De Boer: ‘Zolang er een kans is moeten we er vol voor gaan’

1126celtic-ajax_milik

Frank de Boer zette in de slotfase tegen Celtic, door het inbrengen van Sanogo voor Van der Hoorn, alles op de aanval om de winnende treffer te forceren. ‘Aan een gelijkspel hadden we niets. Daarom hebben we aanvallend gewisseld om de winst te forceren,’ aldus De Boer tegenover Fox Sports. ‘Dat is uiteindelijk beloond. Het gaat er dan om dat je de tegenstander naar de strot grijpt. Dat hadden we veel beter kunnen doen, teveel jongens liepen dan uit hun positie. Dan geef je teveel ruimte achterin weg en moet je je hart vasthouden. Gelukkig liepen we daardoor geen schade op en hadden we het geluk een keer aan onze zijde.’

Doordat Fenerbahce won van Molde zijn de vooruitzichten op overwintering er echter niet beter op geworden. ‘Ik had gehoopt dat Fenerbahce op het kunstgras van Molde door de omstandigheden drie punten zou verliezen. Maar zij komen steeds beter in hun spel en hebben gewoon heel goede spelers. Het is nu te hopen dat Celtic zijn plicht doet en goed weerstand geeft in Turkije en misschien een stiekeme overwinning behaald. Die kans wordt heel klein. Maar zo lang er een kans is dan moeten we er vol voor gaan. Wij moeten zorgen dat we eerst zelf van Molde winnen. Dat is al lastig zat.’

Bron: FoxSports.nl

Related posts

37 Comments

 1. TeamFrankDeBoer

  En zo is dat! 1ste helft een goed Ajax gezien, weer meenemen naar het volgende duel tegen PEC. We moeten nog steeds wraak nemen op hun, zondag het juiste moment! #Winterkampioen -> #Zomerkampioen

  1. De Ajacied

   Klopt helemaal,
   Er moet nog meer strijd geleverd worden door Ajax Cerny is een waardevolle aanvulling in dit Ajax laat hem maar spelen tegen Pec Zwolle, brengt wat extra’s dit talent.
   En tegen Molde moet gewoon gewonnen worden klaar!!!!

 2. lezerG

  ‘Het is nu te hopen dat Celtic zijn plicht doet en goed weerstand geeft in Turkije en misschien een stiekeme overwinning behaald.’
  Dat je je afvraagt: waarom heeft Ajax dat niet zelf gedaan?

  1. Remco425

   Als ze gewoon alle wedstrijden 90min lang geconcentreerd blijven ipv 85min, waren we er al geweest. Dan was het ook 0-0 in Turkije geweest en hadden we all boven ze gestaan.

 3. Geenemotie

  Ajax heeft echt niets te zoeken in Europa. Wat waren veel spelers slecht. Niet om aan te zien.

  1. De Ajacied

   Ze zijn in de duels veel te traag, ze kunnen op dat gebied wel heel veel leren van Celtic

 4. Danson

  Enige wat nog haalbaar is , is het kampioenschap. Volgend jaar maar weer een poging wagen om verder te komen in de Europa League.

  1. HURBIE

   Hadden in begin van dit toernooi er al meteen voor moeten gaan 5 jaar en nooit overwinteren SCHANDE AJAX ONWAARDIG

 5. paullus

  We gaan voor de halve finalen
  De boer laat je aub nakijken
  Je bakt er al 4 jaar totaal niets van in europa
  En dan zet je die prachtige huurling van arsenaal er ook nog in
  Man man wat een vertoning
  Ik snap nu echt dat jonk met jou en dat andere zooitje niet aan tafel wil zitten jij bent nog erger als de fabeltjes krant

  1. Amoebe

   Wedden dat jij, met natte ogen, uit volle borst stond te schreeuwen dat; “Frank de Boer een echte Ajacied was” 4 jaar op rij!!!’

