De Boer over kritiek Ling op aankoopbeleid: ‘Het had zeker beter gekund’

0917ajax-celtic_deboer

Frank de Boer laat in De Telegraaf weten zich gedeeltelijk te kunnen vinden in de kritiek van Tscheu La Ling op het aankoopbeleid van Marc Overmars en hemzelf. “Bij sommige spelers heeft hij gelijk gehad. We hebben een aantal jongens gehuurd, van wie er een aantal niet succesvol is geweest. Het is altijd een risico als je spelers aankoopt. En het is fiftyfifty, denk ik. Het had zeker beter gekund.”

De Boer bekijkt het echter ook van de andere kant. “Eigenlijk zijn die missers altijd opgevangen door eigen jeugd. In dat opzicht kun je ook zeggen dat ik niet automatisch voor jongens kies die zijn gehaald. We steken heel veel energie in de jeugd en die gaat de concurrentie aan met gehaalde spelers. En heel vaak winnen de jongeren. Dus is het dan een miskoop of een mooie concurrentieslag?”

Bron: De Telegraaf

Related posts

30 Comments

 1. jojocoolio

  Dat het aankoop beleid van overmars niet klopt ziet een blinde… Maar dan moet de boer ze ook niet met het eerste mee laten gaan….

 2. HURBIE

  zo daar kan je zelf lekker je handen in onschuld wassen ,en eigenlijk de schuld naar een ander toeschuiven Jullie beslissen toch samen ZWAK EXCUUS MENEER DE BOER

   1. Ajax nr 1

    Dom lullen dit weer van de Boer Remco. Nu zitten daar zoveel mensen met voetbal kennis en die roepen nu 50% is slechter dan je jeugd zeg tenminsten dat 90% van je jeugd beter is. En zeg ook dat je aankoopbeleid helemaal kut is dan steek je je hand in eigen boezem Remco.

    1. toon61

     Juist , helemaal waar , het aankoop en scoutings beleid werkt voor geen meter bij ajax , onkunde ten top , en dan zeggen dat de boer er niets aan kan doen .
     Ik hoor hem nog zeveren , in elke linie moet een ervaren speler komen , ik heb er nog geen een gezien , jij wel .

    2. Remco425

     Behalve dat er aan je berichtje geen touw aan vast te knopen valt, ben jij degene die dom aan het lullen is. Hij zegt toch dat er fouten zijn gemaakt, mede door hem. Dan steek je je hand in eigen boezem. Het aankoop beleid is niet helemaal kut. Bazoer, Gudelj, Dijks, Milik, Schone, Sinkgraven (degenen die hem nu al afschrijven sporen niet), allemaal aankopen van de laatste paar jaar die gewoon allemaal goed zijn.

 3. creutz1977

  Dan is het een miskoop meneer de Boer… Dan halen jullie spelers voor de breedte maar die niks toevoegen… dat heet zeer zeer slecht scouten en alleen maar opzoek naar goedkoop inplaats van kwaliteit… kijk wat psv heeft gehaald… die geven ook geen belachelijke euro,’s uit maar halen wel klasse spelers terug

 4. HURBIE

  Vorig jaar liep je nog te schreeuwen om meer balans in het team ,nu heb je ervaring en stel je het niet op.JONKIES zijn allemaal ja knikkers precies wat jij wil Ouwere zijn te bijdehand voor je

   1. toon61

    Er lopen er zat die geen flikker waard zijn voor ajax , eruit met die hap , en goede spelers halen als je ze zelf niet kunt opleiden , ik snap niet dat ze menig en becker hebben verhuurd , weer onkunde .

 5. Always4Ajax

  Tsjongejonge, de ranzige tijd is weer aangebroken hoor. Frank geeft antwoorden op vragen en wham, hij wordt gelijk door het slijk gehaald. Een klein ding: Ajax heeft, in tegenstelling tot vele andere clubs, besloten dat niet de trainer het eindoordeel heeft in aan te trekken spelers maar slechts een adviserende rol. Dit om te voorkomen dat een trainer spelers aantrekt, zijn biezen pakt en de volgende trainer weer opnieuw begint. Dus qua advies kan het zijn dat hij verantwoordelijk is maar niet qua aankoop. Het is juist mooi van Frank dat hij de “schuld” juist niet volledig bij anderen legt maar praat over “wij”. Dit heeft niets te maken met “volger van Frank” zijn maar is simpelweg de realiteit. Maar ja, als je daar naar kijkt kan je niet zo lekker zeiken bij elk onderwerp natuurlijk, dat is dan wel een nadeel voor velen.

  1. pietprecies

   Ben ik met je eens! Alleen als je dan een td hebt die bepaald welke spelers er komen, waarom dan een die totaal geen netwerk heeft, geen gochme, geen kennis en alleen een paar jaar ervaring bij GAE als td… Dan zie ik nog liever dat FdB dat zou bepalen..

   1. Zlatan

    Pietprecies , op de andere pagina zei je dat Jonk ) alles door naar het eerste wil hebben ! Dat komt omdat ze niks mogen Kopen , schrapers ,

  2. Ajax nr 1

   Deze tekst die jij nu schrijft heb ik ook van iemand anders gelezen. Of jij bent die persoon of jij heb geen eigenmening en hoef dus niet serieus genomen te worden

 6. -buitenkantje rechts-

  Nogmaals..alleen kopen als je zelf bepaalde kwaliteiten mist in het elftal of als er sprake is van exceptionele kwaliteiten.. Verder spelers behouden door oprekken salarisplafond..

  Concreet:
  Becker terug halen van PEC voor de rechtsvoor.. Muric betrekken bij ajax1.. klasse spits kopen.
  Heitinga overbodig.. Na dit seizoen een waardig afscheid. Sanogo terug naar Arsenal..

