Leden spreken vertrouwen uit in bestuursraad, rol Cruijff lijkt uitgespeeld

0523copa4_swart_cruijff

De leden van Ajax hebben donderdagavond tijdens de Algemene Leden Vergadering unaniem hun vertrouwen uitgesproken in de Bestuursraad. Daarnaast werd Hennie Henrichs herbenoemd tot voorzitter van de Bestuursraad en Dick Schoenaker herbenoemd tot lid van de Bestuursraad.

Cruijff vroeg afgelopen week aan de leden om de bestuursraad naar huis te sturen maar daar is donderdagavond in de Amsterdam Arena niet naar geluisterd en hiermee lijkt de rol van Johan Cruijff bij Ajax uitgespeeld. Vanwege de drukte begon de vergadering om 20:15 uur, een kwartier later dan gepland. De bijeenkomst in de Arena duurde tot iets na 23:30 uur. Heinrichs ging na afloop kort in op de vraag of dit besluit het einde is van de periode Cruijff bij Ajax. ‘Als dat zo is, dan is dat zo maar het meest vervelende is dat de club vanavond heeft verloren. De leden hebben in ieder geval unaniem hun vertrouwen in de bestuursraad uitgesproken’. Het nieuwe technisch hart, bestaande uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Frank de Boer en voorzitter Edwin van der Sar mag het nu gaan laten zien.

Bron: Ajax.nl

Related posts

126 Comments

  1. marc81

   dat er een nieuwe wind gaat waaien is goed. alleen de windrichting is bepalend over de toekomst van ajax.

   1. De Ajacied

    Haantjes gedrag dat is het,
    Eerst de club en dan de persoon, maar dat blijkt erg moeilijk bij deze gasten.
    Erg jammer hoor, toch ?

  2. KBouter

   Een goed TH ??

   Vd Sar bakt er al jaren geen zak van, is al 5 jaar leerling.

   Overmars bewijst al jaren dat hij ongeschikt is, gezien zijn bokken bij aankopen.

   Bergkamp is of doofstom, of zijn stembanden zijn versleten, die zie ik al jaren geen woord zeggen op de bank.

   Fd Boer bewijst ook al jarenlang dat hij eigenlijk als Ajaxtrainer ongeschikt is, gezien het zeer slechte en negatieve speelstijl wat gehanteerd Word…Anti Ajax!!

   1. creutz1977

    oh dus de leden zien het ook allemaal unaniem verkeerd… Maar jij snapt het en ziet het beter… haha jij bent echt grappig

     1. creutz1977

      anti Johan.. Nee kerel.. Hij is een icoon.. Maar hij zelf heeft ook gezegd… aan plan Cruijff kan je je eigen invulling aangeven… En dat word gedaan… jeugd krijgt kansen en staan centraal… En dat gebeurd… En lul??? knul gedraag je volwassenen en ga een discussie aan.. hier veeg ik mijn kont mee af

   2. Tinus

    Kbouter zegt precies waar het op staat behalve FdB…,hij werkt met het materiaal dat ie heeft en das elk jaar opnieuw bouwen omdat alles wat goed is verkocht wordt en het bestuur liever 199mlj op de bank heeft over 3? Jaar ipv een paar knappe voetballers waarmee je voor de dag kan komen in de CL!

    1. tijger238

     FdB mag van mij vertrekken. Hij bakt er al jaen niets van. De talenten die doorkomen tonen aan dat de aankopen miskopen zijn. Een bankzitter voor 4 miljoen kopen? Kom op zeg. Nu maar hopen dat talenten niet hun creativiteit wordt ontnomen en genoeg vrijheid krijgen zodat ze durven een aktie te maken. Maar dat ziet er somber uit. Het talent is ondergeschikt aan het systeem en voorlopig blinkt de trainer uit in verkeerde keuzes. Talent ondergeschikt aan het systeem maken is de armoede van een trainer. Spelers die tegen hun gevoel spelen raken hun plezier kwijt en ga zo maar door. We staan nu bovenaan, maar dat had makkelijk anders kunnen zijn en gaat ook wel veranderen. Een positief bericht na gisteren is dat Jaakke een commissie wilt opzetten om het structuur van de organisatie door te lichten en te wijzigen.

     Als de bestuursraad het meent dat het plan Cruijff leidend is dan ontslaan ze nu ook Overmars. Frank de Boer geeft er een eigen interpretatie aan, nou dat weerspiegelt zich op het veld. Bergkamp? Tja, een wereldvoetballer en meer niet.

