Ajax mild voor Zwolle en laat het bij twee doelpunten

1129jans-deboer

Ajax heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen in en tegen Zwolle maar als de Ajacieden iets meer met scherp hadden geschoten had de wedstrijd ook zomaar met een hele forse overwinning kunnen eindigen voor de ploeg van Frank de Boer. Met name Viktor Fischer liet enkele grote kansen liggen en het waren uiteindelijk Amin Younes en Thulani Serero die Ajax de drie punten bezorgden.

De laatste confrontaties met de ploeg uit Zwolle liepen voor Ajax niet altijd goed af maar vanmiddag was Ajax heer en meester maar vergat het om te scoren. Hierdoor bleef PEC Zwolle lang in de wedstrijd al kwam de ploeg van Ron Jans niet echt tot kansen. Het waren met name Viktor Fischer en Amin Younes die Ajax al in de eerste helft in veilige haven hadden kunnen schieten. Younes stuitte van dichtbij op Kevin Begois, waar de Deen een lob voor een leeg doel verkeerde plaatste. Acht minuten voor rust was het wel raak en schatte doelman Begois een voorzet van Mitchell Dijks volledig verkeerd in waardoor Younes de bal bij de tweede paal simpel kon binnenschieten.

In de tweede helft leek Ajax de rekening gepresenteerd te krijgen van het missen van kansen in de eerste helft. Zwolle trok ten aanval wat in de openingsfase na rust tot een aantal hachelijke situaties voor het Ajax-doel leidde. Het was uiteindelijk Jasper Cillessen die attent reageerde op de aanvalslust van Zwolle en zijn doel schoon hield. De laatste twintig minuten kreeg Ajax weer grip op de wedstrijd waarbij Frank de Boer drie wissels toepaste. Vaclav Cerny verving Amin Younes en niet veel later loste Thulani Serero Arek Milik af. Vier minuten voor tijd maakte Thulani Serero aan alle onzekerheid een einde en zette na goed werk van Lasse Schöne, laatste minuten ingevallen voor Fischer,  de 0-2 eindstand op het bord in Zwolle. Opmerkelijk was dat Frank de Boer ervoor koos om Donny van de Beek de hele wedstrijd te laten staan. De jongeling presteerde echter zeer goed en beantwoorde het vertrouwen van de trainer. Door de zege blijft Ajax de enigste ploeg met een ongeslagen status in uitduels en blijft het koploper in de Eredivisie.

PEC Zwolle – Ajax 0-2 (0-1)

’37 Younes 0-1
’86 Serero 0-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 12.500
Gele kaarten: Marcellis, Sainsbury (PEC), Riedewald (Ajax)

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen,. Marcellis, Sainsbury, Van Hintum, (53 Ehizibue), Lam, (/46 Nijland), Brama, Menig, Marinus, Thomas, (/41 Becker), Veldwijk

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Donny van de Beek, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Viktor Fischer, (/85 Lasse Schone), Arek Milik, (/81 Thulani Serero), Amin Younes (/68 Vaclav Cerny)

Related posts

24 Comments

 1. Ajacied1999

  Goede eerste helft gezien met wel een hele matige Fischer. Mocht er wel iets eerder vanaf gehaald worden. Van de beek speelde al heel volwassen!
  Verder fijn dat we weer een moeilijke uit wedstrijd winnen.

    1. creutz1977

     mijn God.. zijn jij en die Paullus gebroeders negatief ofzo… prima wedstrijd en zeker een top trainer… jullie 2 zijn echt zure zogenaamde supporters…

 2. AjaxBarcelona

  Tandjes, zelfs na een winstpartij met een hoop scoringskansen hebben mensen hier nog steeds een klote leven. Triest hoor. Als we geen kansen creëeren is het niet goed, als het wel gebeurd is het ook niet goed. Zoek lekker een andere club zou ik zeggen. Oh shit, we hebben al een PSV supporter in ons midden.

