kansloos.
  Ik zeg beste wensen Ajacieden en we PAKKEN DIE PRIJS!!!!!!!!

 13. AjaxBarcelona

  In de beste families zit wel wel eens een andere mening 🙂 Ik mis inderdaad wel die plotselinge positie wisselingen waardoor de tegenstander denkt: shit waar istie nou weer. Het direct storen bij balverlies is gewoon een abc’tje eigenlijk. Maar goed, eerst het oude jaar er maar eens uit schoppen. Indojood en Moosie, prettige jaarwisseling.

   1. Moosie

    Vroeger woonde ik in oost en dan kon je gewoon naar de training/
    kan niet meer.
    De Boer mot niet zeiken want hij is ook verantwoordelijk voor de ontstane situatie.
    Als hij echt wil weten hoe hij het probleem mot oplossen is een retourtje barcalona snel gemaakt.
    Achteraf zielig gaan roepen dat je de lijn van Johan volgt ,maar wel Ladrubbie aannemen is gewoon gelul.
    En voor Creutzvelt Jacob Ja duizenden supporters inderdaad.
    pannekoek.
    verder Indo buitenkantje en natuurlijk AB 58 dicky 14 en al die andere echte supporters gelukkig Nieuw jaar en volgende schaal liefst met goed voetbal en anders maar met kut voetbal

    1. Litmanen

     Jammer genoeg hetzelfde niveau als vorig jaar. Ben blij dat jij Moosie niet tot mijn vriendenkring behoort.

     1. Moosie

      Eerst janken dat je niet meer wil discussiëren en dan toch weer reageren met je kutkop.
      Wat is? Niet genoeg aandacht thuis?
      Je hoeft niet te reageren hoor.
      Ik wil jouw vriend helemaal niet zijn,waar haal je de arrogantie vandaan.
      Menno Galan.

     2. AjaxBarcelona

      Geen probleem hoor. We passen ons gewoon aan aan je niveau in het nieuwe jaar 🙂

 14. bloedgroep AFCA

  Iedereen alvast de aller beste wensen voor 2016….doe rustig aan met vuurwerk en have fun….en volgend jaar weer met z’n allen ons aller Ajax naar een hoger plan supporten….en hopelijk komend jaar vuurwerk op het veld….nee geen staafbommen maar voetbal waar je voor naar het stadion komt

 15. nicks

  hoe meer artikelen hier over hoe slechter, twee kampen of niet. werk met het hele bestuur aan geweldig en mooi ajax voetbal en laat ons weer lekker genieten!! af en toe ruzie is niks mis mee maar hou dat lekker binnenskamer. Op naar een top jaar!

 16. BobbyHaarms

  Iedereen hier een geweldig uiteinde straks en hopelijk een jaar met wat meer verdraagzaamheid, o ja en dat Ajax de echte Ajacieden eens met respect gaat behandelen ipv ze allemaal weg te jagen. Amen.

  1. Remco425

   En dat er ook onder Ajax supporters onderling weer meer respect is, want dat is naar een dieptepunt gedaald hier. Ongelofelijk.

 17. Pazuzzu

  Nu maak jij het totaal onnodig weer persoonlijk. Jammer maar wel een goed uiteinde. Mazzel ajuus 🙂

 18. KBouter

  Ze leren het nooit daaro, weer misbruikt F d Boer de naam Cruijff. Johan wil er niets meer mee te maken hebben Frank…zeg dan niet dat jouw visie de Cruijff visie is die je noemt als uitgangsvisie. Nok daar eens mee!

 19. skel

  Wij willen een einde aan het dramatische spel …… De Boer kan zich beter daarop concentreren…..

 20. Brokamp

  Ik hoop dat Johan mag herstellen van zijn ziekte, vind ik belangrijker dan al die randzaken zoals voetbal.

 21. AjaxBarcelona

  Nu niet gaan drammen he Ruben 🙂 dat ben je zelf het meest op tegen schrijf je altijd. Ook niemand meer beledigen in 2016 want daar heb je zelf ook een hekel aan Ruben. Wat je niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.

 22. Litmanen

  Jij doet niets anders hier op deze topic dan iedereen beledigen die het niet met je eens is. Op iedereen reageer je zonder enige zelfreflexie.
  Als iemand ook maar in de verte van jouw mening afwijkt dan brandt je die persoon af.

  En dan kom jij met de zin: respect moet je verdienen…….

  Wat ben jij daar ver vanaf zeg!
  O ja, je moet trots zijn op je volgers hier. Allemaal echt figuren waar je blij mee kunt zijn.

  Voor de laatste keer en daarna reageer ik niet op je Mongoloïde acties: je zou mij negeren. Of respecteer je zelfs je zelf niet meer? Overigens geheel in de lijn van de verwachtingen hoor.

 23. AjaxBarcelona

  Leuk dat je reageert op de naam Ruben. Je voelde je aangesproken geinig. Wel jammer dat je niet met specifieke voorbeelden komt van je aantijgingen. Denk niet dat je verder komt dan een klein handje van namen. Daarnaast ben ik niet trots of blij op het aantal likes/volgers, het geeft simpelweg aan hoe het merendeel denkt over de huidige situatie bij Ajax. V.w.b. reageren: jij bent dit jaar telkens gestart met als eerste te reageren, ff niet vergeten. Verder is iemand vergelijken met een Mongool nu niet bepaald erg netjes, eigenlijk best wel beledigend. Ruben, jongen het ga je goed op je zolderkamertje. Tot de volgende keer.

Comments are closed.