     1. Remco425

      Grappig wat je zegt. En tegenstrijdig ook. Je zegt namelijk dat hij er niets van bakt omdat de talenten die HIJ laat doorstromen aantonen dat de aankopen (die hij niet zelf doet) beter zijn. Waar doet FdB het dan fout? Daarnaast mogen ze van Frank een actie maken, maar durven ze dat niet meer waarschijnlijk door gasten zoals jij die een talent meteen met de grond gelijk maakt na een foute actie of pass. Jonge gasten zijn gevoelig voor kritiek van buitenaf en voor fluitconcerten. Vroeger werden talenten onttrokken aan de kritiek, nu wordt van ze verwacht dat ze er meteen staan en alsof ze al jaren in het eerste staan. Dat kan niet.

     2. -buitenkantje rechts-

      Vroeger werden talenten ingepast in een team waar ervaren basisspelers de dienst uit maakten.. Nu worden jochies van 18 ingebracht en van hun verwacht dat ze direct dragende spelers zijn.. Daar gaat het fout!
      Verder heb je gelijk dat FdB niet zelf de aankopen doet, maar dat gebeurt wel in overleg met hem. Daardoor is FdB wel degelijk medeverantwoordelijk voor het aankoopbeleid.

     3. Remco425

      Klopt, medeverantwoordelijk, terwijl hij voor het inpassen van de talenten 100% verantwoordelijk is. Dan blijft het nog tegenstrijdig wat hij zegt.
      Verder heb je gelijk wat betreft dat vroeger talenten ingepast werden in een team met veel ervaren spelers. Maar de alom geprezen Jonk vond dus dat er nog niet genoeg talent ingepast werd terwijl ik vind dat het al teveel gebeurt, precies om datgene wat jij schreef.

 1. dickst14

  ongelofelijk. eerst blijft Rutte en nu Henrichs. Dit is fantastisch nieuws voor alle feyenoord en psv supporters. Ik schaam me haast om supporter te zijn van een club die de man uitkotst die de club groot heeft gemaakt en een farizeeer herkiest als voorzitter. WALGELIJK.

  1. Remco425

   Ben blij dat Rutte blijft. Als die zou vallen en er nieuwe verkiezingen moeten komen, zou Wilders het waarschijnlijk winnen. Daar is niemand bij gebaat. En Cruijff wordt zeker niet uitgekotst, maar ik denk dat het een veel grotere puinzooi zou worden als weer alles weggestuurd zou worden. Het is ook leuk te lezen hier altijd dat iedereen maar moet vertrekken, maar niemand komt met namen voor goede vervangers. Ik denk namelijk dat die er niet meer zijn.

   1. Litmanen

    In alles eens. Rutte heeft er een zooitje van gemaakt, maar Wilders is erger.
    En inderdaad. Als het bestuur was opgestapt dan had je Van Os en Cruijff in een voorlopig bestuur gehad. Dus nog meer oorlog.
    We moeten zo snel mogelijk van de beurs af. Dat is de redding voor Ajax.

    1. HURBIE

     De beurs af is een droom van mij die hopelijk een keer uitkomt Dan word het weer een echte club

 2. creutz1977

  Nou als er unaniem vertrouwen is uitgesproken… Dan zal het toch allemaal veel minder erg zijn geweest dan Jonk en friends het willen hebben laten geloven!! maar nu zullen de leden het ook allemaal wel verkeerd zien volgens velen natuurlijk…

  1. Litmanen

   Eens. Niemand is groter dan de club. Nu rust in de tent. De schreeuwers hier en de Telegraaf zullen nog wel even doorgaan.
   Het is niet anders.

    1. Remco425

     Weer zo’n opmerken met toegevoegde waarde van RobbyZ. Dat krijgen als je geen argumenten hebt, dan ga je maar lukraak schelden…

  2. -buitenkantje rechts-

   Misschien verstandig als je even leest het artikel over de geheime ledenbijeenkomsten georganiseerd door Henrichs.. De stemming die al voorgekookt was.. De manier van stemmen. Niet anoniem, maar door handopsteken.. De structuur van besloten vereniging zijn, waar bij het bestuur bepaalt wie wel of geen lid mogen worden.. De cultuur die er heerst in de ledenraad.. Krijg iets meer nuance..

   1. Remco425

    Maar Henrichs kan voorkoken wat hij wil, als de leden tegen hadden willen stemmen, hadden ze tegengestemd. Tenzij ze omgekocht zijn, maar dat lijkt me niet het geval. Het bestuur bepaalt ook niet wie er lid worden volgens mij. Nieuwe leden kunnen ook door andere leden voorgedragen worden. Daarbij zijn natuurlijk de meeste leden er al bij van voordat dit bestuur zitting nam.

