Ajax toont veerkracht en wint met 1-3 van Vitesse

10255vitesse-ajax_hendriks_schone

Ajax heeft zondag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank de Boer toonde tegen Vitesse veerkracht door een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning.

Bekijk het fotoverslag van dit duel via deze link op onze website

Na de nederlaag tegen Fenerbahce en het uitvallen van onder andere Anwar El Ghazi leek Ajax een lastig middagje te gaan beleven in Arnhem maar niet was minder waar. De ploeg van Frank de Boer gaf Vitesse vanaf het eerste fluitsignaal niet de kans om hun eigen spelletje te spelen en het vizier bij de Arnhemmers stond wel erg vaak niet op scherp, een van de oorzaken waarom de ploeg van trainer Peter Bosz uiteindelijk niet de drie punten overhield aan het duel. Aan de andere kant ging Ajax ook slordig om met de kansen en gaf het Vitesse op enkele momenten de kans om de score te openen maar dat gebeurde niet in de eerste helft.

De tweede helft veranderde er niet veel en drong Vitesse wel aan maar stond Ajax op de juiste positie om een achterstand te voorkomen. Dat lukte echter na zestig minuten spelen niet meer en via een lucky goal kwam Vitesse op een 1-0 voorsprong via Valeri Qazaishvili, wiens schot van richting werd veranderd door Joël Veltman en vervolgens via de paal binnenplofte. Ajax herpakte zich prima na de tegenslag en binnen twee minuten stond er 1-2 op het scorebord in het Gelredome. Viktor Fischer tikte een rebound prima binnen waarna Riechedly Bazoer de middag nog mooier maakte voor Ajax. Het achttien-jarige talent troefde Maikel van der Werff  op wilskracht af en scoorde de 1-2. Daarmee was het nog niet gedaan en gaf invaller Sam Hendriks een heerlijke voorzet op Lasse Schöne die aan alle onzekerheid een einde maakte in Arnhem en Ajax naar een 1-3 overwinning schoot.

Vitesse – Ajax 1-3 (0-0)

’54 Kazaisjvili 1-0
’71 Fischer 1-1
’73 Bazoer 1-2
’86 Schone 1-3

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 21.163
Gele kaarten: Nakamba, Vd Werff, Leerdam, Ibarra (Vitesse), Gudelj, Dijks (Ajax)

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, V/d Werff, (/84 Pantic), Leerdam; Baker, Nakamba, (/62 Yeini), Vako; Rashica, (/72 Ibarra), Solanke, Olinyk

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, (/46 Lasse Schone), Nemanja Gudelj, Amin Younes, Viktor Fischer, (/81 Mike van der Hoorn), Daley Sinkgraven (/81 Sam Hendriks)

Related posts

54 Comments

    1. creutz1977

      idd geweldig gedaan… eindelijk is strijdlust en werken voor elkaar gezien… Bazoer weer baas boven baas… en Younes ook een leuk spelertje

        1. Litmanen

          Ik heb een fantastisch Ajax gezien! Vooral mentaal grote klasse!!! Eindelijk allemaal top. En als ik zeg: Tete grote klasse, dan mag je aannemen dat hij voor niemand onderdeed!

          1. dickst14

            fijn dat je Tete goed vond. Is een kei van een verdediger alleen aanvallend is het.moeilijk met normaliter Al Ghazi voor je. met Schone kan hij wel opkomen en de bal terug of in de loop krijgen. Snap alleen het slappe verdedigen van Fischer en de handen op de rug van Veltman niet bij de tegengoal.

          2. Litmanen

            Die armen op de rug doen alle verdedigers omdat de scheids direct een penalty geeft als de bal je arm raakt. Kijk maar in Engeland, doen ze precies hetzelfde.

            Tactisch vond ik de keuze van Sinkgraven boven Schone op rechts een regelrechte blunder van De Boer en ik kan me voorstellen dat Schone weg wil aan het einde van het seizoen als dit zo doorgaat. Ik begrijp werkelijk niet wat de reden is om Schone elke week weer te passeren. Elke week moet Schone De Boer weer uit de stront helpen.
            Schande!

          3. De Ajacied

            Lang geleden dat we weer eens STRIJD hebben gezien maar 2e helft was top !!!
            Ook woensdag willen dat zien maar dan 95 minuten toch? ⚽️⚽️

  1. Coenie

    Was een mooie pot, ik zat in ieder geval de 2e helft op het puntje van mijn stoel! Deze pot overduidelijk op wilskracht gewonnen!

    1. Jonathafca

      Je haalt de woorden uit mijn mond! Superspannend tweede helft, de eerste helft had een matig resultaat en werd er minder doorgezet maar toch werd er gevochten!