  1. Litmanen

   Idd, Fischer wordt helemaal geslacht, die jongen had ze er zelf ook liever ingeschoten. Tegen Celtic werd een schitterend doelpunt van hem afgekeurd. Soms moet he ook een beetje mazzel hebben. Dat hij kansen mist weet hij zelf ook wel.
   En verder, een geweldig Ajax gezien. Als het 6-0 wordt mogen ze niet klagen in Zwolle.

   1. -buitenkantje rechts-

    Bij Pearle een gratis oogmeting laten doen.. Kom op zeg! Een geweldig Ajax… Sowieso 2 totaal verschillende helften.. Eerste helft idd prima qua kansen creëeren.. Maar ja, als je fantastisch speelt schiet je ze er in.. Vrij essentieel onderdeel van het spelletje.. Dus wat dat betreft slecht/matig.. Dat was voornamelijk toe te wijzen aan 1 persoon: Fischer.. Wat was die jongen weer slecht! Het enige wat voor hem spreekt is dat hij wel in scoringspositie komt. Tweede helft werd Ajax terug gedrongen en kwamen we een paar keer goed weg. Toen er eindelijk een vleugelspeler kwam (Schöne) die wel weet hoe je een bal moet afgeven werd er vlak voor tijd nog de 0-2 gescoord.
    Dit zie ik nog niet als een geweldig Ajax..

    1. Litmanen

     Ik vind dat Schone altijd in de basis moet staan, op het middenveld. Maar je bent echt een hele slechte Ajax-supporter als je je eigen spelers afbrand. Fischer speelde eigenlijk niet eens slecht, stond steeds op de goede plek. Die goals komen vanzelf.
     Wees eens een keertje positief man.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik bekijk het spelletje realistisch.. Ook op een manier waar Ajax graag wil staan. Ik zie wat de zwakke en goede plekken zijn. Op dit ogenblik zijn de zwakke plekken de vleugelspelers. Fischer in het bijzonder! Niet aan jou te bepalen of een goede of slechte supporter ben Litmanen..
      Als je mijn reacties wat vaker leest zie je dat ik zowel de goede kanten noem, maar ook de in mijn ogen slechte.

  1. creutz1977

   inderdaad volgens mij zijn die Paullus en zijn debiele broertje Toon nog iets… gewoon kakkerlakken

  1. toon61

   juist paullus , het is twee keer niks ,somigge hier vullen alleen vluchtelingen handjes , dan weet jij wie , voor de rest hebben ze geen verstand hahahahha

   1. AjaxBarcelona

    Die ene grijze cel bij blijft onzin uitkramen he Toontjelager. Wees jij maar blij met niets. Groter stuk onbenul en domheid ben ik eerlijk gezegd nog niet eerder tegengekomen. Jammer dat ze bij je geboorte de nageboorte hebben weggegooid. Dat was sowieso beter geweest dan jou te houden. Maar ja, een mens mag zich vergissen. Wel een vergissing waar men nu jou leven lang spijt van heeft. Prettige avond. Was laatste reactie op jou. Doei.

 3. Geroldkohlen

  goede wedstrijd gespeeld maar die kansen van fischer pffff, dan kan je wel iets recht lullen wat krom is maar, lijkt mij duidelijk dat fischer gewoon niet scherp is en is gewoon uit vorm! was hij dit allemaal wel, dan had hij op zijn minst 2 goals gemaakt! ik zie cerny graag ipv fischer eens de kans krijgen om te starten!

 4. AjaxBarcelona

  Je kan het ook positief bekijken. Fischer is heel vaak in een scorings positie geweest. Weten we eind van het afgelopen seizoen nog? Amper een scoringskans per wedstrijd. Had Victor er zondag drie ingeschoten was hij man van de wedstrijd geweest. Nu hij ze gemist heeft kan het onmogelijk zo zijn dat hij slecht heeft gespeeld. Kansen gemist ja, slecht gespeeld nee.

Comments are closed.