 3. BobbyHaarms

  Gefeliciteerd Henrichs, je staat definitief in hetzelfde bedenkelijke rijtje als Rutte. Een grotere klootzak bij Ajax is nauwelijks denkbaar. Echt, ik schaam me kapot voor mijn eigen club en dat de grootste clubicoon aller tijden zo te kijk wordt gezet door dit afbraakkabinet op voetbalgebied.

  1. Remco425

   Ach, liever in het bedenkelijke rijtje van Rutte, dan in die van Wilders. Als we toch gaan vergelijken met de politiek.

   1. BobbyHaarms

    Toch vreemd dan dat hij in de peilingen echt mijlenver bovenaan staat en zelfs meer dan het dubbele heeft tov onze premier en meer dan de 2 leidende partijen van dit kabinet. Doet ie schijnbaar toch iets goed in de ogen van een heleboel mensen…

    1. Remco425

     Ik weet niet of je bekend bent met het fenomeen populisme? Dat is links en rechts roepen wat de mensen graag horen zonder met oplossingen te komen. Het zijn vaak domme mensen die daar niet doorheen kunnen prikken en op zo’n griezel stemmen, zonder ook maar enig idee van de gevolgen.

    2. Remco425

     Wat heeft hij uberhaupt gedaan dan tot nu toe behalve alleen maar een hoop dingen te roepen en onze reputatie naar een bedenkelijk niveau te brengen?

    3. Remco425

     Ene Adolf Hitler kreeg ook veel stemmen. Is ook als populist begonnen. Dus in jouw ogen deed hij toch ook iets goed? Verander de woorden Moslims in Wilders teksten door Joden en het verschil tussen de 2 is minimaal.

 4. paullus

  Gvd blijft dat kut zooitje zitten
  Dat betekend zeer slecht inkoop beleid hoe maak je onze club stuk

  1. ajaxhoger

   We gaan naar de klote Paullus , bestuurlijk slecht en voetballend ook .
   Omdat er matige spelers aangetrokken worden , dat heeft weer met die zakkevullers te maken , als ik het moet geloven mogen ze dat niet , kost teveel , elke man zelfs een blinde ziet dat het sportief niet goed gaat , veelste jong , nu staan ze nog bovenaan , maar hoe lang nog , ik denk niet tot het einde echt niet .

   1. Remco425

    Als ik het goed begrijp, vind je dat dit bestuur weg had gemoeten, dus ben je pro Cruijf en Jonk. Maar tegelijkertijd zeg je dat dit elftal te jong is, terwijl er in de ogen van Cruijff en Jonk nog niet genoeg jeugd doorstroomt en dus nog jonger zou moeten zijn. En wie moet ze dan inhalen? De club die punten laat liggen tegen clubs als Roda JC of de club die bijna wordt uitgeschakeld door Willem II?

 5. Indojood

  Parasieten zoals Henrichs liften mee op de grote naam van deze club, zonder ooit wat betekend te hebben. Deze walgelijke figuren trappen vervolgens de persoon, waaraan deze club haar grote naam te danken heeft, eruit.

 6. Ajax1958

  De club heeft verloren en denk nou niet dat alles ineens koek en ei is. Dit blijft onderhuids dooretteren.

 7. Ajax nr 1

  Jaja wat een zooitje. Maarja de vergadering is geweest en er is gekozen. Nu moeten alle neuzen de zelfde kant op gaan wijzen maarja dat zal niet mee gaan vallen pfff in ieder geval ik ben het er niet mee eens met dit beleid maar de hogeheren hebben gekozen.

 8. Iceman

  Mooi de troep blijft zitten. De prestaties wat betreft het voetbal worden nog slechter. Aan en verkoop belijd blijft waardeloos. En straks in Europa zijn wij alleen maar een idee gaan wij ons afvragen wie Ajax ??? en waar is Ajax??? En het antwoord is dan nergens mijn mooie club met zo veel mooie historie is totaal gedoemd klaar en over.

 9. AFCA my World

  Unaniem gesproken ? Zijn het dan allemaal hielenlikkers ? Kan me het toch echt niet voorstellen , geslijm uit de mond van gladjakker eerste klas! Zo jammer waar waren alle tegenstanders van het beleid? En dan nog 1 van de grootste Ajacieden aller tijden roemloos aan de kant zetten ! Ik blijf Ajacied maar vraag mijzelf wel af maar waarom eigenlijk nog ? Om het verleden het heden of de toekomst (waarschijnlijk 4e klasse ofzo) nee zie het allemaal erg somber in met dit bestuur en commissarissen, hoop dat ik het fout zie !

 10. Iamsterdam2015

  Goed. Dit hebben we achter de rug ( hoop ik). Nu is het uithuilen, tot tien tellen (ok tot duizend haha), die drol doorslikken en hup weer door. He kom op hoor: WZAWZDB!!!!!!!!!