   Een klein beetje respect kan geen kwaad rukker…

  2. toon61

   Niet alleen in europa Paullus , het is armoe troef bij onze frank , ik was wel blij met de kampioenschappen , maar ik wist drommels goed dat we dat te danken hadden aan de andere clubs , die waren namelijk nog slechter .
   In de jaren dat frank er is , is er zeer weinig vooruitgang geboekt , wel achteruit , veel goede spelers verloren , daar tegen bagger terug gekocht , dat hebben we weer te danken aan overmars en connsorten , het ergste is nog , dat ze zelf denken dat ze het zeer goed doen , zelfs een blinde kan het zien dat het niet deugt

  3. Litmanen

   Volgens mij hebben we een tijdje geleden Manchester City nog tweemaal verslagen in de CL. Soms was het niet best in de afgelopen jaren en soms hadden we heel veel pech.

 6. paullus

  Nee dat riep ik niet want ik kan me nog goed herinneren hoe hij en zijn broertje weg ging bij Ajax na een contract te hebben getekend

  1. Remco425

   Iedereen gaat weg met nog een doorlopend contract, beetje selectief om alleen de De Boertjes daarvoor scheef aan te kijken.

   1. Litmanen

    Wat een gedoe om een trainer die ons vier van de vijf jaar een kampioenschap schenkt.

    Dit moet je eens voorzichtig aan een Rotterdammer vertellen, die zouden voor de helft al een moord doen.

 7. theumesAFCA

  iedereen heeft allemaal haat op frank terwijl hij veel betekend heeft voor de club en wat hij in dit interview zegt klopt gewoon. hij had zelf ook liever gehad dat ze alles zouden winnen in europa maar zo is het nou eenmaal niet ikzelf vind dat frank een held is voor ajax maar na al deze jaren word het wel tijd voor een verse nieuwe kracht als trainer

  1. toon61

   Geen haat , mar hij valt door onkunde door de mand , wie brengt nu die Sanogoal in , die man raakt nog geen skippybal goed , met dat soort voetballers moeten wij het doen , hij kan slechts zeggen dat hij geen een wetstrijd wil winnen wel , dat toont hem onkunde aan , het recht willen lullen van iets wat krom is , hij voldoet gewoon niet nu , het zou anders geweest zijn als er goede spelers gekocht werden , en niet die kneuzen , ze vallen allemaal door de mand op een na , waar dat aan ligt mag jozef weten .

   1. AjaxBarcelona

    Weer erg vermakelijk Toontje61. Zowel qua tekst, qua spelling en het in één adem schrijven van dit stukje zonder enige rustpauze in je tekst. Maar het is alsnog begrijpelijke tekst. Weliswaar suffe tekst, herhalings tekst, geen tekst van een Ajax supporter, PSV tekst en heerlijke onzin maar wel begrijpelijk en vermakelijk. Dank weer hiervoor en nu weer terug onder je tegeltje tot na de wedstrijd tegen PEC. Tenminste, alleen natuurlijk als het resultaat en/of spel niet goed is want anders zien we je hier niet. Doei, Toontje61 een heel prettig weekend vanuit Hillegom.

 8. Jan64

  Is er iemand die mij kan vertellen welke spelers FdB beter heeft gemaakt in de afgelopen 5 jaar. Ik hoop echt dat wij volgend jaar een nieuwe trainer hebben en ook een nieuwe directie.

