Ajax start arbitragezaak om contract Jonk te verbreken

Wim_Jonk

Ajax zal vandaag naar de KNVB stappen om een arbitragezaak aan te spannen tegen Wim Jonk. De clubleiding wil niet verder met de oud-speler en heeft de Volendammer een ontslagregeling voorgesteld waarmee hij tot maart 2016 salaris zou ontvangen.

Jonk had tot afgelopen vrijdagmiddag de gelegenheid om met het voorstel akkoord te gaan maar heeft dat geweigerd. Jonk was dan ook maandag gewoon aanwezig op sportpark de Toekomst om zijn werk te doen binnen de jeugdopleiding. Ajax kwam al eerder in een arbitragezaak met een werknemer terecht toen hoofdscout Hans van der Zee in 2011 niet akkoord ging met een ontslagregeling. Die zaak verloor Ajax op alle fronten, waarna Hans van der Zee weer in dienst werd genomen en nog altijd scout is bij Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

25 Comments

 1. boysammy1

  Nee! Dat doe je niet! Jonk is de gene dat altijd alles voor Ajax deed! En niemand anders! Weg met al die mensen bij Ajax! Geen 1 goede aankoop van Marc Overmans! En hij kan lekker op zijn gemakje in zijn luie stoel zitten! Ben er nu helemaal klaar mee!

 2. Mauheb

  Echt ongelooflijk dit? Wat we ook allemaal roepen en schrijven, die klootzakken trekken gewoon hun eigen plan, om hun eigen hachje te redden! Trieste zielige club aan het worden bah!

 3. dickst14

  geen ajax supporter is het hier mee eens. dit zegt genoeg over overmars vd sar enz. ze hebben maling aan de supporter

 4. hubert

  zit er nu echt niemand met een beetje hersens en gezond verstand om goede mensen te behouden? Het lijkt er op dat mensen die nooit hebben gevoetbald het beter weten dan de mensen bij de jeugdopleiding mijn advies bestuur de club zoals het hoort en laat de anderen zoals de trainers en jeugdtrainers hun werk doen zoals het hoort en stop eens met deze onzin

 5. EugAjax

  Buiten het feit dat supporters natuurlijk nooit het beleid van een club mogen maken zijn we wel een partij die gehoord moet worden. Echter Jonk wil met niemand praten en geen verantwoording afleggen. Probeer dat eens op je eigen werk…………Dan duurt het geen jaar voor je in zo een situatie zit. Niemand is groter dan de club ook al levert hij fantastisch werk. Blijft over afkoop aanbod. Die is schandalig laag. In dat perspectief bezien heeft Jonk gelijk dat hij niet akkoord gaat. Het is wel raar en grappig om overal te lezen dat een ex PSVer belangrijker voor jullie is dan echte Ajacieden als Bergkamp, Sar en De Boer. Zelfs Cruyff legt schuld niet bij hen. Het is toch echt commissarissen en bestuur die dit tijdig moeten oplossen helaas niet gelukt.

   1. dickst14

    jonk wil praten over een duidelijke taakomschrijving maar de rest niet en vindt het wel best zo. geen ajax belang maar eigenbelang. ….
    .
    oproep en vraag aan alle ajax supporters HOE KRIJGEN WE DEZE FARIZEEERS ER UIT????

  1. Ajax nr 1

   Waarom is Jonk een ex psv-er en de rest een echte Ajacied. Bergkamp en van de Sar en de Boer en Overmars hebben toch ook ergens anders gevoetbalt. Nee dit is wel erg kort door de bocht. Maar kijk het eens anders. Zou het niet beter voor Ajax zijn als er mensen blijven zitten die de club weer gezond maken want daar zitten ze voor toch. Ik ben het wel met je eens dat Jonk gewoon had moeten aanschuiven en had moeten praten. Maar ik weet wel dat er met sommige niet te praten valt. Echte Ajacieden waar jij over praat maken de club niet ten schande en hadden dit op een manier opgelost die voor de club het beste zijn. Je wilt alleen maar het beste voor je club toch. Het voetbal is al jaren kut en mag maar zo doorgaan als het aan jou ligt. Het beleid hebben ze niet eens uit kunnen voeren. Nee sommige zitten er alleen maar voor zichzelf en zijn te eigenwijs om dat toe te geven bah ik baal echt van dit soort. En ja als het niet goed voor de club is moet je opstappen dat is niet zo moeilijk. In de jeugd gaat het nu goed kijk naar de cijfers. Maar begin met bezemen vanaf boven zo naar beneden dan pas wordt het weer zo als het moet en niet vanaf beneden beginnen. Als je een plan opmaak met allemaal volwassen gasten die jij echte Ajacieden noemt en die het plan niet uit willen voeren of ervan afwijken omdat ze er voor zichzelf zitten die moeten het veld ruimen. Want in het bedrijfsleven had je allang op straat gestaan. 5 jaar geleden was dit plan te mooi om waar te zijn. Maar 4 jaar geleden bleek al dat de echte Ajacieden die jij echte Ajacieden noemt niet in staat zijn om het plan uit te voeren en er had toen al ingegrepen moeten worden. Nee hoor er is te veel vriendjes politiek bij Ajax en ze houden maar de handjes boven elkaars hoofd. De RvC en co denkt maar aan 1 ding een dat zijn de centjes en de bonus in dat geval hebben de echte Ajacieden goed hun best gedaan want er is geld zat. Ten koste van de club Ajax en nog belangrijker ten kosten van het voetbal waar Ajax voor staat. Het is altijd zo en het zal altijd wel zo blijven dat de goede moeten boete voor de slechte. Dit zal nog wel even zo blijven ben ik bang voor wat Ajax nodig heeft zijn echte mannen met ballen en niet van die meelopers want die zitten er nu genoeg. Hoop echt dat het recht zegen viert anders is het einde zoek. Ajax is ziek en er zullen echt mensen moeten opstaan die een Ajaxhart hebben want anders ………..
   Johan bedankt voor alles. Ook ik geloofde niet in de fluwele revolutie dat komt omdat ik wist dat er verkeerde mensen op de verkeerde plekken zitten. Jammer dat dit pas na 5 jaar duidelijk is geworden.
   Ik schaam me diep voor dit zooitje wat er nu zit en mag van mij weg.