 11. AjaxBarcelona

  Ik heb geen zin meer om een inhoudelijke hierover te geven. Op het moment dat deze een duimbreed afwijkt van een ander ben ik gelijk een schreeuwer. Ben dat soort discussies zat. Ik ben en blijf een Ajacied in hart en nieren. Het is mij met de paplepel ingegoten maar voorlopig gaat er geen dubbeltje vanuit mijn kant naar de club en blijft het bij supporter. Thuisblijven speciaal voor een wedstrijd is er echter voorlopig niet meer bij.

  1. ajaxhoger

   Ik denk dat er niemand meer voor thuis blijft , zeker niet met zo,n matig spulleke wat er speelt .

 12. wikr

  Punt erachter en over op de orde van de dag, en ophouden met het gezanik en modder smijten. Er is meer dan genoeg werk aan de winkel en er is al meer dan genoeg negatieve energie verspild. Nu dus de focus op het verbeteren van het voetbal…..want dat is keihard nodig.

 13. MakeOne

  Voor Ajax! Altijd!
  Trots op mijn club, en zal me nooit schamen om Ajacied te zijn.
  Dat gejank!

  1. AjaxBarcelona

   Dank voor de tip Indojood. Wat een verschrikkelijk goed en waar artikel. Zelfs ik werd er stil van. Zoals het daar staat is het en niet anders, daar valt geen speld tussen te krijgen. Inderdaad: rust zacht.

   1. Ajax nr 1

    Ik heb het even gekopieerd echt zo waar.

    Het vrouwelijk perspectief: Vaarwel Ajax, rust zacht

    Ze is mooi, slim en heeft boven alles veel verstand van het voetbalspelletje. Als fan van Ajax heeft Vivian een duidelijke mening over hoe het zou moeten bij de Amsterdammers. Ze is in onze ogen het levende bewijs dat ook vrouwelijke fans meer verstand kunnen hebben van voetbal dan oud-profs. We zijn dan ook blij dat ze haar heldere licht over Ajax wil laten schijnen voor ons af en toe. Vandaag deelt ze haar mening over de Ledenvergadering van gisteravond.

    Vaarwel Ajax

    Ik hoor het je zeggen, Michael. Maar tegelijkertijd begrijp ik niet wat je bedoelt. Hoe kan iets leidend blijven als er onomstotelijk bewezen is dat het nooit leidend is geweest? Hoezo zou dat plan nu ineens wel leidend zijn terwijl men juist het enige lid van het Technische Hart dat daadwerkelijk het plan volgde ontslagen heeft?

    Wat betekent jullie geliefde holle kreet “het plan Cruijff blijft leidend” dan nog? Betekent het dat de overige leden van het Technische Hart doorgaan met hetgeen ze deden? Of beter gezegd; niet deden? Betekent het dat we Marc laten doorgaan met miljoenen over de brug gooien aan middelmatige rotzooi waar we geen steek mee verder komen, in plaats van daadwerkelijk Ajaxwaardige versterkingen aantrekken, die onze club naar een hoger plan tillen? Mag hij lekker onzin blijven verkondigen dat we zogenaamd volgens het plan geen betere aankopen kunnen of mogen doen om zo zijn eigen falen te blijven verbloemen?

    Of bedoel je dat Dennis mag doorgaan met stilzwijgend toestaan, dat Frank ons Ajax laat spelen in een afgrijselijk saai betonvoetbal waar elke intuïtiviteit, creativiteit, gogme en Ajaxziel uitgestompt is?

    Is dat jouw idee van hoe Ajax zou moeten zijn, Michael? Mag ik je wat vragen? Als je in het stadion zit, geniet je dan nog?

    Ik niet meer, Michael. Al heel lang niet meer. Die kampioenschappen kunnen het allang niet meer verbloemen. Niet voor een echte Ajacied. Een echte Ajacied paai je niet met een kampioenschap. Die paai je met voetbal. Voetbal dat bij Ajax hoort. Voetbal vol bravoure. De echte Ajacied is een purist. Een idealist. Een kampioenschap is slechts een bonus.

    De echte Ajacied geniet bij dit Ajax enkel nog van jochies als Tete, Bazoer, Riedewald en van de Beek. Jochies die zich meteen al staande houden in grote wedstrijden en zelfs doorstoten tot het grote Oranje. Jochies, die het verdienen om bij de hand te worden genomen door Ajax-waardige ervaren krachten, die hen op details verder helpen om zo uit te groeien tot de toppers die we allemaal in hen zien. Jochies, die fouten moeten mogen maken, wetende dat er iemand staat die hun fout zal corrigeren. Maar in plaats daarvan moeten ze noodgedwongen de dragende kracht zijn.