  Verder huidig team bij elkaar houden!

  1. Remco425

   Ik ben het ten dele eens met wat je schrijft. Ik vind alleen Heitinga nog steeds niet overbodig, maar hij moet wel spelen. Er hoort 1 ervaren verdediger in het centrum. Vermaelen kon uitgroeien tot een topper, omdat Stam naast hem liep, Vertonghen vervolgens door Vermaelen en Alderweireld door Vertonghen. Maar Moisander was hier niet de geschikte persoon voor en stond Veltman stil in zijn ontwikkeling. En nu zou veltman al de ervaren speler naast Riedewald moeten zijn? Nee, daar zou heitinga moeten lopen.

 7. pietprecies

  Wat een bullshit.. Fiftyfifty ?? Zit hij nu nog steeds overmars te beschermen??? Leuk dat de aankopen door eigen jeugd worden ingehaald hoor, punt 1 heb je dan dus geld weg gesmeten en punt 2 betekend dat dus dat die aankopen wel heel bedroevend slecht zijn gezien het niveau van het team nu. Het is gewoon een zooi op dit moment bij Ajax en FdB houdt tot irritatie toe z’n hoofd koel. Dat mag ook een compliment zijn aan zijn adres maar ik mag toch hopen dat hij intern wel eens overmars de zweep geeft? Dit kan namelijk echt niet. Het begint nu wel heel erg op bullshit te lijken van FdB want als je spelers als zimling en milik haalt dan weet je van te voren dat het geen fiftyfifty is maar eerder 80% kans dat het mis gaat. Met geld uitgeven heeft het niks te maken als je bij mekaar 15 miljoen uit geeft voor sinkgraven de grasspriet zonder motivatie en gudelj die zogenaamd de boel op sleeptouw moet nemen maar volledig in de knoop zit met zichzelf…

  1. Remco425

   Milik een miskoop?? Dan begrijp je er echt heel weinig van pietje niet zo precies! Wel grappig ook dat ik toen Milik nog gehuurd werd ik van niemand hier heb gelezen dat Overmars hem niet moest nemen en alleen maar dat hij moest opschieten hem te laten tekenen. Oftewel, iedereen vond dat hij aangekocht moest worden. Sinkgraven geen motivatie? Waar haal je die onzin vandaan? Gudelj scoorde vandaag de 3e in 5 wedstrijden en begint dus ook te lopen. Alleen, spelers hebben tijd nodig. Tijd die ze tegenwoordig door idioten zoals jij niet meer krijgen. Als Litmanen in deze tijd was gekomen was hij door gasten als jij ook helemaal afgebrand en als miskoop bestempeld. Want ook hij kwam pas na 1,5 jaar los. Jij hebt echt helemaal geen idee hoe het werkt.

 8. Always4Ajax

  Neem aan tegen mij Ajax nr 1? Zo ja dan snap ik je niet sorry. Het is logisch als anderen dit ook geschreven hebben omdat het zo is qua rol verdeling. Betreft hier dus een gelijke mening. Volgens jou redenatie kunnen mensen dus niet dezelfde mening hebben. Nou, dan nemen we hier nog maar verdomd weinig mensen serieus.

 9. paulvos

  Helemaal gelijk pp, zo denk ik ook over die 2. Wanneer je al die uitgaven bij elkaar optelt nou dan kan je ’n flinke topper halen en ook nog z’n salaris betalen.

 10. Piwy

  Nou dan laat ik maar eens ff een overzicht maken:

  In het seizoen 2012-2013 werden de volgende spelers gekocht:
  Ilan Boccara, Tobias Sana, Niklas Moisander, Lucas Andersen, Danny Hoesen, Ryan Babel, Christian Poulsen en Lasse Schøne

  Alleen Niklas Moisander, Christian Poulsen en Lasse Schøne waren een succes.

  In het seizoen 2013-2014 werden de volgende spelers gekocht:
  Lerin Duarte, Mike van der Hoorn, Sam Hendriks, Marvin Höner + nog 4 jeugd spelers waaronder Anwar El Ghazi. Alleen Anwar El Ghazi is een voorlopig een succes.

  In het seizoen 2014-2015 werden de volgende spelers gekocht:
  Daley Sinkgraven, Andrey Onana, Richairo Živković, Nick Viergever, Diederik Boer, Robert Murić + Arkadiusz Milik en Niki Zimling werden gehuurd.

  tsja wat moet ik hier van zeggen Boer als tweede doelman is prima, Muric moet zich nog gaan bewijzen en Milik mag dat ook nog gaan doen.

  Dit seizoen (2015-2016) werden de volgende spelers gekocht:
  Frenkie de Jong, Amin Younes, John Heitinga, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Franco Antonucci, Dragisa Gudelj, Kasper Dolberg en Yaya Sanogo werd gehuurd.

  Veel is voor de jeugd gehaald, dus daarover kan ik nog geen oordeel over vellen. Maar alleen Dijks is tot nu toe een succes, maar die hadden we dan ook het jaar ervoor laten gaan. Heitinga zit al sinds eind juni weer bij Ajax, dus al bijna 4 maanden in training en nog steeds niet wedstrijd fit???
  We moet ons toch maar eens afvragen waarom Sinkgraven en Gudelj bij Ajax zoveel minder spelen dan bij hun oude clubs, bij veel anders spelers is het niet zo moeilijk die komen gewoon niveau te kort. Dus aan 50/50 daar kom ik ook niet.

  Komende maand zal alles wel duidelijk worden met 6 uitwedstrijden van de 8.

  In mijn ogen moet er in de winter een goede verdediger en aanvaller gehaald worden en ook al een vervanger voor Cillessen.

  PS alle info heb ik van Wiki.

Comments are closed.