  2. Ajacied407

    Dik verdiend. Trots op deze ploeg, echt geknokt. Met name de credits de laatste 10 minuten aan Hendriks. Prima invalbeurt en debuut!

    1. -buitenkantje rechts-

      Speler die mij hoop geeft voor de toekomst.. Lijkt me echt weer een doelgevaarlijke spits.

    1. Velibor

      Ja mooi werk zo zie je maar dat ze zo wisselvallig zijn als een wijf in de overgang haha!

    2. BobbyHaarms

      Als Ajax woensdag ook zo’n vechtlust toont kon het nog wel eens aardig stil worden die avond in 010 en omstreken. Fantastische overwinning en wederom een les voor de jonge jongens, alleen nu dan eindelijk in positieve zin…trots op Ajax!

      1. Jonathafca

        Dat HOOP ik zo erg!!!! Dit is echt geweldig, die verkracht heb dit seizoen al vaak meegemaakt dat Ajax op achterstand kwam, met name in de Europaleage of de voorrondes van de CL, en dan hoop je nog op een gelijkspel en het liefst een overwinning, alhoewel dit vaak met een teleurstelling eindigt heeft Ajax vandaag mijn hoop vervuld! Iniedergeval goed spel! En laten we vooral hopen dat Ajax alle wedstrijden tegen 010 wint, ruim! Zodat het helemaal stilvalt! Alsjeblieft!!

  3. AjaxBarcelona

    Lees reactie van mij en van @respect bij vorig topic mbt wel/niet speelgerechtigd zijn van Hendriks.

  4. Lollo21

    Goed gespeeld vooral de tweede helft deze vorm doorzetten en blijven in winnen en ook in de europa league

  5. Tal

    had ik al gezegd. Wordt geen gemakkelijke wedstrijd, maar wel 3 punten mee naar Amsterdam ?? ??Vitesse.
    nu hoop ik dat Feyenoord straks punten laten liggen.

  6. Johan065

    Was een mooie wedstrijd. Heb weer eens een keer genoten. Goede opsteker tegen die kakkerlakken

    1. Mokumertje020

      Wat maakt jou dat uit belangrijkste is dat ze winnen en dat dat deze keer met lekker voetbal gebeurde weten wij tenminste

  7. wikr

    Topprestatie. Zeker om na die 1-0 terug te knokken tot 1-3 winst.
    Waarom zou FdB Schöne eigenlijk rust gunnen ivm het drukke programma? Hem heeft ie de laatste maanden al veel teveel laten rusten. Die 3e schoot ie trouwens prachtig binnen want zo makkelijk was het zeker niet.
    Nu op naar het toetje die AZ mag serveren in Rotterdam…….

  8. PvL020

    Niet kunnen zien, straks even kijken bij studio sport, maar dit kunnen we nu goed gebruiken in deze fase. TOP BOYZ!!!!!

  9. Ramon1

    Vanaf de 30ste minuut had ajax het gewoon onder controle en met inzet gespeeld verdiende punten en een keer niet klagen

    1. Velibor

      Ja volgens mij ook dus niks gelukkig gewonnen op studiosport haha he he eindelijk van dat gezeik van men zwager af met zen mooie PSV.

    1. AjaxBarcelona

      Ja, maar ik denk dat hij op 12 oktober niet heeft getrakteerd en dat het niemand is opgevallen 🙂

    1. -buitenkantje rechts-

      Aan zijn reactie na de wedstrijd hoorde je dat hij een basisplek wil en anders gaat kijken naar een andere club..

  10. Didron

    BZT getoond! Veerkracht en inzet! Chapeau! Balen vwb Davy, maar mooi voor en van Sam!! Goede goal Bazoer!!

  11. LeroyT

    Vond de meeste echt goed maar wat die Fischer allemaal aan het doen is ik weet het niet. Hij scoort dan wel wat goed is maar hij loopt als een kip zonder kop.

  12. Geroldkohlen

    fantastische wedstrijd hoor ik hier, ik ben net thuis van een verjaardag en heb het opgenomen dus ik ga het nu kijken! Gefeliciteerd iedereen hopelijk zitten we in opwaartse spiraal!!

  13. rekel23

    Jullie hebben geknokt en gestreden. Dit was genieten. Er lopen veel bazen rond maar niemand heeft zijn beurt voorbij laten gaan. Dit is wat we willen zien en klaar voor de strijd met 010. Zorg ervoor dat het daar stil wordt en dat de droom van 010 een nachtmerrie blijkt te zijn.

  14. Geroldkohlen

    wat een opluchting zeer goed gespeeld, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer, hoop dat we nog beter worden en in deze opwaartse spiraal blijven!

Comments are closed.