    Heb je ooit de moeite gedaan om naar onze ruwe diamanten te luisteren, Michael? Als je dat gedaan had, dan had je ze horen vertellen dat ze juist door Jonk’s nieuwe aanpak zoveel sterker zijn geworden. Die aanpak, die hen gevormd heeft, hebben jullie in de knop gebroken. Jullie hebben onze levensader doorgekapt met een botte bijl. Jullie hebben de rups vertrapt voordat ze de kans had om een vlinder te worden.

    Maar weet je, Michael, dat vind ik nog niet het ergste. Wat ik jullie het meeste kwalijk neem, is dat jullie mijn prachtige club hebben veranderd in een club waar ik me voor schaam. Ik schaam me diep, dat MIJN club zo omgaat met haar grootste held. Een held, die mijn club op de kaart heeft gezet. Een held, waar we onze grootste successen aan te danken hebben. Een held, die ondanks zijn leeftijd en ernstige ziekte nog steeds keihard vecht voor onze club. Waar ieder ander mens in zijn situatie al zijn energie zou stoppen in zijn eigen gevechten wil Johan zich nog steeds zich inzetten voor zijn Ajax. En niet alleen voor Ajax, maar voor het gehele Nederlandse voetbal.

    Voetbal, ja, want daar gaat het Johan om. Altijd. In tegenstelling tot al die zelfbenoemde ereleden als Coronel, van Os, van Eijden etcetera die er enkel zitten voor zichzelf. De plucheplakkers kunnen weer lachen. Maar, Michael, de echte Ajacied huilt. Die huilt omdat mensen als jij voor ons hebben bepaald dat onze held niet meer bij ons hoort. Jullie hebben hem bruut bij ons weggerukt en hebben het lef om ons proberen te paaien met loze kreten in zijn naam.

    Michael, doe me een lol en stop met liegen. We zijn niet blind en we zijn ook niet dom. Behandel ons niet als onnozele schapen, die alles slikken zolang Cruijff er maar in vermeld wordt. Daar prikken we echt wel doorheen. Dus alsjeblieft stop met het verkondigen van die onzin dat jullie “het plan Cruijff” blijven volgen, want dat doen jullie niet. Sterker nog; dat hebben jullie nooit gedaan en dat zullen jullie ook nooit doen zolang al die zelfbenoemde ereleden op dat pluche kronkelen. Dus hou zijn naam uit jullie mond. Die weg die jullie nu voor ons bepaald hebben is er een zonder Cruijff. Jullie verdienen zijn energie helemaal niet meer. Mijn club is mijn club niet meer. Ze is haar ziel verloren.

    Vaarwel, Ajax. Rust zacht. Je was een ware schoonheid.

     1. Ajax nr 1

      Staat op Ajax 1. Vind het zo ’n mooi stukje geschreven dat ik het kopieerde om het aan iedereen te laten lezen op deze site. Zou waar dit

     1. -buitenkantje rechts-

      Geweldig stuk.. Met de kanttekening dat Ajax nooit dood gaat.. Over 100 jr is er nog steeds Ajax. Vroeg, maar natuurlijk veel liever laat moeten we als Ajax door zonder Cruijff.. Nieuwe iconen zullen opstaan en een eigen draai geven aan onze geweldige club! Want dat is het en blijft het voor mij..

    1. Geroldkohlen

     fantastisch stuk is dat zeg dit de waarheid die bij elke echte ajacied door merg en been heen gaat! zeer mooi!

 14. Geroldkohlen

  ze willen allemaal hun goed betaalde baantjes houden, dus houden ze elkaar het hand boven het hoofd! stelletje anus likkers zijn het!! er moet echt actie komen onze club gaat verloren op deze manier!

  1. Ajax nr 1

   Geroldkohlen ik ben het helemaal met je eens. Maar als iedereen elkaar maar blijft beschermen dan zit er voor de supporters maar 3 dingen op. 1 je blijft gewoon je club supporten 2 actie. Het laatste zal niet meevallen want het bestuur,Rvc, TH beschermen elkaar dus punt 1 is makkelijker. Ik kies voor punt 3 hoe pijn het ook doet. Punt 3 is ga wat minder energie,tijd,geld in Ajax steken

 15. AjaxBarcelona

  Tip voor Johan en Wim: Ga met de ploeg naar Feijenoord en ga daar verder met de uitwerking. Ik gun Ajax, mijn bloedeigen club, de vernedering momenteel dat het daar wel gaat werken t/m Europees succes aan toe.

  1. Ajax 010

   Ik heb een aantal reacties gelezen waar ik het niet mee eens ben, maar dit slaat alles. Wat een NSB-reactie. Get a life !

