3-4-3 krijgt voorlopig geen vervolg: ’tegen drie aanvallers is dat heel naïef’

opstelling_ajax

Het 3-4-3 systeem, dat zo succesvol was tegen Roda JC, krijgt voorlopig geen vervolg zo laat de Ajax-coach weten tegenover Ajax TV. ‘Dat kan alleen als de tegenstander met twee spitsen staat. Dan heb ik niets aan vier verdedigers, want dan kom je een man tekort op het middenveld. 3-4-3 pakt dan vaak goed uit. Dat ging in mijn tijd als speler goed en sinds is aan het roer ben bij Ajax is dat altijd goed gegaan.

Dan lees ik ook op internet dat we tegen Fenerbahce en feyenoord ook zo moeten gaan spelen. Maar zij spelen niet met twee spitsen. Dan ga je vol een-op-een spelen. Dat zou wel heel naïef zijn’, aldus De Boer.

Bron: Ajaxtv

Related posts

15 Comments

  1. De Ajacied

   Als het kan moeten ze wel zo spelen met 3-4-3 maar dat kan niet altijd,
   Dus prima FdB toch? ⚽️⚽️

  2. FrankiC

   FdB leest dus gewoon Ajax Fanzone. Hier haalt ie dus zijn technisch vernuft vandaan. Ik vond het al verdacht dat je onze gedachten terug zag op het veld. En terecht, doe maar lekker. Dan zal ook Sam Larson in de winterstop wel komen. We’re in Control!

  3. FrankiC

   FdB leest Ajax Fanzone dus. Alles wat we schrijven zien we later terug op het veld. Heel verstandig en terecht. Dan zal Sam Larson in de winter ook wel overkomen. WE’RE IN CONTROL

 1. dickst14

  had dit aan danny blind uitgelegd voor de wedstrijd tegen ijsland. dan hadden we nog een kans gehad om het EK te halen.

 2. -buitenkantje rechts-

  4-3-3 vind ik ook erg naïef.. Is nu toch wel gebleken. Telkens wordt het middenveld overlopen.. Mede door slecht meeverdedigende vleugelaanvallers. Dus nogmaals… Graag een mannetje extra op het middenveld in een 4-4-2 systeem. Achterin staat..middenveld Gudelj-Schöne-Bazoer-Klaassen. Aanval Fischer en Milik..

  1. Remco425

   Maar 4-4-2 is weer makkelijker te verdedigen Europees omdat vrijwel alle tegenstanders dat gewend zijn.

 3. Remco425

  3-4-3 kan alleen op sommige momenten in een wedstrijd, maar dan alleen als 1 van de centrale verdedigers inschuift bij balbezit.

Comments are closed.