Klaassen: ‘Het wordt lastig maar we hopen op een wondertje’

0815ajax-willem2_klaassen_cillessen

Ajax moet donderdagavond winnen van Molde en is tevens afhankelijk van het resultaat tussen Fenerbahce en Celtic om te overwinteren in de Europa League. Davy Klaassen blijft hopen op een wondertje al beseft de Ajacied dat het lastig gaat worden. Bij winst van Ajax zal Celtic ook moeten winnen in Turkije, bij ieder ander resultaat is het over en sluiten.

‘Zelf moeten we in ieder geval winnen en dan is het afwachten of Celtic ons de helpende hand kan toereiken. De laatste weken gaat het goed en hebben we weinig reden tot klagen. Hopelijk zit het ons donderdag ook mee’. Op de vraag hoe het komt dat het bij Ajax de laatste weken wel lekker draait is volgens Klaassen moeilijk te verklaren. ‘Het kost soms even tijd om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen maar volgens mij lukt dat aardig nu. De laatste weken gaat het goed en hebben we weinig reden tot klagen’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

20 Comments

 1. FrankiC

  Het mooie is dat ik voor de 6e keer denk dat het bijna vast staat dat we zelf gewoon winnen, maar dat is maar 1x gelukt. Nu weet ik het zelfs zeker. Maar een ‘wondertje’ in Turkije lijkt me een understatement: zeg maar gerust ‘WONDER’ Erg jammer dat we het niet in eigen hand hebben. Duimen draaien dus.

  1. De Ajacied

   Ja gewoon winnen ja!!!!
   Dan je, je zelf alleen achter de oren krabben dat je niet eerder de volle winst pakte hopelijk kan Celtic de €€ nog goed gebruiken en willen hun ook winnen
   Ajax ga er VOL voor ⚽️⚽️

   1. Litmanen

    Sowieso een mooie wedstrijd voor de toeschouwers spelen. Ook goed voor het zelfvertrouwen. Daarnaast denk ik niet dat Celtic gaat winnen, maar het verdriet van de uitschakeling hebben we denk ik al verwerkt.

    1. Remco425

     Ik denk dat je gelijk hebt Litmanen. Ik denk dat bijna niemand er meer in gelooft. Ik ook niet. Wel dat Ajax wint, maar Celtic gaat echt niet winnen in Turkije. Wat is die ploeg slecht zeg

  2. -buitenkantje rechts-

   Wel gevoel dat we kunnen winnen.. Heb alleen vaak de deksel op de neus gekregen.. Internationaal valt toch vaak tegen.. Ben daarom gewoon benieuwd wat Ajax laat zien morgenavond. Met name voorin hoop ik dat we net zo druk kunnen zetten als tegen Heerenveen.
   Enige hoop op overwinteren heb ik niet. ALS Ajax wint.. ALS Celtic wint uit.. Is zeker 1x ALS teveel..

   1. AFCA my World

    Ach je moet het zo zien, mochten we niet overwinteren (is al bijna zeker) dan gaan we vol voor de landstitel, die lampies en de kakkerlakken hebben de beker nog in zicht,en hoeveel krachten daar in verspild worden kun je niet meer gebruiken voor de competitie,bovendien vergen de Europese wedstrijden van die lampies nog extra !

 2. huub

  Het was een grote aanfluiting wat ze gebracht hebben in de CL en EL. En als Ajax voetbalt als de laatste tijd dan overwinterde ze fluitend naar de KO fase. Dus niet mekkeren!

  1. FdB=Ajax

   Inderdaad, een aanfluiting.. Wat ze in deze groep hebben gepresteerd is gewoon een wanprestatie en dat mag Frank de Boer ook wel eens gewoon uitspreken. Daarnaast moet ik wel zeggen dat ze in de Eredivisie naar mijn mening een goed seizoen draaien met leuk voetbal (en vind ik de kritiek vaak onterecht over tikkie terug/breed)
   Maar in de EL dachten ze steeds: Oh, een gelijkspel is ook prima, dat kunnen we altijd nog goedmaken. En uiteindelijk hebben ze het verkloot. In ZO’n makkelijke poule, echt een schande.

   1. huub

    Begin van de competitie was het ook een aanfluiting (niveau van 2014) tikkie breed en tikkie terug. Fr de Boer stelde nooit een goed team samen zodat er geen basis ontstond waaruit men kon opbouwen. De laatste wedstrijden is er meer strijd met goede acties. Dat Ajax nu grote kans om uitgeschakeld te worden is naar mijn mening door het falen van de coach.

     1. huub

      Wie niet! Als het team bij elkaar blijft komend seizoen bestaat de mogelijkheid dat hij nog 1 jaartje eraan plakt. Dan is het huidige team wel een top team. Wie weet!!

 3. Gertje

  Als alle fans er ook een keer voor gaan , dus ook alle bitterballen vakken , trek een rood wit shirt aan en ga ook een keer uit je dak

  1. nick-afca95

   Gaat niet gebeuren. Groot deel van de Arena zit stilletjes de wedstrijd te kijken en gaan je raar aan lopen staren als jij wel mee zingt en juigt. Het moet van onze sfeervakken komen.

 4. jordyvf

  als iemand niet voor ons zal vechten is het celtic wel dus reken helaas maar niet teveel op overwintering .. we hebben het zelf weggegeven

Comments are closed.