   1. Litmanen

    010 je snapt niet wat die gasten hier nog doen. Een unaniem besluit om niet met de sekte Jonk verder te gaan, dus ook de Cruijff vrienden Sjaak Swart etc. ! Dat zou toch genoeg moeten zeggen.

    Maar nee, oproepen tot rellen zondag, dat zijn de echte supporters. De normale supporters weer de toegang tot hun vak weigeren? Zodat je een lekker vertekend beeld krijgt weer? Walgelijk deze types.

    Ajax dood en begraven? Stuur dan een rouw kaartje en ga zondag dan niet bij de mooiste club van de hele wereld op de tribune zitten!

    1. AjaxBarcelona

     Shit Menno, is Hitler je tweede naam of zo. Een volk een waarheid, tering laat je eens goed en lang nakijken jongen. Je gaat een gevaar voor de samenleving worden.

   2. AjaxBarcelona

    Ajax 010 geen grote woorden als NSB gebruiken als je niet weet waar je over praat ajb.

    1. Litmanen

     Hoezo AB , hangt je uniform nog in de kast? Jij mag mij voor hitler uitschelden en een ander jou niet voor nsb er? Neem na maanden stom gelul nou eindelijk je verlies looser. Ik bleek in alles gelijk te hebben, zelfs dat Jongkind het plan Cruijff schreef en Jaap de Groot de brieven van Jonk en het rapport Ling.

     Erg je ongelijk toegeven. ALLE leden stuurden gister de sekte van Jonk naar huis. ALLE!

     1. AjaxBarcelona

      Luistern, begrijpen, lezen ….. moeilijk he. Maar ja …. downsyndroom he, kan je ook niet helpen. Net het verkeerde zaadje van je vader

  2. -buitenkantje rechts-

   Koop FC Twente.. Meer dan een habbekrats kan dat niet kosten.. Begin een eigen club…

 16. Kevke87

  godverdomme zeg. nog zo een antwoord geven van als dat zo is, dan is dat zo. alsof hij meer voor ajax kan beteken dan Cruijff. schijtziek van deze teringbende. spreken unaniem vertrouwen uit. pff dit was gewoon vooraf afgesproken. parasieten, bloedzuigers!!!!! als ze echt om ajax gaven lieten ze Cruijff z’n gang gaan!!!!!

 17. Esmeralda

  we zullen het gaan zien hoe ze het gaan doen.maar echt vertrouwen heb ik niet in ze.maar ach we zien wel

 18. BobbyHaarms

  De teloorgang van Ajax begon al met dit afschuwelijke logo van tegenwoordig, en die idiote beursgang. Dit hele gebeuren van nu zie ik als een hele grote zure druif op de taart..

 19. Vakje129

  Heren lees graag de documenten die Jonk heeft afgedragen voor ledenvergadering ,het is een puinhoop en het zal een puinhoop blijven ,het betreurt mij dat men achter een Bankgraaier blijft staan hier is een heel vies spelletje gespeeld en Jonk afgeserveerd als vuil ,ik snap niet dat de Boer in het TH is opgenomen aan gezien hij Coach is van het 1e 11tal en hij elk moment kan wegvallen/gaan of tekent hij bij tot 2019.

  Ik wens een ieder een fijne kerst en een gezond nieuw jaar toe.

 20. Kevke87

  ik ben echt verbaasd over sommige reacties hier. boys!! gaan we dit als supporterszijnde als makke schapen accepteren? rol Cruijff lijkt uitgespeeld. en er wordt gesproken over, ach wat jammer, frisse wind, neuzen weer dezelfde kant uit. Wie is deze henrichs dan om te denken dat zij het beter kunnen dan Cruijff???
  baantjes geile bobo’s. Cruijff tegenwerken terwijl ONZE club naar de klote gaat!! die afstraffing tegen Madrid was voor Cruijff aanleiding voor deze hele revolutie. vroeger was Madrid bang voor ons en nu konden wij niet 4 keer de bal naar elkaar overspelen.
  ik ben deze mensen schijtziek maar dan echt schijtziek. dit zijn bloedzuigers op het lichaam van Ajax en ze blijven daar elkaar dekken!!
  gaan wij dit mak accepteren of komen wij serieus in opstand?!
  in elk land zouden ze Cruijff al te graag willen inlijven en hier wordt hij aan de kant geschoven alsof hij niemand is!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt wat je zegt.. Vraag me af wat je op korte termijn kunt doen.. Heb wel eens geopperd een leeg stadion gedurende 3 wedstrijden.. Probleem is dat je publiek niet kunt mobiliseren. Er zijn altijd voor- en tegenstanders.. Zelfs medestanders zijn niet altijd bereid actie te ondernemen..