   1. EugAjax

    @Ajax nr 1. Je betoog klopt helemaal. Met echte Ajacieden bedoel ik niet RVC en cornuiten natuurlijk. Maar de spelers. Zelfs Cruyff wil 5tal bij elkaar houden gegeven zijn quote in zijn colom. Dat die 5 nu met elkaar om tafel moeten. Jonk heeft hele sterke argumenten alleen van de anderen nog niet veel gehoord. En als je het hardst schreeuwt heb je niet altijd gelijk. Het doet mij meer Dan pijn Ajax weer te gaan zien afglijden. Dus ook ik Ben zeer bezorgd. Ik denk dat Jaap de Groot het redelijk goed verwoord in zijn colom vandaag. Ajax is vaak politiek huis meer Dan een voetbalclub en dat is eeuwig zonde. Van vijftal vind ik alleen Overmars niet geschikt als voetbal directeur wel als hoofdscout misschien want kijk maar wat hij binnen heeft gebracht aan buitenlands talent, laten we hopen dat voetballers, zoals Cruyff ze omschreef altijd, toch zegevieren maar dan wel samen blok vormen alleen Dan kan je sterk staan. Nu heeft Jonk ze als het ware politiek gezien het ze makkelijk gemaakt. Hopelijk komt het goed

    1. Ajax nr 1

     En die van de Sar dan. Dat is net een klein kind die heb helemaal geen eigen mening. MEELOPER!!En die Bergkamp gaat het ook niet worden die is zo stiekem Bah. Ik blijf zeggen die hele technische staf is brandhout voor Ajax. RvC wordt je ook misselijk van. Ik kan me vergissen hoor want dat heb Cruijff ook gedaan.

     1. EugAjax

      Van de Sar is nog te onervaren voor algemeen Directeur. Dat heeft hij zelf aangegeven. Vandaar de tussenoplossing eerst voorzitter Technisch Hart. Lijkt me goede aanvulling op zijn commerciele kwaliteiten want hij heeft samen met Kinsbergen de beste commerciele deals uit de geschiedenis gesloten. Dus op termijn alle vertrouwen in Sar. En Bergkamp in mijn ogen prima op zijn plek als assisitent. Maar meer hooi op zijn vork wsl te veel gevraagd. En De Boer is de beste trainer die je in deze omstandigheid kan wensen. Nu komt het er niet uit maar ook hij staat normaal voor heel aanvallend voetbal. Kijk maar eerste drie jaar onder zijn bewind en toen hij A1 onder zijn hoede had. En Kreek evt als vervanging Jonk, notabene een van Jonk zijn favorieten zie ik toekomst goed in, als ze wel aan initiele plannen houden. We zullen zien

  1. BobbyHaarms

   Jonk….we staan achter je! Hoop echt dat je op alle fronten gaat winnen, gerechtigheid willen we zien en bloed bij de RVC en bestuur (Henrichs!)

   1. toon61

    Jonk is echter de enigste die het goed voor heeft met ajax , de rest doet maar wat , het bestuur wil ajax zo leiden als een bedrijf , maar dat werkt bij een voetbalclub niet .
    Mark overmars is totaal ongeschikt samen met van de sar , die moet aan het handje geholpen worden , ook heb ik zo mijn grote twijfels bij ons frankje en bergkamp , die bergkamp helemaal die zit net te kijken of hij niet tot drie kan tellen .
    Weg met die rotzooi , er moet weer een hele andere wind gaan waaien .

 6. paulvos

  Die RATTEN willen het zeker voor de ledenvergadering op 17 december afgerond hebben, ze denken zeker dat ze op deze manier minder gezeik krijgen, nou denk dat maar niet.

 7. Ajax nr 1

  17 december met zijn alle naar de ledenvergadering en laat daar je stem horen en laat dat zooitje peentjes zweten.

 8. Zlautan

  Ik heb er vertrouwen in, die contracten zijn veel te onduidelijk als ik het nieuws van de laatste dagen mag geloven. En het punt waar ze hem op pakken is werkweigering (omdat hij niet aanschuift)

  1. Ajax nr 1

   Ja achteraf is dat zeker dom van Jonk maar als je er steeds voor spek en bonen bijzit en terwijl je gelijk heeft begrijp ik Jonk zeker wel. Maar het blijft wel dom en jammer.

 9. Braatje87

  Ik vindt het irritant om te lezen dat ‘Ajax’ het contract van Jonk wil verbreken. Ajax is meer dan die paar individuen die de club naar de afgrond helpen. Wat mij betreft vallen ze niet onder Ajax en pleuren ze zo snel mogelijk op!!

Comments are closed.