  1. FdB=Ajax

   Ja hoor…
   Cillessen, Tete, Riedewald, Veltman, Dijks, Klaassen, Eriksen, Siem de Jong, Fischer

 9. -buitenkantje rechts-

  Wat mij duidelijk is geworden dat sommige spelers wat mij betreft echt door de mand vallen.. Niet hun schuld..je kan van een Euro nou eenmaal niet zomaar 2 Euro maken..
  Achterin is vd Hoorn gewoon niet goed genoeg.. Vergeleken met Veldman mist hij kilo’s kwaliteit. Beperkt eigenlijk in alles behalve koppen. Op middenveld zag je dat er weer mankracht tekort was. Dit door het niet of nauwelijks meeverdedigen van Fischer en Younes. Schöne komt snelheid en handelingssnelheid tekort. Viel me negatief op. Vleugelspelers hebben geen enkele bruikbare bal gegeven op Milik.. Younes heeft een leuke dribbel, maar doet te veel alleen en leidt te vaak balverlies.. Ook komt hij snelheid en fysiek gewoon tekort. Fischer vind ik een drama. Deed gisteren eigenlijk alles fout.. Behalve het afgekeurde doelpunt. Continu balverlies..verkeerde keuzes.. Geen assists..niet meeverdedigen. Milik gewoon een goede spits voor in de 16.. Maar wat een beperkte techniek zeg! Balaannames..kaatsen..passen.. Een spits die goed kan renderen in een 2 spitsen systeem waar hij ruimte krijgt of met bruikbare voorzetten van de flanken.

  Maar wat zijn onze vleugelverdedigers goed zeg! Tete speelde geweldig! Dijks idem! Daar hebben we dit seizoen echt stappen gemaakt. Gudelj speelde erg nuttig in dienst van het team. Klaassen hard werkend.. Wisselde goede en slechte momenten met elkaar af. Ook Cillessen vond ik matig spelen.. Eerste goal houdbaar?? Tastte regelmatig mis en had belabberde spelhervattingen.

  Wil je echt stappen gaan maken, moet je hier en daar de bezem door de selectie gaan halen. Het ambitieniveau is hoog, maar dan moet je ook de spelers hebben die dat waar kunnen maken. Anders is de teleurstelling keer op keer erg groot wat uitmondt in bv gemekker en geklaag op deze site en gefluit op de tribunes.

  Je zal dus knopen moeten doorhakken.. Fischer verkopen.. Younes verkopen.. Schöne verkopen..vd Hoorn en Viergever verkopen.. Deze vervangen door kwaliteit! Wat dat betreft hoopvol dat jonge gasten als Cerny, vd Beek en straks ook Nouri moeiteloos meevoetballen en zelfs weten uit te blinken. Maar van deze jonge jongens kunnen we nog niet teveel verwachten.. Is niet reëel om te verwachten dat zij dragende spelers zijn. Rustig inpassen in een team waar ervaring en kwaliteit is.

  Leuke taak voor de huidige directie..

   1. Velibor

    Hoop alleen dat Bazoer nog ff blijft want dat word er volgens mij eentje ,rest vind ik allemaal wat minder( opvallend goed) op de keeper na en de beide backs.

  1. Remco425

   Hier is wel een flinke balk tussen te krijgen. Ik ga een heel eind met je mee, maar je draaft door. Fischer is de ene keer geweldig en de andere keer moet hij verkocht worden. Younes is ook nog jong en zit er net een paar maanden. Geef die jonge jongens eens een kans anders heeft het ook geen zin je hoop op Nouri, Cerny, etc. te vestigen, want dan gaat daar hetzelfde mee gebeuren. Younes heeft aangetoond een groot talent te zijn. Laat hem nou eerst aan de club wennen en 2 seizoenen de kans geven ipv bijna bij voorbaat alweer af te schrijven.

 10. War

  Frank heeft Europees de afgelopen 6 jaar zelf ook niets geleerd, is tactisch zwak. Heeft er nooit een team van kunnen maken, voor de eredivisie prima, maar verder ongeschikt.

 11. Velibor

  Nou dat weet ik niet maar hij moet natuurlijk ook niet de schuld krijgen van alles wat er mis is he,van speklapjes maak je natuurlijk geen boeuff stroganof.

 12. Ajacied1999

  Leuk voor cerny deze overwinning, maar waar ik me over verbaas is dat de spelers net deden alsof ze de champions league wonnen na de wedstrijd.

Comments are closed.