   1. Litmanen

    Tuurlijk. Ik denk dat Schubbekutteveen 9 ook wel interesse heeft. Maar Cruijff liegt nooit, dus we gaan het binnenkort zien. Hoop wel dat hij dan ook al zijn vriendjes en familieleden van die vriendje aan het werk kan houden.
    Hoofdtrainer bij Ajax wilde hij worden. Tja, ben bang dat hij dat zelf verkloot heeft.

    Hij heeft in elk geval tijd genoeg om een cursus Nederlands te gaan volgen, zodat hij bij zijn nieuwe club zijn rapporten en brieven zelf kan schrijven.

 21. KBouter

  Ach…laat FdBoer ook maar blijven bij Ajax, blijft in ieder geval de deur potdicht voor die trainer van United die er daar echt helemaal nx van bakt..ondanks investeringen van bijna 400 miljoen al.

  En anders laat Frenkie Rijkaard of Michael Laudrup maar komen, gasten die normaal met mensen om kunnen gaan.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Je denkt toch niet echt dat die gasten dat willen? Kijk wat er gebeurd is met Marco en nu met Frank, Dennis, Brian, en al die andere echte Ajacieden!

 22. vanzanten

  Ik heb er nog even over nagedacht en zeg mijn lidmaatschap vandaag op. Jammer, na ruim 40 jaar, maar supporters zijn duidelijk bijzaak voor Ajax.

 23. Hoeda Fak Ajoe

  Goede reactie, zo irritant dat de zelfbenoemde Cruijff-adepten bijna altijd grof en respectloos worden. Ook juist dat de Cruijff visie en met name de uitvoering daarvan interpretabel is. De puristen, of moet ik zeggen extremisten, willen dat helaas niet inzien.

  1. Litmanen

   Het is verschrikkelijk waar je allemaal voor uit gemaakt wordt hier als je niet achter die gasten aanrent. Van huis uit beschaafde mensen weten ineens niet meer hoe een democratie werkt.
   Dat een vereniging uit leden bestaat die een keer per jaar hun stem kunnen laten horen.
   Als dan honderden leden unaniem beslissen, dan zegt dat heel veel. Ik ben dat in het verenigingsleven nog nooit tegen gekomen.

   Leg je dan neer bij de werkelijkheid in plaats van om je heen te gaan slaan.

 24. Hoeda Fak Ajoe

  Wat een onzin stuk. Alleen maar inspelen op sentimenten en halve waarheden. ‘Het levende bewijs dat vrouwelijke fans meer verstand hebben van voetbal dan oud profs’?! Al die stuurlui die roepen dat de visie van Cruijff simpel uit te voeren is, zouden het zelf eens moeten proberen. Bergkamp en De Boer en andere echte Ajacieden de grond in trappen omdat ze het lef hebben gehad de handschoen op te pakken. Ajacieden hier die liever performance coaches zonder Ajax binding zien dan de echte Ajacieden die in de afgelopen jaren bij het grofvuil gezet zijn. Ajacieden die het verdommen om open te staan voor andere invloeden en denkwijzen die het moderne Ajax verder zouden kunnen helpen; de moderne variant van de Cruijff visie. Het zijn extremisten in het Cruijff geloof en extremisten willen koppen zien rollen. De zwijgende meerderheid steunt de huidige groep Ajacieden ook al gaat het nog niet goed en is het lastig. Maar dat is het echte Ajax geloof! En niet het blind achter een profeet aan rennen!
  Eens te meer schandalig dat als iemand hier iets schrijft van die meerderheid dat hij (of zij) dan gelijk respectloos uitgescholden en vernederd wordt. Deze extremisten zijn bezig Ajax van binnenuit kapot te maken en zijn de oorzaak van de huidige ellende.

  1. AjaxBarcelona

   Wel erg naar dat je zo graag het woordje extremisten zo vaak gebruikt in deze tijd. Geeft hele vieze smaak.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Dat is nou precies de bedoeling omdat het zo vergelijkbaar is. Het zit ook in mijn emotie. Ik ben het wel met je eens dat het een andere orde betreft en dat het goed is te realiseren dat het hier ‘maar om voetbal gaat’.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Het wordt op de spits gedreven, waardoor men niet meer naar elkaar wil luisteren! Binnen Ajax niet, binnen het TH niet en hier op dit forum niet! Dat is de enige reden waarom Ajax kapot gaat.

 25. Sonsee

  Het is jammer dat op deze manier de betrokkenheid van Cruyff verdwijnt. Zelf vind ik ook dat Ajax op de beurs niks te zoeken heeft en dat er daarnaast teveel mensen in het bestuur zitten met een eigen visie voor geld maar dat het aan voetbal inzicht ontbreekt. Ik weet nog goed dat iedereen blij was met de ingeslagen weg die 4 titels opleverde maar sprankelend voetbal zelden gezien. Hopelijk veranderd dat wel maar ben er bang voor.

 26. huub

  Het wil toch wat zeggen als de mensen van pro Cruyff kamp mee stemt met kamp bestuursraad. Dan hebben zij ook geen ververouwen in Cruyff.

 27. Ajax1958

  Nou er zijn hier een paar malloten die euphorisch zijn als Heerenveen ” in topvorm ” helemaal kapot wordt gespeeld. En lyrisch zijn dat we bovenaan staan met een paar punten voorsprong op pisvee en 010 ( de rest doet niet mee, maar kan het ons aardig lastig maken) in een comp die helemaal niks voorstelt.

 28. ajaxhoger

  Het word echt tijd dat de sups in de arena op gaan spelen en de boel op stelten zetten , zo kan het niet langer lijkt me , we zijn het lachertje van de eu geworden , daar bakken ze er helemaal niks van , ook in nederland zelf gaat het slecht , geen een club is meer bang van ajax omdat het alle kanten heen kan gaan , jaren geleden stonden ze al achter voor de game begon , waar is de tijd gebleven .
  een ding weet ik zeker met alleen jeugd ga je het echt niet redden ook in de competitie niet

  1. Kevke87

   precies, gewoon duidelijk in de komende thuiswedstrijden laten merken hoe we ons voelen!! spandoeken, spreuk, zang en gebaar!!! wij willen Cruijff en ajax!!! geen bedrijf!!

 29. Velibor

  Raar is dat ,een Ajax zonder Cruijff ,ik weet eigenlijk niet beter of hij was in beeld op één of andere manier,weggewerkt door een stel bobo’s en een hoop onwetenden ,raar heb het gevoel dat Ajax Ajax niet meer is…

 30. Heldenzoon

  Kan iemand die zak die over het logo blijft zeiken ff bij het vuil zetten….. 25 jaar geleden geintroduceerd. Het gaat mis sinds het nieuwe logo. Get a fucking life!!

  Ik vond Ajax in 94-97 weergaloos. Met ‘nieuw’ logo. En onder Van Gaal. Nu een lul volgens velen…… Maar ik vond Ajax weergaloos onder Van Gaal….. Ik zou er zo weer voor tekenen

  1. BobbyHaarms

   Even leren lezen heldenzoontje. De introductie van het nieuwe logo en de beursgang was het startsein van een Ajax wat meer en meer van zijn eigen supporters af ging staan, dit staat los van het voetbal (wat overigens ook met het jaar minder wordt, maar dat terzijde). Dat jij het nieuwe logo mooier vindt is je goed recht, maar ga nou niet zeggen dat het er allemaal gezelliger op geworden is bij onze club de afgelopen 20 jaar want dan heb jij zeker de succesvolle jaren 70 niet meegemaakt.

 31. Heldenzoon

  Moeilijk he, lezen!! Nergens zeg ik dat het mooier is. Wel weet ik dat jij zo zielig bent om die oude koe over het logo te blijven herhalen. Ik vraag me af of jij de afgelopen 25 jaar wel hebt kunnen slapen? Het logo van 1926 was ook mooi ….. Hele volkstammen hebben het er nog over.

  Ik zat in de 70er jaren echt wel in het stadion….. Familie in de ledenraad; elke thuiswedstrijd! Ga jij mij ff vertellen wat ik mag denken, namaak hersteltrainertje. Schaam je om jezelf de naam van een Ajax icoon te geven. Trekpop!

  1. BobbyHaarms

   En, lucht het op? De naam van een Ajaxicoon denigrerend hersteltrainertje noemen…en dan durf jij te zeggen dat ik zijn naam misbruik?? Ga maar gauw naar je bedje hoerenzoontje, bedtijd voor je want je lult alleen maar poep hier zoals gewoonlijk.

 32. Tinus

  Ik ben er zo klaar mee, ik wil genieten van voetbal, een biertje & een bal gehakt in de rust bij een mooie pot voetbal. Met trots in mijn Ajax shirt met oud logo door elke stad lopen, omdat ik dit wil en al zo lang mis dacht ik; misschien eens ergens anders gaan kijken, maar dat kan ik niet, Ajax zit in mijn hart, maar het hart is uit Ajax, krijg ik ooit mijn oude cluppie terug, een trots Ajax, met haar typerende spel, haar gogme, branie en TERECHTE arrogantie, omdat we elke week in en week uit bewijzen met verzorgt en sprankelend aanvallend voetbal: WZAWZDB! Komt het ooit terug? Ik hoop het? Kan wel janken.

 33. War

  JC blijft mijn held, de man die Ajax wereldwijd op de kaart heeft gezet !
  Wat er nu rond loopt zijn nobody’s .

Comments are closed.